Estee Lauder Bronze Goddess Whipped Body Creme - MAKEUP ARENA

8/13/2018

Estee Lauder Bronze Goddess Whipped Body Creme



Svoju slabost prema Estee Lauder proizvodima nikad nisam krila. Niti želim niti hoću da umanjim oduševljenje onda kada ono opravdano postoji, kao npr. sada kada slobodno možete očekivati da superlativa ne manjka. Po prirodi sam osoba koja emocije iskazuje jako i ne znam biti neutralna pa nije neuobičajeno na blogu naletiti na salve pohvala za proizvod koji me oduševi.


Bronze Goddess je linija proizvoda koja iz godine u godinu dodaje nove ili ukida neke stare proizvode, gdje se jedino parfem stalno ponavlja. U zadnjih 10-ak godina dva puta je osvanuo parfem sa nešto drugačijim, više citrusnim mirisom, dok na kraju očito nisu uvidjeli da se nešto što je fenomenalno ne popravlja i zadnjih godina je miris isti i hvala EL timu na tome :)

Prije nekoliko godina imala sam i parfemsku vodicu Bronze Goddess i mogu reći da je identično savršeno mirisala, pa ako ste već taj miris isprobale onda znate da i od kreme za tijelo možete očekivati isto. Mišljenja sam da bi ova dva proizvoda u biti činili jedno odličnu nadopunu jedan drugom u smislu produžetka trajnosti samog mirisa.


Minimalističko pakiranje bronzano smeđe boje sa zlatnim poklopcem je sasvim lijepo osmišljeno da prikaže jednostavni luksuz ovog proizvoda.

Naime ovdje se radi whipped body cream (dozvolite mi da svoje nepoznavanje prevoda riječi whipped u ovom kontekstu potražim preko google translate koji kaže da se ovdje radi o vrhnju za tijelo :)) Ja bih teksturu ove kreme za tijelo opisala kao super bogatu, koja se lako razmazuje i jako brzo upija u tijelo. Ne ostavlja ljepljiv osjećaj na koži, jedino što na koži ostaje je presavršen miris. Ne pretjerujem kad kažem da je miris presavršen, barem kada je moj ukus u pitanju. Pa želim li bolje od toga? 

Što se tiče njege kože - zamjerke nemam, koža je iznimno mekana, nahranjena i svilenkasto glatka. Što se tiče mirisa još manje zamjerki imam jer tvorcu kombinacije ovih nota želim zahvaliti za savršeno osmišljenu kompoziciju za jedan ljetni miris. Miris se zadržava poprilično dugo na koži ali ja imam jedan problem, što je ovaj miris za mene poput droge, pa ga poželim stalno obnavljati da bih uvijek osjetila njegov puni intenzitet.

Službeni opis kaže da je miris koji karakterizira cijelu Bronze Goddess liniju miris koji stapa citrusne note bergamota, bijelog cvijeća, vanilije i toplog ambera. U gornjim notama je bergamot, đumbir i mandarina. U srednjim notama su prisutni indijski jasmin, kremasti kokos i frangipani dok su bazne note vanilija, kašmir, mošus i amber.

Cijene proizvoda iz ove linije:

Whipped body creme: 166 KM,  
Body gelee: 85 KM,
EDP: 119 KM.

No imam jednu tužnu vijest za cure iz BiH, krema za tijelo se rasprodala u BiH, ali sam svejedno odlučila ostaviti svoju pisanu riječ na internetu za narednu sezonu, da ljubiteljice luksuzne njege tijela sljedeće godine na vrijeme sebi obezbijede ovo savršenstvo od kreme. Ne brinite podijeliću recenziju ponovo kada se linija opet nađe u prodaji :)


 

Ingredients: Water\Aqua\Eau; Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil; Butylene Glycol; Olea Europaea (Olive) Fruit Oil; Fragrance (Parfum); Peg-100 Stearate; Glyceryl Stearate; Stearic Acid; Squalane; Tricaprylin; Tribehenin; Caprylic/Capric/Myristic/Stearic Triglyceride; Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil; Oryza Sativa (Rice) Bran Oil; Dimethicone; Sodium Hyaluronate; Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-2; Cetearyl Alcohol; Isopropyl Isostearate; Polysorbate 60; Caprylyl Glycol; Isostearic Acid; Carbomer; Hexylene Glycol; Stearyl Alcohol; Potassium Hydroxide; Disodium Edta; Butylphenyl Methylpropional; Benzyl Salicylate; Linalool; Limonene; Eugenol; Benzyl Alcohol; Geraniol; Hexyl Cinnamal; Cinnamyl Alcohol; Citral; Phenoxyethanol


Šta me u stvari najviše oduševljava kod ovog proizvoda? Osjećaj sreće kada osjetim ovaj miris, onaj neopisivi osjećaj sreće koji miris može u meni izazvati. Miriše na ljeto, na more, na kokos, miriše tako da poželim da ovaj miris traje i traje i konstantno u meni izaziva osjećaj sreće. Možda da jednostavno kažem - nezasita sam ovog mirisa. Obavezno ga isprobajte prvom prilikom, ako to već niste.


Za prekrasne slike veliko hvala mom novom suradniku fotografu Mirzu Hadžiću (na instagramu zasticeni_svjedok) koji će svakako, osim osvježiti moj blog ovako divnim fotkama, učiniti da recenzije budu mnogo češće.



PR proizvod

Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala na komentaru :)