Giorgio Armani Si Passione edp - MAKEUP ARENA

5/03/2018

Giorgio Armani Si Passione edp



Kada je riječ o parfemima potpuno mi je jasno da ono što se dopada jednom ne mora drugom, ali i pored toga nisam se mogla oteti želji da natipkam koje slovo o parfemu koji je u samo nekoliko dana uspio da napravi pometnju u mojim mislima i osjećaju koji u meni izaziva. I ne samo da je napravi nego i da istu zadrži. Na prvu mi se dopao, samo dopao, kako bih ja rekla - dobar parfem, potrošiću ga i to je to, na drugu sam rekla pa možda je on i više od samo dobrog parfema, već na treću ili četvrtu sam bila bespovratno oduševljena i pripala mu je čast da ga zadnjih mjesec dana nosim svakodnevno ili gotovo svakodnevno. Ne znam šta je to što je u par dana uspjelo da ga preokrene u meni, ali ovako kako vam pišem, tako je bukvalno bilo.


Posebno upoznavanje sa klasičnim Armani Si parfemom vjerujem da nikom nije potrebno. Možemo biti u onoj većoj skupini žena koje ga obožavaju ili u onoj manjoj kojima se ne dopada, ali jedno je za njega sigurno a to je da neprimjećen nije i da svi za njega znaju, voljeli ga ili ne. Ja se vrlo dobro sjećam momenta kada sam prvi put osjetila taj parfem. Putovala sam negdje i do mene je sjedila žena koja je tako dobro mirisala da sam se mislila kako moram da joj se obratim i pitam je koji joj je to parfem. Rekla je samo Si. Sjećam se i da sam pomislila kakav je to, nikad čula jer tad je tek bio izašao ali me je sramota bilo pitati je dalje. Ubrzo sam ga izguglala i znam da sam rekla da ću si ga kupiti kada potrošim bar nešto što sam u tom trenu imala. Prošlo je od tada nekoliko godina i puno puta sam ga osjetila na različitim ženama i svaki put pomislila kako je fenomenalan i kako je to moj sljedeći parfem. I tek sam ga kupila početkom ove godine jer sam znala da ako budem čekala da mi dođe na red, nikad neće doći. On nije tema ovog posta ali ipak nisam mogla da ga ne spomenem jer iako je među zadnjim parfemima stigao u moju kolekciju, on je parfem koji je godinama bio onaj kojem sam se divila i koji sam željela.

Bočica je ista kao i kod klasičnog, boja je ta koja čini razliku i crvena mu je dala posebnost, luksuz i uočljivost.


Vjerujem da mnoge od vas znaju kako klasični miriše i ako ste baš poput mene, očekivale da Si Passion bude nešto slično, onda ćete se prevariti jer osim pomenute bočice istog oblika i zajedničkog naziva ili dijela naziva Si, ja srodnost među njima ne pronalazim. Što i nije i ne mora biti nešto loše.

Parfem spada u cvijetno-voćnu skupinu, što se može vidjeti po notama koje su u njemu.
Gornje note: ružićasti biber, kruška, crna ribizla i grejpfrut
Srednje note: ruža, jasmin, heliotrop i ananas
Baza note: kedar, vanilija, amber i pačuli

Očekivala sam od Passione izvedbe nešto zavodljiviji miris, nešto sličnije njihovom prvijencu koji je jak, upečatljiv parfem a dobili smo voćni, slatkast, ali uz sve to ipak je bezobrazno neodoljiv i sa velikom brzinom se uvlači pod kožu i ne dozvoljava da mi prsti priđu drugom parfemu. Kad spomenemo strast imajmo na umu da ona predstavlja jak osjećaj prema nečemu i u tom kontekstu ja ovaj parfem doživljavam kao strast jer nedvojbeno izaziva jak osjećaj sreće u meni i stoga ga poželim nositi uvijek i iznova. Ne mogu ne spomenuti broj komplimenata koji sam dobijala kada sam ga nosila i ne mogu a da ne priznam da mi ne laska komplimentiranje i da na svaki kompliment nisam i sama nadovezala riječi pohvale koje su svaki put spontano izlazile, znate ono u fazonu:"jesi vidjela kako je divan, ja ga obožavam, ne mogu ga prestati nositi, bla, bla, bla..." i onda vadim bočicu iz torbe i pokazujem ga i ne smeta mi ni što bočica ima pola kile (pretjerujem malo, ali zbilja je masivna i teška :)) i samo ako taj dan nosim neku veću torbu, tu je on uz mene, bez obzira što ga možda neću imati potrebu ponovo prsnuti.

Si Passione je parfem koji povezujem uz proljeće/ljeto, sreća u zraku, sreća na koži, miris se širi, miriše fantazija. Da li pretjerujem sa oduševljenjem to ne znam, ali znam da onda kada mi se nešto dopada ne uspijem zauzdati svoju strast (aha, strast :)) da ono što mi se dopada predstavim u što boljem svjetlu. I neka sam takva, volim to kod sebe.

Trajnost ću mu brojčano ocijeniti, pa na skali od 1-5 nosi ocjenu 4, što znači da sam imala trajnijih parfema, ali i da je dosta trajniji od većine drugih pa ga često drugi na meni osjete i kroz dobrih 7-8 sati.





Dostupan je u svim parfumerijama koje prodaju Armani parfeme po cijeni 252 KM / 100 ml, dostupan je i u količinama od 30 i 50 ml.

Sve u svemu ponoviću ono sa početka, iako sam svjesna činjenice da je kod parfema teško drugima dati preporuke jer ukusi su različiti, ja istinski poželim podijeliti svoje oduševljenje i skrenuti pažnju na njega još nekoj od vas. Volite cvijetne, voćne, svježe ali svejedno trajne parfeme koji imaju tu neku posebnost i dopadljivost, neka vam ne bude mrsko isprobati ga u najbližoj parfumeriji jer možda, baš kao i ja, poželite da ga nosite svaki dan, iz dana u dan.



Pr proizvod

Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala na komentaru :)