Avon kistovi (za puder, sjenilo i obrve/trepavice) - MAKEUP ARENA

2/21/2014

Avon kistovi (za puder, sjenilo i obrve/trepavice)




Spominjala sam vam već da kistove volim skoro pa kao i dekorativu te ne moram naglašavati da sam se jako obradovala kada sam ovu trojku dobila na recenziju. S obzirom da imam ne baš mali broj kistova ja sam se već ispraksala pa kroz nekoliko korištenja mogu reći valjaju li ili ne. 

Nije mi dugo trebalo da ove kistiće svrstam u grupu u koju pripadaju, a koja je to grupa saznaćete malo kasnije.

Kistovi su (iako jedan nije kist nego pomagalo za češljanje trepavica i obrva) od umjetne dlake, u dvije boje, napravljeni od sintetičkih vlakana. Kada sam ih raspakovala nisam osjetila onaj neugodni miris koji zna pratiti neke kistove, bili su potpuno bezmirisni. Po prvom pranju a na sreću ni po narednom nisu puštali boju niti su ispadala vlakna. Vrijeme potrebno za sušenje istih je sasvim solidno, navečer operem ujutro su suhi.



Ja se nikad ne vodim namjenom kistova koju im dodijeli proizvođač te svakom kistu nađem namjenu koja meni odgovara te i vama preporučujem da tako radite. U svemu vezanom za šminku i pribor ne treba biti rigidan nego pustiti mašti na volju, uvijek će nas odvesti u pravom smjeru. To kažem jer najveći među kistovima je klasificiran kao kist za puder, no za mene je kao takav malo prečvrst, ja volim one rastresitije, ali već po prvom dodiru sam osjetila da će biti odličan na bronzer ili rumenilo i drago mi je da se nisam prevarila. Vlakna su dovoljno čvrsta da mogu lijepo nanijeti bronzer ili rumenilo.

Cijena 10.50 KM



U usporedbi sa mojim omiljenim kistom za bronzer vidimo da su jako sličnog oblika te je to još jedan razlog što sam mu brzo prepoznala namjenu.

lijevo Avon desno Sephora #55

Dvostrani kist za nanošenje sjenila i razmazivanje je isto čvrst (sa strane za nanošenje sjenila) te mi se  pokazao odličnim za nanošenje pigmenata, glittera, korektora, za razmazivanje olovke. Mnoge namjene sam mu pronašla osim što mi nije najbolje legao za njegovu glavnu namjenu, nanošenje sjenila. Malo je prečvrst, te ako takve kistove volite imajte to na umu.

Cijena 5.50 KM




Dio za razmazivanje je zašiljen spužvasti aplikator. Meni je malo nepraktičan za svoju namjenu jer volim preciznije razmazivanje što s njim ne mogu dobiti ali ja generalno ne volim ovakav tip pomagala te sam ga samo jednom probala i nastavila koristit samo vlaknasti dio kista.


Pomagalo za rasčešljavanje trepavica i obrva je klasično. Ni po čemu se ne izdvaja od ostalih pomagala ove namjene. Ako ga već imate od nekog drugog branda nemate potrebu za njih, ali ako ga nemate onda preporučujem da nabavite sebi jedan. Dio od plastike koristim za rasčešljavanje trepavica kada su se slijepile od previše maskare (da da često ne znam stati kada nanosim maskaru, sve mislim da ću napokon uspjeti naći neku koja će mi dati i volumen i dužinu ako stavim još samo jedan sloj :-)) a dio sa dlačicama koristim za češljanje obrva.

Cijena 4.90 KM



Ako bih morala izdvojiti favorita između ova tri mislim da već možete pretpostaviti da bi to bio ovaj prvi :-)

Jeste li već probale neki od Avon kistova? Ja imam jedan stari, davno kupljen kojeg odavno nema u prodaji, a koji je jedan od mojih omiljenih kistova, ako ikad vrate u prodaju nešto slično svakako ću vam skrenuti pažnju.

PR proizvodi


24 komentara:

  1. Imam svih 5 novih cetkica i omiljena mi je za puder i za rumenilo, jedina koja mi se ne dopada je ova za senke jer ne sluzi svrsi, a ja koristim malo kremastih proizvoda.:-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. malo je potvrda za sjenilo, ali mi je za kremaste stvari fantastičan…. i za pigmente i glittere isto….

      Izbriši
  2. Imam ovu cetkicu za sjenilo i za obrve i poprilicno sam zadovoljna :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. drago mi je da jesi…. i ja sam u principu zadovoljna sa sve tri samo što ih ne koristim za njihovu prvobitnu namjenu :-)

      Izbriši
  3. Opcenito ne volim dvostrane kistove jer neznam kako da ih cuvam, kistove volim imati u casi i vjerujem da nisam jedina. Mislim da necu probati niti jedan od ovih kistova, jer imam dva kista za rumenilo koja su mi dovoljna dok se jedan pere da je drugi u funkciji i sto mi se ne svidja dvostrani kist :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. da da, ja ovaj čuvam kao da je jednostrani, dolje ide spužvasti aplikator koji ne koristim… blago ti se što si realna i znaš da su 2 kista sasvim dovoljna, ja ih toliko volim da baš želim sve da ih skupim :-)

      Izbriši
    2. Tako bi ja rado imala puno kistova za oci, njih koristim a ne pere mi se kistove svaki dan :) dok rumenilo ne koristim cesto pa su dva dovoljna hehe

      Izbriši
  4. Sviđaju mi se sva tri, prvi je i moj favorit....

    OdgovoriIzbriši
  5. I ja sam dugo godina tražila idealnu maskaru koja će mi dati i dužinu i volumen i napokon sam je pronašla...mojim trepavicama je idealna Collistar Infinito, preporučujem ti je u svakom slučaju :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. znaš šta velike su šanse da ću probati tu Collistar maskaru jer u zadnje vrijeme sam se jako zainteresirala za Collistar, šta god probam odlično je, a cijene su relativno prihvatljive… hvala na preporuci….

      Izbriši
  6. Sviđa mi se ovaj kist za puder :D, ali bih ga koristila za rumenilo :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ne bi se razočarala, za bronzer i rumenilo je super :-)

      Izbriši
  7. Ja ne šmekam baš dvostrane kistove jer su mi nezgodni za držanje... Avonove kistove sam svojevremeno imala i nisu baš bili meki tako da se ne žurim s kupnjom iako je tvoja recenzija odlična!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ma ja ga stavim sa aplikatorom okrenutim ka dolje jer ionako aplikator ne koristim :-) nekad su i ovi malo tvđi kistovi potrebni, pogotovo za kremaste proizvode tako da… imaj ga u vidu ako ti nekad zatreba ;-)

      Izbriši
  8. meni je savrsen kist za tekuci puder i taj veliki za puder u kamenu i rumenilo,a ovaj za sjenilo koristim za korektor i kremasta sjenila,inace imam jednu njihovu dvostranu cetkicu za puder i rumenilo staru 5 godina i jos joj nikad nije ispala ni dlacica,nadam se da ce i ovi biti isti :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i ja ovaj moj stari za sjenilo imam 7-8 godina i potpuno isto izgleda kao i prvi dan….. baš imam želju probati ovaj za tekući puder… čini mi se skroz dobar….

      Izbriši
  9. Sviđaju mi se jako, a inače sam zadovoljna Avonovim kistovima:)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. drago mi je da jesi, ovaj za puder mi je zaista odličan za bronzer, odličan :-)

      Izbriši
  10. Nisam baš pročitala puno recenzija Avonovih kistova pa mi je ova tvoja odlično legla :) Znaš što mi se sviđa na ovom češljiću ta obrve? Što je malo u koso rezan (barem mi na fotki izgleda), većina je ravno rezana a ovi u koso su puno praktičniji :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. koje ti oko imaš Mikka, ja to nisam ni primijetila pa sam išla provjeriti uživo i da da jeste u koso :-)

      Izbriši
  11. imam njihov za sjenilo i traje godinama a izgleda kao da je tek sad kupljen. imam i za rumenilo ali su premekani. vidim da se od tada dosta toga promjenilo

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ovi su svi malo tvrđi, imala sam i ja nekad njihov za rumenilo i baš je bio mekan i nije mi odgovarao, ovaj mi puno bolje odgovara...

      Izbriši
  12. jako mi fino izgledaju, baš bi rado isprobala, kkistovi su mi jedna od mnogih strasti :D

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)