DM #3: Balea Bodybutter Kakao, Balea trakice za čupanje obrva i She lak za nokte u nijansi - MAKEUP ARENA

2/22/2014

DM #3: Balea Bodybutter Kakao, Balea trakice za čupanje obrva i She lak za nokte u nijansi



Ovaj put kozmetika za recenziranje pristigla iz DM-a je u znaku boje ljubavi, koja obilježava ovaj mjesec. Pa iako je Valentinovo iza nas moji utisci o ovim proizvodima su tu.

Prvo da istaknem da je moja koža tijela poprilično normalna te nemam potrebu da ju stalno mažem, te pogotovo nemam potrebu da je mažem nekim jako masnim proizvodima, te mi je Balea tuš/mlijeko o kojem sam vas pisala OVDJE savršeno i do daljnjeg ga ne mijenjam. Ipak noviteti su tu da se isprobavaju pa sam se sa veseljem upustila u avanturu isprobavanja ove supermirisne mazalice.

U Balei kažu da miriše na kakao, ja se slažem i prvih dana često otvarala čisto da pomirišem. Ali primijetila sam da nakon što se nanese na kožu miris se promijeni. Da li je to zbog kontakta i reakcije sa mojom kožom ne znam, miris je i dalje lijep, ali drugačiji.

Količina od manjeg oraha je dovoljna za namazati cijelo tijelo. Upija se relativno brzo, ali ipak treba sačekati neko vrijeme prije nego se obučem. Eh i zato ja volim ono tuš/mlijeko koje sam vam već spomenula, skrati mi ovo čekanje, po prirodi sam jako nestrpljiva osoba :-)

Našla sam mu odličnu namjenu a to je da mackam svoje izuzetno suhe ruke. Odlično mi odgovara te mu je primarna uloga postala upravo mazanje ruku.

Ne znam koja mu je cijena jer ga nisam uspjela naći u DM-u ali mislim da će biti nekih 5-6 KM.



Ranije je ovaj puter imao drugačiju ambalažu, čak je i boja samog proizvoda bila drugačija. Kako nemam naviku kupovati ovu vrstu proizvoda za mazanje tijela moram reći da tu prvu verziju nisam probala ali na fotografiji koju sam našla na netu mi se čini da je i sam proizvod druge boje, te pretpostavljam da je formulacija mijenjana, uz ambalažu naravno.

izvor

***

Trakice za čupanje obrva su novitet među proizvodima koje sam probala. Oduvijek sam koristila trimer i pincetu za sređivanje obrva te mi je bio izazov isprobati to uraditi sa njima.

Cijena 5.25 KM



Ovako to izgleda u praksi… Ja nisam htjela previše prići obrvama, jer ionako ih nemam dovoljno pa da ne bih slučano počupala nešto što ne želim :-) Trakice su mi odlične da počupaju one sitne dlačice koje pinceta ne može uhvatiti dok za one deblje ipak koristim pincetu jer ih trakice ne mogu isčupati. Rade na principu na kojem rade slični proizvodi za čupanje dlačica sa drugih dijelova tijela. Protrljamo trakice među prstima da se ugrije vosak te ih razdvojimo i onda nalijepimo trakicu i lagano je pritisnemo uz kožu tj. protrljamo da se vosak dodatno ugrije. Nakon toga potegnemo trakicu u suprotnom smjeru od rasta dlačica. Postupak je meni bezbolan.



***

Za kraj pogledajte ovu prekrasnu nijansu. Na fotki vidite 2 sloja. Vjerovatno malo deblja jer mi je zbilja trebalo malo duže vremena da se osuši, a ako nešto ne volim kod lakova to je kad se sporo suše. Možda sam i sama kriva što sam nanijela 2 deblja sloja. Uglavnom, to mi nije umanjilo oduševljenje ovom nijansom. Ona je tamno bordo, pa malo i šljivasta, predivna. Lak mi je na noktima trajao 2 dana nakon čega je spao samo sa izlistanih dijelova noktiju sa kojih spada SVAKI lak, na zdravim noktima je ostao i treći dan, ali me sramota bilo nosati ga tako "polovičnog" pa sam ga skinula. Mazanje sam ponovila, ovaj put stavila 2 malo tanja sloja i jednako dobro je prekrio nokte te se osušio neznatno brže.

Nijansa nosi broj 240 i cijena ovog laka je 4.35 KM za 10 ml.


To bi bilo ovaj put iz DM-a. Jeste li nešto od ovog probali ili imate namjeru?


41 komentar:

  1. Stari kakao mi je ipak bio drazi. Bolji mu je miris bio i nije se znacajno mijenjao na kozi. Lak ima divnu boju, da im nije tako bezveze bocica, i kupila bih ga. Meni njihovi lakovi kratko traju na noktima.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. meni je bio ok na zdravim noktima, na žalost na ovim izlistanim i najbolji lak ne opstaje :/ sad sam u fazi oporavka noktiju

      Izbriši
    2. I ja sam. I moji su i izlistani i kratki i zanoktice imam :( oporavljam da mogu predstaviti "sečevajt" kako treba :D

      Izbriši
    3. zanoktice sam već skoro riješila, sad radim na listanju :-) tj protiv listanja...

      Izbriši
  2. Da li je potrebno lijepiti trakice s voskom po stolu da bismo isprobali da li je proces bolan?? hahahahahah

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. to obavezno ;-) nećemo zar lijepiti a da prvo ne provjerimo da li će stolić zaplakati? :p

      Izbriši
    2. Ako nije testirano na stolu onda se ne računa :DDD
      Lijepo ti stoji lak, i baš je lijepa boja... A što se tiče sušenja ;), sloj brzosušećeg sve rješava (Essence BTGN ili Seche White :DDD)

      Izbriši
    3. Haahahhahaha, smijem se, ne mogu doći sebi..... Mazalice mi se sviđaju,ali ne volim ih gomilati...dok odem do DM-a i ne pomirisem ih, haha.

      Izbriši
    4. hahah kako se ne smijati :-D jeste lude žene :-) ma sve mi ne volimo gomilati a samo gomilamo :-D

      Izbriši
  3. Ja,takodje,ovaj kakao koristim za mackanje suvih ruku :-)

    OdgovoriIzbriši
  4. Vau, nijansa laka je res lepa. :)

    OdgovoriIzbriši
  5. imam jedan she lak dok ostale proizvode nisam probala

    OdgovoriIzbriši
  6. Meni je najbolji lak! Boja...hmmmm...divna...

    OdgovoriIzbriši
  7. I meni žao laka, predobra boja, šteta što nije malo trajniji! Ali opet uz SEČEVAJT može dva-tri dana izgurat :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. pa nije meni tako loš, 2 dana mi je prihvatljivo, 3. dan je bio dobar na zdravim noktima…
      još ću na kraju početi govoriti sečevajt, grozne ste, grozne :p

      Izbriši
    2. Mislim da cu i ja pocet govorit secevajt, cula sam se u sebi kako sam tako procitala :D

      Izbriši
  8. Da li si koristila mozda neki od Kate Moss karmina,i sta mislis o njima,ako jesi? :) :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. pozdrav, imam 2 i obožavam ih, zaista su divni…. sad razmišljam kako to da nisam napravila recenziju… moraću to ispraviti…. ;-)

      Izbriši
  9. Definitivno je kakao maslac meni najzanimljiviji, ove trakice nisam znala koristiti pa sam odustala, She lak je savršena boja ali preskačem jer su im četkice preočajne :)

    OdgovoriIzbriši
  10. Ja nikad ne uzimam s.he proizvode :/ Jesam jednom kupila onaj matirajuci top coat ali mi se nije nimalo svidio. Trakice znas da obozavam :D A sto se tice ovih mazalica po tom pitanju sam uzasno lijena pa mi je jedino prihvatljiv onaj Nivea in-shower :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. jesi probala Balea tuš/mlijeko, isto kao i Nivea, čak cure kažu da je i bolja, ja nisam Niveu probala i moram priznati da nisam ni znala da postoji taj tip proizvoda….

      Izbriši
  11. znači trakice počupaju one sitne, sitne dlačice? jer ja imam nekoliko tih sitnih koje su usput plave i tanke, a ja kratkovidna i često mi se dogodi da se uštipnem pincetom. baš bi ih volila probat!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Da da Lenka, sitne čupa a ove malo deblje neće izvući :/

      Izbriši
  12. Sta mislis koji je najbolji puder u prahu,a da je cena pristupacna? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Puder u prahu pristupačne cijene koji je zaista ok bi bio Manhattan u prahu :-)

      Izbriši
  13. Nebi se usudila probati ove trakice ali je zato nijansa laka predivna :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ja sam morala i iznenadila se koliko je jednostavno :-)

      Izbriši
  14. I ja sam nestrpljiva i nemam živaca da čekam da se nešto upije. Rešavam to tako što ostavim pranje zuba za posle tuširanja pa ih temeljno oribam gola i namazana :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. tako sam i ja nekad radila heheh, dobro si me podsjetila :-)

      Izbriši
  15. Trakice uuu sviđa mi se zamisao,samo bih voljela da ima kakvih drugih oblika,ovaj mi i nije nešto privlačan...

    mojsvijetubojama.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nema drugih oblika, ali mislim da se može namjestiti da počupa baš onaj dio koji ti odgovara :-)

      Izbriši
  16. lovely products :))
    http://prettypurple92.weebly.com/

    OdgovoriIzbriši
  17. Ja sam probala razne losione i kremice i imam ih i previše al barem meni ovaj maslac za tijelo je odličan. Cijeli dan mirišem na kakao. :D

    OdgovoriIzbriši
  18. nijansa laka mi je predivna, taj balea body butter još nisam probala al me privlačio upravo radi mirisa kakaa :) al pošto i meni koža tijela poprilično nezahtjevna i ja se ne mažem tako često, imam alverde mini maslace za tijelo, šta je bilo božićno izdanje, i oni mi najviše služe za ruke :D

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)