Golden Rose Soft & Matte Creamy Lipcolor - sve nijanse - MAKEUP ARENA

3/18/2018

Golden Rose Soft & Matte Creamy Lipcolor - sve nijanse



Ne sjećam se kada sam zadnji put pokazala cijelu jednu liniju ruževa, ali znam da kada sam ove vidjela pa još i isprobala, to je to, nastavljam tradiciju i pišem o njima. Nije mi bilo druge iako sam znala koji me posao čeka (u stvari malo sam i bila zaboravila koliko me u stvari jako puno posla čeka) :) Ali znate šta, kada su me ovoliko oduševili, nije mi to ni teško palo.



Ako ste među onim koje vole prijatne ruževe na usnama i još pri tome žele trajnost, ostanite tu do kraja da vam pomognem da izaberete sebi nijansu jer barem jedan ruž iz ove linije je ono što vam treba. A kad probate prvi - sigrna sam da tu nećete stati, ako je ovo vrsta ruža koja vam odgovara.

 

O ambalaži nemam puno pisati, oblikom je ista kao i klasični tekući mat, ali smatram apsolutnim pogotkom to što su stavili ovaj rose gold poklopac i što je tijelo ambalaže matirano. Djeluju mi tako primamljivo i jako su fotogenični u ovom dotjeranom izdanju. Još jedna razlika je što dolaze zapakirani u plastiku i skidam kapu ljudima u GR koji su odlučili da sve svoje nove proizvode štite na ovaj način. Mislim da bi se i drugi brendovi trebali ugledati na njih i time nama kupcima olakšati da ne moramo tražiti proizvod koji je neotvaran i nov.


Aplikator je jako precizan, uspijem precizno da nanesem ruž, bez da koristim olovku. Ako negdje vidite da ga nisam dobro nanijela znajte da to nema veze sa aplikatorom nego sa tim što sam na momente gubila strpljenje :)




Miris je baš dosta blag, doslovce moram jako pomirisati da bih ga tek pomalo osjetila. Pri nanošenju  se nikako ne osjeti. Tekstura mu je kremasta, klizi po usnama i jako jednostavno se nanosi. To je i logično jer u svom sastavu ima jojobino i avokado ulje. Nakon što se nanese na usne ne suši se odmah, treba mu desetak minuta da matira, ali i kada matira on nije potpuno suh kao većina tekućih mat ruževa, nego ga u toku nošenja možemo i dalje razmazati trljanjem usne o usnu. Očekujte da će se preslikati na šolju, čašu, obraz, ali interesentno je da se neće skinuti i spasti sa usana. Nije najtrajniji ruž ikad ali obećava opstanak dobrih 5-6 sati, što je fenomenalno ako uzmem u obzir da na usnama nosim super ugodan ruž koji mi ni na koji način ne smeta, ne zateže i toliko je lagan da i zaboravim da ga imam na usnama. Još da dodam da ja, nakon što ruž nanesem, volim višak skinuti papirnom maramicom jer mi se u nekoliko navrata desilo da se preslika po zubima. Plus tada odmah dobijem matiran izgled, ne moram čekati onih desetak minuta da se osuši.

Cijena mu je jako niska, samo 7.50 KM (nešto manje od 4 eura) za 5.5 ml ruža je nešto što ga čini visoko pozicioniranim među ruževima gdje u proporciju stavljam cijenu i kvalitet. Pa i da ne spominjem odnos cijene i kvalitete, ovo bi bio tip ruža koji je kvalitetom koju ja tražim kod ruževa, zaslužio da ga bezrezervno hvalim. Ne kažem da će svima odgovarati i sigurna sam da će biti i onih koji će reći da im prva verzija bolje odgovara, ali to je sve stvar onog što mi tražimo u proizvodu, naše preference se u svakom polju života razlikuju, pa tako i među šminkom, ali zaista je lijepo imati opciju za svakoga od nas.

Maloprije sam spomenula da nakon 5-6 sati počinje gubiti na trajnosti, pa samo da tu dodam da tada primijetim da postaje malo suhlji na usnama ali i dalje nije neugodan, čak naprotiv.

Ako ste stigli do kraja ovog teksta onda je vrijeme da pogledamo fotografije :)


 


101 - hladna nude nijansa sa primjesom mauve boje.



102 - topla breskvasto nude nijansa.


103 - topla ciglasto smeđa.

104 - topla srednje smeđa.
105 - svijetla topla breskvasta nijansa.
 

 106 - neutralno srednje smeđa nijansa.
 

107 - crvenkasto smeđa boja.



 
 108 - srednje tamna breskvasta nijansa.

109 - koraljno crvena nijansa

110 - svijetlija mauve nijansa

111 - tamnija breskvasta nijansa.


112 - srednje jaka mauve nijansa.

113 - tamnija smeđa sa primjesom crvene.

114 - jarka crvena boja.

115 - tamnija crvena.

116 - jako tamna mauve nijansa koja i na bordo vuče.

117 - najtamnija crvena, bordo.


118 - topla srednje smeđa.

Sada ih pogledajte malo grupirane po bojama, da vidite da ima nekoliko sličnih nijansi, da se ne zaletite pa kupite gotovo iste.


NUDE NIJANSE

101 - 102 - 106

SMEĐE NIJANSE

103 - 118 - 104 - 107 - 113
 


 
Ili ako vam je ovako lakše ih pregledati kad su svi u istom redu :)


BRESKVASTE NIJANSE

 
105 - 108 - 111


MAUVE NIJANSE

 110 - 112 - 116


CRVENKASTE NIJANSE

109 - 114 - 115 - 117


Lijevo na desno: 101-118.

S obzirom da nisam svaku nijansu nosila dovoljno dugo da bih mogla reći da se sve napisano odnosi na apsolutno svaku nijansu i da su sve iste po kvaliteti, želim da to imate na umu prije kupovine i svakako da post bude samo informativnog karaktera, nijanse je najbolje pogledati uživo jer kako izgleda na meni, ne mora izgledati i na vama.

Na kraju da ponovim ono sa početka, ja sam potpuno očarana ovim ruževima, formula kao da je rađena po mojoj mjeri, nijanse gotovo sve fenomenalne. 

Kako se vama čine? Koja vrsta ruževa je vaša omiljena?

24 komentara:

  1. Kako sam ja pozeljela ove tvoje postove, Bozeeee... SAVRSENO odradjen posao, kao i uvijek...Pretesko je odabrati favorita medju nijansama, ali znam da ih zelim nekoliko! Uhhhh, tezak izbor :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno Majda, moram priznati da je i meni nedostajalo praviti ovaj tip posta. Imala sam namjeru još svašta nešto staviti u post, ali imajući u vidu da ću do kraja mjeseca imati vrlo malo slobodnog vremena, bilo je bolje da objavim osnovu posta jer je dosta cura pitalo kada ću objaviti pa da ne odugovlačim. Nekad kasnije ću raditi i usporedbe sa nijansama iz drugih linija.
      Probaj za početak jedan, a poslije polako dopunjavaj kolekciju jer znam da nećeš stati na jednom :)

      Izbriši
    2. Zaboravih napisati da ti je frizura odlicna! Bas mi se dopada...
      A ruzevi... povoljni i dobri...kud bolja kombinacija :)
      A svakako se dosad nisam pokajala za bilo sta sto sam kupila zahvaljujuci tvojoj recenziji :D

      Izbriši
    3. Joj kosu mi ne spominji, stalno se moram šišati da saniram jedno brzinsko uvijanje kose figarom gdje mi kosa nije bila potpuno suha. Amaterski sam postupila i sada kosu oporavljam i šišam i nisam sretna jer je još uvijek oštećena. Ali hajde frizurica je ok koliko može biti :) hvala.
      I hvala ti puno na povjerenju, to mi puno znači :*

      Izbriši
  2. HVALA TI..samo to cu reci..ogromno HVALA

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala tebi na komentaru i drago mi je ako sam ovim postom bila od pomoći :)

      Izbriši
  3. Ne znam koju nijansu prije da izaberem da kupim, pošto imam potpuno povjerenje u tebe kada je u pitanju kozmetika, znam da se neću razočarati!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pomogla bih ti, ali bolje da ne pitaš za pomoć jer ako krenem predlagati nijanse barem pola bih ti preporučila odmah u prvoj kupovini :) drago mi je da imaš povjerenje u mene, trudiću se da ga i u budućnosti opravdam :)

      Izbriši
  4. Hvala Jasmina ❤

    OdgovoriIzbriši
  5. Na FB najavi ove recenzije prije par dana napisala sam ako me ko može natjerati da ponovo kupim mat ruž to ćeš biti ti i ja nakon ovog posta zaista jedva čekam kupovinu koja će već vidim biti jako otežana sa ovolikim izborom nijansi. Sve izgledaju tako savršeno da bih ja ovom postu dodala podnaslov "Moraš ih imati sve". :D
    I naravno sve povale za tvoj kao i uvijek odlično urađen posao. :-*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahah dobro si napisala, trebala sam to staviti u naslov jer zaista tako mislim. Ako si poput mene i ne možeš podnijeti da te klasični mat ruževi "stežu", onda obavezno da probaš, obavezno. Ja klasične mat nosim samo u rijetkim prilikama, a ove ću nositi svaki dan. Hvala ti na povjerenju <3

      Izbriši
  6. O Boze, mouve nijanse su ocaravajuce 😍 a tek crvenkaste 😰

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Na kraju ćeš dodati još koji :) Divni su zaista :)

      Izbriši
  7. Svaka cast na ovom postu!!! ❤

    OdgovoriIzbriši
  8. Odlicne fotografije kao i uvek. Sto se tice nijansi nisam nesto odusevljena, svidele su mi se samo 2-3.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno :) a što se tiče nijansi sreća po tvoj novčanik da ti se ne dopada baš puno :) :) ali svakako ako voliš ugodne ruževe preporučujem da probaš neki koji ti se najviše dopao.

      Izbriši
  9. 106 i 112 su mi favorit i to samo sto nemam ovakve nijanse jer veoma je tesko izabrati favorita. Hvala na ovoj recenziji. Nadam se da ti je ovo vjetar u leđa da češće pišeš :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno na komentaru i zaista želim češće pisati i nadam se da hoću ali ne smijem ništa da obećam jer imam osjećaj da se neke tajne sile urote protiv mene kada nešto obećam :) :) šalu na stranu, daću sve od sebe, imam već u planu neke postove o proizvodima koji zaslužuju da o njima pišem :)

      Izbriši
  10. Odlicna recenzija, bas volim ove tvoje detaljne recenzije kako pudera tako i ruzeva :-)
    Oni prije ovih su bili malo previse mat za moj ukus tako da sam sigurna da ce mi ova formula biti draza.
    A nijanse, tesko se odluciti iako su mi prve za oko zapele 110 i 112,znam da su slicne, ali obozavam takve nijanse :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, ako voliš čitati i o puderima onda će te obradovati činjenica da ću uskoro da pišem i o puderu koji je novitet i predstaviću svih 20 nijansi. Možda već i slutiš o kojem puderu je riječ :) a nastaviću i Maraton pudera, već ovaj četvrtak ide naredna recenzija :)

      Izbriši

Hvala na komentaru :)