Njega masne kože - MAKEUP ARENA

9/30/2012

Njega masne kože


Post o njezi kože sam obećala još davno napisati, ali iskreno da kažem zaboravila sam da sam ga obećala napisati pa evo sad sam tu da ispravim tu grešku.





Za jutarnje čišćenje lica koristim Afrodita pjenu za umivanje namijenjenu koži skonoj aknama, iako to moja koža nije, ali ova pjena i ja se jako lijepo slažemo i za sada je ne mjenjam, ostajem joj vjerna. Jako lijepo osvježi moju kožu bez da je previše isuši. Proizvodi koji previše isušuju nisu nikako dobri za masnu kožu jer nakon što se koža isuši ona se trudi da ponovo proizvede masnoću i obično uvijek završim još masnija.

Okoloočna krema koju godinama koristim je Clinique All About Eyes, i jako je dobra, ali ipak planiram da je uskoro zamijenim nekom drugom. Ako imate nekih prijedloga za dobru kremicu za ovaj dio lica, molim ostavite mi poruku u komentarima.

Nakon toga nanosim Murad kremu za matiranje, koja je najnajnajbolja krema za matiranje koju sam ja u životu probala. Mana joj je što se ne može nabaviti kod nas nego se mora naručiti na netu, ali nije to neki problem jer na Jagodici je skoro uvijek dostupna.

Čim malo sunce grane odmah je u upotrebi Avene krema sa zaštitnim faktorom 50+.




To su proizvodi koje koristim prije šminkanja, a poslije šminkanja treba ponovo očistiti kožu i ono što tada koristim je Nivea dvofazni odstranjivač šminke koji koristim na predjelu očiju te Bioderma micelarnu otopina s kojom skidam šminku sa ostatka lica.

Bez obzira što se šminka odlično skine sa ovim proizvodima ja se ipak na kraju ponovo umijem Afroditinom pjenom i očistim lice tonikom. Tonik koji trenutno koristim je Lush Tea Tree Water.




Nakon toga koristim noćnu kremu, koje redovno mijenjam jer na tom polju se još uvijek nisam pronašla. Svaka koju sam dosad koristila mi odgovara ali i ne odgovara jer ne napravi ništa na mom licu, niti loše niti dobro, baš ništa.

E sada malo o pilingu i masci koje koristim.

Piling je Avon Anew Clinical micro-exfoliant otkako sam ga prvi put otkrila prije nekoliko godina otad nemam namjeru da ga mjenjam. Probala sam u međuvremenu i neke druge, ali ovaj piling je meni zaista odličan i uvijek mu se rado vraćam. Ne bude često u katalozima, zaista mi nije jasno zašto je tako, jednom ga stvarno dugo nije bilo pa sam bila prinuđena da ga tražim na ebay-u i jedva sam ga i tamo našla. Onda se odjednom pojavio u nekom katalogu prije par mjeseci i morala sam da kupim još jedan, da ga imam kao back up J

Maska koju sam nedavno prvi put probala je Lush Mask of Magnaminty i ostala sam oduševljena. Čitala sam da je cure hvale i naravno da sam poželjela da je kupim i nisam se ni malo pokajala. Maska je odlična. Poslije nje mi je koža nekako čista i mekana.




Naravno ne smijem ne spomenuti Balea flastere za mitisere koji su mi fantastični. Probala sam i Niveine i oni su isto dobri, ali su skuplji i mislim da ne vrijedi dodatno plaćati kada postoje Baleini koji su stvarno super. Nedavno su mi sa ebay-a stigli i Nesurini flasteri, ali samo sam ih jednom probala i ne bih još da dajem konačno mišljenje o njima, možda sam nešto loše uradila, ali nisu mi dobro pokupili mitisere, ne onako kako sam očekivala. Kažem to je samo privremeno mišljenje, imam još flastera pa ću ih definitivno još probati.

To bi bilo to. Ako imate masnu kožu koji su to vaši omiljeni proizvodi?

Broj komentara: 19:

  1. baleine flastere za mitesere planiram kupiti, a preporuka za okoloočnu kremu ti je od balee urea augen creme. koristim ju jedno tjedan dana i moram priznati da nije losa :) (Niki)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Probala sam tu kremu i stvarno je ok, ali primjetila sam da kad je tek nanesem malo me pecka. Jel i tebe pecka?

      Izbriši
    2. Mene ne pecka,stvarno je dobra :)

      Izbriši
    3. Joj mene baš pecka kad je tek nanesem, ali kod mene je stvarno osjetljiva koža

      Izbriši
    4. mene ne pecka ali stvarno nemam problema s osjetljivom kozom. probala sam jos od CV onu kremu koja ima roll on ali nije me bas odusevila. nekako mi ne hidratizira kozu koliko bi voljela.

      Izbriši
  2. Ja sam vec napisala sta koristim mada se ja nisam pronasla toliko u proizvodima kao ti. Obecala sam da cu naci ovu biodermu prvom prilikom :) Gdje ti nabavis i koliko kosta?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam je kupila u Osijeku, bila je u nekoj akciji, 70-80 kuna koliko me sjećanje služi, a redovna cijena je oko 100 kuna

      Izbriši
  3. Imam i ja zelenu Biodermu, i ovo sam rekla sto puta, ali cu opet - Avene micelarna je sto puta bolja :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Stvarno? Meni je ova toliko dobra jer je baš za masnu kožu, ali isprobaću i Avene :-)

      Izbriši
    2. Meni Avene micelarna nije ništa posebno :/ Ništa bolja od recimo puno jeftinije Evelinove. Ni meni Nesura flasteri ništa nisu skidali, a toliko su ih hvalili...

      Izbriši
    3. Meni su Nesura flasteri katastrofa, sada to mogu zvanično reći... Lijepa moja Balea, ne isprobavam za dugo neke nove :-) A Evelin micelarna mi nema prijatan miris i nikako je ne volim zbog toga... Bioderma je zaista dobra... Ali vraćam se ja nakom ove potrošene bočice na mlijeka za skidanje šminke, najbolja su ipak!

      Izbriši
  4. Ja koristim liniju od Yves Rocher-Sebo specific za masnu kožu i super sam zadovoljna :)
    Koja je cijena Murad kreme za matiranje?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. 43 $ joj je redovna cijena na Strawberrynet ali s onim mojim redovnim popustom od 15% ja je kupim za 36,55 $. Krema mi traje 5-6 mjeseci jer je jako gusta tako da i nije puno skupa

      Izbriši
  5. Ja sam uvela promjene...imam masnu do mješovitu kožu koja mi je korištenjem agresivnih preparata isušila kožu iznutra i odjednom je to postalo grono...koža se više mastila, linije koje se ne trebaju vidjeti bile vidljivije a lice me je zatezalo nenormalno...sada bez hidratantnog seruma ne funkcioniram a i nastavljam njegu sa hidratantnim gel kremama...usput, Clinique okoloočna je i moja dugogodišnja kremica i usprkos što ih često mijenjam uvijek je imam u ormariću;)!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, upravo sam i ja tako griješila godinama, isušivala kožu i uvijek bi na kraju završila sa još masnijom a sve više dehidriranom kožom. Razmišljam i ja o nekom hidatantnom serumu za noć, imaš li mi neki dobar preporučiti?

      Izbriši
  6. I ja koristim Bioderinu micelarnu i Vichyjevu kremicu. ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Koju Vichyjevu kremu koristiš? Ja probala Normaderm i ne djelim oduševljenje koje mnogi osjećaju prema toj kremi. Jednostavno me ne matira dovoljno, niti blizu dobro kao ova Murad.

      Izbriši
  7. Ja koristim Eucerin nocnu aktinu kremu i njihovu dnevnu kremu koja mi baš i ne odgovara. Oko očiju koristim kremu iz apoteke koju oni prave. Za umivanje Avene zeleni gel za masnu kožu i tu i tamo sapun s kozjim mlijekom... Tonik je trenutno Afroditin Acne stop, ali ga planiram mijenjeti i to vjerovatno uzimam Avene zeleni... Eto ukratko. :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kakva je ta krema oko očiju koju prave u apoteci?
      Ma nekako mi se sve više čini da je teže njegovati masnu kožu nego suhu jer treba baš biti oprezan da se ne isuši od silne želje da se postigne željeni mat izgled a meni se to često dešava.

      Izbriši

Hvala na komentaru :)