MURAD krema za matiranje i još nekoliko savjeta za masnokošce - MAKEUP ARENA

1/15/2013

MURAD krema za matiranje i još nekoliko savjeta za masnokošce


Cure koje me redovno čitaju znaju da sam do sada 1000 puta ponovila da imam masnu kožu, ne mješovitu, ne nekad masnu nego uvijek masnu kožu, koja je hajde recimo malo manje masne kada je hladnije a posebno masna kada su ljetne vrućine.

Vodila sam vječitu borbu sa svojom kožom i nedavno sam došla do zaključka da se uzalud borim, da je bitka izgubljena i počela raditi na tome kako da što bolju suradnju ostvarimo :-)

Ja sam uvijek vidjela samo nedostatke u svojoj masnoj koži, i nebrojeno puta bila zavidna curama na koži koja je makar mješovita :-) Ali došlo je vrijeme da se prihvati to što se ima i da krenemo dalje...


Probala sam puno raznih krema za matiranje i rezultati su uvijek bili so-so :-(
Niti jedna od tih krema nije radila ono što je obećavala, a ja, vjerujete mi, nisam tražila puno.... Sretnom me činilo i to ako bih uspjela postići da se našminkam u 7 ujutro prije posla i da budem mirna do 10, kad bih mogla malo popraviti šminku....

Napokon sam došla do toga da to i ostvarim. Put je bio naporan i dug, ali stigla sam na svoje odredište.
Ono što mi je najviše pomoglo je krema spomenuta u nazivu posta u kombinaciji sa dobrim prajmerom.

Po prvi put je krema radila ono što je obećavala, a to je matiranje kože na duže staze, a da pri tome ne isušuje kožu niti ima neke kontraefekte!

Pa da krenemo sa recenzijom ove kremice!


Dolazi u klasičnoj plastičnoj tubici koja stoji na poklopcu i samim tim osigurava da iskoristite svaku kapljicu kreme do maksimuma jer se sve može ocijediti sa zidova tubice.


Kremu nije moguće kupiti u mom gradu, ali čula sam da u nekim drugim gradovima u BiH prodaju Murad proizvode. Ja je nabavljam na mojoj dragoj, najdražoj Jagodici :-) i za cijenu od 43$ (ja je platim 36,5 $ zbog popusta koje imam kod njih) dobije se 50 ml fantastičnog proizvoda. Murad proizvodi su po nešto višoj cijeni dostupni i na nekim drugim sajtovima koji prodaju kozmetiku, npr. na HQhair, ali ja vam predlažem da, ako je planirate kupiti onda je nabavite na Jagodici, jer povoljnije je nigdje nema, ispitala sam već :-)

Krema nema neki poseban miris, nekako je farmaceutski, ali ne previše izražen, kada se nanosi na kožu ni malo se ne osjeti nego samo kada baš mirišete kremu. Bijele je boje. Tekstura kreme je malo gušća i može vam biti čudna na prvi dodir, kao da je nekako gumenasta, malo se teže razmazuje, ali kada se nanese na kožu nema osjećaja zatezanja i isušivanja, nego nekako koža bude mekana.

Moju kožu dosta dugo drži matiranom, napominjem da koristim i druge proizvode koje doprinose tome da koža duže ostane matirana, ali i ranije sam koristila iste te proizvode u kombinaciji sa drugim kremama za matiranje pa je izostalo dugotrajnije matiranje.

Ova tuba mi traje 5-6 mjeseci, koristim je svaki dan 1x dnevno i baš zbog te gustoće je potrebno da je istisnete jako malo, te smatram da zbog toga ova krema nije skupa kada pomislite na to koliko dugo će vam trajati. Sigurna sam da bi odgovarala i curama sa mješovitom kožom, a ostali tipovi kože nemaju potrebe za ovom kremom. Prvi put sam je kupila prije 1,5-2 godine, sada sam pred kraj 4. tube, rezervna me naravno spremna čeka u ladici i u dogledno vrijeme nemam namjeru da je prestanem koristiti. To vam valjda dovoljno govori o tome koliko je smatram savršenom za svoju kožu!

 Sviđa mi se ova zaštita.




Eh, sada kada sam završila o ovoj kremici želim napisati nekoliko savjeta za masnu kožu i ako samo jednoj curi pomognem ja ću biti zadovoljna.

Tokom godina sam naučila još jednu "sitnicu" o masnoj koži koju bih svakako voljela da podijelim sa svima vama koji imate ovaj tip kože. Što sam se više trudila da isušujem svoju kožu i da koristim najjače proizvode za matiranje koji su davali samo trenutne rezultate to je bilo gore za moju kožu, jer je činilo da ona samo u tom momentu agresivnog tretiranja bude manje masna a onda bi žlijezde lojnice počele još jače da proivode sebum da kožu vrate u stanje u kojem je bila prije tretiranja. Dakle masnokošci ne isušujte pretjerano kožu nego koristite blage proizvode.

Prestala sam i vjerovati u puno hvaljene proizvode kao čudotvorce koji će nešto specijalno napraviti mojoj koži i došla do zaključka (bravo ja) da je svaka koža individiualna i da joj kao takvoj treba pristupiti. Ako nešto odlično radi na mojoj koži, ne mora značiti da će na vašoj i obrnuto.

I još jedna stvar koju vjerujem da svi znate, čišćenje kože je neophodno za svaku kožu, a za masnu posebno. Dakle ujutro i uveče obavezno. Blaga umivalica (meni su se najbolje pokazale pjene za umivanje, najmanje su agresivne) te čišćenje tonikom (bez alkohola) i nakon toga matirajuća krema...



Eto to bi bilo to. Da li ste i vi probale ovu kremu ili neku drugu koja je pobrala vaše oduševljenje kao ova moje? Pišite mi, jer ja i dalje znam često isprobati i druge proizvode, ali se za sada uvijek vraćam na Murad kremu za matiranje koja je moj HG proizvod!!!




Broj komentara: 27:

  1. Odlična recenzija, i sama imam mješovitu kožu koja naginje masnoj, pogotovo ljeti. Mislim da ću kupiti ovu kremu jer vjerujem tvojim recenzijama. Trenutno koristim Neutrogena pink grapefruit kremu koja je ok, ali mi se čini da zbog jednog sastojka viška dugoročno ne daje rezultate. Koristila sam i Eveline SOS kremu koja je bila ok, ali isto tako, samo kratkoročno, tj. ne dovoljno dugo koliko sam htjela pa sam ju prestala kupovati. Sad sam baš u potrazi za dobrom kremom i vjerujem da ću se odlučiti za ovu :) Javim ti kako mi se svidila!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno, iskreno se nadam da će ti odgovarati kao i meni jer mi je dosta tih ok krema, htjela sam nešto što zaista radi ono što obećava i to sam dobila u ovoj!

      Obavezno mi javi kako ti se sviđa!

      Izbriši
  2. Kako si mi ukazala na ovu kremu upravo ti, kupila sam ju i od tada se družim s njom svakog jutra i beskrajno sam ti zahvalna na tome ;D!

    lp

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nemaš pojma koliko mi je drago da i tebi odgovara :-D

      Izbriši
  3. I ja se spremam naručiti ovu kremu s Jagode, jedino što me mući je dosta nizak spf.
    Odlična recenzija i vrlo lijepo sve objašnjeno!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa dobro činjenica je da nije puno visok, ali nije ni toliko nizak, probaj je obavezno makar za ove zimske dane, a ljeti uz nju možeš koristiti još neku dodatnu kremicu.... provjereno djeluje matirajuće na kožu i uz neku drugu mazalicu za lice. Ja npr. u posljednje vrijeme stavim EL Idealist pa onda preko ovu kremicu i opet radi perfektno

      Izbriši
  4. Znas da sam i ja cijelo vrijeme naglasavala da mi je masna koza sklona aknama, da bih juce otisla na tretman u farah i kozmeticarka mi je rekla da ja uopste nemam masnu kozu, ni blizu, nego je normalna do mjesovita :O Shocker! Kao da imam masnu stvarale bi mi se puno vece nepravilnosti na kozi jer ona nije dubinski masna nego samo eto ovo moze biti do vremena, grijanja, mozda se zagrijem pa je to vise mozda i znoj koji izadje tako na povrsinu radi zagrijavanja lica. I kaze da ja zapravo nemam vece probleme nego 1-2-3 akne koje izadju svaki mjesec usljed pms-a ili stresa i tako onda se s njima borim jer i nakon sto sazriju i odu, ostane oziljcic modri, ne i ona brazda, ali kao ni to nije problem jer mi sunce moze izvuc to sve. Iznenadjena sam :D Bila sam ubjedjena u nesto drugo :) Mozda sam i ja previse tretirala lice nekim proizvodima za masnu kozu, sa ovakvim i onakvim sastojcima pa kad se previse istretira, iskoci akna. Jadna....morat cu malo smanjit :) i spustit se na razinu drugih krema. Eto tako... napricala sam ti se :) mogla sam i post napisat :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja nemam ni malo dvojbi oko svoje kože, znala sam oduvijek da je masna, potvrđeno da je masna od strane kozmetičarke, ali uz to što je masna je i jako osjetljiva :-( loša kombinacija.... uglavnom nije bitno koji tip kože imaš, bitno je da ni jedna koža ne treba da se tretira agresivnim sredstvima....

      Izbriši
  5. I ja sam došla do saznanja da je najbolje masnu i problematičnu kožu (kao što je moja) tretirati blagim sredstvima. Da se još dodatno ne iziritira. I naravno, nečim što bi matiralo ili barem malo kontroliralo lučenje sebuma. No odustala sam od svega toga i koristim najblažu umivalicu i Niveinu hidratantnu kremu. Također sam se pomirila da jednostavno tu nema pomoći, i da će mi akne/prištevi izbijati valjda i u 40ima i dobro. Šta sad :) Svatko nosi svoj križ hehe

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nema neke posebne pomoći, ovako matirati dobrom kremicom i stavljati prajmer ako želiš da ti puder potraje malo duže na licu i to je to :-)

      Izbriši
  6. Koliko izdrži preko lita u odnosu na zimu šta se tiče kontroliranja masnoće?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E pa to sve ovisi od trenutnog stanja moje kože, zimi nekad matira i po 5-6 sati a nekad 4 sata, a ljeti 4-5 sati, a nekad samo 3... Uglavnom minimalo 3 sata što je meni sa ovako masnom kožom zaista super! Nikad nisam mogla dobiti ove rezultate. Ranije bih se našminkala u 7, već u 9 bi se sijala užasno... Evo upravo se ogledam, skoro je 9 sati, meni od sjaja ni slovo s ;-)

      Izbriši
  7. i ja imam masnu, sto ti kazes ne ponekad, ne mesovitu nego masnu kozu, i iskreno, par puta sam razmisljala da probam murad proizvode, jer sam cula gomilu dobrih iskustava, ali znam par ljudi koji tvrde da im je ova kozmetika unistila lice, pa se pomalo plasim. a ja ti preporucujem da probas darphin skin mat fluid, mada ja koristim i serum iz iste kolekcije, to su proizvodi sa kojima sam ja najvise zadovoljna sto se tice matiranja

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nikako ne mogu da vjerujem da je nekome ova krema uništila lice.... mada svašta je moguće.... Ja je ne prestajem preporučivati kome god stignem, mada uvijek ostaljam opciju da ne radi na svima jednako kao na meni!

      Prvom prilikom ima da isprobam taj Darphin fluid....

      Izbriši
  8. Hvala na savjetima i što si nam pokazala kremicu. I ja imam baš masnu kožu, ne mještovitu. Ja sam tek u zabludi što se tiče krema. Smatrala sam da mi uopšte ne treba dnevna, no međutim kada sam je počela koristiti, vidjela sam razliku. To je ipak obavezna njega. Trenutno koristim Nivea kremu za matiranje i zadovoljna sam jako. Znam da je Murad kozmetika mnogo dobra. Vjerujem da ću je jednom i probati.
    Veliki pozdrav! :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nema na čemu.... moraću i ja probati Nivea matirajuću, baš me zanima kakva je...

      Ovu Murad nabavi čim budeš mogla, gotovo sam sigurna da se nećeš pokajati! Jer ako na meni radi, onda imam osjećaj da bi trebala na svakome :-)

      Izbriši
  9. Svaka čast na postu, odlična je recenzija, a i saveti i slažem se skroz, zapravo nema ništa gore za masnu kožu od agresivnih sredstava, na duže staze samo se gore napravi. Kod nas ima da se kupi ova krema, ali je mnooogo skuplja nego preko neta, dođe oko 45 evra! Čitam šta si napisala koliko ti dugo lice izdrži bez sjaja i zaključih da onda biće da moja ne spada u kategoriju jako masne, kad se našminkam oko 7 ujutro mogu da budem mirna i do 12. Kupila sam SVR kremu za matiranje, ali nikako da dođe na red za isprobavanje, a baš me zanima kakva je, i nju su dosta hvalili.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno :-)

      Ako možeš do 12 da izdržiš bez da se sijaš onda ti nisi moja teška kategorija masne kože ;-)

      Jedva čekam recenziju tvoje kremice za matiranje...

      Izbriši
  10. Kao da čitam o sebi!
    Probala sam do sada 4-5 krema za matiranje i kao da ih ni nisam stavila.
    Ja našminkam lice, fiksiram i dok završim sa ostalom šminkom (oči, obrazi.. ) ja već masna. Koma!
    Illamasqua mat primer tek mi je malo pomogao, ali ništa spektakularno tako da ću morati probati ovu kremu. Ako ne prije, za ljeto svakako.
    Jedino mi pomaže magnezijevo mlijeko. Onda se ne sjajim skoro cijeli dan, ali ga nije baš preporučljivo koristiti često.
    Što kažeš na ovu cijenu?
    http://bit.ly/Wf8z6b

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Toliko i ja platim na jagodici.... jer je poštarina besplatna.... to je neka realna cijena,... a krema je meni do sada najbolja krema za matiranje koju sam probala, a probala sam ih jako puno.... Obavezno jav dojmove kad je probaš

      Izbriši
    2. Da, vidjela sam da tebe izađe $36,5 a nas ostale koji nemamo popust $43 tako da mi ovo na ebayu zvuči super :)
      Javim!!

      Izbriši
  11. Krema zvuči super, nadam se da ću je moć probati u skorije vrijeme jer muku mučim sa tim napornim masnim čelom, toliko da se ljeti većinom i ne šminkam..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Krema mi je stvarno super, nadam se da ćeš je probati i javiti mi kako ti odgovara, ali znaj da ne želim čuti ništa loše o njoj ako je probaš jer ćemo se posvađati hahahah... šalu na stranu nadam se da će ti odgovarati, ja sam luda za njom!

      Izbriši
  12. Znaš li možda u kojim točno gradovima u BiH je ima za kupiti?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. čula sam da se Murad proizvodi mogu nabaviti u apoteci "Moja apoteka"
      Nisam bila u njoj jer je nema u mom gradu, ali tako mi je rečeno.

      A ovdje možeš provjeriti gdje sve postoji ta apoteka i nazvati ih i provjeriti da li je imaju

      http://www.mojaapoteka.net/index.php?p=50&lang=1

      Izbriši
  13. Joj :( A imas li neki savjet za mene,moja koza je masna samo u podrucju T zone,i tu mi se pojavljuju mali mitiseri,nije toliko primjetno,ali me nervira :( Da kupim kremu i stavljam samo na t zonu ?

    :* Cure

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da bi ovu kremu mogla bez problema koristiti na cijelom licu, ali ako ti to ne bude odgovaralo možeš je nanositi samo na to područje gdje ti je masna koža.... a za mitisere probal Balea flastere, meni su odlični....

      Pozz

      Izbriši

Hvala na komentaru :)