Bockalice i neki drugi kistovi za nanošenje pudera - MAKEUP ARENA

9/20/2012

Bockalice i neki drugi kistovi za nanošenje pudera



Došlo je vrijeme da krenem dalje sa kistovima. Opet važi isto za MAC kistove, svi su kupljeni u UK.



ELF Stippling Brush - kao kist za nanošenje pudera je jako loš, jednostavno nema tu čvrstinu koju bockalica treba da ima tako da svaki moj pokušaj da nanesem puder sa ovim kistom je propao. Dlake bi se jednostavno razletile na sve strane, puder se ne bi mogao niti ubockati a ni razmazati. Ponekad ovaj kist koristim za neko jako pigmentirano rumenilo i to samo ako su svi drugi kistovi prljavi. Jako rijetko koristim ovaj kist i nikome ga ne bih preporučila. Bez obzira što nije skup, ipak predlažem da bolje iskoristite te 3,5 funte. Od sintetičke je dlake.

MAC 188 SH - tako dobar kist a tako žalosno da sam se odlučila za ovu SH verziju koja je bila u nekoj LE. Nisam očekivala da je baš ovako kratka drška i to je jedini razlog što malo rjeđe koristim ovaj fantastični kist. Inače on je isti kao i MAC 187 samo manja verzija koja je odlična za dijelove lica koji su teže dostupni za MAC 187. Od mješavine sintetičke i prirodne dlake je. Cijena mu je 26 funti. Može se koristiti i za nanošenje kremastih rumenila, mada bih za tu svrhu radije preporučila jedan drugi MAC kist koji ću sljedeći opisati. Isto se može koristiti i za highlighter.

MAC 130 - o kako volim ovaj kist. On je isto od sintetičke i prirodne dlake ali su ove sintetičke dlake malo kraće nego kod 188 i 187 tj. samo malo duže od prirodnih dlaka na ovom kistu. Kist je baš čvrst, te je po meni, iako nije baš velik, odličan za kremaste proizvode, bilo to kremasto rumenilo ili kremasti puder. Jeste potrebno malo više vremena da se kremasti puder nanese ovim kistom, ali me krajnji rezultat uvijek oduševi jer tako lijepo utrlja guste kremaste pudere. Cijena mu je 29 funti.

MAC 187 - moj kist koji o-b-o-ž-a-v-a-m. Jako su kontradiktorna mišljenja vezano za ovaj kist. Ili ga mrze ili ga vole, Ja definitivno spadam u ovu drugu kategoriju :-) Ja nisam uspjela naći bolji način za nanošenje Studio Fix Fluida koji inače najčešće nosim. Vjerujte mi da nema vrste kista koji nisam probala, ali 187 je za mene uvijek pobjednik kojeg će jako teško biti skinuti sa njegovog trona. Kao i predhodna dva, od sintetičke je i prirodne dlake, kraće crne dlake su prirodne a bijele duže su sintetičke. Na youtube sam vidjela više načina kako ga cure koriste, ja osobno prvo malo ubockam puder i onda lagano, samo bijelim dlakama, utrljavam puder i uvijek sam zadovoljna rezultatom koji dobijem. Probala sam i da samo bockam, oduzima jako puno vremena i zna mi se desiti da mi se na nekim mjestima osuši puder pa lice izgleda flekavo. Probala sam i da samo razmazujem i onako ništa posebno rezultat. Ali ovaj način samo laganog ubockavanja i onda razmazivanja mi je odličan. Cijena mu je 32,5 funte i znam da nije niska, ali po meni je ovo najvrjedniji kist za lice koji imam. Za razliku od nekih cura koje se žale na linjanje, ja moram istaknuti da mom kistu nisu otpale svega 3-4 dlačice za ovu 1,5 godinu otkad ga imam, što mi je skroz ok. 

Sonia Kashuk - Small Duofibre Multipurpose Brush - kao i ELF, ništa posebno, mogla bih bez njega. Nema dovoljnu čvrstoću za tečni puder i to je to. Samo se može koristiti za highlighter, a i u tu svrhu imam bolje kistove. Nemam šta posebno istaknuti za ovaj kist. Od mješavine sintetičke i prirodne dlake je, cijenu mu je 10,99 dolara na SK stranici, ali ja sam ga kupila na ebay-u za nekoliko dolara. 










Coastal Scents kist za puder, plaćen 5 dolara, od sintetičke dlake, velik je tako da jako brzo razmaže puder po licu. Nekad sam bili u velikoj ljubavi, ali otkad sam otkrila neke druge kistove jako rijetko ga koristim.

ELF foundation kist iz bamboo linije koji sam dobila u Mystery box-u, kada su na ELF-u imali tu promociju. Cijena mu je 6 funti i osobno nikad ne bih platila 6 funti za ovaj kist, ne zato što je tako loš, nego zato što ga tako rijetko koristim. Već sam spomenula, da ne volim ovu vrstu kistova za pudere. Od sintetiče je dlake i eto tako kako bih rekla, solidan kist bi bio za one koji vole ovakvu vrstu kista, ja ne, i zato ga ne mogu niti preporučiti.

No Name kist, kupljen na ebay-u za nekoliko dolara sa poštarinom, od sintetiče dlake je. Izgledom podsjeća na Sigma F86 samo je malo manji čini mi se, nemam navedeni Sigmin kist, samo sam gledala slike po netu. Meni je dobar sa konturiranje kremastim bronzerom i u tu svrhu ga jedino i koristim.

Real Techniques by Samantha Chapman - kist o kojem neću ponovo pisati jer sam to već ranije uradila u ovom postu.












I u ovim kategorijama pobjedu nose MAC kistovi, po meni jednostavno odskaču kvalitetom i ne mogu to kriti. Poručila sam još neke kistove za nanošenje pudera iz Sephora Pro Airbrush linije, koju nisam vidjela u Sephorama po Europi, barem ne u ovih nekoliko u kojih sam ja bila,  te sam svoju prijateljicu koja živi u UK, a trenutno je u USA, zamolila da mi ih nabavi :-) Napravila sam joj poduži spisak, tako da će za nekih mjesec dana biti dosta proizvoda za recenziju.

Moram još reći da imam još kistova s kojima se može nanijeti tečni puder, tipa flat top buffer ali o njima ću u nekom od sljedećih postova o kistovima.

To bi bilo to, ovih dana organiziram svoj prvi Giveaway sa 3 nagrade tako da navratite ponovo :-)

Pitanja, komentari, uvijek su dobrodošli i radujem se istim :-)

Broj komentara: 13:

  1. ja sam otkrila beauty blender, tj, njegovu kopiju s ebaya i zamijenio je sve moje kistice za tekuce pudere :D (Niki)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako ti kažem da sam i ja tu kopiju uzela prije mjesec dana i još je nisam niti isprobala ne znam hoćeš li mi vjerovati :-) Skroz sam i zaboravila na to. Ali drago mi je da si me napomenula :-)

      Izbriši
    2. a vjerujem. ali probaj, super je :)

      Izbriši
  2. Čitajući sada tebe shvatam koliki sam ja duduk za četkice, ništa ja to ne razlikujem :/
    Ali mi zato ovakvi postovi znače pa da i ja naučim nešto ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne brini, ni ja do prije 2-3 godine ništa nisam znala :-) Drago mi je da sam od pomoći :-)

      Izbriši
  3. Dobila sam Ecotools foundation brush i super mi je ali moram pokušati sa bockalicama :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dobra bockalica po meni zlata vrijedi, pazi samo koju ćeš uzeti, nemoj ELF ni slučajno ako misliš koristiti u svrhu nanošenja tečnog pudera. Neke cure su po blogovima pisale da su kupovale neke no name bockalice na ebay-u koje su im se pokazale kao dobre, pa malo ispitaj prije nego kupiš :-)Vidim hvale i RT pa razmisli i o njoj, ja ne na žalost još uvijek nemam :-(

      Izbriši
    2. Odlican post, bas sam htjela nesto vise nauciti o bockalicama :)

      Izbriši
  4. Odličan post! A koliko ti ne voliš kratke drške toliko ih ja volim :) Kratkovida sam pa moram prići blizu ogledalu, a ako je drška duga onda samo što se ne ubodem u oko.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno, ja stvarno volim dužu dršku, nekako lakše baratam sa kistom, ali potpuno razumijem zašto ti voliš kraće drške :-)

      Izbriši
  5. cekajkoji preporucujes za nanosenje tecnog pudera..ne zanimame kremasti puder ..da li 188 mac moze todobro uraditi sa tecnim puderom

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. preporučujem MAC 187... možeš i sa 188 isto uraditi ali zbog njegove veličine će ti trebati više vremena

      Izbriši
  6. Super post. Pogledajte moj blog i uclanite se. http://cbeautyworld.blogspot.com/

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)