Luxurious Coconut Repair linija za kosu - MAKEUP ARENA

10/27/2019

Luxurious Coconut Repair linija za kosu


 
Stvarno nekada pomislim kako mi je činjenica da sam beauty blogger, pomogla da otkrijem mnoge brendove, brojne proizvode koje možda ne bih nikad stigla ni primijetiti, a ni probati. Ja dosta proizvoda kupujem, no ipak, logično je da ne mogu baš svaki. Ova grupa proizvoda mi je stigla na recenziju prije nekoliko mjeseci i sada, kada su dva potrošena, dva upolovljena, ja vam sa sigurnošću mogu reći da spadaju u one proizvode koje sam odmah na startu spomenula, koje možda nikad ne bih isprobala, a bila bi to prava šteta. Isto tako, bila bi prava šteta da recenzija ne osvane na blogu i na taj način pomogne još nekoj od vas da se upozna sa ovim sjajnim proizvodima. 

Ok, opet ja u svom maniru odmah na početku napišem u kojem smjeru recenzija ide :-)) i pomislićete da možda ne morate dalje čitati, no ipak vam preporučujem da se zadržite do kraja i poslušate me koja bih dva proizvoda posebno izdvojila za svoju kosu koja je masna u korijenu sa oštećenjima od sredine pri vrhovima, od raznoraznih tretiranja blanšom. Zašto napominjem kakva je moja kosa? Zato što je linija namijenjena suhoj i jako suhoj kosi, a s obzirom da je moja kosa mješavina suhe i masne i traži jedne proizvode u korijenu a druge za vrhove, ja sam pronašla na koji način meni najbolje odgovara korištenje generalno svih proizvoda za kosu. Kod svakog mogu da biram da li da se baziram na korijen ili na vrhove. Moja odluka pada na to da se posvetim vrhovima, jer ionako kosu perem svaka 2-4 dana pa se na čestim pranjem posvetim korijenu kose.

Dakle, već na slici vidimo da linija ima četiri proizvoda: šampon, regenerator, masku i ulje za kosu. Svi proizvodi su dostupni u DM drogerijama. Sama ambalaža vrišti na ljeto, preplanule bočice, kokos, tirkizna boja, asocijacija je jasna. Kod šampona, regeneratora i ulja se radi o valjkastim bocama, jednostavna linija privlačnog izgleda. 

Linija je obogaćena uljem kokosa, ekstraktom kokosa i kokosove vode, pa razumljivo da liniju prati miris kokosa, jako prijatan, ne previše intenzivan kako kod nekih proizvoda zna biti. Umjereno i prijatno se osjeti. Linija sadrži SLS ali ne sadrži parabene.

Osim ove linije postoji još i linija Hydro i Colour i mogu reći da moju pažnju priziva ova Hydro, no na žalost, tih proizvoda za sada nema kod nas.



All-over Coconut šampon 500 ml / 8.95 KM

Šampon je mliječno bijele boje, u stvari više je providan sa primjesom bjeličaste boje, poprilično je rijedak, ali ima izvrsnu koncentraciju jer je sasvim mala količina dovoljna da zapjeni, pa odlično čisti kosu. SLS je osnovi sastojak za čišćenje u ovom šamponu, pa je jasno zašto pjeni. U dva pranja temeljno očisti kosu. Ono što je mene oduševilo kod ovog šampona je činjenica da je namjenjen suhoj i veoma suhoj kosi i da od takvih šampona generalno očekujem da mi slijepe kosu u vlasištu, no ovaj to ne čini, imam onaj osjećaj punoće u korijenu i to me čini sretnom. 




Regenerator 8.95 KM - 500 ml

Nakon šampona, moja druga ljubav je regenerator. Guste je bijele boje i za kratko vrijeme djelovanja (recimo da ga ostavim minut-dva, sigurna sam da ne stoji duže), potpuno zagladi dlaku i učini kosu svilenkastom te se kosa lako raščešljava. Spomenula sam da je moja kosa od sredine ka vrhovima suha a regenerator je učini mekanom, elastičnom, za čas. Toliko podatnom da nemam potrebe da koristim masku, no ipak u svrhe testiranja, koristila sam i nju. Šta u stvari želim reći je to da, iako ja uglavnom (već godinama) za njegu kose koristim šampon i masku, u ovom slučaju je korištenje šampona i regeneratora dovoljno da dobijem izgled kose kakav želim.



Maska 8.95 KM / 250 ml

Toliko sam nahvalila i zavoljela regenerator da sam masku koristila svega 10-ak puta, što mi je naravno dovoljno da vam napišem svoje mišljenje o njoj. Znači sve što sam rekla za regenerator, pojačam jedno tri puta i to važi za masku, tako da vjerujem da će ova maska biti fenomenalan odabir za one kojima je kosa izuzetno suha. Moja očito ipak nije toliko, pa mi je i sam regenerator dovoljan.



Ulje 15.95 KM / 100 ml

Ulje je prozirno, pa ga na slici teško i uočavate :) Koristi se tako što se dodatno nahrane vrhovi, posebno kod onih izuzetno suhih vrhova (ili cijele) kose. Ja obično uzmem nekoliko kapi i nanesem ih samo na sam kraj kose, gdje mi je kosa najlošijeg kvaliteta i to mi pomogne da ih dodatno ukrotim i zagladim. I da dodam još ovog prekrasnog mirisa na kosu.


Za kraj mogu samo ponovno utvrditi da je ova linija odlična i da će šampon i regenerator sa sigurnošću ponovo naći svoje mjesto u mojoj kupaoni. Da li ćete vi odabrati šampon i regenerator ili šampon i masku pa dodatno pojačati njegu sa uljem, ovisi o stanju vaše kose. Koja god bila vaša kombinacija, osiguraće vam i nahranjenost i kompletnu njegu a mogu slobodno dodati i oporavak kose. Ja prezadovoljna.


PR proizvodi

Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala na komentaru :)