INGLOT freedom paleta sa sjenilima 101, 113 i 117 - MAKEUP ARENA

1/19/2013

INGLOT freedom paleta sa sjenilima 101, 113 i 117


Eh kako to kod mene često biva, ako mi se nešto na prvi pogled svidi, svidjeće mi se i na drugi, treći itd. I tada je samo pitanje vremena kada će taj proizvod doći na red za kupovinu. 






Kada sam prvi put ugledala ova sjenila jako su mi se svidjela ali nisam imala priliku da ih nabavim.

I onda je tu moja draga Ivana skočila u pomoć i ponudila se da ih ona nabavi za mene. Hvala još jedanput.... ;-)

Zašto su mi se svidjela i zašto sam željela da ih imam? Odgovor na oba pitanja je: zato što su MAT!

Imam i previše sjenila koja nisu mat, i bila sam deficitarna sa mat sjenilima... i za svakodnevne look-ove najbolja su mat sjenila, a ruku na srce najčešće se šminkam za posao...

A mom oduševljenju nije bilo kraja kada sam vidjela da su ovo kvalitetna mat sjenila, što nije baš lako naći.

Izabrala sam ove nijanse nakon što sam pregledala swatcheve po netu, i nisam pogriješila u izboru, kupila bih iste ove nijanse i da sam ih uživo vidjela. Ovo je jedna paletica baš po mom ukusu.

Eh da ja ipak krenem sa predstavljanjem ovog proizvoda kada sam završila sa ovim predugim uvodnim dijelom...


Sjenila dolaze u količini od 2,5 g u metalnoj posudici na čijoj se donjoj strani nalazi magnet koji omogućava da se sjenilo stavi u paletu bez da miče..... slična pakiranja sjenila imaju i MAC i Artdeco, i meni su to odlična rješenja jer se nakon što se potroši sjenilo može kupiti drugo i staviti na mjesto potrošenog bez da se ponovo kupuje prazna paleta. Mada iskrena da budem ne znam baš kad ću stići potrošiti 2,5 g sjenila pored svih drugih koje posjedujem! Ali nisu svi kao ja, pa možda neka od vas i potroši sjenilo...

101 - prekrasne nude nijanse,

113 - ružičasto-breskvaste nijanse,

117 - hladno smeđe nijanse.

117, 113, 101

Sjenila su odlično pigmentirana, tako se lijepo blendaju, minimalno se truse. Ukratko vrh od sjenila. VRH! Sva sjenila su jednakog kvaliteta.

Sviđa mi se i što su ovako u okviru jednog sjenila spakirane 3 nijanse iste boje. Boje se mogu nanositi svaka za sebe, kao i kistom preći preko cijelog sjenila, a i miješati npr. najsvjetliju i onu u sredini, ma kako god želite... Jako puno mogućnosti imate sa ovim sjenilima.

Jesam li spomenula kako se divno blendaju? Naravno da jesam :-) ali moram to ponovo istaknuti jer je to najjača karakteristika ovih sjenila.

Cijena im nije baš niska, ali je prihvatljiva za ovaj kvalitet i količinu. Cijena im je bila 65-70 kn/kom, i paleta isto toliko, bacila sam račun, pa zato navodim ove okvirne cijene. 


Swatchevi:

 101

 113

117

Evo da pogledate jedan moj svakodnevni look napravljen sa ovim sjenilima:



Da li bi ih ponovo kupila i vama preporučila? Pa zar treba da pitate? Naravno da je odgovor pozitivan na oba pitanja :-) 

Na kraju da pitam da li i vi imate neko od ovih sjenila? Kako vam se ova sviđaju? 

Preporuke, pitanja, sve je dobrodošlo....





Broj komentara: 26:

  1. Mnooogo su lijepe. I mene bi privukle, tj.već su me privukle da ih kupim. Ja sam prije neki dan bila u Inglotu u Beogradu,ali sam išla da kupim bazu za puder, i sijenke su me očarale. Bazu nisam kupila nažalost :(, ali sam se nagledala lijepih sijenki :). I naravno dnevni look je super.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala, ma sjenila su stvarno odlična! Sljedeću posjetu Inglotu iskoristi da ih pogledaš i opipaš, sigurna sam da će ti se svidjeti....

      Izbriši
  2. Nemam Inglot sjenila, ali mi se sviđaju što su trobojna. I još su mat. Trebam to ispitat uživo, čim se ukaže prilika. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da, to je stvarno super što su trobojna i mat, divna su, obavezno ih pogledaj....

      Izbriši
  3. Odgovori
    1. Slažem se, nekoliko dana sam ih samo gledala prije nego sam ih počela koristiti.... jedna su od mojih omiljenih sjenila....

      Izbriši
  4. Divan look...baš predivan :D:D:D...sjajno izgleda na tvojim očima.

    Krasna paleta nema šta ;).

    ps-nema na čemu i drugi put ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga...

      Hoćeš da ti opet ponovim ono što sam 100x rekla? Kuuuuupi ih obavezno :-D

      Izbriši
  5. Prekrasno izgledaju, posebno mi se sviđa ova ideja 3 sjenila u jednom, bez previše zauzimanja prostora - praktično i lijepo izgleda :D Ja bih ti preporučila i Flormarova mat sjenila, ako su ti gdje dostupna, jer ja sam naprosto oduševljena - očekivala sam ništa, a ostala "paf" kad sam ih probala jer su nevjerovatno pigmentirana i gotovo kremasta, nimalo suha i kredasta kao tipična mat sjenila.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Na žalost u Tuzli nema Flormar kozmetike... eh i ova su takva, baš kao da su kremasta, nisam znala kako da to opišem :-D

      Izbriši
  6. Nemam al' mogla sam probati neko jer i meni treba mat nijansi baš zato što su najbolja za dnevne varijante a i imam spuštene kapke koje svaka shimmer boja samo naglasi :)

    OdgovoriIzbriši
  7. svidja mi se ovaj sistem i boje su predivne :)
    jako lepo ti izgleda kombinacija na ocima :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno.... za mene su ova sjenila bila potpuno prijatno otkriće...

      Izbriši
  8. Jao, to su one duga senke, njih još nemam :) Divne su, odlične boje i lepo izgledaju na tvojim očima. Imam baš mnogo Inglotovih proizvoda, ali bojim se da ću ubuduće kupovati manje, prilično su digli cene, a ukidaju i okrugle senke koje su bile jeftinije i isplativije, ionako nikada nijednu ne potrošim pa mi veća gramaža ništa ne znači.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovo su moja prva Inglot sjenila i toliko sam prijatno iznenađena kvalitetom da sigurno neću stati samo na ova tri.... Ne mogu ih prestati hvaliti.... I ja mislim da će mi trebati 100 godina da potrošim ovu količinu, ali mogu ti reći da ih poprilično često koristim otkako sam ih dobila pa možda ih nekad i potrošim ;-)

      Izbriši
  9. Prelep izbor, mnogo mi se dopada!

    OdgovoriIzbriši
  10. Inglot stvarno ima vrhunska sjenila (moram i ja svoja recenzirat konačno) koja vrijede svake lipe. Trenutno malo stajem sa kupovinom sjenila, ali kada krenem ponovo, znam da će to biti ova.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jedva čekam i tvoju recenziju, sigurna sam da će mi pomoći da se odlučim koja mi još "trebaju" ;-)

      Izbriši
  11. Prekrasna su sjenila! Kad se i meni nešto na prvi pogled svidi - znam da je to to :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni je to jasno, samo je bilo pitanje kako doći do njih :-) ali sva sreća divna Ivana mi je pomogla :-)

      Izbriši
  12. 117 i 101 su mi savrsena. Nisam ih vidjala u Beogradu, a moram da priznam da dugo nisam ni svratila do Inglota. Moracu ovih dana, da vidim sta ima novo.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Obavezno ih pogledaj, a nakon što ih pogledaš sigurna sam da ćeš ih kupiti ;-)

      Izbriši

Hvala na komentaru :)