Priča o kistovima - MAKEUP ARENA

9/04/2012

Priča o kistovima



Dugo vremena mi je trebalo da shvatim da je za dobar make up zaslužan, osim kvalitetne šminke, jednako, ako ne i više, i dobar pribor.

To "prosvjetljenje" se desio prije cca 2 godine i od tada je počelo moje opsesivno kupovanje pribora, tj. kistova :-)


Odmah na početku sam poželjela imati sve kistove, a kako nisam mogla priuštiti sebi da odjednom kupim sve kvalitetne kistove onda sam se odlučila da kupim jedan ebay set, koji je bio 15-20 KM za nekih 20-ak kistova od sintetičke dlake. Bili su mi ok, pogotovo ovi za lice, ovi za oči su, po meni, dobri za nanošnje kremastih proizvoda.

Morala sam krenuti dalje sa kupovinom, sljedeći su bili Bare Escentuals od koji su neki bili fantastični i dan danas su moji omiljeni kistovi, a neki ne baš tako fantastični, gruba dlaka i sl. Inače ovo su kistovi od prirodne dlake.

Eh, dalje sam krenula sa ELF-om pa se i tu razočarala u većinu njih, osim u famoznu powder brush. Kupovala sam i Coastal Scents kistove, Essence, Sonia Kashuk i još neke sa ebay-a. 

Onda sam skužila da je pametnije kupovati po jedan-dva kvalitetnija kista i tako polako graditi svoju kolekciju. Odlučila sam se za MAC kistove. Mislim da mi je to bila jako dobra odluka :-) Jesu skupi, i svaki put kad kupim novi kist osjećam se loše zbog novca koji sam na njega potrošila, ali taj ružan osjećaj brzo nestane jednom kada ga počnem koristiti i skontam da vrijede svakog novčića.

Na kraju sam svojoj kolekciji pridodala i fantastične Real Techniques kistove.




Odlučila sam da pišem o kistovima koje imam… Kako je kolekcija velika nemoguće je da odjednom pišem o svim kistovima pa sam odlučila da priču o kistovima podijelim u više postova. Podijeliću ih u grupe po namjeni, a neke kategorije ću sastaviti da ne bi bilo previše postova :-) 

- kabuki kistovi, kistovi za puder u prahu i flat top kistovi,
- bockalice i drugi kistovi za nanošenje tečnih pudera,
- kistovi za rumenilo i konturiranje,
- kistovi za blendanje,
- kistovi za korektore i druge kremaste proizvode,
- kistovi za tuševe i gel linere,
- kistovi za nanošenje sjenila,
- kistovi za usne i ostali kistovi.







Ovaj način čuvanja kistova mi se do sada pokazao kao jako funkcionalan. Imala sam veliki problem oko nalaženja nekog kista ili bi nekad jednostavno neki kist zaboravila da koristim jer mi nije bio vidljiv :-).
I tako tražeći idealno rješenje naišla sam na ebay-u na ovakav držač koji osim što je koštao 25 dolara, sellerica nije slala izvan USA. I onda sam ja "dizajnirala" svoj "kladić" :-) I poslije našla čiku koji mi je ovo napravio za 20 KM, a ima 90-ak rupa!

Ako želite da o nekoj od navedenih kategorija pišem što prije, da bih vam eventualno pomogla u odabiru dobrih kistova, budite slobodne da mi ostavite komentar ili se javite na email!

Broj komentara: 25:

  1. wow! koja kolekcija! podpuno se slazem da je pribor vazniji: jel dobar make up se moze i sa jeftinom sminkom napraviti kada imas pripor "kako bog zapovijeda"
    super ti je ova kutijica - pozdravi ciku, pravi je majstor :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, čiko je odlično napravio, baš onako kako sam htjela

      Izbriši
  2. Jako lijepa kolekcija kistica! :) I drzac mi se jako svida - mogla bi ja djedu zamoliti da mi tako nesto napravi :D (Niki)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovo je tako jednostavno napraviti, a jako je funkcionalno, zamoli djedu definitivno :-)

      Izbriši
  3. Ja sam nedavno naručila Ecotools kist za nanošenje tekućeg pudera pa ne bi bilo loše da mi ti preporučiš neki dobar,veliki kist za rumenilo i joooš veći za puder s obzirom da su to tri koja najviše koristim :) linkovi su dobrodošli ...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Majo, javim ti dok malo skontam koje bi mogla uzeti, i da pregledam koje sam po ebay-u kupovala pa da ti posaljem linkove

      Izbriši
    2. E super,hvala ti :) pretpostavljam da se bolje u to razumiješ s obzirom na kolekciju pa bolje je poslušati nekog ko više i bolje zna ... mail imaš ( [email protected] )

      Izbriši
  4. Može li neki dobar kabuki za preporuku? :) držač je odličan, mislim da ću si i ja dati napraviti jedan takav! odlična ideja za malo novaca.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Od mojih 5 kojih imam, preporučila bih ti ili MAC 182 koji je savršen ili Coastal Scents koji je cijenom prihvatljiviji, ali koliko sam upravo vidjela na CS sajtu oni više nemaju ove kabukije koje sam ja nekad davno kupila kod njih, a ne smijem se usuditi reći ti da su i ovi novi jednako dobri, a trebalo bi da jesu. Što se tiče ELF kabukija ja njega koristim samo da izblendam rumenilo ako sam kojim slučajem pretjerala, nikako mi nije dobar za mineralni puder. Nisam ti puno pomogla, čini mi se :-( Uglavnom pogledaj na Coastlu definitivno

      Izbriši
    2. Ako imate Bipu negdje u blizini Look by Bipa je izvrstan kabuki. Također Ecotools Recycled Retractable Kabuki (nisam probala ali ima izvrsne recenzije) ili Ecotools bronzer brush, koji je lagano plosnat ali stvarno gust(nedavno ga je recenzirala jedna blogerica na http://maybesnewstart.blogspot.com/2012/08/ecotools-bronzer-brush.html). Uglavnom se mogu naći na ebayu i na http://www.iherb.com/EcoTools

      Izbriši
    3. Čitala sam o tom kabukiju Look by Bipa i prvom prilikom ću ga i ja nabaviti :-)

      Izbriši
  5. wow, stvarno zavidna kolekcija kistova! a držač je i više nego odličan, sve je tako lijepo uredno i pregledno! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, sada je tako lako naći svaki kist, a ovo je tako jeftino napraviti, bolje rješenje za sada nisam pronašla :-)

      Izbriši
  6. Odličan držač, fantastična ideja! I hvala na inspiraciji :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Kako su lijepi! Sve do jednog ovako na okupu <3

    OdgovoriIzbriši
  8. Baš mi se sviđa ovaj tvoj način organizacije. A kistova imaš toliko da mogu samo gledati i diviti se :))

    OdgovoriIzbriši
  9. Rezenzija MAC kistova, plizzzz:-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislila sam pisati o kistovim po namjeni a ne po brandu, ali će u svakom postu sigurno biti barem jedan MAC-ić jer ih imam dosta :-) Već sutra ide sljedeći post i gledaću da to bude onaj sa najviše MAC kistova ;-)

      Izbriši
    2. Ako moze, kad budes pisala post da navedes gdje si kupila kist I bar okvirnu cijenu, hvala!!

      Izbriši
    3. Naravno da može, post je već napisan i sadrži sve info, malo ga uređujem pa navrati uskoro :-)

      Izbriši
  10. Super mi je blog, čitam sada sve po redu. Ovaj držaš za kistove je pravo otkriće! Mislim da ću ugnjaviti nekoga da mi napravi, hvala na ideji, odoh dalje čitati :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno, drago mi je da ti se sviđa, držač je tako jednostavno napraviti, nadam se da ćeš brzo naći nekoga da ti ga napravi :-)

      Izbriši

Hvala na komentaru :)