Lidera pH Optimal - losion za njegu kože nakon depilacije - MAKEUP ARENA

10/23/2018

Lidera pH Optimal - losion za njegu kože nakon depilacije




Prije nekog vremena pisala sam vam o Lidera prašku za depilaciju i danas, nakon više mjeseci korištenja, s pravom mogu potvrditi, još jednom, da se radi o izuzetnom proizvodu koji znatno duže moju kožu čini glatkom od bilo koje vrste isprobane britvice. Sa voskom ne mogu uspoređivati jer ne koristim vosak već dugi niz godina iz nekoliko razloga, prvi je da mi jako iritira kožu a drugi je da mi pokida dosta dlačica i nikad ne dobijem efekat potpuno glatke kože. Što se tiče praška, sada sam se već toliko ispraksala sa korištenjem da odmah na prvu odredim gustinu smjese i vrlo rijetko mi se desi da napravim neki nered, zanemariv nered naravno.



Ali danas ne želim ponovo pisati o Lidera prašku, nego vas, onako usput dok radim uvod, podsjetiti na njega i ostaviti LINK da pročitate tu recenziju, ako već niste.

Danas vas pišem o logičnom nastavku linije za depilaciju a to je - losion nakon depilacije. Koliko god da je prašak zaista nježan i ne isušuje kožu u primjetnom obliku (barem ja to na svojoj koži nisam primijetila), jedno je sigurno a to je da se pH kože nakon korištenja promijeni i da je poželjno vratiti ga u uobičajeni.

Ali prije nego iznesem svoje dojmove, možete u narednim redovima naći i šta sam proizvođač kaže o proizvodu, gdje su u nekoliko rečenica naveli sav smisao korištenja ovog losina:

Postupak uklanjanja dlaka s nježnim Lidera prahom sada se može nastaviti s Lidera pH Optimal Losionom. Lidera pH Optimal losion nakon uklanjanja dlaka je jedinstveni losion koji vraća prirodnu optimalnu pH vrijednost kože nakon svakog procesa uklanjanja dlačica s praškom za uklanjanje dlaka Lidera ili bilo kojim drugim hemijskim proizvodom za uklanjanje dlaka.  Jedinstveni losion vlaži kožu i potiče proces samoobnove. Losion je mirisan i brzo se upija.

Krenućemo sa recenzijom, kako to obično radim, od opisa ambalaže. Losion je smješten u mekanu tubicu sa otvorom kroz koji se lako istisne željena količina proizvoda. Dolazi u količini od 150 ml.







Losion je bijele boje i gušće konzistencije, Iako gušći jako se lijepo razmazuje, bez da ostavlja tragove. Više ostavlja osjećaj vlage zbog svojih hidratantnih svojstava. Potrebno mu je par minuta da se u potpunosti upije. Nakon toga koža je bogato nahranjena i mekana. Za moj ukus miriše odlično, u isto vrijeme slatko i puderasto, ali ne zagušujuće nego čak pomalo i kremasto, svježe.

S obzirom da je koža nakon depilacije dosta osjetljivija od posebne je važnosti da istaknem da je proizvod nježan i nije izazvao bilo kakve smetnje na koži nakon nanošenja.










Šta dodatno reći osim da Lidera očito ima namjeru da postavi svu priču oko depilacije i njege kože nakon depilacije na jedan viši nivo a ja ne mogu drugačije nego biti sretna zbog toga, posebno zbog činjenice da sam vlasnica osjetljive kože gdje su se ovi proizvodi pokazali izuzetno nježnim i ujudno efikasnim.





Pr proizvod

Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala na komentaru :)