Maybelline Affinimat Perfecting + Mattifying Powder (kameni puder) - MAKEUP ARENA

9/23/2014

Maybelline Affinimat Perfecting + Mattifying Powder (kameni puder)




Ako me redovno pratite znate da mi je Maybelline među omiljenim drogerijskim brandovima. Ono što sam probala me uglavnom oduševi, ako izuzmem jednu maskaru koja je bila veoma hvaljena s kojom se nikako nisam snašla. Tekući Affinimat je puder s kojim sam se perfektno slagala. Nisam ga ponovo kupila samo zato što sam sklona isprobavanju noviteta pa jednostavno ne stiže na red da ga ponovo kupim. Upravo iz tog razloga sam bila oduševljena kada sam ga dobila na poklon od moje drage Ivane. Mislim da je to bila jedna od dražih mi stavki iz paketa koji sam vam predstavila OVDJE.

Kada mi je stigao nije bio dostupan u BiH, no kroz nekoliko dana vidim da je i ovdje stigao i dolazi u 4 nijanse. Cijena mu je 15-16 KM, količina je 16 grama.


Puder je smješten u plastičnu ambalažu crne boje sa prozirnim poklocem koji se otvara-zatvara na navoj. Poklopac je dodatno pričvršćen uz donji dio naljepnicom koja služi da pokuša spriječiti zločeste prste da otvaraju proizvode koji nisu testeri. Kako i vidite, preporučljivo ga je potrošiti unutar 24 mjeseca.

Nakon nekoliko korištenja odlučila sam mu pregledam sastav, što inače rijetko radim jer nemam alergije na proizvode pa nemam potrebu da to pratim i proizvode dijelim na one koji obavljaju posao i one koji to ne rade, priznajem, sudite mi ako želite :) i vidjela da sadrži mineralna ulja što mi je potvrdilo moje sumnje koje ću vam iznijeti malo niže.


Nijansa koju imam je 20 Nude Beige i Ivana je odlično pogodila :)



Eh sada kada sam vam predstavila generalije da prenesem i svoje utiske. Reći ću da je puder ok, ali da nisam pretjerano oduševljena kako sam to znala biti sa nekim drugim Maybelline proizvodima. 

Da prvo istaknem šta ja, kao okorjeli masnokožac, očekujem od jednog ovakvog proizvoda? 


Očekujem da ga mogu koristiti na jedan od ova dva načina: 
  • za fiksiranje šminke ili 
  • kao puder koji će samostalno obavljati posao tj. biti i tekući i fiksirajući. 

Za fiksiranje šminke volim potpuno transparentne pudere koji ne ostavljaju ni malo boje. Nešto tipa MAC Blot ili Dior u prahu, koji nemaju apsolutno nikakvu boju, iako se prodaju u kao nekim različitim nijansama. Puder koji koristim za fiksiranje a ima boju tj. dodatno prekriva, napravi mi obično neugledan izgled na licu kada se pomiješa sa tekućim puderom i onda još kad počne probijati sebum. Onaj ružni cakey izgled koji mi masnokošci preziremo. Dobro, istina je da ga se može dozirati i staviti jako malo, ali mi ni tada ništa posebno ne uradi, niti fiksira šminku a niti napravi da traje duže.

Kao kameni puder koji se koristi samostalno, bez tekućeg ispod, ni po tom pitanju nije zadovoljio jer nema dovoljno dobro prekrivanje da bi mi se svidio. Ima neko slabije ka možda nadogradivom lagano srednjem prekrivanju.

Nije me zadovoljio ni po jednom pitanju onako kako sam očekivala. Hajde neću biti previše negativna jer nije baš napravio totalni nered kakav neki puderi znaju napraviti, ali nije mi donio nešto dobro te ga sigurno neću ponovo kupiti nakon što ga potrošim, ako ga potrošim. Vjerujem da bi mogao odgovarati normalnoj, eventualno mješovitoj koži koja nema prohtjeve kakve ima moja a ako ste masne kože, ipak ga prvo isprobajte ako možete, kod prijateljice ili ako postoje testeri u drogerijama. Ponavljam sve napisano u ovom postu se odnosi na moju, jako masnu kožu.

Pokušavala sam se nagovoriti da mi se dopada, čak sam se jedno vrijeme bila i ubijedila ali na sreću sačekala sam sa recenzijom. Onoliko koliko me tekući oduševio, toliko me kameni ostavio ravnodušnom. Šta da radim moj dragi Maybelline kad s ovim proizvodom nisi uspio da me osvojiš. Trenutno isprobavam ovaj novi SuperStay Better Skin i nadam se da ću s njim više da se volim, a djeluje mi obećavajuće :)

Da, da, umalo da zaboravim ona spomenuta mineralna ulja. Nikad, ali baš nikad mi nije odgovarao niti jedan proizvod koji u svom nazivu ima mineral. Jednostavno bih uvijek prosijala sa takvim proizvodom brže nego uobičajeno što me je dovelo do toga da ih od sada zaobilazim u širokom luku.

Suprotno mojoj praksi pokazivanja proizvoda na djelu tj. licu, ovaj nećete vidjeti jer vam jedna fotografija ne može prenijeti sve ovo što sam natipkala. Nemate šta posebno vidjeti, vjerujte mi :/

Nego meste li probale ovaj kameni i kakva su vaša iskustva kao i tip kože, te kako vam odgovara, ako ste ga probale?

21 komentar:

  1. Hvala, ušedtila si mi 15KM koje ću sačuvati za Blot ili Dior:) Mene ni Rimmel stay matte kameni nije oduševio, ne znam, možda je do mene, jedini drogerijski koji radi posao je Manhattan u prahu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jao ista stvar i za Rimmel… bila sam se ubijedila da mi odgovara jer ga svi hvale, dugo mi je trebalo da skontam da je sasvim prosječan i da ne matira onoliko koliko bi trebao….

      Izbriši
  2. Baš me zanimala recenzija ovog kamenog pudera jer mi se t-zona u zadnje vrijeme nešto više masti, ali preskačem. Ostajem i dalje kod nye banana pudera u prahu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. ako ti se jako masti onda nisam baš sigurna, ako nije strašno mogao bi biti ok :)

      Izbriši
  3. imam ga, ali ga nisam probala. a baš sam se nadala da će biti dobar :/

    OdgovoriIzbriši
  4. Imala sam ga i nisam bila odusevljena preterano.

    OdgovoriIzbriši
  5. Žao mi je da ti ne odgovara ali ja mogu reći da je meni na mojoj mješovitoj/normalnoj (kako koji dan) odličan i da ga često koristim čak samostalno, odnosno u kombinaciji sa bazom.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. pretpostavila sam da može odgovarati normalnoj koži, ali išla sam logikom da je namjenjen za masnu, ali neee nije, na moju veliku žalost :/

      Izbriši
  6. I ja sam okorjeli masnokožac i ne sviđa mi se puder (istu nijansu imam i meni je pretaman, a najsvijetlija je od te 3) :/
    Moram se svakih pol sat vremena (ili manje ako je jako vruće) vani prepudrati i svaki put gore izgleda, ružno se nakuplja na obrazima gdje imam proširene pore, a na nosu djeluje kao žbuka :(

    Catrice Prime and Fine Mattifying vodootporni kameni mi se zato svidio! Transparentan je i matira dobro (nisam mjerila koliko točno jer se zadnjih dana slabo šminkam, a nemam ga dugo), i vrijedi više no što košta, pa ako ste u mogućnosti probajte njega :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sve isto kao i kod mene. Matirajući puder koji ne matira :/ i onda kad se popravljamo samo napravimo veliki nered i na kraju sve to skupa ni na što ne liči..

      Hvala na prijedlogu, pogledaću ga baš :)

      Izbriši
  7. Odlična, temeljna recenzija! Iz nekog razloga nisam preluda za Maybelline brendom, volim neke proizvode poput korektora, ali generalno sam prilično ravnodušna. Što se tiče ovog pudera, ako tebi nije odgovarao velika je šansa da ne bi ni meni, očekujemo slične stvari od kamenog pudera tako da sigurno preskačem.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga. Eto zašto ja ne volim pisati receznije proizvoda koji mi se ne dopadnu, zato što me strah da možda neko kome bi ovaj puder super odgovarao njega ne kupi zbog toga što sam ja napisala da nije za moju kožu… Ali ja se zaista nisam uspjela s njim zavoljeti :/

      Izbriši
  8. Ni mene nije oduševio baš. Inače uvijek pogledam sastav, no kod ovog nisam. Sad vidim i zašto mi ne paše. Ta nesretna mineralna ulja... Moj najdraži puder u kamenu je MAC Mineralize Skin Finish koji istina, nije fantastičan izbor za jako masnu kožu, ali ja sam jednostavno bila jako zadovoljna njime. Volim i transparentni MAC Prep+prime i Essence All about matt kompaktni transparentni. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jao kako i ja volim i mrzim MAC MSF, u isto vrijeme. Fenomenalan mi je finiš kada ga tek nanesem, no zašto već poslije pola sata sijam kao disko kugla. Bilo bi divno da se osmisli proizvod koji daje tako lijepu završnicu ali je trajniji na nama masnokožcima. Essence nisam nikad probala, ali jako je hvaljem pa ću ga sigurno na kraju isprobati. MAC transparentni je odličan, ali opet Blot mi je zakon!

      Izbriši
  9. Jasmina, koji je po tebi dobar puder u kamenu cisto za Tzonu ali da je drogerijskog ranga?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moram reći da još uvijek nisam našla neki koji bi radio svoj posao onako kako želim. Čini mi se da je MAC Blot postavio visoke standarde i kada znam da postoji proizvod koji radi ono što obećava onda sasvim drugim očima gledam sve ostale. Po meni najbliže je stigao Elf matirajući...

      Izbriši
  10. S obzirom da sam ultra masnokozac, moracu da ga preskocim. :)

    OdgovoriIzbriši
  11. Imam isti problem sa kožom, proširene pore, dosta se masti, još ako je napolju npr vlažno vreme, to je pravi pakao. Jedini koji je uspeo da spreči mašćenje 3-4 sata jeste essence, bilo u kamenu, bilo u prahu. On je beo, tj ne ostavlja nikakav trag, ali verujem da si ga probala. Inače, super post :) pozdrav od Jelene!

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)