The Body Shop Shade Adjusting Drops + Arena Battle sa Alverde posvjetljivačem - MAKEUP ARENA

2/05/2017

The Body Shop Shade Adjusting Drops + Arena Battle sa Alverde posvjetljivačem



Danas je na redu recenzija jednog proizvoda koji možda ne morate imati, ali za koji smatram da ga je dobro imati. S druge strane ako ste izrazito svjetli i ne možete tako lako pronaći svoju nijansu pudera, posvjetljivač bi mogao biti pravo rješenje za vas. Posebno dobro ga je imati ukoliko se bavite šminkanjem, ne moram ni pisati zašto :)

Dvoumila sam se kupiti posvjetljivač ili ne, jer nisam imala baš pozitivno iskustvo sa posvjetljivačem o kojem će biti riječ u drugom dijelu posta. Na kraju je presudila činjenica da ga nisam mogla izbaciti iz glave od dana kada sam ga isprobala još kada sam bila u Švedskoj i ostalo mi je u glavi da mi se tekstura dopala. Nisam ga kupila tada, ali poslije mi ga je donijela prijateljica iz Austrije. Koliko se sjećam koštao je 15 eura, količina smještena u ovo simpa pakiranje je 15 ml.

Kad spominjem pakiranje, na slici vidimo da je u pitanju jednostavna staklena bočica sa pipetom koja jako precizno dozira proizvod. 

Miris je izuzetno blag, cvijetni. Vjerujem da će mnogima od vas biti od važnosti da je 100% veganski.

Tekstura je dosta rijetka, skliska pod prstima. 

Posvjetljujuća nijansa vam se na slikama može učiniti bijela, ali u biti nije potpuno bijela, nekako kao da je prljavo bijela, pa čak mi mrvicu vuče i na roskasto.

Potamnjujuće kapi definitivno nisu u grupi toplih, čak bih rekla da ima smećkasto-sivkastog tona u njima, što se posebno primijeti kada se razmažu, pa je dobro biti oprezan kada se dozira.

S obzirom da obje nijanse imaju vrhunsku pigmentaciju, zaista nema potrebe staviti neku veliku količinu, zbog čega smatram da nema šanse da ove kapi promijene teksturu proizvoda. Ja sam ih isprobala sa nekoliko različitih pudera, koje sam napokon mogla koristiti jer su kupljeni na neviđeno i samo ću reći da mi se ova investicija isplatila.

Nakon što su me posvjetljujuće kapi oduševila, odlučila sam kupiti i ove za potamnjivanje. Razloga je bilo više, a jedan od njih je da mi se desi da dobijem neki puder na recenziju, pa se desi i to da mi bude presvijetao, te mi tu u pomoć uskaču potamnjujuće kapi, da ga mogu istestirati jer baš kao što ne želim nositi tamniji puder, tako nisam oduševljena ni da na licu nosim presvijetao puder.




Sastojci: Aqua/Water/Eau (Solvent), Diheptyl Succinate (Skin Conditioning Agent - Emollient), Cyclohexasiloxane (Conditioning Agent), Octocrylene (Ultraviolet Light Absorber), PEG-30 Dipolyhydroxystearate (Emulsifying Agent), Ethylhexyl Methoxycinnamate (Ultraviolet Light Absorber), Silica (Absorbent), Cetyl Dimethicone (Emollient), Titanium Dioxide (Ultraviolet Light Absorber), Hydrogenated Polydecene (Skin Conditioning Agent), Magnesium Sulfate (Absorbent/Bulking Agent), Alcohol Denat. (Solvent), Glycerin (Humectant), Disteardimonium Hectorite (Stabiliser), Sclerocarya Birrea Seed Oil (Skin Conditioning Agent - Emollient), Phenoxyethanol (Preservative), Caprylyl Glycol (Skin Conditioning Agent), Ammonium C6-16 Perfluoroalkylethyl Phosphate (Surfactant - Emulsifying Agent), Capryloyl Glycerin/Sebacic Acid Copolymer (Film Former), Ethylhexylglycerin (Skin Conditioning Agent), Caprylhydroxamic Acid (Chelating Agent), Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder (Skin Conditioning Agent - Humectant), p-Anisic Acid (pH Adjuster), Parfum/Fragrance (Fragrance Ingredient), Disodium EDTA (Chelating Agent), Sodium Hydroxide (pH Adjuster), Propylene Glycol (Humectant), Sodium Hyaluronate (Humectant), Rosa Alba Flower Extract (Skin Conditioning Agent - Emollient), BHT (Antioxidant), Sodium Benzoate (Preservative), Sorbic Acid (Preservative). [+/- CI 77891/Titanium Dioxide (Colorant), CI 77499/Iron Oxides (Colour), CI 77492/Iron Oxides (Colorant), CI 77491/Iron Oxides (Colorant)].





Estee Lauder Double Wear Light u nijansi 1.0 uz posvjetljujuće kapi.

Estee Lauder Double Wear Light u nijansi 1.0 uz potamnjujuće kapi.

Generalno više su mi se dopale posvjetljujuće kapi jer mi i češće trebaju, plus lakše ih je dozirati i ne mijenjaju podton pudera. Kod potamnjujućih kapi je potrebno biti oprezan pri miješanju, ne može baš za više od pola tona do ton potamniti svijetao puder jer ako ih dodamo više, za jače potamnjivanje, puder povuče na sivo. Po meni su dobre za potamnjivanje već srednje tamnih pudera u tamnije, kao i za neutralizaciju onih toplijih pudera. 


Kada sam vam u prvom dijelu posta pisala da sam se dvoumila da li da kupim The Body Shop kapi, razlog je bilo moje ne baš pozitivno iskustvo sa Alverde posvjetljivačem. Kada sam ga ugledala na policama DM-a, mojoj sreći nije bilo kraja. Odmah sam ga zgrabila i pravo na kasu. Mislila sam tada, jao sreće, bolje što nisam kupila TBS kapi, vidi sa Alverde sam i jeftinije prošla. Ali, ide jedno veliko ALI, nekad jeftinije bude i skuplje, što se u ovom slučaju i pokazalo. Jer osim što sam platila Alverde, na kraju sam opet morala kupiti i TBS.

Zašto mi se Alverde nije dopao? Hajmo prvo pregledati slike, pa ću vam onda objasniti, ako vam se već i po slikama samo ne kaže :)


Već na ovoj slici se vidi razlika u teksturi. Dok je TBS jako rijetke teksture, dosta je svjetliji i u usporedbi sa Alverde rekli bi da je bijele boje, no nije potpuno bijel. Kad vidimo tu gustu Alverde teksturu i još kada se razmaže pod prstima, postaje jasno kao dan da ova kremasta tekstura ne može a da ne promijeni teksturu pudera koji sa njim miješamo. S obzirom da sam po prirodi idealista i treba mi vremena da skinem ružičaste naočale i proizvod osmotrim pod pravim svjetlom, ubjeđivala sam se da je on odličan i kako sad mogu napokon posvijetliti svoj omiljeni Hourglass puder, koji sam masno platila, a kupio je prašinu na polici. Nosila sam ga tako jedno vrijeme i onda sam si morala priznati da se zamastim nevjerovatno brzo, a puder je izrazito mat. Mat, toliko mat, da ga ne moram ni fiksirati onda kada ga nosim samostalno, a uz Alverde posvjetljivač sam u roku od dva sata dobijala sapunjavu priču na licu. Ovaj Alverde posvjetljivač bi možda mogao odgovarati curama sa normalnom i suhom kožom, kojima neće smetati dodatak kremaste teksture njihovom već ionako, vjerovatno kremastom puderu. Mana Alverde-ovom posvjetljivaču je i što nije dovoljno svijetao, pa stičem dojam da je poput bilo kojeg jako svijetlog pudera i da se možda može nositi i samostalno. Sve mane koje sam navela Alverde proizvodu, ističem kao vrline kod TBS posvjetljivača. Kao onu najvažniju ističem da NE mijenja teksturu pudera, u što sam se, ponavljam, uvjerila miješajući ga sa više različitih pudera. Naravno ne smijem garantirati da će svakoj od vas odgovarati, također sam sigurna da će biti i onih koje će zdušno stati na stranu Alverde-a, ali ovo je moj prostor, gdje iznosim svoja iskustva sa određenim proizvodima, a vama svakako ostavljam za pravo, da sa mnom podijelite svoja iskustva u komentarima :)



Tako da, ako mene pitate, palac gore za The Body Shop, a Alverde proizvodu ne bi škodilo malo reformulacije jer ako se nešto izdaje kao posvjetljivač pudera, onda treba da bude prilagodljiv svim vrstama pudera, ne bi trebao da ima kremasta svojstva jer takva svojstva nisu primjerena za svaki tip kože i ne bi trebalo da igramo lutriju i razmišljamo da li će nam odgovarati ili ne. Jedno je kada pogriješimo oko izbora pudera pa kupimo neodgovarajući jer nam se nije dalo proguglati ga prije kupovine, a drugo je kada kupujemo proizvod koji bi trebao da odgovara svim tipovima kože i da po svojoj svrsi ne bude ništa drugo od onoga za što se prezentira.

Kažite mi vaša iskustva, ako ih imate, sa bilo kojim od ovih proizvoda? Ili pišite ako ste isprobale neki drugi posvjetljivač ili potamnjivač pudera?

4 komentara:

  1. Ja imam od Mur-a posvjetljivač odnosno puder shade 1, ali isto tako sam primjetila da promjeni teksturu pudera s kojim ga miješam. Double wear ima jako prekrivanje i matt efekt jako dugo a kad ga miješam s ovim sve obrnuto... Možda bolje funkcionira u manjim količinama, još ga moram isprobati kako treba, ali nije to ono što tražim... Gdje se ovaj TBS onnline može nabaviti?

    OdgovoriIzbriši
  2. Marijana Šimić5. velj 2017. 21:19:00

    Pa ja iskreno rečeno nisam ni znala da te kapi uopće postoje.To je stvarno izum stoljeća. Ja rijetko zimi mogu pronaći odgovarajuću svijetlu nijansu pudera . Šta sam do sad kupila pudera tamnih koji mi ne odgovaraju po boji a tek koliko sam sita miješanja tih tamnih sa jednim ful svijetlim .E ove TBS kapi ću se potruditi nabaviti ,jer to baš vrijedi imati. Hvala za ovu recenziju i moje upoznavanje sa ,,novim,,proizvodima. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Zanimljivo... nisam ni ja znala da ove kapi postoje. Odličan proizvod, ali kao što ti i sama reče, isplativ je nekome ko se bavi šminkanjem. Ja sam, recimo, problem neodgovarajuće nijanse pudera rješavala tako što bih iz Avona poručila testera pudera (manje više znam da mi odgovaraju) u svijetlijoj nijansi nego što mi je puder (ako puder treba da posvjetlim),odnosno u tamnijoj (ako puder treba da potamnim) , pomješam uzorak sa puderom i super :) :) :). Problem rješen. Meni se desi da pogrješim sa nijansom kada kupujem katološki (što i nije tako neobično), ali desi mi se i kada ga isprobam u drogeriji pod onim svjetlima (i to-znam da ne treba-na ruci), pa kad dodjem kući niđe veze :).

    OdgovoriIzbriši
  4. Baš sam se poradovala da bi Alverde mogao biti idealno rješenje kad ono ipak razočaranje. TBS nam nije pristupačan jer ha nema kupiti kod nas al rado bih isprobala kapi. A budući da Alverde mijenja strukturu pudera nema smisla da ga isprobavam i da moje mat pudere pretvara u kremaste od kojih će mi se koža mastiti.

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)