Strawberrynet kupovina - MAKEUP ARENA

9/25/2012

Strawberrynet kupovina



Nedavno je na Strawberrynet bilo 10% popusta na sav make up koji se zbraja sa popustom koji inače imam na njihovoj stranici, standardnih 10% kad se dostigne 20 kupovina plus 5% na tri i više proizvoda koji su ostavili za nas koji smo i ranije kupovali na njihovoj stranici, sada je nešto drugačije, čini mi se da se tih dodatnih 5% može dobiti tek za 6 proizvoda. Tako da nisam mogla da propustim 25% off i kupim nešto šminke koju već od ranije želim. I evo šta sam kupila:






- Dior - Healthy Glow Awakening Blush Rosy Glow, rumenilo koje sam kasno "otkrila" i kada sam ga htjela kupiti kod nas već je bilo rasprodano. A sreća da ga nije bilo jer bih ga sigurno kod nas platila puno više. Koštalo je 52$ no uz popust od 25% bilo je 39$ što je ok cijena za količinu 7,5g.





- Yves Saint Laurent set u kojem je Mascara Volume Effet Faux Cils Shocking, te mala kremica za okoloočno područje i mini odstranjivač šminke. Cijena seta je 42$ s popustom 31,5$. Nije loše :-)





- Već odavno želim ovo Tweezerman ogledalo koje povećava 10X, a kad sam vidjela da imaju ovaj set za 30$ onda sam ipak odlučila da uzmem set u kojem se još dobije i odlična Twezerman pinceta koja inače sama košta 28$ u print dezenu a samo ogledalo je 17$, tako da je 30$ tj. 22,5$ s popustom, sasvim ok cijena za ova dva proizvoda. Kako već od ranije imam ovu pincetu ova ide mami :-)




Prvi utisci:

Rumenilo je savršeno, otkako mi je stiglo niti jedno drugo nisam koristila, samo ovo. Postojanost mu je odlična, stavim ga ujutro u 7 i tek oko 2-3 popodne primjetim da lagano nestaje sa mog masnog lica, koje je btw već tada blotano barem 2 puta :-)

Maskara je stvarno odlična, ne hvale je džaba u blogosferi. Ona nije suha, nije ni previše mokra, ona je taman. Dva sloja maskare moje jadne trepavice jako uljepšaju. Ne znam da li bih je ponovo kupila, to ću moći reći tek kada je malo duže budem koristila jer u principu ne volim puno novaca trošiti na maskaru kada znam da postoje jeftinije a recimo jednako ili barem skoro jednako dobre maskare.

Ogledalo je mrak, s njim nema šanse da možete ne vidjeti neku dlačicu. Uvećava 10X. Ali osim što se vidi svaka dlačica vidi se i svaka nepravilnost na koži pa se izbjegavam dugo gledati jer prosto padnem u depresiju :-) 

Pincetu, kao što sam već spomenula, već od ranije imam i ja sam zaista zadovoljna sa Tweezerman picetom, čupa sve, mada treba biti oprezan jer nekad zna samo otkinuti dlačicu, valjda se to samo meni dešava, nisam nikog drugog čula da se žali na to, ali moje dlačice od obrva su jako tanke pa mislim da bi to mogao biti razlog.

Okoloočnu kremu i odstranjivač šminke još nisam isprobala.

To bi bilo sve za ovaj put, jeste li možda probali nešto od ovoga i kakvi su vaši utisci?





Broj komentara: 17:

  1. Meni je maskara bila savršena prvih mjesec dana ali onda sam se prosto razočarala. Prvo su počele grudvice, ma šta grudvice, grudvetine! I potpuno se osušila. Za toliko novca sam očekivala bolji kvalitet i dugotrajnost. Isto mi se desilo i sa Lancome Hypnose Doll Eyes. Ili sam ja peh sa maskarama ili su Max Factor i Loreal meni puno kvalitetnije i isplativije.
    P.S. Ako imaš one kupone iz dm-a možeš kupiti Loreal Million Lashes sa 25% popusta :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E toga me strah, da se ne razočaram kroz kratko vrijeme ali morala sam da je probam.
      Imam kupon i definitivno planiram tu Loreal maskaru da kupim, jer veću dugo čitam samo pozitivne recenzije za nju, ali MF maskare ja ne volim. Vjeruj da je meni Essence I love extreme super maskara a košta 6-7 KM.

      Izbriši
    2. Imam i ja I<3Extreme i kupila sam je na sniženju za 4.5 KM (bravo ja xD). Lorealova je super, još sa kuponom se baš isplati kupiti je. Meni je lično najbolja Lancome Hypnose najobičnija, ali realno može se naći dobrih maskara do 20KM. :D

      Izbriši
    3. Pa tim se i vodim i kao što sam i napisala to je razlog rijetko dajem puno novaca na maskaru, ali eto nekad se počastim i skupljom maskarom :-)

      Izbriši
  2. Super shopping! Imam ovo rumenilo i odlično je! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znam da ga imaš, ti si "kriva" što sam ga i ja kupila :-)

      Izbriši
    2. :) well, drago mi je da mogu pomoći! ;) nadam se da te super služi!

      Izbriši
    3. Obožavam ovo rumenilo, hvala ti puno što si mi pomogla da ga otkrijem :-)

      Izbriši
  3. Čovječeee sad si me nagnala da i ja nešto kupim gore. Možeš još malo pojasniti te popuste? xD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mogu naravno, evo ovdje http://oth.strawberrynet.com/customer-service/loyalty-programme/ ti je objašnjeno o programu lojalnosti i kako doći do 10%, a ovdje kako doći do dodatnih 5% http://oth.strawberrynet.com/volumeprogramme.aspx, s tim da oni vrlo često daju još dodatnih 10%, nekad za make up, nekad za skincare, ili za proizvode za kosu ili parfeme. Bitna stvar za ovu stranicu je da vraćaju novce koje ćeš eventualno platiti za carinu. Dakle skeniraš sve te uplatnice koje si platila, pošalješ im i u roku od nekoliko dana dobiješ puni iznos koji si platila za carinu. Ako te još nešto zanima pitaj :-)

      Izbriši
  4. S obzirom da si napomenula da ti je masna koza, sta ti koristis za ciscenje i kakvi su uopste ti papiri za blotanje? Ja nekako sve kontam da se blotat mogu i obicnim maramicama :D Zivim li u zabludi, sta oni zapravo sadrze? :)

    Inace super kupovinu si obavila, mene je strah kad pocnem radit da cu polako da tonem u bankrote kad krenem kupovati malo skuplju sminku :)

    Sto se tog ogledala tice, padnem u depresiju i kad se samo priblizim obicnom ogledalu pa vidim pore, ne smijem ni zamislit sta bi bilo da kupim jos to koje uvecava 10x ://

    Tek sam se ukljucila u blog-world a vec pocela puno da meljem po tudjim postovima :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Možeš naravno i običnim maramicama a čak i mekanim toalet papirom, mada su papirići malo bolji jer su jako tanki i oni baš pokupe dobro masnoću a ne skinu šminku. Ja kupujem neke jeftine na ebay-u, obično dođe 100 komada.

    Post o njezi masne kože planiram vrlo skoro da pišem pa ćeš tada moći sve pročitati.

    Jednom kada zagaziš u kupovinu skuplje šminke, povratka ti nema, osim ako te viša sila ne natjera, a iskreno se nadam da neće. Ne želim time reći da jeftinija šminka ne valja, svakako da ima toga što valja, može se tu naći finih komada šminke koje i ja sama kupujem, kao što i u skupoj šminci ima loših komada. Ali ipak većinom vrijedi pravilo koliko para toliko muzike, to je barem moje skromno mišljenje.

    Ah ogledalo je čudo, koliko god da padnem u depresiju svaki put kada se pogledam toliko ga i volim jer mi zaista pomaže da počupam i najsitnije dlačice i riješim se nekih sitnih mitisera koji se golim okom ne vide :-)

    I još na kraju da ti kažem slobodno ti melji, i ja volim da meljem pa mi je drago kada nađem sugovornicu da pričamo o nečemu što obje volimo :-)

    OdgovoriIzbriši
  6. Ja se nekad bas ne znam zaustavit :) komentarisala sam tako jednoj curi na blogu i onda sam odlucila da ja otvorim svoj i sve to fino pisem na svom :)
    Ja bas jedva cekam da pocnem malo kvalitetniju sminku kupovat. Sto ti kazes, ima dobre i jeftinije ali mislim da se isplati dati npr za neko rumenilo vise novca jer duze traje. Treba o tome razmisljati kao investiciji :D i npr koristim ga dvije godine za 50 dolara, sto i nije puno :)
    Cekam taj post pa cemo se i tu raspricat :) idem sad njuskat po apotekama da trazim te micelarne losione sto svi preporucuju :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, ali fazon je u tome što rijetko ko može stati na jednom, dva pa čak i tri rumenila i ne samo rumenila nego se ovo odnosi na bilo koji komad šminke. I onda na kraju kad završiš sa ne malim brojem skupe šminke koju ni ne stigneš koristiti - eh onda nastaje problem :-)

      Ako imaš mogućnosti nabavi Bioderma micelarnu u Hr, oooodlična je, a kod nas je na žalost nema :-(

      Izbriši
    2. Ako odem uskoro do Osijeka, pogledat cu.. :)

      Izbriši
  7. zato nisi uradila swatch MAC-a =((((

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nije to razlog, vjeruj mi, ovo mi je stiglo čak i par dana prije MAC-a. Nego obaveze oko renoviranja stana i još svašta nešto, obećavam za vikend sigurno. Reci mi šta te najviše zanima od swatchewa jer sigurno je da neću sve odraditi isti dan. Bil' ruževi bili ok? :-) Ili rumenila?

      Izbriši

Hvala na komentaru :)