Apivita pjena za čišćenje lica i okoloočnog područja (maslina i lavanda) - MAKEUP ARENA

8/30/2019

Apivita pjena za čišćenje lica i okoloočnog područja (maslina i lavanda)



Apivita je farmaceutski brend koji zauzima visoko mjesto na ljestvici brendova prirodne kozmetike i vjerujem da nema neke velike potrebe da vas upoznajem sa samim brendom, a ako vi vjerujete da ima, ostavljam vam LINK da pročitate malo više o njima.

Do nedavno Apivita proizvodi nisu bili lako dostupni kod nas, pa priznajem da sam se jako obradovala saznanjem da ih unazad nekoliko mjeseci ima i u BiH. Dostupni su u svim bolje opremljenim apotekama a ovaj proizvod možete kupiti po cijeni od oko 32 KM, za 200 ml proizvoda.

Ambalaža bočice je napravljena od tamne plastike a doziranje ide stiskom pumpice. Za samo čišćenje lica dovoljan je jedan stisak. Sama bočica može potrajati i do 6 mjeseci.

 

Pjena je namjenjena svim tipovima kože, a pročitaćete u ovoj recenziji mišljenje jednog masnokožca. Dugi niz godina sam vjerovala da je najbolji način da očistim kožu onaj način u kojem moja koža nakon umivanja ostaje škripavo čista. Zaista mi je trebalo jako puno vremena da shvatim da bi nakon, na takav način očišćenog lica, koža žurila da se vrati u ono stanje u kojem je naviknuta da bude i postajala bi, kroz kratko vrijeme, masna, ako ne i masnija nego što je bila. Pored toga bila bi i površinski isušena što mi je stvaralo drugi tip problema a to je da bi se puderi hvatali za tu suhu koricu. Bila sam u začaranom krugu, godinama. Otkrivanjem beauty blogova i žena čije poznavanje kože je bilo iznadprosječno, naučila sam i sama puno više i shvatila da su za moju kožu presudna blaga sredstva za čišćenje kože. Nekako u to vrijeme sam počela koristiti i ovu pjenu i koristila sam je nekoliko godina. Prvi put sam je dobila na poklon, nakon toga sam je još nekoliko puta kupila i onda, ni sama ne znam zašto, sam je prestala koristiti. Možda je razlog taj što mi je bilo dosadilo da tražim način kako da dođem do nje. Kada sam saznala da je brend napokon dostupan i kod nas, jasno vam je sigurna sam, da sam bila oduševljena.

Dakle u Apiviti kažu da je ovo pjena za čišćenje lica, a ja bih prije ovo nazvala kremastim gelom. Proizvod je od maslina i lavande ali niti jedan od navedena dva mirisa ja ne prepoznajem. Meni miriše blago citrusno-slatkasto. Spomenula sam da je dovoljan jedan stisak za potpuno čišćenje lica, čak i maskare. Nakon čišćenja koža je, logično rekla bih, čista, ali nije onako škripavo čista. Ono što je karakteristično za ovu pjenu je da je toliko blaga da je preporučena i za tanku kožu okoloočnog područja. I ono što mi se posebno dopada je što ne "ujeda" za oči. Ni nakon višemjesečnog korištenja nisam primjećivala isušivanje kože, još jedan plus.




U svom sastavu na prvom mjesstu ima Sodium Lauroyl Glutamate, blagi tenzid čija je svrha čišćenje kože, a izostaju omraženi SLS, parabeni, silikoni, mineralna ulja...

 
Iako u biti smatram da rijetko koji proizvod može odgovarati svim tipovima kože, za ovaj sam poprilično sigurna da će vam svi redom, od suhokožca do masnokožca, potvrditi da se radi o izuzetno blagom a efikasnom sredstvu za čišćenje lica i stoga moje preporuke za ovaj proizvod idu za sve tipove kože.


3 komentara:

  1. Zdravo Jasmina,
    Zbog tvoje preporuke kupila sam ovu pjenu juče. I već sam oduševljena.
    Hvala ti, sama je sigurno ne bih isprobala :)

    Aida

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Aida, ja tek sada vidim ovaj komentar, bio je zadržan na moderiranju, a meni nikad nije stigla obavijest za njega. Uglavnom drago mi je da ti se pjena dopada, ja sam jako sretna da nam je jedan ovako kvalitetan brend dostupan u našoj BiH. Ima još odličnih Apivita proizvoda o kojima tek planiram pisati.

      Izbriši
  2. Thanks for sharing this interesting blog, I was literally finding a product like this I'm a student and and I have a lot of assignment tasks to do due to which I'm not able to look after for my skin but my friends prefer me to go for the cheap assignment writing services to do my assignment tasks easily.

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)