Too Faced Sweet Peach proizvodi: primer, tekući puder i puder u prahu - MAKEUP ARENA

6/03/2018

Too Faced Sweet Peach proizvodi: primer, tekući puder i puder u prahu



Kako to obično kod mene bude kada se najavi kolekcija za masnu kožu - moja pažnja je kupljena. Ne znam hoće li se to ikad promijeniti, ali nešto razmišljam ako do sada nije, ne vjerujem da ikad hoće. Proizvode sam kupila nekako odmah kada su izašli u USA jer desilo se baš u tom momentu da mi se javila poznanica iz USA i rekla da za 10 dana iznenada stiže u BiH i pitala me treba li mi šta ponijeti. Pa naravno da treba :) Jedva sam se svela na nekoliko proizvoda, između kojih su ovi bili na vrhu popisa :) Htjela sam još nekoliko proizvoda iz ove linije ali sam se zaustavila dok ne isprobam prvo jedan dio, pa onda ako mi se ovo dopadne, idemo dalje.

 


Kako obično i ide nakon kreme za lice nanosim bazu. Ambalaža je ista i za puder i za bazu pa ću je ujedno opisati za oboje. Tubica sa pumpicom nije po prvi put viđena ali generalno je ovo tip doziranja koji je rijetko zastupljen kod proizvoda. Obično to ili je tubica ili bočica sa pumpicom.

U bazi dolazi 40 ml, što je više od standardnih 30 ml kod drugih baza. Cijena u USA je $32. Baza je breskvaste boje i blagog mirisa koji bi trebao mirisati na breskvicu ali u biti i ne baš. Ne pitajte me na šta miriše jer ne mogu dokučiti, znam samo da osjetim umjetni miris koji nema veze sa breskvom. Gušće je konzistencije i kada je nanesem na lice fenomenalno popuni pore i zagladi lice i čini ga spremnim za naredni korak. Osim činjenice da znatno produži trajnost pudera, obožavam i to da zaista teksturu kože učini znatno boljom upravo zbog činjenice da pore izgledaju, u najmanju ruku, upola pliće.






Sastav:

Water, Glycerin, Polymethylsilsesquioxane, Propanediol, PVP, Sodium Polyacrylate Starch, Talc, HDI/Trimethylol Hexyllactone Crosspolymer, Polymethyl Methacrylate, Lauroyl Lysine, Nylon 6/12, Vinyl Dimethicone/Methicone Silsesquioxane Crosspolymer, Magnesium Stearate, Ethylhexylglycerin, Aluminum Hydroxide, Mica, Stearic Acid, Fragrance, Silica, Flavor/Aroma, Prunus Persica (Peach) Fruit Extract/ Prunus Persica Fruit Extract, Tocopherol, Propylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Ficus Carica (Fig) Fruit Extract/Ficus Carica Fruit Extract, Xanthan Gum, Phenoxyethanol, Potassium Sorbate, Benzyl Benzoate, Titanium Dioxide (CI 77891), Iron Oxides (CI 77492, CI 77491).




Tekući puder je kako sam već i spomenula u istoj ambalaži kao i baza. U tubicu je smješteno čak 48 ml ovog pudera što ga uz činjenicu da košta $36 čini zaista vrijednim pažnje.
Miris mu nije baš po mom ukusu. Ja inače nisam teška kod mirisa proizvoda i stvarno ne dramim ako nešto ne miriše kako bih ja htjela, ali evo ovaj mi se baš ne dopada. Sreća je pa brzo ispari. Kad već spominjem negativne strane (ako se može reći da je moj subjektivan dojam mirisa negativna strana proizvoda) spomenuću ono što je puno gore, a to je da na mom licu oksidira. Na prvu to nisam primjećivala ili nisam htjela primijetiti jer su sve druge stavke ovog pudera bile ekstremno pozitivne, pa sam kasnije kupila još 4 nijanse za profesionalnu upotrebu ali na kraju nisam sigurna šta ću sa njima. Ne mora značiti da će na svima oksidirati, ali uz činjenicu da na meni oksidiraju mi se čine nepouzdanim za korištenje na drugima.
Prekrivanje mu je umjereno ka nadogradivo jačem, što je moj omiljeni stupanj prekrivanja. Izuzetno je hidratantan kad ga nanosim i po nanošenju ostavlja vlažan izgled koži pa sam nakon prvog nanošenja mislila da to neće biti dobro za mene jako masnu ali sam se već isti dan iznenadila kada sam ga provjeravala u toku dana. Kroz nekoliko sati se tek lagano zasjajim, pokupim sebum, ne dodajem ništa i nastavljam dan, te kroz dodatnih nekoliko sati (ukupno 6-7) primjećujem da se počinje raspadati tek na najkritičnijim dijelovima lica: čelu i oko nosa. Kada ga skidam na kraju dana - imam šta i skinuti, što znači da je jako postojan.

Da ovaj puder na meni ne oksidira ja bih se usudila nazvati ga otkrićem, ne samo godine, nego životnim otkrićem. Ovako se ipak moram nakratko zaustaviti sa hvalospjevom jer pri nanošenje se moram malo napatiti pa stavim nijansu svjetliji puder, pa onda još dodam malo bronzera na vrat. Ali vrijedi se napatiti, puder je stvarno odličan.


 

Sastav:

Water, Cyclopentasiloxane, Trimethylsiloxysilicate, Butylene Glycol, Silica, Trimethyl Pentaphenyl Trisiloxane, Phenyl Trimethicone, Polyglyceryl-3 Diisostearate, Magnesium Sulfate, Tribehenin, PEG-10 Dimethicone, Bis-PEG/PPG-14/14 Dimethicone, Prunus Persica (Peach) Fruit Extract/Prunus Persica Fruit Extract, Phenyl Methicone, Ficus Carica (Fig) Fruit Extract/Ficus Carica Fruit Extract, Dimethicone, Sodium Hyaluronate, Polyglyceryl-4 Isostearate, Disteardimonium Hectorite, Laureth-7, Cetyl PEG/PPG-10/1 Dimethicone, Hexyl Laurate, Cellulose Gum, Methicone, Propylene Carbonate, Tocopheryl Acetate, Tetramethyl Hexaphenyl Tetrasiloxane, Glycerin, Polymethylsilsesquioxane, Ethylhexylglycerin, Propylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Xanthan Gum, Aluminum Hydroxide, Fragrance, Sorbic Acid, Chlorphenesin, Phenoxyethanol, Benzyl Benzoate, Tocopherol, Potassium Sorbate, BHT, Trimethylsiloxysilicate/ Dimethiconol Crosspolymer, Iron Oxides (Ci 77491, Ci 77492, Ci 77499), Titanium Dioxide (Ci 77891).


I tako stižem do proizvoda bez kojeg ne želim ostati više ikad.

U ambalažu je smješteno čak 35 grama proizvoda čija je cijena $32. Puder je jako jako sitno mljeven, ima slatkast miris a bome i ukus. Ne, nisam ga jela :) ali mi se desi da kada fiksiram tekući, malo praha dospije u usta i zaista je sladak. U svom sastavu sadrži talk koji je poznat po tome da hoće začepiti pore i napraviti nered. Ja nisam imala problema, ali generalno moram reći da osim ekstremnog lučenja sebuma i proširenih pora, ja još od puberteta nisam imala većih problema sa kožom u smislu začepljenja pora, akni i toga sličnog, pa čisto da znate. Moje lice nije osjetljivo na sastojke koji drugim osobama znaju smetati.

Ono što je mene kod ovog pudera oduševilo je činjenica da uz spomenuti prajmer koji super popuni pore ovaj to na kraju zapečati i čini moju kožu još glađom. Spomenula sam da je tekući puder hidratantan i da sam se bojala da neće biti dobar za moju kožu kada sam ga prvi put nanijela ali kada ga fiksiranjem ovim puderom zaključam ga i dobijem jednu fantastičnu priču na licu. 

Korištenjem sva tri proizvoda u kompletu dobijem mat a prozračan ten, neopterećen sa previše pudera a ipak savršeno ujednačen.

 

Sastav:

Talc, Zea Mays (Corn) Starch/Zea Mays Starch, Sodium Saccharin, Fragrance, Water, Glycerin, Prunus Persica (Peach) Fruit Extract/Prunus Persica Fruit Extract, Propylene Glycol Dicaprylate/Dicaprate, Ficus Carica (Fig) Fruit Extract/Ficus Carica Fruit Extract, Xanthan Gum, Sodium Dehydroacetate, Phenoxyethanol, Sorbic Acid, Potassium Sorbate, Benzyl Benzoate, Carmine (CI 75470), Iron Oxides (CI 77491, CI 77492).



Porcelain, Light Beige, Warm Beige, Warm Nude i Honey




A toliko sam zadovoljna kako mi lice izgleda sa ovim proizvodima da sam se usudila slikati baš jako izbliza sa macro opcijom koja dodatno vidi i ističe što ni oko ne vidi :)



Proizvodi su odnedavno dostupni i u Sephorama u Srbiji, što je najbliže mjesto gdje se mogu kupiti u našem regionu a naravno mogu se naručiti i od nekoga iz USA gdje su definitivno najpovoljniji. Ja sam čak pri drugoj kupovini ulovila popust od 30%.

Za kraj - fenomenalni proizvodi za masnokožce, a posebno one koji se osim viška sebuma pate i sa lošijom teksturom kože zbog koje na takvoj koži nikad ne možemo postići apsolutni efekat glatkoće. Još ako ste te sreće da na vama tekući ne oksidira mogli bi obožavati ove proizvode. To što ostvaruje reakciju sa mojom kožom, ne mora značiti da će sa vašom.

Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala na komentaru :)