MAC Marilyn Monroe - Love Goddess ruž za usne - MAKEUP ARENA

2/05/2013

MAC Marilyn Monroe - Love Goddess ruž za usne





Iako je ovaj ruž bio dio limitirane kolekcije Marilyn Monroe koja je bila u prodaji na jesen odlučila sam da ipak pišem o njemu iz razloga što mi je toliko lijepa ova nijansa i iskreno se nadam da će je MAC ponovo staviti u prodaju kao što često znaju uraditi sa nekim puno traženim nijansama.

Kolekcija je rasprodana brzinom munje, kao što se to obično dešava sa malo ekskluzivnijim MAC kolekcijama poput ove. Ja sam na prvu bila malo ravnodušna prema ovim ruževima te sam naravno zakasnila da ih kupim kada su bili dostupni u UK. Kada sam prijateljicu pitala da vidi da li je možda ostao pokoji primjerak ovog ruža u prodaji, odgovor je bio "zakasnila si" :-(.

Ali kao što to često bude u životu kada se najmanje nadaš desi se čudo. Ovaj put čudo se ogleda u tome  što sam ga ipak kupila kada sam krajem prošle godine bila u Dubaiju. Kod njih je kolekcija stigla kasnije nego u UK i imala sam sreće da, na samo jednom mjestu, pored onoliko prodajnih mjesta u Dubaiju, naletim na baš ovaj ruž a to je onaj koji sam ja htjela :-D Hoću li vam pisati o svojoj sreći i ushićenju kada sam ga kupila? Ma neću, znate i same taj osjećaj kada kupite nešto što ste željeli ;-)


Meni je prekrasno ovo pakiranje. I ovaj fazon sa poljupcem na kutiji, divno. I ambalaža samog ruža je drugačija. Nije standardno mat crna nego ovaj put sjajna sa crvenim slovima i fotkom same MM.


Radi se o satin finišu koji je, ruku na srce, meni jedan od dražih, jer je dovoljno mat da mi kao takav odgovara a opet nije previše suh kao što to često mat ruževi znaju biti. 

Jako lijepo se nanosi na usne i razmazuje, ne prelazi preko rubova usana ni kada ga nosim bez olovke. 

Trajnost mu je nekako standardna za ovaj tip ruža, poslije 3-4 sata počinje da nestaje sa sredine usana. Ali opet to je možda i do mene jer se često uhvatim kako grickam usne.

Dolazi u standardnoj količini od 3g i ima prepoznatljivi miris vanilije.

Nijansa je neka krasna malina crvena koja se uz malo olovke za usne u različitoj nijansi može i iznijansirati u posve drugačiju crvenu.



Uglavnom obožavam ovaj ruž i jako mi je žao što je dio LE kolekcije jer mi ga je žao trošiti onoliko često koliko bih to inače radila da je u stalnoj postavi ruževa. Ovako ga čuvam samo za posebne prilike jer mi se jako sviđa kako mi stoji i bez problema ga nosim i preko dana jer moji noćni izlasci su ravni velikoj nuli :-D

Swatches:

 Na prirodnom svjetlu.

Sa blicem.

Ovako ruž izgleda na mojim usnama uz Artdeco DVT olovku za usne u nijansi 10 o kojoj sam pisala ovdje.


A ovdje je samo ruž na usnama, bez olovke.



Ako znate za neki sličan ruž koji je stalno dostupan lijepo ću vas moliti da mi u komentarima ostavite poruku o kojem se ružu radi jer imam veliku želju da nešto slično nabavim te da ovakvu nijansu mogu malo češće nositi na svojim usnama.

Kako se vama sviđa ovakva nijansa ruža?


61 komentar:

  1. Ne znam što mi je ljepše, ambalaža ili nijansa :) Predivno ti stoji!

    OdgovoriIzbriši
  2. ja ću samo reći aaaaaaaaaaa!!! Savršen! Želim!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Možda nam neka od cura otkrije neki dupe :-)

      Izbriši
    2. Podsjeća me na ovaj moj od Bourjois što je izašao. Ali ne mogu procijeniti.

      Izbriši
    3. koji? daj da vidim i probam procijeniti

      Izbriši
    4. Bourjois rouge br. 7. Nisam radila racenziju, ali ima na netu.

      Izbriši
    5. na žalost čini mi se da nije, ovaj Bourjois je više fuksijast, dok je ovaj više tamnije crvenkasto-bordo boje, onako malina boja bi bio najsličniji opis....

      Izbriši
  3. Apsolutno predivna nijansa, ne znam je li ljepši s olovkom ili bez nje. U svakom slučaju ti super stoji!

    OdgovoriIzbriši
  4. Pakovanje je super, ali je i boja divna! :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Ja ću se ubit! Taman me puklo da bih ruž boje maline i eto tvog posta!!
    Jako ti lijepo stoji i mislim da bi ovaj ruž super stajao i meni, pliz ako netko zna za dupe neka javi!!!

    P.S. meni je ljepše bez olovke:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :-D
      ako cure ne budu znale neki dobar dupe ja ću nam ga ići tražiti ;-) obožavam ovu nijansu i želim da imam ruž koji ću koristiti bez straha da bih mogla ostati bez njega.... btw i meni je ljepši bez olovke ;-)

      Izbriši
    2. ja ću dati sve od sebe ;-) računaj na to.... ;-)

      Izbriši
  6. Ah te privlacne ambalaze :))

    off topic, sta ti je na ocima? Koji tus i maskara? :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. sreća pa ovo nije samo privlačna ambalaža nego i kvalitetan proizvod ;-)

      MAC gel liner blacktrack na gornjem kapku a MAC olovka pearlglide u nijansi black swan na waterline-u i malo ispod :-)

      maskara maybelline falsies s kojom imam odnos love-hate....

      Izbriši
    2. Bas ti dobro izgleda maskara na ocima, nagni malo prema love odnosu :D dobro te sluzi, ne budi stroga prema njoj :))

      Izbriši
    3. ma joj teško mi je otići prema love odnosu poslije nađene HG maskare.... sve se tješim da ću joj naći jeftiniju zamjenu, ali čisto sumnjam da će se to desiti....

      Izbriši
  7. Stvarno ti dobro stoji!
    Te MAC-ove LE su idealne za one sto prave kopije, svaki drugi fake ruz je Lady Gaga ili Marilyn Monroe :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno...

      vjerujem da jesu jer mnoge cure nisu imale priliku niti će možda ikad imati priliku vidjeti ovaj originalni ruž jer je naravno rasprodan pa neće moći da naprave razliku između originala i kopije...

      Izbriši
  8. Jako lijepa nijansa, šteta što je LE! Super ti stoji :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti....Velika je šteta što je LE, ali ja iskreno želim da vjerujem da će oni ponovo vratiti ovu prekrasnu nijansu u prodaju pa makar da opet bude LE samo da se uspijem dokopati još jednog primjerka ovog ruža.... :-D tražim li puno? ;-)

      Izbriši
  9. fenomenalna boja :) super ti stoji :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Kako je lepo pakovanje! Boja mi se jako dopada i sada oću da crknem što je LE!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ništa mi ne govori, znaš koliko sam tužna što je LE, ali garantujem da će ponoviti ovaj ruž u nekoj narednoj kolekciji!

      Izbriši
  11. na prvu me toliko podsjetio na moj Loreal Caresse ruz u nijansi 202, ali ipak ovaj Loreal je malo svjetliji i vuce vise na sjaj, a i onako kao da nema u sobi tog crvenkastog, nego vise vuce na rozo- ljubaicasto, sto meni vise i odgovara, ali ne znam eto opet mozes pogledati :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Definitivno ima da pogledam taj ruž i držim fige da nijansa bude slična ;-)

      Izbriši
  12. Predivna nijansa i predivno ti pristaje!
    Zašto baš LE moraju biti najljepše? :)

    OdgovoriIzbriši
  13. Izgleda prelijepo. Svi hvale MAC. Prarimo se?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala... Pratim ja tebe već odavno samo sa privatnog profila, a evo sada i sa ovog :-)

      Izbriši
  14. Ruž ti je divan ali ja nemam hrabrosti ovakve boje nositi danju,a noćni izlasci isto kao kod tebe:)Molim te preporuči mi maskaru drogerijskog ranga a da se ne razmazuje oko očiju.Masna mi je koža pa od svake maskare imam panda luk.Pa čak i od nekih vodootpornih.Ne mogu više jednostavno hodati svjetom sa razmazanom maskarom .Od Maybelline sam probala colosalku žutu i dobra mi je bila za volumen ali se razmuljava užas.Da li se ova razmazuje?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno.... ma samo se ohrabri prvi put nositi neki jači ruž i poslije to ide lakše :-) obožavam ovakve ruževe, pa kad bih onda mogla da ih nosim kad ne izlazim :-)

      ova maybelline se meni ne razmazuje oko očiju, ali ja imam drugi problem s njom... a to je da uvijem trepavice i čim nanesem ovu maskaru one se isprave :-(

      a da probaš da riješiš problem masne kože oko očiju?? stavi malo pudera u prahu preko korektora ili tekućeg (ovisi šta stavljaš na taj dio), ne previše da ne bi isušila taj osjetljivi dio oko očiju.... ali ako ti se svaka maskara razmazuje onda vjerovatno nije do maskara nego do tvoje kože u tom području.... i moja koža je masna, izuzetno masna.... ali ja stavim malo pudera u prahu i nikad mi se ne razmazuju maskare, od ovih jeftinijih pa do skupljih....

      Nadam se da će ti ovaj moj savjet pomoći i da ti se maskare neće više razmazivati...

      još samo da dodam da se meni od maskara drogerijskog tipa do sada najboljom pokazala Essence I love Extreme koja daje odličan volmen....

      Izbriši
  15. Baš ti hvala na odgovoru možda je to razlog i da ipak treba i na to područje malo praha.Samo mi se nekako čini da mi puder u prahu istakne borice oko očiju.Probaću ubuduće.Kupovala sam onaj transparentni od esence ali ja nemam pojma što ga svi hvale.Meni je totalno brašnjav i isušujući.Ili ja ne znam da ga stavim odgovarajuće.Nemam pojma.A nekako mi ovi obojeni promijene boju pudera.Teško mi je nekako odabrati puder.Koji ti koristiš za to područje?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nema na čemu...

      ne znam za taj essence nisam ga probala.... joj vjeruj da sad razmišljam koji bih ti preporučila iz drogerijskog ranga...
      hm.... možda da probaš od Artdeco? Oni su mi na svim poljima nekako iznad ostale drogerijske ekipe..
      nađi neki manji kist kojim ćeš nanositi puder na to područje i onda samo lagano pređi da pokupiš višak masnoće, nemoj puno pudera stavljati jer ako ga puno staviš onda ti se može desiti da istakne bore.... i nanesi ga odmah po nanošenju korektora ili tekućeg..... i poslije ako se malo istaknu borice lagano prstom pređi da to utapkaš i manje će se vidjeti....

      Izbriši
  16. Hvala, baš ću probati neki njihov..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nema na čemu, baš mi javi da li smo uspjele da riješimo tvoj problem.... ako to ne upali idemo dalje sa drugim pokušajima ;-)

      Izbriši
  17. Ne znam je li do mog monitora ili nešo drugo, ali ja vidim klasično crvenu olovku sa malina ružem...nijanse se skroz tuku. Ruž je krasan, koja je najrealnija boja na slikama?

    Nisam baš ekspert, ali sigurna sam da bi maskara mogla biti blaže nanesena, da razdvoji a ne slijepi trepavice. I crna olovka na donjem kapku smanjuje oči. Savjetujem ti malo više eksperimentiranja sa tom divnom kolekcijom koju imaš, šteta je da se šminkaš na samo jedan način koji ti ne laska licu. Nadam se da ćeš ovaj komentar shvatiti kao konstruktivnu kritiku, dobronamjernu, u duhu u kojem je i upućena.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nije samo do tvog monitora nego i do mog.... ali uživo se nije vidjela razlika.... ne znam zašto je tako....

      maskara je nanešena u 2 sloja... ali je trenutno u fazi testiranja i nisam baš zadovoljna s njom...

      ja apsolutno prihvatam i kritike.... i to da se tebi ne sviđa način na koji se šminkam, ni malo ti ne zamjeram zbog toga vjeruj mi....
      prihvatam da nam se ne sviđa svima isto.... STVARNO!
      Ja nisam profesionalac, ja sam samo jedna žena koja obožava da se šminka i godinama traži način kako da to najbolje uradi!

      ni meni se x puta ne sviđa kako je neka cura našminkana, dok u isto vrijeme čujem milion pohvala na njen račun.... ali eto pustim svakoga da izabere način na koji se želi šminkati....

      ne poznaješ moje crte lica i način zašto se ovako šminkam... jednom sam rekla da su mi oči jako krupne i okrugle i meni su u principu najljepše kada ih ovako našminkam.... a vjeruj mi u svom dugogodišnjem šminkanju sam isprobala razne metode i na kraju se uvijek vraćala ovoj....

      Nadam se da i ti meni nećeš zamjeriti na odgovoru jer ja na tvom komentaru ni malo nisam.... u principu, priznajem da mi je žao što ti se ne sviđa kako se šminkam, ali ne mogu puno uraditi po tom pitanju....

      Izbriši
    2. i još samo da dodam da se možda ni meni ne bi svidio način na koji ti nosiš svoju šminku, ali razlika između tebe i mene je ta što ti ja to zaista nikad ne bih rekla jer mislim da je moje mišljenje apsolutno nebitno dokle god se tebi sviđa to što nosiš ;-) Pozz

      Izbriši
    3. Podsjećaš me na moju mamu stavom o šminci :) Ja je godinama pokušavam nagovoriti da umjesto tamnije olovke na usne stavlja onu u skladu s ružem, i ona mi odgovara na sličan način - da je tako navikla i da neće da mijenja jer joj se tako sviđa. Poštujem to, naravno, i tebi se ovako sviđa i sve 5.
      Ja zaista pratim tvoj blog i sviđa mi se kako pišeš (možda ne komentarišem često), a pogotovo što kod tebe jako često nađem stvarčice koje stavljam na onu mentalnu wishlistu "kupiti kad 'narastem'" :D
      Zbog toga sam ti predložila da pokušaš nešto drugačije jer smatram da bi ti dobro stajalo. Evo recimo - umjesto da smanuješ oči vizuelno, pokušaj ih izdužiti u uglovima, nešto tanjom i dužom crtom prema vanjskom uglu oka.

      Vezano za mišljenje - ja svoje mišljenje ne smatram nebitnim, ne znači da sam u pravu ali smatram da kad staviš slike na net, javno, moraš biti spreman na različite komentare. Pa čak i one zlobne i bezobrazne, a mislim da nijedan moj komentar na ovom blogu nije bio takav. Ti si opet, slobodna da na svom blogu radiš šta hoćeš, pa i da moje komentare izbrišeš, freedom of choice :)

      Slažem se, ne sviđa nam se svima isto, ali možda ti se sad svidi neki look koji si prije par godina smatrala lošim. Ja sam sa 15 godina bila ubijeđena da neću nikad nositi puder, a sad ga nosim :D

      Izbriši
    4. Ovo meni sada počinje da liči na neku prepirku, a ja ih stvarno ne volim jer se jako uznemirim zbog toga.... inače nisam tip osobe koja se hoće i želi prepirati, pogotovo oko nečega tako bezazlenog i lijepog kao što je šminka....

      Naravno da sam samim tim što stavljam svoje fotografije na net spremna na različite komentare, i na zlobne i bezobrazne i one što mi uljepšaju dan i one što mi pokvare dan....tvoj nije bio zloban ni pokvaren i nadam se da takvih neće ni biti od tebe...

      zaista sam osoba koja je spremna na sve ali mi je iskreno da ti kažem zasmetalo što si sebi dala za pravo da kažeš da se ja šminkam onako kako ne laska mojim crtama lica, a vidjela si možda mojih 10-15 fotografija.... mislim da ti to nije ni dovoljno da doneseš svoj sud...

      Ne smatram ni ja svoje mišljenje nebitnim (čak naprotiv) nego smatram nebitnim šta ja mislim o tvom (ili bilo čijem) šminkanju dokle god je to tebi ok.... dakle bitno je da se tebi sviđa to što nosiš a ne meni :-)

      uglavnom drago mi je da pratiš moj blog i da možeš pronaći nešto što ćeš nekad kupiti i koristiti i zaista se nadam da ćeš i dalje da ga pratiš i uživaš u čitanju istog.... a ja ću i dalje da istražujem šta mi od šminke najbolje stoji a trenutno ću da uživam u ovom načinu šminkanja....Možda se nekad budem i našminkala onako kako će se i tebi svidjeti i nadam se da ćeš i onda da ostaviš svoj komentar.... ;-)



      Izbriši
    5. Ma nikakva prepirka, nije mi ni namjera sekirati te (još da jačmičak dobijem, trudnicu da sekiram! :D), samo sugestija!
      Realno, ne bih se ni trudila ostaviti ovoliki komentar i kritiku da mi blog nije drag i zanimljiv, valjda to dovoljno govori. Izvini ako sam te uznemirila :*

      Izbriši
    6. Hala ti još jednom što misliš da je blog drag i zanimljiv....

      Nećeš sigurno dobiti ječmičak jer ja nisam osoba koja je zlobna.... ne brini, ne zamjerim ja tebi....samo se ne volim prepirati, stvarno ne volim.... ja se povlačim u takvim situacijama... izbjegavam konflikte.... prihvatam tvoje mišljenje, ali samo želim da i ti prihvatiš moje, to je sve...

      vidim i po načinu na koji pišeš da si inteligentna osoba, pa sam sigurna da znaš da o istoj stvari dvije osobe mogu imati posve različito mišljenje i da samo treba znati prihvatiti da nismo svi isti i da ne volimo iste stvari i ne sviđaju nam se svima iste stvari... jer da je kojim slučajem tako onda ni ovaj svijet ne bi bio interesantan....

      Izbriši
  18. Jako lep ruz! Ne znam da li bih ga kupila vise zbog pakovanja ili boje ;) Steta sto je LE...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Potpuno se slažem.... tražim ovih dana odgovarajući dupe, pa da makar pomognem curama kojima se sviđa nijansa..... i sebi ;-)

      Izbriši
  19. Lepa boja, i jos lepse pakovanje. D:
    Divno ti stoji! :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)