Avon Skin So Soft suho ulje i puter za tijelo - MAKEUP ARENA

3/14/2014

Avon Skin So Soft suho ulje i puter za tijelo







Proizvodi koji su noviteti u kozmetičkoj kući Avon su mi poslani na recenziju još dok ih nije bilo u katalogu tako da sam imala vremena da ih testiram i prenesem vam svoje utiske sada kada su napokon dostupni.

U Avonu kažu da se radi o luksuznoj formuli sa jojobinim uljem koja:
  • pruža 24H hidratacije;
  • njeguje kožu;
  • daje trenutnu i dugotrajnu mekoću.

Kao i uvijek kad Avon izbaci neke novitete odmah ih stavi na promotivnu akciju te su u ovom katalogu trenutno sniženi za 40%, tj. suho ulje ćete umjesto regularnih 14.50 KM platiti 8.50 KM, a puter za tijelo umjesto 12.50 KM je 6.90 KM.

Jojobino ulje koje je istaknuto kao sastojak ova dva proizvoda je bogato vitaminom E. Poznato je po svojim svojstvima omekšavanja kože. Miris je identičan kod oba proizvoda, blag i  puderast te se dugo zadržava na koži. Oba proizvoda su namjenjena za suhu kožu tijela, moja je normalna, ali nisam iskusila nikakve negativne posljedice zbog toga, naprotiv jako sam prijatno iznenađena. Sada kada sam nabrojala neka svojstva koja su jednaka za oba proizvoda preći ću na konkretno mišljenje i detalje za oba.


SUHO ULJE



Dolazi u količini od 150 ml. Lako se dozira pumpicom. Iako je ranije kod mene svaka asocijacija na ulje bila obavezno negativna, u posljednje vrijeme sam isprobala dosta uljnih porizvoda i skontala da ne moraju obavezno biti neprikladni za moju kožu koja je sve samo nije suha. 





2 puta sam prsnula pumpicom, te zatim utrpljala ulje u kožu i na fotografijama ispod vidite kako se izgleda nakon što sam ga nanijela pa zatim i razmazala. Poprilično brzo se upilo i nije ostavilo masan trag na koži. Koža je zaista dosta mekana nakon što nanesem proizvod i čak i kroz nekoliko sati mekoća je prisutna. Napominjem opet da je moja koža tijela potpuno normalna te da se ove informacije odnose na takav tip kože. 



Odličnim mi se pokazalo i za njegu kože nakon brijanja koje prakticiram u zimskom periodu. Ljeti uglavnom čupam dlačice pa ćemo vidjeti kako će se ponašati na koži izritiranoj čupanjem dlaka.

Već vidim da će ovaj proizvod biti nešto što ću jako često koristiti u ljetnim danima, da vratim vlagu koži poslije sunčanja. Eh da još napomenem da sam nekad davno, ima tome i nekoliko godina, kada se tek pojavilo na USA tržištu, čitala da se ovo ulje pokazalo odlično kao zaštita od uboda insekata, i tada sam se pitala zašto ga nema kod nas te mi je jako drago da je napokon stiglo te ću vam naknadno prenijeti utiske o tome da li je to istina u mom slučaju :-)

PUTER ZA TIJELO



Puter za tijelo dolazi u količini od 200 ml. Srednje je gustine, bijele boje, jako lijepo se razmazuje i poprilično brzo upija u kožu. Brzim upijanjem je kod mene zaradilo ogroman plus jer mazanje tijela sam u prošlosti često izostavljala zbog neophodnog čekanja da se proizvod upije. 

Osim za mazanje tijela ovaj tip prozivoda često koristim za mazanje ruku koje su izuzetno suhe. Već po prvom nanošenju ruke su postale znatno mekše i mekoća se jako dugo zadržala. Nastavila sam ga koristiti i narednih dana, svidio mi se osjećaj mekoće ruku.






Da ne dužim nepotrebno i završim recenziju, ako je neki podatak slučajno zaboravljen - slobodno pitajte.

Našla sam na netu jedan interesantan članak o blagodatima jojobinog ulja te vam ostavljam LINK da pročitate ako vas zanima :-)

Jako prijatno sam iznenađena ovim proizvodima (uljem posebno) koji istog momenta omekšaju moju kožu te vjerujem da ste u postu osjetili moje izuzetno pozitivne impresije.

Jeste već probale ili imate namjeru?


PR proizvodi






Broj komentara: 16:

  1. Nije loše! Za sada sam opskrbljena, ali nikad se ne zna ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako se odlučiš da nešto probaš radije neka to bude ulje :-) mada i puter nije loš, ali je ulje zaista odlično!

      Izbriši
  2. Imam jedno Avonovo body ulje, doduše ne ovo, ali sam ga baš planirala spomenuti kao preporuku u nekom budućem postu.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Svakako preporuči, nije baš proizvod o kojem se priča, ali vrijedi pažnje :-)

      Izbriši
  3. Nažalost jedan i drugi proizvod za njegu meni nemaju odgovarajuće sastojke. Osim jojobe ima tu i svašta nešto drugo nažalost . Avon sam nekad davno stalno kupovala poglavito radi mirisa i ambalaže a odkada pratim sastojke jedini proizvod za njegu od Avona koji koristim je Spa maslac od masline. On mi je toliko dobar da me je strah i virnuti u sastojke da me ne prođe volja. Inače si jako lijepo sve recenzirala...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Žao mi je da ti sastojci ne odgovaraju :/ Hvala ti :-)

      Izbriši
  4. i have losion :) it is best and smells awesome

    http://prettypurple92.weebly.com/

    OdgovoriIzbriši
  5. obozavam obadvoje :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Mene zanima koji Avonov proizvod koristis za intimnu negu, s obzirom da sam negde u komentarima procitala da si odusevljena tim proizvodom vec duzi period?

    Nadam se da pitanje nije glupo :/

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. meni je savrsen gel za int.pranje bez mirisa,mislim da imaju 2-3 istih pakovanja al ovaj ima blijedo ljubicastu sliku,,,to je valjda jedini takav proizvod na kugli zemaljskoj koji mi ne izaziva iritacije

      Izbriši
    2. izvini zbog kasnog odgovora… bilo koji od njihovih gelova za intimnu njegu mi je odličan…. probala sam ih sve….. toliko mi dobro odgovaraju da nikad nisam imala potrebu da ijedan drugi kupim ;-)

      Izbriši
  7. naručila sam oboje i sad jedva čekam da mi stignu :D Pošto sam suhokožac nadam se da će mi pasati....

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja se iskreno nadam da će ti odgovarati….. ja sam više puta ponovila da nisam suhokožac pa ne znam kako se ponaša na suhoj koži, ali na mojoj je extra! Držim fige ;-)

      Izbriši
  8. njihova ulja su super, ja sam imala 2, zeleno i rozo, neznam sad koliko se toga promjenilo jer dugo nisam imala njihovu preparativu i dekorativu

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)