MAC Candy Yum-Yum i Moxie - MAKEUP ARENA

11/25/2012

MAC Candy Yum-Yum i Moxie


Davno sam još na svojoj Facebook stranici javila da sam nabavila ova dva ruža, ali eto tek sad dođoše na red za recenziju. Ipak zaslužuju recenziju prije ovih proizvoda koje sam nabavila na putu :-) Svakako uskoro slijede recenzije i UD primera i NARS rumenila, davno kupljenih, pa tek onda na red dolaze ovi novi proizvodi. Tako ću taman imati dovoljno vremena da sve isprobam i napišem što iskrenije recenzije.


Već sam ranije pisala o MAC ruževima u ovom i ovom postu i tu sam generalno predstavila MAC ruževe i glupo bi mi bilo sad da opet pišem kakvo je pakovanje, miris i sl. jer sve isto važi i za ove ruževe.

Ono što je drugačije je to da su ovi ruževi dio limitirane kolekcije MAC by request. Nekad na proljeće na mac-ovoj stranici se glasalo za šminku za koju se želi da bude u toj kolekciji i pobjedu u kategoriji ruževa su odnijela ova dva plus Rocker koji se meni ne sviđa i zato taj nisam ni kupila. U kolekciji su bila i tri sjajila za usne i tri sjenila za koje se glasalo na isti način.

Ono što je još drugačije u ovoj kolekciji je da se samo mogla naručiti online u državama koje imaju online prodaju. U USA su se ova dva ruža prodala za 24 sata, dok su u UK, odakle sam ih ja nabavila, bila duže u prodaji.

Oba ruža su matte teksture koju ja jako volim.

Candy Yum-Yum - opisana je na stranici kao neonska pink nijansa i apolutno se slažem.

Moxie - na web stranici ovu boju opisuju kao jarko pink, ja se ne bih složila, na meni je crvena koja vuče na pink

Nema puno pisanja, prelazimo na slikice :-)








 Swatchevi napravljeni pri sunčevoj svjetlosti. Lijevo CYY, desno Moxie.

 Swatchevi u hladovini. lijevo CYY, desno Moxie.




Šta mislite da li je dovoljno sličan ovaj ruž lijevo na slici da bi ga nazvali dupe-om?

Ja mislim da jeste. Opet dupe pronađen u Golden Rose ružu, ovaj put broj 57. Ipak ima male razlike, MAC ima malo više plavičastog u sebi, nadam se da se to vidi i na fotografiji kao i uživo. Ova slika je isto napravljena pri sunčevoj svjetlosti dok je slika ispod nastala u hladovini. Sve slike su napravljene bez blica.


Razmišljam o tome da nabavim još GR ruževa u kojim bih mogla da pronađem dupe i za druge MAC ruževe koji su mi prelijepi, a koje možda neke od vas nemaju priliku nabaviti a sviđaju vam se. Koliko vidim imaju dosta sličnih nijansi. Ako ste za to zainteresirane svakako mi javite u komentarima. 

BTW znam da i vama, kao i meni, iskače neki glupi prozorčić kad dođete na moj blog, ali ne znam kako da ga uklonim. Apsolutno ništa nisam mjenjala u postavkama, to se desilo nekad dok sam bila na putu i nemam pojma o čemu se radi. Ako imate ideju kako bih to mogla ukloniti, užasno me iritira, molim da mi se javite. Hvala unaprijed na svakoj pomoći!

Broj komentara: 27:

  1. Divni, divni su ti. <3

    Nije mi se pojavio nikakav prozorčić..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala...
      Super, drago mi je da se makar ne pojavljuje svima, nekoliko cura mi je reklo da se njima pojavljuje, a i meni se stalno pojavljuje...Užasno iritira :-(

      Izbriši
  2. ufff kakvi lepotancici :) ni meni se ne pojavljuje nista....mozda bi dupe mogao biti i GR u zlatnom pakovanju br 54...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam nikad probala GR u zlatnom pakovanju, a trebala bih :-)

      Izbriši
  3. Da, i meni se pojavljuje prozorčić stalno..

    Krasni su ti ruževi :) Preporučam da probaš koji Illamasqua, vjerujem da bi bila zadovoljna, velika većina ih je mat, ja ti preporučam eurydice :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Žao mi je što se i tebi pojavljuje, zaista sva rješenja koja sam našla na netu meni ne pomažu.

      Gledala sam Eurydice sada u Dubaiju i divan je, ali čini mi se da dosta liči na Mac Show orchid iz pro linije, pa je to jedini razlog što ga nisam uzela, a inače sam luda za tim nijansama.

      Izbriši
  4. Meni nije iskocio nikaka prozorcic, verovatno si u medjuvremenu sredila? :D
    Karmini su preprelepi, a nasla si odlican dupe! Svaka cast, stvarno su basbas slicni ! o.O
    Kiss

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam uspjela srediti, nekom se pojavljuje, nekom ne, izgleda da ovisi koji browser se koristi, ja kod kuće koristim Safari, na poslu Explorer i na oba mi se pojavljuje...

      Hvala puno :*

      Izbriši
  5. Meni nikakav prozorčić ne iskače, možda zato što sam na chrome-u i što su mi blokirani pop-up prozori tako da mi ništa nikad ne iskače :D

    i ja volim neon pink nijanse, ustvari sve što neobičnije boje. mada ne nailazim baš na odobravanje kad ih nosim. zadnji (i prvi) put kad sam apocalips nosila u Sarajevu sam dobila komentar da je kinđurijada sljedeći dan. mada pinkičaste nijanse uvijek prolaze :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Lakše mi je kad znam da ne iskaču svima, ne znam šta da radim da ovo riješim....

      Ma meni su ovakvi ruževi zakon... i baš me briga ako se nekome ne sviđaju, svi imamo pravo izbora da nosimo što želimo, a ja ovakve boje volim na sebi :-) Ja ih nosim i na posao bez problema i na sreću niko nije ništa (barem meni u lice) komentirao :-) a da jeste ne bi dobro prošao-la :-)

      Izbriši
    2. To su ruževi za kojima se svi okreću u fazonu "wow kako super izgleda" dok je Apocalips više "jao kako je čudno" . ipak se okreću, a ja volim privlačiti pažnju :D Imam Kryolan UV Pink ruž koji mi je cijelo ljeto dizao svaku kombinaciju i smanjivao vrijeme potrebno za šminkanje.
      I Moxie mi je nekako više za ovog vremena, izgleda mi pomalo zagasito crveno-roza, dok me CYY asocira na ljetnu haljinicu i klasičnu liniju tušem. :)

      Izbriši
    3. I sa Kontrolom ćeš privlačiti pažnju ;-) puno pažnje :-)

      Izbriši
  6. Nisu moje boje, ali svakako divno izgledaju :)
    Sto se tice prozorcica predlazem ti da skidas redom ove widgete sa desne strane, jedan po jedan, dok ne utvrdis da li neki od njih pravi problem.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To ću definitivno probati jer ovaj link koji si mi poslala u poruci ispod sam i sama našla i vidjela da je drugim ljudima pomoglo, ali meni neće, uradila sam sve što su napisali i ništa... što me još dodatno frustira..... Brisaću widgete jedan po jedan i vidjeti koji mi je napravio ovu zbrku.... Hvana na tom prijedlogu.... ;-)

      Izbriši
  7. Opet ja. Naleteh na ovu stranu, ljudi napisase resenje za tvoj problem:
    https://productforums.google.com/forum/?fromgroups=#!topic/blogger/4tGqVza6HUA

    OdgovoriIzbriši
  8. Meni iskace otkako si se vratila heh, bas sam ti htjela reci...

    Moxie mi je puno ljepsa nijansa, meni nikako ne pristaju roze, ali ti si plava, pa... :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Stvarno mi je žao što ti iskače, daću sve od sebe da to riješim....

      Izbriši
  9. Hej draga...meni također nije iskočio prozorčić ali kao što je Coxy navela mislim da je do widgeta ;) !

    Ruževi su krasni :D....ali nekako bi moj favorit bio Moxie...izgleda mi kao mix bobičastog voća :D

    lp

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odlično si opisala Moxie, svaka čast, nije pink, nije crven, baš nešto kao mix bobičastog voća :-)

      Izbriši
  10. Candy Yum yum mi se za cudo ne dopada nesto, previse mi je neon, a na usnama ni priblizno kao na ruci, ali zato mi je Moxie prekrasan. Ipak, iz te kolekcije mi je Rocker najljepsi, ali mi se cini dosta slican Diva nijansi, samo bez shimmera, tako da sam preskocila :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, Moxie je divan, mada je meni i CYY isto krasan, volim sve nijanse pink ruževa... Eto vidiš meni se Rocker nikako nije svidio, valjda zato što mi te nijanse nikako ne stoje a sad sam gledala slike Diva ruža po netu i on je prekrasan ali isto mislim da mi ne bi stojao, presvijetla mi je i kosa i ten za tako jake nijanse....

      Izbriši
  11. Obooooožavam njihove ruževe, a i sjenila. :D A ti me prestani mamiti više :P hahaha
    svaki put kad dođem ke tebi tugujem jer mi dućan nije u blizini. :P

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I sama sam luda za njihovim ruževima, meni za sada nema boljih :-)
      Nemoj tugovati, ako ti nešto baš zapne za oko nabavićemo to :-) Nije nikakav problem ;-) Znam ja kako je to kad nešto želiš i možeš kupiti a nemaš način :-(

      Izbriši
  12. ;:))) aaaaaa ja sam se zalepila za ANgel
    ali ovaj je predivan

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Angel je moja prva i najveća ljubav :-) kad god ne znam koji bih ruž stavila tu je Angel koji uz sve ide :-)

      Izbriši

Hvala na komentaru :)