Aura četkice/kistovi - MAKEUP ARENA

7/15/2014

Aura četkice/kistovi





Sada kada ih koristim već jako dugo mišljenje o njima se iskristaliziralo i vrijeme je za recenziju. Zašto sam čekala ovako dugo? Zato što mi se na prvu neki kistovi nisu svidjeli, no dala sam im novu šansu, probala koristiti na nove načine i bila je to jedna sasvim nova ljubav na pomolu. 

Čini mi se da ja često krenem od kraja, pa se vraćam na sami početak :) Što da ovaj put pravim razliku? ;)


Sviđa mi se kako su upakirane. Prilijepljene uz karton crne boje na kojem je bijelim slovima uz ime branda i namjena određenog kiste, te su smještene u providnu plastiku.


Sve su napravljene od drvene drške mat crne boje sa metalnom ferulom sjajne crne boje. Osim toga zajedničko im je da su približno iste dužine, ako izuzmemo kist za rumenilo/konturiranje koji je malo duži. Na svakom je ispisan brand AURA, jednostavnim bijelim slovima.

Sa kistova od prirodne dlake je nakon prvog pranja otpalo po nekoliko dlačica. To je uobičajeno, ono što je bitno je da dlake nisu otpadale nakon daljnjih pranja. Sa ovih od sitetičkih vlakana nije ništa otpalo.


STUDIO, ZA PUDER

  • Od sintetičkih je vlakana smeđe-crvene boje koja su ravno sječena, promjera pri vrhu cca 2 cm. Može se koristiti i za tekući i za puder u prahu/kamenu, što sam naravno isprobala za oboje i mogu reći da mi bolje odgovara za nanošenje pudera u prahu/kamenu. Jako je dobar ali mislim da bi bio još bolji da ima samo malo više vlakana jer bi tada bio savršen. Ovako ipak ima određenu mekoću jer baš zbog toga što vlakna nisu gusto zbijena ona se savijaju. To je primarni razlog zašto ga upotrebljavam za puder u prahu/kamenu jer je za tu stvrhu puno bolji!
CIJENA: 18 KM (9 e)

ZA RUMENILO/KONTURE


  • Od prirodne je (malo grublje) dlake, koso sječen i jako malen. Moramo reći da je dosta neugledan, ali… čekajte, čekajte… Na početku sam ga koristila za rumenilo, no nismo se složili. To je taj kist koji je kriv što recenzija nije ugledala svjetlo dana još dosta ranije. Onda sam ga isprobala za konturiranje. Eh tek tad sam se oduševila. Za moje crte lica je savršen, lijepo mi sjedne u dio predviđen za pravljenje kontura, malo je grublji a vjerujem da znate da grublji kistovi bolje kupe proizvod te samim tim jače ga i nanose. Kada je riječ o konturiranju upravo želim jedan takav kist a ne neki mekani koji će se samo razletiti na sve strane i neće moći ostaviti proizvod na mjestu na kojem ga želim. Ovaj je jako precizan za taj posao. To što ga ja ne volim koristiti za rumenilo ne znači da upravo nekoj od vas ne odgovara za to. 
CIJENA: 11.50 KM (oko 6e)


ZA TEKUĆI PUDER

  • Od sintetičkih je vlakana iste boje kao i studio četka, neka smeđe-crvena boja. I ranije sam spominjala da meni ovaj oblik jednostavno ne odgovara za nanošenje tekućeg pudera, ali za nanošenje baze za lice je sasvim ok. Znam da mnoge cure vole upravo ovakav tip, no ja nisam među njima.
CIJENA: 10 KM (5 e).


MALI KOSI ZA OBRVE ILI POVLAČENJE LINIJE GEL LINEROM ILI SJENILO

  • I ovdje se radi o kistu od sintetičke dlake. Jako je čvrst i precizan i može se koristiti na više način. Probala sam ga koristiti za popunjavanje obrva i moram reći da je jako dobar. Nije najprecizniji koji sam probala, ali je s obzirom da i nije puno tanak izuzetno precizan. Najboljim mi se pokazao za povlačenje linije na donjem dijelu kapka, uz rub sa trepavicama. Jedan jako dobar i povoljan kist. Za nanošenje gel linera bi bio malo predebeo, a priznajem da pored onog divnog kistića koji sam dobila na predstavljanju Aura gel linera, nema ni potrebe da ovaj koristim u tu svrhu jer je onaj savršeno precizan i jednako ga volim kao i nakon prvog isprobavanja.
CIJENA: 5 KM (2.5 e).

DVOSTRANI ZA SJENILA

  • Kist prema kojem sam imala najveće predrasude i do nedavno ga nisam probla. Predrasude su poticale od toga što se radi o dvostranom kistu koje ne volim samo iz razloga što ih nemam gdje držati jer većinu kistova držim uspravno a to ne mogu raditi sa njim jer bih tako mogla da oštetim jednu stranu kista. Nakon što sam savladala predrasudu i napokon ga isprobala ostala sam pozitivno iznenađena, pogotovo ovim užim dijelom jer je perfektno blendao sjenilo na donjem dijelu kapka, iako mi se na prvu činio malo širim nego uobičajeni kistovi te nemjene. Osim ove namjene našla sam mu još jednu a to je da nanosi sjenilo u sam pregib kapka, tamo gdje želimo malo intenzivniju boju. Dio za nanošenje sjenila jako dobro aplicira sjenila. Ako se okrene okomito ka oku sam vrh može jako lijepo izblendati prelaze te mu time dajem titulu multifuncionalnog kista s kojim se sa sjenilima može potpuno našminkati oko.
CIJENA: 7.5 KM (oko 4 e).


Za kraj još jedna fotka mog, sad već mogu reći najdražeg među recenziranom ekipom.




Jeste li probale neki od Aura kistova i ako jeste koji vam je najdraži?



PR proizvod

Broj komentara: 20:

  1. Nisam probala ali zanima me gdje ima kupiti velike pohvale za blog ...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozdrav, prvo hvala na pohvalama :)
      Aura proizvodi su trenutno dostupni u Srbiji i BiH. Ne znam odakle ste da bih vam preporučila najbliže prodajno mjesto, ali ako želite mogu vam se kod distributera raspitati koje vam je najbliže prodajno mjesto, naravno ako mi napišete odakle ste :)

      Izbriši
    2. Iz Sarajeva

      Izbriši
  2. Odlični su, imam njihov set četki i obe četke za sjenilo su me oduševile, ali ona za rumenilo i nije baš, nažalost. :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. a vidi ona mene baš jeste oduševila ali ne za rumenilo nego kako sam i napisala za konturiranje stoga ti preporučujem da je probaš na taj način koristiti :)

      Izbriši
  3. studio mi se bas svidja, a ni ja nisam fan onih standardnih kistova za pudere. cesto znaju ostaviti linije i onda moram drugim kistom da blendam

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ni ja nisam za one fluffy, pogotovo otkako sam probala ove ravno sječene :)

      Izbriši
  4. slazem se s jelenom . i ja imam taj set , volim kistove za sjenila ,.ali onaj za rumenilo/puder u prahu ne , pregrub je,rijedak,i ne mogu bas nanosit rumenilo s njim , eventualno ponekad bronzer ili neki puder u prahu.I da ,jedino njemu ispadaju dlacice

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nemam set, pa ne smijem o njemu pričati a o ovima sam sve već rekla :) probaj ga za konturiranje, iznenadićeš se kako je odličan za to :)

      Izbriši
  5. Taj kosi za rumenilo imam,i bas je grub,al u pravu si,za kontur je super.

    OdgovoriIzbriši
  6. Ima li u vasoj trgovini kupiti ovih kistova, ako nema, ako nije problem saznati distributera za Mostar ili Hercegovinu? Odlicna recenzija.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ima, ali mogu se sutra raspitati i da li ima distributer za Hercegovinu. Javi mi se na email ili preko obrasca za kontakt pa ću ti u toku dana javiti gdje ti je najbliži distributer...

      Izbriši
  7. Super post! Odlicna recenzija. Mene privlaci ova dvostrana cetkica. Moracu da je nabavim,sto pre. :-*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Jelena… odlična je jer je baš dovoljna za komplet nanošenje sjenila...

      Izbriši
  8. Imam ravno secenu,za rumenilo,za gel liner i dvostranu,znaci skoro pa sve:). Apsolutno se slazem za ovu za rumenilo,steta sto je tako gruba cetka,retko je koristim bas zbog toga.A ovu Studio obozavam,koristim je za sve i svasta:) Kristina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. nije za rumenilo nikako, ali je ooooodlična za konturiranje…
      studio je zbilja dobra, samo da ima sekundicu više vlakana bila bi savršena….

      Izbriši
  9. Imam dvostranu i ovu kosu cetkicu. Zadovoljna sam njima. Ali, imam i njihov set gde dolazi cetka za rumenilo i manja i veca cetkiza za nanosenje senke. Nisu mi se pokazale bas. :S

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. drago mi je da si zadovoljna sa ove dvije… a za set ne znam jer ga nemam..

      Izbriši
  10. voljela bi probati koso rezani i ovaj vise namjeski mislim da bi mi veličinom bili idealni

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)