Urban Decay Brightening & Tightening Complexion Primer Potion - MAKEUP ARENA

12/09/2012

Urban Decay Brightening & Tightening Complexion Primer Potion


I ovo je jedan od proizvoda koji sam davno kupila, ali o kojem jednostavno nisam stigla ranije pisati, a obećala sam sama sebi da neću krenuti sa recenzijom proizvoda koji su kupljeni u skorije vrijeme dok ne završim sa svim ranije obećanim recenzijama.




Dolazi u meni jako lijepom, za UD, prepoznatljivom pakovanju u tubici, što mi se naravno sviđa, u principu i tuba i pumpica su mi super, ne volim jedino neke posudice, teglice i sl. čisto iz higijenskih razloga. Količina 28 ml. Kupljen je u USA u Sephori cijena mu je bila nešto manje od 33 dolara. Vidjela sam da je dostupan na HQhair po cijeni od 19 funti koja je jednaka ovoj cijeni u USA tako da ovaj primer sljedeći put kupujem tamo. A možda se ipak odlučim i da sljedeći put probam Pore Perfecting formulu, šta ću kad me naziv tog primera jako privlači.




U principu ovo nije bio primer koji sam ja željela, ja sam prijateljici rekla da mi kupi veliko pakovanje klasičnog UDPP za kapke ali nisam joj naglasila da želim ovaj za kapke, samo sam rekla veliko pakovanje UDPP jer sam na Sephorinoj stranici vidjela da su tada imali posebno veliko pakiranje UDPP za kapke od 25 ml. I dobila sam ovaj primer. 

Ne žalim se nimalo jer vjerovatno se ne bih odlučila da ga kupim jer u nazivu nema niti riječ mat, niti poreless, koje su meni okidač da poželim iste sekunde imati taj proizvod. Dakle, već se može zaključiti da su moja očekivanja bila ravna nuli. Ali opet sam se prevarila. Nekako se u  posljednje vrijeme često prevarim :-) očekujem odlično dobijem dobro, očekujem ništa a dobijem puno. Jer od ovog primera nisam očekivala ništa posebno a dobila sam jako puno. 

Iako, kako sam već spomenula, u svoma nazivu nema ni natpis mat a niti poreless ovaj prozvod je odličan za moju masnu kožu. Koristim ga jednako kao i druge primere, prvo moja matirajuća krema pa onda primer. Čim ga nanesem odmah mi se koža nekako zategne što automatski čini da moje pore izgledaju manje vidljive pa bih ja ovom primeru u ime svakako dodala i poreless :-) Tekući puder jako lijepo "sjeda" na ovaj primer, fantastično se razmazuje preko njega.

Proizvod je, kako se na slici ispod i vidi, srednje gust i bijele je boje i dovoljna je veličina većeg graška za cijelo lice. S njim šminka na mom licu opstaje nekih 7 sati što je maximum koji sam ja uspjela postići  sa bilo kojim proizvodom i sa čime sam ja izuzetno zadovoljna. 

Prilično sam sigurna da bi odgovarao i curama čije lice nije masno.



Na pitanje a li bih ovaj primer opet kupila odgovor bi bio - da, ali ako bi ikad stigao na red ponovo jer ja stalno volim isprobavati nove proizvode.

Koji vi primer koristite, ako ga koristite?


Broj komentara: 18:

  1. Ja volim baze i ne funkcioniram bez njih, radije preskočim tekuću podlogu ne bazu :)...nisam isprobala ali djeluje zanimljivo za nas masnokošce :D!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. SIgurna sam da bi i tebi odgovarao ovaj primer... stvarno je divan.... i ja otkako sam otkrila šta znači dobar primer ne nanosim tekući be njega :-)

      Izbriši
  2. nemam velike potrebe za korištenjem primera, na mojoj koži(koja trenutno nije ni suha ni masna, a ponekad i jedno i drugo) se šminka poprilično dugo zadrži. i nekako mi je previše da na licu imam kremu, primer, tekući puder i matirajući puder.
    ali sve pohvale za UDPP za sjenila, nešto za šta se isplati dati novac definitivno!
    sjetih se sad jedne beauty addict kitty slike na kojoj piše nešto kao "buy 20$ primer, use 3$ eyeshadow" :DD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Blago se tebi kad nemaš potrebe za primerom... ja se bez njega više ne šminkam, meni se pokazao kao "must have" da bi šminka na licu ostala duže od nekoliko sati... nisam sretnica kao ti ;-)

      Izbriši
  3. I ja uvijek padam na mat i poreless :) bez toga nista!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. tako je, ali eto vidiš nekad proizvodi na kojima ne piše ni mat ni poreless odlično obave posao matiranja i prividnog smanjivanja pora....

      Izbriši
    2. Da mi je znati sve one sastave kremica :) ih..trebala sam studirat farmaciju :D

      Izbriši
    3. bilo bi dobro znati kako ih prave.... a dok ne saznamo ostaje nam jedino da ih kupujemo :-(

      Izbriši
  4. Imam neki jeftini Catrice, iz limitirane kolekcije koji je više iluminator pa ga tako i više upotrebljavam . Probaću neki jeftiniji, npr. MUA kad bude popust od 50 % ....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Javi kakav je, bila bih jako sretna da nađem neki dobar a jeftin, koristila sam elf-ov i on mi bio dobar, jedino je pakovanje koma, na sva tri pakovanja koja sam imala mi se pokvarila pumpica negdje na pola korištenja...

      Izbriši
  5. Svašta sam pročitala o ovom proizvodu i bilo bi divno imati ga, ali meni je preskup s obzirom na to koliko se šminkam. Za oči imam Art Deco bazu a za lice neku od Catricea i sasvim su mi ok za moje potrebe eto.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj jeste baš skup, ali meni je prijeko potreban i primer je jedan od proizvoda za koji ne žalim platiti jer mi je neophodan, začas mi skilizne šminka s lica ako ga ne nanesem... Tebi vjerovatno nije toliko neophodan pa ni nema potrebe da ga ovako skupo plaćaš

      Izbriši
  6. Ovo zvuči dooooobro! Šteta što nikada neće doći u naše Sephore :(
    Inače je meni od svih prajmera najdraži MUFE HD.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hoće li biti nešto o njemu u postu koji spremaš uskoro? Baš me zanima jako... Imam namjeru da i taj probam kad dođe na red.... wish lista mi je sve duža i duža :-)

      Izbriši
  7. Ja sam probala Inglotov, šteta što ga jako rijetko imaju na zalihama u Zagrebu, za Bg ne znam. Inače mi se baš svidio, mada nemam veliku potrebu za primerom, koristim ga kad je mnogo vruće a meni šminka treba trajati cijeli dan.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eh i ti si onda sretnica, ja jednostavno više ne mogu zamisliti šminkanje bez primera jer sa masnom kožom to je osnova, zato mi i jeste tako bitan!

      Izbriši
  8. Morala bih više isprobati neki Urban Decay proizvod. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uh definitivno bi trebala ako nisi... do sad sve isprobano za čistu 5-cu :-)

      Izbriši

Hvala na komentaru :)