MAC paleta sa neutralnim sjenilima - MAKEUP ARENA

4/23/2013

MAC paleta sa neutralnim sjenilima





Šta reći o MAC sjenilima što već nije na stotinama drugih blogova već rečeno?

Stoga će ovaj post ići u posve drugom smjeru.... Biće dosta fotografija i swatcheva i pisaću vam o tome koje su mi nijanse posebno drage i zašto, a vidjećete i kako izgledaju na očima.

Napomenuću samo da imam oko 60-ak MAC sjenila i moram reći da me svega nekoliko razočaralo i uglavnom se to razočarenje odnosi na pigmentiranost.... Ali tih nekoliko sjenila nije promijenilo moje  generalno mišljenje o MAC sjenilima za koje smatram da su savršena. Sigurna sam da zam o čemu pričam jer sjenila zaista imam od jako puno brandova, od onih najjeftinijih pa do onih koja su i skuplja od MAC-a...

Prije nego što počnem predstavljati ova sjenila još ću samo reći nekoliko stvari sa kojima se možda neke od vas neće složiti, ali ja ću svejedno iznijeti svoje mišljenje.... Često sam znala pročitati da cure pišu da je sjenilo ko sjenilo, da je najbitnija baza i da skoro svako sjenilo izgleda isto. Ja smatram da to nije istina.... Meni je kod sjenila jako bitno kako se blenda i koliko se trusi. Mislim da nema potrebe da posebno pojašnjavam zašto mi je bitno kako se blenda....ali ipak evo jedan primjer.... Kao prava ljubiteljica šminkanja ja svaki dan nanosim sjenilo, ujutro sam jako kratka s vremenom, dižem se u 6, već u 7.10 moram izaći iz stana a do tada moram i doručkovati i spremiti se i spremiti sina za vrtić. Znači nemam vremena da blendam sjenilo sat vremena....Može se izvrsno našminkati i sa drogerijskim sjenilom, to je sasvim sigurno, ali treba dosta vremena i živaca, a ja sam kratka sa oboje ;-) Kada nanosim MAC sjenila ili neka druga kvalitetna onda šminkanje ide kao san, dok sam se znala nekad zaletiti i staviti neka ne baš jednostavna za blendanje sjenila ujutro i redovno bih kasnila na posao i još na kraju bila nezadovoljna sa rezultatom.
Nadam se da me nećete pogrešno shvatiti jer i same ste mogle primijetiti da često kupujem sjenila drogerijskog tipa, nisam snob što se toga tiče, ali hoću da se zna da ja kao žena koja sam probala i jedna i druga odgovorno tvrdim da postoji razlika. Razlika nije samo u cijeni! Nisam ni ja blesava da bih plaćala nešto jako puno ako za manje novaca mogu dobiti isto! 
Drugo, kad sam spomenula da se MAC sjenila ne truse to je isto jednako važna kvaliteta sjenila jer samim tim se ona puno sporije troše i vidjećete sada na mojim fotografijama da mnoga sjenila izgledaju kao da su nova jer se jako jako sporo troše.

Eh na kraju se ja ipak raspisa o njihovom kvalitetu, ali morala sam ovo napisati jer već dugo imam potrebu da iznesem svoje mišljenje o sjenilima generalno. Prihvatam i drugačije mišljenje od mog, stoga ga slobodno iznesite. Na ovom blogu smo, ne samo da čitamo recenzije, nego i da se družimo i razmjenjujemo mišljenja o kozmetici. Nadam se da se slažete?



Nijansa - Finish - Opis

Prvi red:

Gesso - Matte - bijala.
Blanc Type - Matte2 - kremasta bež.
Vanilla - Velvet - nešto između vreskvaste i boje slonove kosti.
Brule - Satin . kremasta bež nijansa.
Bisque - Matte - bež.

Drugi red:

Soft Brown  - Mette - breskvasto smeđa.
Naked Lunch - Frost - bež sa prijesom malo roze i sa šimerom.
Coquette - Satin - sivkasto-taupe.
Charcoal Brown -  Matte - taupe-smeđa.
Satin Taupe - Frost - Taupe sa srebrnim šimerom.

Treći red:

Quarry - Matte - šljivasto smeđa.
Copperplate - Matte2 - srednje sivo-taupe.
Folie - Satin - crvenkasto-šljivasto smeđa.
Blackberry - Matte- bordo-šljivasto smeđa.
Patina - Frost - taupe-smeđa sa zlatnim perlama.

Svi swatchevi su rađeni sljedećim redom: sobna svjetlost, kraj prozora, sa blicem.

Gesso, Blanc Type, Vanilla, Brule, Bisque

Soft Brown, Naked Lunch, Coquette, Charcoal Brown, Satin Taupe

Quarry, Copperplate, Folie, Blackberry, Patina

Evo i  dva EOTD look-a napravljena sa nekim MAC sjenilima iz ove palete oba napravljen za jako kratko vrijeme!

Na kapku Satin taupe, u pregibu Quarry, na vanjskom uglu Copperplate, izblendano sa Blanc Type koji sam nanijela i skroz na dio iznad pregiba i jako malo Naked Lunch na dio ispod obrva. Preko MAC olovke Feline sam nanijela Copperplate da bih ublažila intenzitet ove izuzetno pigmentirane olovke. Quarry i Copperplate sam isto stavila i na dio ispod donjih trepavica.


Na kapku Patina, u pregibu Copperplate, iznad pregiba Blync Type, ispod donjih trepavica Folie.


Na kraju bih samo navela moje omiljene a to su: Blanc Type (zato što je ovo najpigmentiranija svijetla nijansa koju sam ikad vidjela, odlično služi ka bazna ali i na dio iznad pregiba), Vanilla (najbolja nijansa za blendanje), Satin Taupe (prekrasna nijansa za koju nemam neki poseban razlog što mi se sviđa, sviđa mi se kako mi stoji jer je hladno smeđa boja), Quarry (obožavam ovu mješavinu smeđe sa primjesnom ljubičaste), Copperplate (opet jedna jako draga sivkasto-smeđa, odlična za pregiba i za vanjski dio oka i opet hladna nijansa) i Patina (jednostavno prelijepa nijansa).

Šta mislite o ovoj mojoj paleti? Kakva su vaša iskustva sa MAC sjenilima ako ste ih koristile?


Broj komentara: 49:

  1. ti si definitivno super žena! imaš malu malecku bebu, brdo obaveza i još uspiješ pisati blog! naklon do poda :D
    što se tiče mac sjenila, imala sam jednu ovako sličnu paletu ali sam je prodala jer imam previše sličnih nijansi a i smatram da mi ne trebaju pored naked paleta :D slažem se da su savršena i da se super blenda sa njima, mada meni lično nema baš neke razlike između MAC-a i UD-a i zato ih nisam ni zadržala... velika prednost ovih paleta je definitivno to što se može kombinovati po želji tako da gubimo onaj "prazan hod" u drugim paletama gdje imamo sjenila koja baš ne koristimo a i praktičnije su jer dosta sjenila stane u njih. ja naprimjer nikad nisam koristila mono sjenila kad sam šminkala druge, jednostavno zauzimaju prostora previše i peglativna su, a ovako sve nijanse imaš na oku i puno je lakše

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno, ali vjeruj sve se može kad se hoće :-)

      U pravu si što se tiče kvaliteta UD, ja ih jednako obožavam.... ali kako ja volim mat sjenila malo više nego ostala onda preferiram MAC paletu jer tu mogu da smjestim onoliko mat sjenila koliko želim..... Ja ne volim mono sjenila ni za sebe, a tek da druge šminkam nikad ih ne bi koristila..... palete su zakon.....

      Izbriši
    2. a znaci sama si slozila paletu :)

      Izbriši
  2. Ajoj divne su *.* Posebno Satin Taupe *.*

    OdgovoriIzbriši
  3. Kad bih te opisala kroz neku Mac kolekciju, to bi definitivno bila Wonder Woman!!! Ne mogu vjerovati koliko si redovita s postovima, osobito što sad imaš dva kikića i to jednu malu štrucu koja se tek počela boriti za svoje mjesto pod suncem?! Svaka čast!
    Što se pak sjenila tiče, ahhhhh....G E N I J A L N O!!! Ja ih nemam toliko puno (MAC-ovih), ali ona koja imam su odlična! Meni možda u globalu čak i bolja od UD jer su nešto postojanija i manje se truse. Npr., iz Naked palete neke nijanse (osobito tamne) naprave nered ispod očiju ako se kist prvo ne otrese dok je Mac, slažem se s tobom, jako lak za nanijeti. Baš uživam u ovim tvojim "skupnim" postovima. Kraj tebe ja izgledam ko' mrziteljica šminke ;)!
    Btw, što se postojanosti i pigmentacije iz jeftinijeg ranga tiče, preporučam Wet n Wild! Jednostavno nevjerojatno koliko su kvalitetna...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jao baš si divna.... sin mi bude u vrtiću a curica još uvijek većinu dana prespava tako da se stignem pozabaviti i blogom.... :-)
      MAC je naravno vrh, UD ga slijedi, ali činjenica jeste da se više truse nego MAC sjenila, ali se jednako lijepo blendaju....
      Za wet n wild sam puno puta čula samo riječi hvale, ali nikako da se odlučim da ih probam.... moraću ih jednom probati definitivno!

      Izbriši
  4. Sjenila nisu moja domenena, naime, nisu mi najdraži kozmetički proizvodi, ali Naked Lunch gledam, i gledam, i gledam po youtubu, i potpuno mi je savršen, i radije bih samo njega nego UD Naked paletu. Inače, impresivna kolekcija, nema puno Mac sakupljačica u BiH :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Samo da znaš da imaš jedan dobar dupe za naked lunch u naked prvoj paleti a to je sjenilo sin ;-)

      Meni se čini da nema puno ljubiteljica kozmetike u BiH, a nadam se da se ljuto varam..... mene skoro sve ženske osobe iz moje okoline ne razumiju, tako da mi je ovaj blog bio neophodan da bi se "družila" sa curama/ženama koje me razumiju ;-)

      Izbriši
    2. Hvala na info, morat ću proguglat to sjenilo :)

      Izbriši
  5. Ti baš imaš dosta MAC proizvoda :D ja imam samo jedan :( ali valjda će se i to promijeniti. Paleta je predivna, volim nude sjenila i ova su mi jako lijepa :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imam jer volim MAC :-D ja ti želim da što prije nabaviš još puno odličnih MAC proizvoda....

      Hvala ti...

      Izbriši
  6. Apsolutno potpisujem to o sjenilima, ali to i sama znaš. Mislim da si izvrsno složila paletu i da bi ju mogla bez problema kopirati. Do sada nisam uzela niti jedno MAC sjenilo (i da, sramim se zbog toga) a razloga je što uvijek nedostaje koji € da popunim paletu na licu mjesta, jer bi me iritirala poluprazna. Zato se držim Inglotovih- dostupni su mi.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, znam i tvoje razmišljanje, slažemo se ;-) hvala ti...
      I ja u druge dvije palete imam po 2-3 prazna mjesta koja hitno trebaju biti popunjana, ali nikako da se odlučim koja će to sjenila biti pa me malo smetaju ta prazna mjesta ;-) Inglotova sjenila su izvrsna, ja imam samo malu paleticu sa 3 sjenila, ali sam jako jako zadovoljna....

      Izbriši
  7. Krasan odabir nijansi :D ... ovo je zaista impresivna paleta :D:D:D !

    Nadalje, ovaj prvi look ... oba su sjajna ali prvi look je WOW WOW WOW ... briljantno!!!

    OdgovoriIzbriši
  8. Extra boje!!! Lana

    OdgovoriIzbriši
  9. Slažem se sa svime već napisanim, naklon do poda! :)
    Paleta je krasna, i vjerujem ti na riječ što se tiče sjenila. Ja još čekam da isprobam nešto od MAC-a, budem valjda jednog dana :Đ E da, i lookovi su krasni, ja se šminkam pola sata da tako nešto dobijem a ti sigurno u par minuta -.-

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti ;-)
      iskreno ti želim da što prije probaš, nisu oni uzalud hvaljeni na svakom koraku, ipak su povoljniji od HE kozmetike a izvrsne su kvalitete..... rijetko šta njihovo me razočaralo.....
      u par minuta napravim ovaj look baš zbog toga što se sjenila tako krasno blendaju, a to je ono što je meni neophodno jer stvarno nemam vremena da dugo sjedim ispred ogledala..... a kako sam već i napisala razlika od drogerijskih je samo to što za ova druga treba puno vremena da look izgleda isto......

      Izbriši
  10. Ajmeee, divna paleta, i ja biiii:))

    Boje apsolutno sve po mom ukusu , recenzija fenomenalna, ti si naša super mama:))

    čak se i rimuje :D

    OdgovoriIzbriši
  11. Predivno! Blackberry mi je ubedljivo najlepsa :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kransa jeste i ona.... ma sve su lijepe na svoj način ;-)

      Izbriši
  12. Savršena su oba look-a :) jedno pitanje...kad bi uporedila MAC sa UD Basics paletom, koja se lakse blendaju...planiram si nabaviti ili UD Basics paletu ili neka MAC sjenila, pa zato pitam :))

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno....
      UD Basics su isto extra sjenila, samo se malo više truse u odnosu na MAC, oba se jednako lijepo blendaju, basics paleta je meni omiljena jer ima 5 mat sjenila.... svakako nećeš pogriješiti koja god da kupiš, moju preporuku imaš za obje varijante, s tim da ćeš cijelu basics paletu platiti kao 2 mac sjenila...

      Izbriši
  13. Mislim da u ovakve nijanse stvarno vredi uložiti, a za one "šarenije", koje većina manje nosi nije neophodno. Prelepo si se našminkala!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da, ako samo nosiš neutralne, ali kako ja volim i sjenila u drugim bojama imam još dvije palete od 15 sjenila te nekoliko quadova isto u bojama ;-) ali ponavljam stalno, ja nisam mjerodavna, ja sam make up ovisnica i za mene nema pomoći ;-)

      Hvala ti :-)

      Izbriši
  14. Ti si moja MAC woman! Odličan odabir nijansi, zaista su mi sve prekrasne, baš si predivno složila paletu :) Moja favorit Satin Taupe :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. :-D MAC women heheh....

      Hvala..... dobar ti je favorit ;-)

      Izbriši
  15. Prekrasna sjenila! Slažem se s tobom, uvijek postoji razlika između drogerijskih i high-end sjenila.. Znam po svojoj Naked paleti koja je savršena! Baš si želim isprobati MAC sjenila, rumenila su im savršena :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da ćeš ih ubrzo isprobati..... Naked palete su kod mene odmah iza MAC-a, ma odlične su.... velika prednost MAC-a je što sam sastavljaš paletu a kako ja volim mat sjenila naravno da ona preovladavaju u mojim paletama, dok kod naked 1 i 2 preovladavaju šimeraste nijanse.... MAC rumenila su zaista savršena, potpisujem ;-)

      Izbriši
  16. Impozantna kolekcija a prvi look mi je presavršen!
    Slažem se sve što si navela oko kvaliteta ;)

    OdgovoriIzbriši
  17. Ja još uvijek čekam svoju MAC porciju,koju si mi pomogla da izaberem,a Amerika je daleko tako da i dalje čeeekaaam :). Što se tiče sjenki, sviđa mi se kako si iskombinovala paletu, a kad sam htjela da napišem koja mi se najviše dopadaju,skontala sam da nam se mišljenja podudaraju. Odlično!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nadam se da će ti brzo stići i da ćeš mi javiti šta si sve uzela i kako ti se sviđa..... ustvari igurno ćeš staviti post na ću ja to svakako vidjeti ;-)
      Hvala ti, sličan ukus imamo ;-) šteta što paleta nije malo veća, fali mi još nekoliko sjenila koja zaslužuju da budu u ovoj paleti a ne kreće mi se sa kupovinom nove palete jer sjenila baš imam za do kraja života.....

      Izbriši
  18. Jasmina, odgovorila sam ti i kod sebe, ali nisam sigurna hoces li se vracati da vidis komentar pa da ti kazem da po gradu jos ima novina, ja sam danas drugarici kupila dvoje ... :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti na info, ali ja se uvijek vratim da pročitam odgovor ;-)
      Nadam se da ću sutra imati sreće i pronaći makar jedan primjerak ;-)

      Izbriši
  19. boje su predivne i ne bih imala nista protiv kad bih imala ovu paletu :)

    OdgovoriIzbriši
  20. Još jedna MAC ovisnica javlja se na raport :) paleta je prekrasna i nadam se da ćeš nam pokazati i ostale. Nema veze što postoji milijarda swatcheva po internetu, uvijek mi je super vidjet različite kombinacije složenih paleta, da mi ideju za još koje sjenilo koje mi fali :) Volim boje više od neutralnih pa mi trenutačno MAC kolekcija broji 3 i po palete (i da ove prazne rupe u četvrtoj me jako muče :))) i slažem se sa tvojim stavom u potpunosti. Nakon pustih godina korištenja svega i svačega, u zadnje dvije prešla sam skroz na MAC, UD i Inglot (i Sugarpill) i ne bih se vratila na drogerijska nikad...razlika se itekako osjeti. Sjenila su moj najveći fetiš i dajem si za pravo da na tom polju budem snob do kraja :) Usput sve pohvale za blog, veselim se svakom novom članku!!!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Uh kako se obradujem kad "sretnem" još neku ovisnicu poput sebe ;-)

      meni fale po 2 sjenila u druge dvije palete i baš mi bodu oči te praznine pa čim ih popunim biće post i o njima... uglavnom u jednoj su roza i ljubičasta sjenila a u drugoj plava, zelena i 2-3 siva.. i još imam 3 quada, jedan duo i 4-5 mono... eto i mog raporta..... ;-)
      i ja se uvijek veselim da vidim tuđe palete, ma koliko god da ih već ima po netu.....

      Hvala na pohvalama ;-)

      Izbriši
  21. Govorim to od svog prvog isprobavanja, i to ću i nastaviti. Najbolja sjenila, i prekrasne nijanse. Od ovih ovdje imam samo Vanillu i nezamjenjiva mi je. :D
    A Copperplate mi je isto to die for. :D

    Odličan post! <3

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma ko ih jednom proba zna o čemu pričamo ;-) Copperplate je stvarno vrh....

      Izbriši
  22. Ovim postom si mi toliiiko pomogla u odabiru svojih nijansi, jer one zene tamo nemaju strpljenja da u radnji provedes 3 sata (sto se meni cesto desava). Tako da hvala punoo :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da jesam... i meni pomažu swatchevi da sastavim listu sjenila koje želim jer ih uglavnom ne vidim prije kupovine nego napamet naručim od prijateljice!!!

      Izbriši

Hvala na komentaru :)