YSL Shocking Mascara - MAKEUP ARENA

12/03/2012

YSL Shocking Mascara


Ovu sam maskaru još nekad davno kupila, o tome sam pisala ovdje, sada je već pred kraj i jednostavno ne mogu a da iznesem svoje mišljenje o njoj. Do prije ove maskare sam smatrala da je kupovina skupe maskare bacanje novaca, jer kao traje 3 mjeseca, daje slične rezultate kao i jeftinije maskare. O kako sam bila u krivu.

Ova maskara je toliko dobra da sam sigurna da ću je opet kupiti i nimalo neću žaliti zbog toga.


Kupila sam je u setu koji je koštao 42 $ na Jagodici. Ali kako imam popust na Jagodici od 15%, te je tada bilo dodatnih 10% na sav make up onda je ona mene koštala 31,5 $, odnosno ne sama maskara nego čitav taj set.




Već je koristim skoro tri mjeseca svaki dan i tek sada primjećujem da lagano počinje da se suši.
Šta mi se to toliko sviđa kod ove maskare? Prvo, to što dolazi u prekrasnom zlatnom pakovanju i zaista je oku ugodna. Šta ću kad volim te estetske momente. Drugo, nije ni previše mokra ni suha, sa previše mokrim maskarama imam problem jer mi prethodno uvijene trepavice odmah ispravi ako je previše mokra. Mislim da nema potrebe da pišem zašto ne volim suhe maskare!

Ima 6,4 ml, što je po meni malo, mogli su staviti barem 8 ml. Ali onda opet vraćam se na to da je koristim svaki dan gotovo tri mjeseca pa onda se skontam da to možda i nije tako malo. Ali ipak ne bi loše bilo da je ima malo više. 
Četkica je krasna, tako lijepo "sjeda" na trepavice, oduševljena sam.




A sada da vam pokažem kako ova maskara izgleda na trepavicama. Moram prethodno da kažem da imam jako loše trepavice, kratke i rijetke i ovo je neki maksimum koji mogu izvući iz njih, vjerujem da bi na curama koje ima bolje trepavice izgledala puno bolje. No ja sam zadovoljna, znam kakve su bez maskare pa je ovo i više nego odlično :-)




Ja bih ovu maskaru svakom preporučila, pogotovo po ovoj cijeni koju sam ja platila za cijeli set. Živjela Jagodica i njihovi popusti :-) 

Imate li i vi neku maskaru, bila ona skupa ili jeftina a koju biste mi preporučili da probam?



32 komentara:

  1. Ja imam samo onu jeftiniju varijantu :) a to je alverde maskara, all in one za osjetljive oci. Sad cu poslikat pa postavit na blog. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Bitno je da je dobra maskara, nije bitna cijena, samo eto htjela sam da kažem da ova maskara zaista opravdava svoju cijenu

      Izbriši
    2. Wow, rado bih ju kupila, ali sam trenutno kratka s novcem haha :D dva faksa i otvaranje trgovine - nemam ni za poštenu maybelline-ovu! Šalim se malo :)
      Ali, nadam se da ću ju uskoro probati :) Jer oćem da i moje trepavice izgledaju kao tvoje!
      Pusa :*

      Izbriši
    3. Ma bitno da znaš kako je dobra, ma čuj dobra - odlična je :-) i da je staviš na wish list-u, pa kad stigne na red...
      Ponavljam moje trepavice su stvarno nikakve, sigurna sam da su tvoje bolje jer lošije od mojih ne mogu biti pa će svakako na tebi ova maskara izgledati još bolje :*

      Izbriši
    4. Editovala sam post sa fotografijom maskare na trepavicama, bar maksimum koji sam izvukla od slikanja sa raznim efektima, s obzirom da kamera nije profesionalna :)

      Izbriši
    5. Ostavila sam ti komentar na blog

      Izbriši
  2. ja imam reeetke trepavice ali zato jako dugacke, trazim neku dobru maskaru koja ce im dati volumen, onaj efekat produzavanja trepavica mi nije potreban, mislis da bi ova maskara mogla da bude dobra za mene? inace, odlican post, lepo si nasminkala oci, pardon oko :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno :-) Ova je baš odlična maskara za volumen, nemaš pojma koliko su moje trepavice rijetke a pogledaj da na slici nisu tako rijetke, no moje su na žalost i kratke. Uglavno ja nikad u životu nisam imala bolju maskaru i ne mogu je prestati hvaliti, vrijedi svakog novčića, vjeruj mi... Nadam se da će i tebi, ako se odlučiš na kupnju, odgovarati. Uostalom pogledaj još malo recenzije po netu pa ćeš vidjeti da je hvale.
      Pozz

      Izbriši
  3. Divne fotke draga...loving the look!!! ;)

    Meni su lijepe tvoje trepuške ;) i sviđa mi se efekt koji daje maskara!

    Ide na listu ali dok potrošim trenutno 3 otvorene, pardon, 4-ta je u ladici zatvorena :)!

    lp

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga.... možda misliš da su lijepe sa ovom maskarom, ali da ih vidiš bez nje ne bi to sigurno rekla :-)

      Uglavnom obavezno stavi ovu maskaru na listu, meni ona ide na listu HG proizvoda definitvno.... Jer već me uveseljava puna tri mjeseca, što rijetko koji proizvod može uraditi, stoga zaslužuje status HG :-)

      Izbriši
  4. Meni ova maskara nije odgovarala, otežavala mi je trepavice, čak kad je nanesem u jednom sloju... ja imam poprilično normalne trepavice, nisu preduge a ni prekratke, i između srednje i jače gustine, ali šminkala sam cure koje imaju kraće i rjeđe trepavice i na njima je vidna razlika. Preporučujem da svi koji nemaju kratke ili rijetke ili kratke i rijetke trepavice izbjegavaju ovu maskaru. Davala sam joj šansu više puta, ali uvijek isti rezultat - teške i spuštene trepavice.
    Ali zato Lancome Hypnose, Avon Supershock i Max Factor False Lash Effect i Masterpiece su maskare koje stalno koristim. S tim da bih Supershock preporučila svima, izvuče maksimum iz svačijih trepavica :)))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eto vidiš kako su mišljenja različita, ne mogu svakom isti proizvodi odgovarati, ja sam nekad davno probala Lancome Hypnose i bila mi je ok, ali nije mi bila nešto wow kao ova da bih je ikad ponovo kupila. Avon supershock mi je isto ok, ali daleko ispod ove, i MF koje si navela su mi onako... ništa specijalno, uglavnom sve sam ih probala i ova maskara mi je za klasu-dvije (kako od koje) bolja od ostatka ekipe :-) Ruku na srce to je ipak samo moje mišljenje, vjerujem da se svi ne slažu sa mnom, ali ja je definitivno nastavljam koristiti i dalje i kako sam već negdje u komentarima rekla ovo je moj HG proizvod, možda sam trebala staviti sliku i mojih trepavica bez nje pa da se vidi razlika :-)

      Izbriši
    2. Zavisi sve od ličnih predispozicija, u ovom slučaju dužine i gustine trepavica :D mada sam ja mišljenja da dobra podloga, dobra maskara i dobar ruž koštaju nešto više iznad prosjeka.. Naravno uvijek ima izuzetaka, sve zavisi od osobe do osobe. :)
      P.S. super si se našminkala, makar ovo što si nam dozvolila da vidimo :)

      Izbriši
    3. Ma svakako da zavisi od toga kakve su trepavice, nešto razmišljam možda baš guste i duže trepavice ova maskara dodatno oteža, dok ta "težina" godi mojim kratkim i rijetkim :-)Uglavnom mora se probati da bi znao odgovara li ti.. Meni je po, 100-ti put ponavljam, :-) savršena :-)
      Hvala puno, ma eto nisam slikala cijelo lice, bazirala sam se da dobro "uhvatim" trepavice, da se one što bolje vide a čini mi se da sam i ja taj dan bila zadovoljna kako sam se našminkala :-)

      Izbriši
  5. imas jako slicne trepavice kao ja, kratke i retke, a maskare cine cuda ako su dobre, kao ova:)
    ja sam je probala nedavno, samo je meni trajala manje od 2 meseca, mada kupila sam je u letnjem periodu pa mi se mozda brze susila od vazduha:)
    inace, jeste dobra i mislim da bih je bez razmisljanja opet kupila!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa sigurno je da se brže suši ljeti, ali je zaista fantastična, a možda ti stavljaš više slojeva, ja obično stavim 2, rijetko kada više od 2!

      Izbriši
  6. I ja obožavam zlatna pakovanja - izgledaju profinjeno i luksuzno. Imam maskaru od Elizabeth Arden u zlatnom pakovanju. :-) Super je!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da, meni su zlatna pakovanja super, kao što si i sama rekla profinjena i luksuzna :-)

      Izbriši
  7. Baš si dobro prošla po pitanju cene!
    Lepo izgleda na tvojim trepavicama. Ja trenutno koristim Benefitovu BadGal i baš mi odgovara, volim taj tip laganijih maskara.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odlična cijena, kod nas je sama maskara puno skuplja...
      Za mene te laganije nisu jer ne mogu mi ništa napraviti sa trepavicama, sretna sam da sam sasvim slučajno odlučila da je kupim jer je, za mene, savršena!

      Izbriši
  8. Probaj ovu http://www.revelique.com/en/product/volume_mascara/62.(Baš se pitam zašto BiH blogerice ništa ne recenziraju od ove firme).Savršena je za moje niđe veze trepavice

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Iskrena da budem ja još ništa nisam probala od Revelique, znam da su od skoro dostupni u CM-u ali nisam nešto posebno obratila pažnju na njih. A možda bih trebala :-) svakako hoću, prilikom sljedeće posjete CM-u

      Izbriši
  9. meni se davno jedna ysl maskara zamjerila (ne sjećam se više koja) i ne bih se više nijednu usudila kupiti :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Šteta što si tako lako odustala od ysl maskara, a da im ipak daš novu šansu? :-)

      Izbriši
    2. a ne bih se iznenadila da jednom i posustanem,al zasad ipak ne :D

      Izbriši
  10. Mislim da sam zadnji puta njihovu maskaru probala u srednjoj školi, na praksi. Ne znam, donedavno nisam bila ni spremna izvojiti veću količinu love za jednu stvar, a sada trenutno koristim Illamasqua Masquaru koja mi je odlična :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hoćeš pisati recenziju? Ja sam s ovom maskarom otkrila koliko je bitno imati kvalitetnu maskaru pa me recenzije o istim jako zanimaju :-)

      Izbriši
  11. draga moja,jedan savjet za tebe ,kupi ricunusovo ulje u apoteci (bocica 3KM) i mazi svaku noc trepavice ,nakon odredzenog perioda neke 2-3 sedmice primjetoces da ce ti trepavice postat duze i gusce i sa obicnom catrice maskarom dobit ces glam look .Ja sam imala veoma male i rijetke trepavice cak sam jednom sa uvijacem pocupala pola njih :) sve sam pare trosila na skupocijene maskare dok nisam otkrila ricinusovo ulje ,i sada sa obicnom loreal maskarom svi me pitaju koju maskaru koristim :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. eh bila bih jako sretna da je moj problem tako lako rješiv... naravno da sam taj stari fazon isprobala i nisam dobila nikakvo poboljšanje, tako da sam se vratila traženju idealne maskare... drago mi je da je tebi to pomoglo i jako mi je žao što meni nije :-( btw i ja sam isto jednom sa uvijačem počupala pola trepavica :-))

      Izbriši
  12. Da li postoji jedna maskara koja se tebi ne svidja? Sve koje su do sada opisivati imale su pozitivne kritike. Nama treba savet,ova da ova ne. Ispada da su sve super :-) slobodno ih malo iskritikuj ;-) mada je ova svakako vrh! Košta al vredi svake pare

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hahah nasmija ti mene, naravno da postoji i to ne jedna nego puno njih, ali takve mi nisu vrijedne pažnje pa ih ni ne spominjem, osim eventualno u postu tipa "some in some out" gdje ih kratko spomenem kada sam spremna da se oprostim od njima :) Ovo je zaista jedna od rijetkih high end maskara koja je vrhunska, uz Chanel Le Volume :) Ne da mi se davati prostora lošim proizvodima, pa ih onda kratko spomenem u tom tipu posta, plus znaš sigurno i sama da je to dosta individualno i da nekome nešto odgovara a nekome ne :) Ali upravo si mi dala ideju za jedan post, koji bi se zvao "sve maskare koje mi ne odgovaraju" jer vjerovala ili ne čuvam sve potrošene maskare, radi njihovih četkica i eventualne usporedbe sa drugim maskarama :)

      Izbriši

Hvala na komentaru :)