Lidera prašak za depilaciju - MAKEUP ARENA

6/28/2018

Lidera prašak za depilaciju



Muke po dlakama su nešto sa čime se borim otkako sam saznala za sebe. Ne pretjerujem. Oduvijek sam muku mučila sa njima i moja borba i dan danas traje. Nekad se zapitam zašto ih nemam tamo gdje mi trebaju (tipa trepavice i obrve) kad ih već imam gotovo svuda, gdje treba i gdje ne treba :)

Isprobala sam različita sredstva za eliminaciju dlaka sa raznih dijelova tijela: čupanje voskom, pastom, aparatićem, koncem, depilacijske kreme... Laser nisam.

Zadnjih nekoliko godina dlake čupam uglavnom aparatićem, ali na intimnom dijelu i ispod pazuha i dalje sam koristila britvicu. Najveći razlog što sam preskakala čupanje na tim dijelovima je bol koji ja nisam spremna podnijeti. Zaista ne mogu da si takav bol nanosim i radije bih britvicu koristila svaki dan. Ako nemam izbora jel? :)

Kada se Lidera prašak pojavio na tržištu u isto vrijeme je izazvao i interesovanje za isprobavanjem noviteta ali i određenu dozu nepovjerenja. Ali ne bih ja bila ja da nisam odlučila dati mu šansu (zaista uz  poprilično pesimistično gledanje na proizvod).

Nastavite čitati ako vas zanima da li je moj pesimizam bio opravdan.






 
Pođimo od ambalaže koja je potpuno obična, plastična kutijica sa svim potrebnim dodacima za depilaciju. Ništa posebno a niti tražim od ovakvog proizvoda da to bude. Mnogo važnije mi je kako radi. Dobijemo 200 g proizvoda za cijenu od 12-ak KM.

Kako sam već napisala, u kutiji dođe sve što je potrebno za depilaciju, mjerica, štapić za miješanje i rukavice. Odmah da spomenem da ja rukavice nisam koristila i mislim da možemo i bez njih ako smo dovoljno spretni sa štapićem.

Prašak je namijenjen za sve dijelove tijela, ruke, noge, trbuh, prsa, leđa, ispod pazuha i za intimno područje. Proizvođač je naveo da je proizvod jednako učinkovit i za depilaciju muških i ženskih dlaka, bez obzira na debljinu i gustoću. 

 

 

 

Preporučeni omjer miješanja ide u korist praška 3:1. moram priznati da ja nisam mjerila nego sam smjesu napravila po osjećaju i pohvaliću se, dobro sam to napravila :)

Najviše me brinulo da li će smjesa curiti i da li će cijeli postupak biti neuredan. Prijatno sam iznenađena da sam potpuno bezrazložno brinula oko nepotrebnih stvari.


Smjesa se dosta lijepo nanosi drvenim štapićem i s obzirom na gušću konzistenciju koju sam dobila nerealno sam vjerovala da će curiti jer zaista nije. Prašak tj. pastu koja se dobije kada prašak pomiješam sa vodom, sam isprobala na intimnom području i ispod pazuha, tamo gdje su mi zbog višegodišnjeg brijanja dlake najgušće i najjače.

U uputama je napisano da se smjesa drži 5 minuta ali i da se produži do maksimalnih 7 min na mjestima gdje su dlake jače. Ja sam na jednoj strani držala 6 minuta a na drugoj 7. Nakon toga se pod vodom, laganim kružnim pokretima, smjesa skida. Na strani gdje sam držala smjesu 6 minuta ostalo je nekoliko najtvrdoglavijih dlačica koje nisu htjele otići a na strani gdje sam smjesu držala 7 minuta potpuno su nestale sve dlačice i površina je ostala skroz glatka.

Ono što me zanimalo, vrijedi li se malo pomučiti i da li će dobijena glatka koža biti malo dugoročnije rješenje od brijanja, sam saznala već sutradan. Ja se na dijelovima tijela gdje sam prašak testirala moram brijati svaki dan, zaista ne pretjerujem kad kažem da mi najvećom brzinom rastu dlake i nemoguće je preskočiti dan bez brijanja. 

Rezultat: sutradan koža glatka kao da sam se tek obrijala, dan nakon koža opet glatka, tek četvrti dan primijetim da dlačice počinu rasti, peti dan je stanje kao i sutradan nakon brijanja. Dakle 5 dana sam mirna. To mi je zaista fenomenalan rezultat. Vjerujem da bi kod djevojaka kod kojih dlake ne rastu ovom brzinom rezultati bili još bolji. Možda nekome mojih 5 dana zvuči malo i nešto što proizvod ne čini vrijednim pažnje, ali kada bi samo znali kakvom brzinom rastu moje dlake, onda biste shvatile oduševljenje koje me je preplavilo kada sam 5 dana bila bez potrebe da se brijem. 

Nakon korištenja koža nije bila iritirana, nije bilo crvenila, nisu mi dlake urastale, ništa. Previše dobro da bi bilo istinito. Ili možda ipak nije :)

U svom sastavu ima Calcium Carbonate, Calcium Thioglycolate, Calcium Hydroxide, Calcium Oxide, Zeolite i Silica. Negdje sam nekad vjerovatno pročitala na netu i to upamtila da aktivni sastojci na bazi kalcija (a ovdje ih imamo čak 4) kada se pomiješaju sa vodom, djeluju na taj način da rastvore protein dlake i onda se ona odvoji od kože.

Najveća zamjerka mi je to što moram 7 minuta ne raditi ništa dok čekam da smjesa djeluje, ali kada na vagu stavim prednosti koje ovakav tip depilacije daje, tj. koliko sam duže mirna i ne moram razmišljati o depilaciji nekoliko dana, tas sa prednostima prevagne i podsjetim se da ne trebam biti lijena :)

Mnogo mi je draže što sam na prvu bila nepravedna prema proizvodu i očekivala neki potpuno prosječan proizvod koji će biti naporno koristiti a na kraju dobila potpuno prijatno iznenađenje, nego da sam vjerovala da će biti odličan i onda kao hladan tuš skontam da i nije nešto.

Od mene dobija palčeve gore i spremna sam ga, kao dio stalne postavke, pridružiti grupi proizvoda  koji su tu da mi pomognu u borbi za uvijek glatku kožu.


PR proizvod

1 komentar:

Hvala na komentaru :)