MAC Strobe Liquid & Cream - MAKEUP ARENA

2/04/2014

MAC Strobe Liquid & Cream





Kada mi je Strobe liquid tek stigao bila sam oduševljenja, koristila sam ga non stop. Onda sam ga bez nekog posebnog razloga prestala koristiti i sjedio je na polici. Prije nekih mjesec dana opet sam ga počela koristiti i ljubav se vratila kao da nikad ugašena nije bila.

Kupila sam ga, kao i uglavnom svu MAC šminku koju kupujem, preko prijateljice iz UK i platila 23.5 funte za 50 ml iluminirajuće tekućine.

Dolazi u klasičnoj neinovativnoj MAC ambalaži, koja jeste prepoznatljiva, ali meni osobno ništa posebno. Dobro je da ima ovaj rotirajući poklopac koji kad se dio za istiskivanje dovede u desnu stranu sprječava da se slučajno proizvod pritisne i neplanirano protraći.

Miris je jako blag, rekla bih nit smrdi nit miriše.

Jako rijetke je konzistencije i kad se nanese, ako se odmah ne razmaže, klizi sa kože. Vidjećete to na fotkama ispod.

Može se nanositi na cijelo lice, što vam ja ne bih preporučila, osim ako ne želite da sijate kao disko kugla, čak i ako imate normalnu i suhu kožu, ja probala na svojoj i nikako ne izgleda dobro ili ga nanosite na ciljana područja, na kojima se inače lomi svjetlost na vašem licu i postićete efekat koji MAC obećava. Ja ga nanosim nakon tekućeg pudera te preko stavim puder u prahu ili kameni, ali na dio gdje sam stavila strobe samo lagano pređem kistom.

Također se može malo tekućine pomiješati sa puderom, na ovaj način možete razbuditi umornu kožu mada opet to nije dobro rješenje za masnu kožu.

Sad dolazim do dijela zašto volim ovu tekućinu? Zato što je ovo tako suptilan iluminator za masnu kožu koji neće napraviti pore vidljivijima. Ako se ispravno nanosi dobije se lijep sjaj na poželjnim dijelovima jer silnim matiranjima ubijem svu živost kože, a ovim joj vratim taj lijepi nemasni sjaj.

Osim Strobe Liquid postoji i Strobe Cream koji je kako nam i ime govori baš kremast i koncentiraniji. On je, po meni, preporučljiviji za suhu kožu. Ja sam dobila tester cream-a pa ću tu da vam napišem i par riječi o njemu.

Klikom na linkove iznad dolazite do sastojaka oba proizvoda.


Razlike velike nema, osim te koju sam vam navela i činjenice da se cream malo više sija kada se nanese na kožu. Koliko je krema čvršća govori i fotografija ispod gdje sam ja nanijela po malo od oba proizvoda i dok sam digla ruku da pofotkam liquid je povukla sila Zemljine teže a cream se nije mrdao sa mjesta.


Kada se utrlja u kožu mislim da je jasno koji je koji, a ako kojim slučajem ne primijetite lijevo je cream a desno liquid.


Sliku na licu sam napravila ali je nije bilo smisla staviti jer se ne može vidijeti ništa, njegovo iluminirajuće svojstvo vidljivo kada se glava okreće te ćete mi morati vjerovati na riječ. 

Meni je ovo jedan jako dobar proizvod. Nije od onih proizvoda koje morate imati, ali ako volite ovaj efekat koji pruža onda svakako obratite pažnju na njega.

Imate li ovaj ili neki sličan proizvod?


Broj komentara: 14:

  1. Uh ovo je za mene, Strobe Cream ide na WL!

    OdgovoriIzbriši
  2. Prekrasnooooo!
    Nemam jos ovakav proizvod ali imat cu ubrzo i uzbudenje je raslo svakom novom recenicom, jedvaaa cekam :))
    Vinka

    OdgovoriIzbriši
  3. Juhuuuu imam oba :D i oba volim, čak mi kremasti sada više paše i u principu ih baš koristim na način da ih pomiješam sa tekućom podlogom bez obzira što mi se koža masti :D a nekada po potrebi samo još dodatno istaknem po nanošenju ... uglavnom - krasni proizvodi koje sam otkrila zahvaljujući tebi ;).

    OdgovoriIzbriši
  4. Obožavam iluminatore, baš mi se dopada. Nisam ga čak do sada ni primetila. :D

    OdgovoriIzbriši
  5. Odgovori
    1. cekam da napadnem Mac kad stigne =)) preprelep je ..
      imam nesto slicno od inglota , ali oni imaju i roze, kajsija , zlatno , tako da mi treba i ovo jer se dovoljno razlikuju proizvodi i boje

      Izbriši
  6. Pa ovo bas podsjeca na Loreal Lumi primer,ako se ne varam :D

    OdgovoriIzbriši
  7. imam od nyx-a u prahu u njihovoj palrti ali ga nisam još koristila

    OdgovoriIzbriši
  8. Prestace da proizvode Liquid nazalost. Uzela sam manje pakovanje cream i nisam odusevljena kao sa liquid, moj utisak je da je mnogo manje primetan, diskretniji je i blazi. Liquid je mnogo vise upadljiviji

    OdgovoriIzbriši
  9. Imam Liquid i oduševljena sam, to mi je jedan od najdražih MAC-ovih proizvoda!

    OdgovoriIzbriši
  10. Ja bih kremasti! Predivan je, baš takvo nešto tražim :D

    OdgovoriIzbriši
  11. Imam Becca shimmering skin perfector (pearl), no koristm cesce puno jeftiniji mary-lou!

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)