ARTDECO sjenila iz kolekcije DITA VON TEESE - MAKEUP ARENA

2/07/2013

ARTDECO sjenila iz kolekcije DITA VON TEESE






Kako sam u ovom postu pisala o olovkama za usne iz iste kolekcije ovaj put ću vam pokazati nekoliko sjenila.

Isto su kupljena na nedavnom sniženju od 50% u CM po cijeni od oko 4 KM.

Mislim da vas već dosta to i zna, ali eto nije zgoreg ponoviti, Artdeco se kvalitetom svojih sjenila izdvaja iz mase sjenila drogerijskog tipa.... Barem ako se ja pitam... Sjenila su izuzetno dobro pigmentirana, jako lijepo se blendaju, mada ruku na srce, malo se truse pri nanošenju. Ali stalno ponavljam da meni to trušenje ne predstavlja neki problem jer samo lagano udarim po kistu i višak spadne. Eh jedino činjenica da se zbog toga i brže troše možda nekome i zasmeta. Dolaze u količini od 0.8 g i po meni bi svi trebali da imaju tako mala sjenila jer ja još niti jedno sjenilo od 1,5g (a da ne spominjem ona veće gramaže) nisam potrošila.

Sviđa mi se što imaju samo ova mono sjenila koja se slažu u magnetne kutijice jer onda ja sama sebi biram koja sjenila želim kupiti. Obično mi se desi da uvijek neko sjenilo iz već složene palete ne koristim, a ovako kada ja izaberem svako sjenilo zasebno onda sam sigurna da ću svako i iskoristiti. 
Uz ova sjenila sam kupila i magnetnu kutijicu iz iste kolekcije u koju može stati čak 8 sjenila tako da su ova 4 sjenila bila odličan dodatak nekim drugim sjenilima koje imam od ranije.



Za sebe sam iz ove kolekcije izabrala sjenila: 371, 375, 520, 524.

Prilikom fotkanja uspjela sam ispustiti iz ruku 2 sjenila i od toga je od jednog otpao komad a na drugom ćete moći vidjeti otisak prsta koji je ostao prilikom hvatanja sjenila da ne završi na pločicama kao i prvo :-)

Sjenila 371 i 375 su iz Glamour Eyeshadow grupe sjenila.

371 - Spotlight - prekrasna boja slonove kosti sa jakoooo puno srebrnog šimera. Iako bi na prvu pomislile da je ovo sjenilo koje se može koristiti da bi se istakao dio ispod obrve meni ono nije baš najbolje u tu svrhu jer šimer nije baš sitan te se s gornjeg dijela kapka lako rasipa dolje što baš i nije lijepa zamisao. Meni je ovo sjenilo idealno kao bazno. Stavim ga na kapak do pregiba a u pregib mat sjenilo i ta kombinacija mi se jaaaako sviđa.

371

375 - Plush - iako ovo sjenilo spada u istu grupu kao i predhodno totalno je drugačije. Boja je srednje smećkasto-sivkasta, mnogi ovu nijansu zovu taupe. Ima neki polumat finiš sa vrlo malo jedva vidljivog sitnog šimera. Ustvari sjenilo naneseno na kapak daje sliku da se radi o mat sjenilu, ovaj sitni šimer se vidi samo kad se gleda u sjenilo.

375

Sjenila 520 i 524 su iz Matt Eyeshadow grupe sjenila.

520 - Brunesque - potpuno mat sjenilo, srednje smeđa nijansa idealna za dio nanesen na pregib kapka. Ovo je jedna od onih već viđenih nijansi, ali nijansa koja je svakom šminkanju očiju neophodna, tako da smatram koliko god da ih imam toliko ih i trebam :-)

520

524 - Mink - tamno smeđe sjenilo, mat finiša koje obožavam nanositi na samom kraju kapka u obliku slova V. Sjenilo naneseno na ovaj način daje dramatičniji izgled look-u koji ste mogli napraviti sa predhodno opisanim sjenilima. Kada ovo sjenilo dodam onda je to druga priča, taj dnevni look lako može postati i noćni, mada ja bez problema mogu nositi i dramatičniji look i preko dana.

524

Swatches:

 Sa blicem

 Na prirodnom svjetlu


Evo jedan EOTD sa ovim sjenilima, da ih vidite u akciji ;-)





Na kraju šta dodati osim da se ovdje radi o kvalitetnom sjenilu prihvatljive cijene za koje vam rado dajem svoju preporuku. Neću reći da nema boljih od ovih, ali ako uzmem omjer cijene i kvalitete onda možda i nema.

Kako vam se sviđaju ova sjenila? Ili mi recite vaše generalno mišljenje o Artdeco sjenilima? 

Rado primam i preporuke za neke posebne nijanse jer sam sigurna da ću kupiti još koje sjenilo.



Broj komentara: 26:

  1. meni dita von teese kolekcija nešto nije privlačna. ne znam što. al sam zato opustošila sve ostatke marakesh kolekcije i provirila u svaki cm u Sarajevu da je upotpunim. žao mi je samo što kod nas ne dolazi sav artdeco asortiman :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. heheh meni je Dita kolekcija fenomenalna, sve moje nijanse.... ti si topli tip jel tako? meni se čini da jesi i zato tebi Dita kolekcija nije ništa posebno jer su boje uglavnom hladne..... samo moje mišljenje, možda se varam ;-)

      Izbriši
    2. ja sam neutralna ka hladnom :D uglavnom imam sve nijanse tako da me nisu posebno oduševile nešto. mada mi je ona tirkizna iz marakesh kolekcije pomutila razum. i da, slažem se s tobom da sva sjenila trebaju biti manja :D

      Izbriši
    3. Haha jesam fulala... i ja sam neutralna ka hladnom... ali me povelo to da si ti topli podton zato što ti je u onom look-u super stojalo ono zlatno sjenilo.... meni zlatno sjenilo užaaaasno stoji.... budem kao bolesna.....

      Izbriši
  2. Sva su mi sjenila predivna, posebno me se dojmio Spotlight :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Spotlight je krasna i neobična nijansa.... jako mi se sviđa....

      Izbriši
  3. Imam i par sjenila iz te linije i kutijicu za 8 sjenila :D te olovku za oči...sve sjajno, sviđa mi se odabir nijansi te tvoj look koji ti stoji perfektno ;).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno :-)
      eh olovku za oči ja nisam kupila, ali zato jesam i rumenila i o njima ću uskoro pisati :-)

      Izbriši
  4. lijepe si bojice odabrala. osobno mi se nikad nije dalo slagati palete, ali mislim da ću se u skorije vrijeme odlučiti za jednu jer slušam same pohvale o sjenilima :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno :-)
      sigurno se nećeš pokajati ako se odlučiš na kupovinu ovih sjenila.... prekrasna su.....

      Izbriši
  5. Mislim da bi nijansa 520 bila dobra za obrve :) I super je što si ih uhvatila na popustu, ja nikad nisam te sreće jer Artdeco nema u mom gradu, tako da kad idem negdje, nikad ne naletim na popuste. :/ A imam nekoliko njihovih stvari i stvarno sam oduševljena. Ali eto, nažalost to je mana neživljenja u velegradu :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ma i u mom gradu nije baš najbolja ponuda i dosta kasne, ali eto zadovoljna sam da makar imamo artdeco....

      baš mi je žao što tebi nije dostupniji, stvarno ima odličnih stvari po pristupačnim cijenama....

      Izbriši
  6. Najvise mi se svidja brunesque :) Ali artdeco senke su inace jako kvalitetne.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da, jako su kvalitetne, brunesque je jedna veoma lijepa i klasična nijansa smeđe boje, svima nama potrebna :-)

      Izbriši
  7. I ja imam ovu kutijcu ali sam u nju složila drugu kombinaciju sjenila, iz njihove standardne ponude. Inače, obožavam Artdeco, imaju divne i konkretne stvari iako je kod nas izbor relativno mali.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam sad ukupno 4 ovakve kutijice kupila jer šteta je bilo ne iskoristiti 50% popusta :-) i složila i 2 rumenila i 2 sjenila i obožavam kad mi je sve lijepo složeno i pregledno i uostalom nije važno koja su sjenila ili rumenila unutra, bitno je da je lijepo i uredno... nadam se da se slažeš ;-)

      Izbriši
  8. Lepe boje, a tvoji postovi o Ditinoj kolekciji nama iz Srbije najbolje dođu pošto u ponedeljak počinje sniženje :) Imam mnogo Artdeco proizvoda, ali nekako su mi najmanje interesantne senke. Prednost im je mala količina i što se mogu kombinovati u paletu po izboru, ali nekako radije posegnem za nečijim drugim senkama.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eh onda ću se potruditi da u sljedećih par dana recenziram i rumenila, kupila sam 3 iz te kolekcije :-)

      probaj nekad i njihova sjenila, sigurna sam da će ti se svidjeti, imaju jako lijepu teksturu i krasno se blendaju, a nijansi imaju toliko da mogu zadovoljiti svačiji ukus!

      Izbriši
  9. Dita je za mene kraljica :D
    Boje su odlične *.*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se, divne je boje odabrala za svoju kolekciju.... :-)

      Izbriši
  10. da, odličan i koristan post. Ja sam dugo bila na uzdržavanju od kupovine senki, mislim da bih mogla sad da posrnem i prekršim obećanje sebi :) koristim artdeco i stvarno su super, mislim da je sam brend jako kvalitetan. Jedva čekam post o rumenilima, hajde, treba nam savet i recenzije :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Obavezno kupi neke od ovih sjenila, nećeš se pokajati sigurno.... misila sam da ću stići jučer ili danas napisati post o rumenilima no nažalost nisam stigla.... :-( nadam se da ću možda sutra.... ali pogledaj ih uživo ako ima neka nijansa da ti odgovara obavezno kupi jer je njihov kvalitet neupitan, bitno je samo da nađeš odgovarajuću nijansu i požuri dok se nije rasprodalo :-D

      Izbriši
  11. Odgovori
    1. Da, sve su prelijepe, bilo mi je teško odabrati samo 4 :-)

      Izbriši

Hvala na komentaru :)