Shiseido Sun Protection tekući puder u nijansi SP60 - MAKEUP ARENA

5/14/2013

Shiseido Sun Protection tekući puder u nijansi SP60



Ovo je jedan proizvod koji mi je dugo bio na WL ali se uvijek nekako tu samo motao i nikad nisam bila ozbiljno zagrijana za njega, mada sam više puta čula sam riječi hvale za njega. Uvijek sam govorila probati ću ga jednom, ali to jednom nikako nije stizalo na red, sve do prije par mjeseci kada sam čitala da je i Dear Skin koja je pisala o kompaktnoj verziji ovog pudera, preporučila tekuću verziju za masnokošce....  E tada sam znala da ću ga kupiti, međutim nijansa koja meni odgovara je stalno bila rasprodana, i kada sam ga napokon prije mjesec-dva ugledala odmah sam ga kupila.

Cijena mu je 59.50 km (30-ak eura) za 30 ml. Upakiran je u plastičnu ambalažu. Potrebno ga je protresti prije upotrebe, unutar ambalaže se nalazi kuglica koje služi tome da se puder bolje promućka. Puder je dosta rijedak, te ga je potrebno malo više. Ima srednje do jako prekrivanje, ovisno o tome koliko ga nanesete, jer je nadogradiv. S ovim puderom je potrebno malo brže raditi, brzo se suši. Ja u principu radim po zonama, tj. nanesem prvo puder na čelo te ga utapkam u kožu, te prelazim na druge dijelove lica.

Nanosila sam ga na više načina, Beauty Blenderom, spužvicom koja dođe uz njega, MAC 187 kistom, te sa još nekim drugim kistovima.... i kao najbolji način mi se pokazalo nanošenje sa MAC 187, ali sve do onog momenta do kad mi je stigao Real Techniques Buffer iz Core seta i pokazao se za mrvicu bolji u nanošenju. Spužve ga jednostavno previše "pojedu" jer je kako sam već napisala jako rijedak.

Trajnost na mom licu sam mu danima testirala jer jednostavno je toliko trajan da sam uvijek pomišljala da mi se taj dan koža manje mastila, te možda nisam zapamtila vrijeme kad sam ga nanijela... Ali jučer je imao finalni test i nanesen je u 12h, sa lica sam ga skinula u 23h!!! počeo je tek tada po malo da nestaje, ali je još uvijek bio tu.... Ali ja sam morala na spavanje, a vjerujem da bi se mogao nositi još koji sat. U međuvremenu, priznajem, da se jesam popravljala 2-3 puta, tako što bih prislonila papirnu maramicu na lice i pokupila masnoću ali ono što je odlično kod njega je to da sa skidanjem viška masnoće ne skidam i sav puder! Fantazija.... Nakon toga bih nanijela malo MAC blota i izgledala bih kao svježe našminkana..... Kao jedinu manu za moju kožu bih mu navela to što ne matira, znači već kroz neka 2-3 sata ja bih vidjela probijanje masnoće.... Kada bi još mogao malo duže da drži moje lice matiranim ovaj puder bi definitivno bio savršen. Ali ja mu svakako opraštam taj dio jer je i ovo više nego što sam očekivala i dobila od ijednog pudera. Za moju kožu trajniji nikad nisam probala, a vjerujte mi probala sam jaaaaako puno pudera.

Završnica mu je polumat, ali fiksiranjem šminke sa puderom u prahu on postaje mat. Nijansa SP60 koju sam ja kupila na swatchevima izgleda tamnije od ostalih tekućih pudera koje koristim, ali puder se izvrsno stopi sa kožom i imam osjećaj da ova nijansa odgovara velikom rasponu nijansi kože. Puder jednako hvale cure sa suhom kožom kao i ja sa masnom... tako da u principu odgovara svima koji žele trajniji puder na licu, pogotovo u ove nadolazeće vrućine kada ga znoj na licu neće otopiti jer je vodootporan i ako ste jedna poput mene koja nosi tekući puder preko ljeta :-) Ima i SPF 30 što ga dodatno čini pogodnim za ljetne dane... Još je uz to i anti ageing, e vala nemam šta više tražiti od jednog pudera ;-) Ko nas je, osim ove nijanse, dostupan još u nijansi SP 40, dok se na netu mogu naći i ostale nijanse od SP 10 do SP 70.

Zanimljivo je da mi je na licu jednako trajno bilo i rumenilo pa sve mislim da je ustvari puder taj koji je glavni "krivac" postojanosti rumenila na licu.










s lijeva na desno ide:

1. Rimmel Wake me up 203
2. Lancome Teint Idole Ultra 24h - 030
3. Shiseido SP60
4. MAC Studio FIx NW20

Ovdje na licu imam samo tekući puder, fiksiran puderom u prahu, ostatak šminke ne nosim, očito ;-) Fotografija nije ni malo obrađena da bih vam što vjernije prikazala kako izgleda na licu.



Nakon što sam kupila ovaj puder e tek onda sam otkrila koliko puno cura ga koristi i hvali te sam osjetila da je bitno da što prije pišem o ovom puderu i možda još nekoj od vas olakšam da odlučite probati ovaj puder i pridružite se armiji zadovoljnih djevojaka i žena ;-)

Da li ste ga već koristile ili imate namjeru da ga probate?



Broj komentara: 50:

  1. Koristim ga nekoliko godina, i imam samo riječi hvale za njega, meni je HG puder i do sada mu nisam našla dostoju zamjenu, iako kao svaka prava ovisnica ispobavam i ispobavam....:D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znači da ne tražim bolji? :-D ma odličan puder, ooodličan!

      Izbriši
    2. A sad ga nema koji koristite?

      Izbriši
  2. Mora da je pravo dobar cim svi pricate o njemu :) na licu bas fino izgleda...
    Ja sam evo treci put kupila vichy dermablend i bojim se ako krenem dalje eksperimentisat da cu se zeznut s nekim izborom i samo dzaba potrosit novac :/ ovaj sigurni kupujem dok ga bude :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. vjeruj da jeste.... ali probaj, imaju testere u mercatoru!

      Izbriši
  3. Joj, sve ga hvalite, sad sam se baš zagrijala!! :-) Ipak ću biti malo racionalnija, pa prvo probati pronaći tester. :-) Na tebi izgleda baš lijepo.
    G.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To ti je odlična ideja, probaj tester pa ćeš vidjeti zašto ga toliko hvalimo ;-)

      Izbriši
  4. Bas je diiivan :)...Mozda ga i ja kupim :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Imam ga i ja :D ... tekući u nijansi sp70 i kompaktni u nijansi sp60 ... sa tekućim sam više zadovoljno no sa kompaktnim a tvoju recenziju samo potpisujem ;)!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga... drago mi je da se i tebi sviđa ;-)

      Izbriši
  6. Ja sad tako zelim da ga imam! Nadam se da cu uspeti jednom (vrlo brzo :D ) da ga priustim, pokusacu da trazim tester u parfimeriji i nadam se da cu ga dobiti..

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja se isto nadam, pa da se uvjeriš koliko je fantastičan puder!

      Izbriši
  7. Potpisujem sve što si napisala o ovom puderu, on je već godinama moj HG i jednsotavno mu nisam našla dostojnu zamjenu, a isprobavam i dalje :) jednsotavno mi je Shiseido najbolji kada su tekući puderi u pitanju (kompaktne nisam probala). Istina je da da je polumat finish, ali baš i ne matira. ja imam dehidriranu kožu i meni je savršen, nikada mi ne isuši lice, ne zateže me tako da potpisujem da u principu odgovara svim tipovima kože. Jedina mana mu je što je dostupan u nas u tako malo nijansi, ali super je što se prilagodi tenu. Što da više pričam, moj HG :)

    Vidim da si spomenula da si ga nanosila i beauty blenderom i spužvicom i RT kistom - to me baš zanimalo - ja nemam beauty blender, ali i meni se kao najbolji način pokazao RT kist :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. znam da je tvoj HG puder, po sve sudeći postaje i moj :-) ma to mi je nevjerovatno da odgovara skoro svima, nevezano kakav je tip kože....

      RT super nanosi ovaj puder.... super...

      Izbriši
  8. Pronašla sam se u riječima sa početka posta: dugo mi je na WL, uvijek mislim da ću ga probat, pa nikako...uvijek iskrsne nešto drugo za kupnju :-D Ali nakon tvoje recenzije, morat ću svakako ;-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Obavezno probaj, mislim da ćeš se oduševiti kao i ja..... ja se toliko čudim da je ovako trajan... fantazija....

      Izbriši
  9. probacu ga!!! trenutno mi je clinique bb u upotrebi-nekako mi je vise za leto...Lana

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ovaj baš lijepo prekriva... i ne spada s lica..... ne znam kako ti se ta bb krema pokazala, ali na meni one tokom ljeta ne mogu ostati duže od 2 sata.....

      Izbriši
  10. Prekinite svi da ga hvalite. Jako ga zelim a nemam para da ga sad kupim a i ne treba mi puder sad. Bas ga zelim :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. A joj.... ali zato sada ima motivaciju da počneš da skupljaš lovu za ovaj fantastični puder!!! ;-)

      Izbriši
  11. Moj je svako ljeto:DDD prezadovoljna sam!! Kad tad se otkrije ono sto je dobro ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U pravu si.... kad tad ;-) žao mi je samo što nisam poslušala jednu curu koja mi ga je hvalila još prije 5-6 godina....

      Izbriši
  12. Slažem se. I ja sam ga imala i bila zadovoljna, a što je najinteresantnije, i mojoj je mami bio odličan, a njena je koža za razliku od moje, suha. Dakle, čini se da svima odgovara!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma baš očito da odgovara.... kako sam već napisala njegov primarni zadatak je trajnost jer je vodootporan, i meni stvarno ne smeta da ga popravljam tokom dana kada nakon pokupljene masnoće on ostaje na svom mjestu :-)

      Izbriši
  13. Koristim njega i kompaktni nekoliko godina, iako mi je kompaktni mrvicu draži jer njime postignem fotošopirano lice, ovaj puder također jako volim, iako isključivo za ljeto, jer mene strašno matira i zateže.
    Ipak, i ja se malo sjajim s njim, ali to je mislim zbog visokog faktora u njemu

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mene draga ni malo ne matira, ali ponavljam se ko papagaj, moja koža lica je jako masna..... ;-)

      Izbriši
  14. Ja bih baš kompaktni probala. Baš ću probat i jedan i drugi u parfumeriji. Zvuči mi super!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Probaj probaj.... ja ti ne znam kakav je kompaktni ali Dear SKin ga je recenzirala pa pročitaj... ja se kunem u ovaj..... a sigurno ću nekad probati i kompaktni :-D

      Izbriši
  15. nisam ga probala ali bih volela! moja ujna samo njega koristi vec godinama :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa svi ga koriste godinama, samo ja nisam znala za njega ;-)

      Izbriši
  16. imam tester,poslala mi ga je sara malo. slazem se sa svim napisanimići će i u moju košaricu

    OdgovoriIzbriši
  17. Jako dobra recenzija i svakako imam namjeru da ga isprobam.

    OdgovoriIzbriši
  18. Ja sam ga imala i ne sijecam se vise koja nijansa ali znam da je bila najsvjetlija dostupna kod nas i bila mi je pretamna, pa me bas cudi kako se vama tako dobro prilagodi

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. meni se on super prilagodi na licu... probala sam i tester od svjetlije nijanse SP 40 i mogao bi proći ali mi je mrvicu svjetliji a kako ide ljeto pa ću uhvatiti i malo boje ipak sam prednost dala ovoj nijansi SP 60 koja mi je mrvicu tamnija nego što bih voljela... imam osjećaj da bi mi nijansa SP 50 najbolje odgovarala koje naravno kod nas nema :-)

      da li ti je oksidirao na licu ili je odmah po nanošenju bio tamniji? da nije bio star? joj imam puno pitanja jer ne mogu da vjerujem da ti se nije prilagodio jer baš su im nijanse svijetle.... jer ako ja mogu nositi predzadnju nijansu a inače spadam u srednje svijetao ten onda mi stvarno nije jasno kako tebi ne odgovara.... uh ja čitav esej otipkala :-)

      Izbriši
  19. Nisam isprobala ali definitivno bi mogla. Da, jeste skuplji ali i Bourjois plaćam 30KM a ne stoji baš i ne traje . Je l' mu prekrivanje dobro ? Je l' bi mogao da mi bubuljice i sitne ožiljke zamaskira ?
    Je l' imaju opšte testere za njega ? Ne bi bacala baš 60 KM da promašim nijansu ...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. kod nas postoje samo 2 nijanse SP40 i SP60.....

      prekrivanje mu je srednje......

      Izbriši
  20. Jesi li ikad ovaj puder naručivala s ebaya? ima ga kod dosta dobavljača no bojim se da su fake...na jagodi ga trenutno nema u svijetlim nijansama. pa neznam gdje da naručim...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nisam nikad...... ali nisam ni čula da se Shiseido fejka..... vrlo često ga imaju na jagodi pa sko ti nije frka sačekaj, dobiće ga sigurno uskoro.... ;-)

      Izbriši
  21. koja verzija je bolja kompaktni ili tekući? probala sam oba ali u pretamnim nijansama pa nemogu baš prosuditi..iako mi se sa tekućim brzo zasjajila t zona...koju kremu ispod njega koristiš? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nisam kompaktni još probala jer imam nekoliko drugih otvorenih :/ ali istina je da ovaj nije baš matirajući no ono što je kod njega dobro, kako sam i napisala u postu, je to što i kad skineš višak masnoće on ostaje na mjestu :-)

      Izbriši
  22. baš se dvoumim koji da uzmem..moja teta već preko 20 godina koristi njihov kompaktni i kaže da mu tekući nije ni do koljena..a ja nekako navikla na tekuće pudere..koja je cijena kod vas u bih?kod nas je 256kn

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ah sad ću ga onda morati probati po cijenu da imam još jedan otvoren :-)

      Ja sam ga kupila kad je bila akcija te sam za 60 KM (30e) dobila oba :-)

      Izbriši
  23. joj blago vama..kod nas su rijetko akcije..

    OdgovoriIzbriši
  24. koju kremu koristiš kao bazu prije pudera?

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)