NEDJELJNA ZABAVA: Njega ruku, svakodnevna i povremena - MAKEUP ARENA

9/28/2014

NEDJELJNA ZABAVA: Njega ruku, svakodnevna i povremena



Danas sam posvetila pažnju njezi ruku, pa samim tim neka dan bude u tom tonu, pripremila sam i post o tome šta podrazumijevam pod njegom ruku. Za razliku od masnog lica, za rukama je skroz suprotna priča, suhe, užasno suhe, stalno ih mažem i posvećujem im veliku pažnju. Pa na kraju skontam da ne valja ni masno ni suho :)


1. Korak koji radim skoro svaki dan, nekad i preskočim naravno, ali trudim se da bude što češće a to je piling ruku. Za razliku od onih agresivnijih koje volim za lice, za piling ruku radije biram one manje agresivne. Obično koristim one koje kupim za lice i budu mi preblagi pa ih iskoristim za ruke. Sad trenutno koristim ovaj Himalaya i odlično mi odgovara.



2. Korak mazanje ruku. Trenutno koristim ove dvije kreme i sa obje sam prezadovoljna. Jedna je Cath Kidston koju mažem na ruke pred spavanje i savršeno mi odgovara jer je bogata, brzo se upija, lijepo miriše a druga je Crabtree & Evelyn, čiji miris mi je božanstven, nju koristim preko dana, jer mi ovaj miris podiže raspoloženje, uz to krema je također jako bogata i super njeguje.


3. Korak koji ne radim tako često, a koji bih voljela raditi malo češće je pakung za ruke. Radila sam ga danas, vrlo je jednostavan. Potrebna je hranjiva maska ili krema, malo prozirne folije i pamučna rukavica. Ovaj pakung se može staviti i na stopala.


Nanijela sam deblji sloj Afrodita Karotin hranjive maske u debljem sloju.


Zamotala sam ruke prozirnom folijom.


Navukla sam pamučnu rukavicu.


Nakon toga sam si pustila youtube i uživala, a pakung skinula kroz pola sata. Dobro ga je držati što duže, ali ja na žalost nisam imala previše vremena no i nakon ovih pola sata koža je bila izuzetno mekana i nježna. Svaki put nakon ovog jednostavnog pakunga sama sebi kažem da ću ovo češće raditi i  obavezno se to ne desi jer, ili zaboravim, ili onda kad se sjetim nemam vremena.

Radite li vi nekad pakunge za ruke ili i vama ubrzani životni tempo ne dopušta ovaj važan korak u njezi ruku? Koja je vaša omiljena krema za ruke?

Broj komentara: 17:

  1. Pošto imam istih poblema sa licem, ruke su nešto čime sam jako zadovoljna :) Ono što ja toplo i preporučujem, čak iako nemaš velikih problema, jeste maslinovo ulje. Ja obično nedjeljom skinem lak sa noktiju, operem ruke, nanesem maslinovo ulje na ruke i nokte, rukavvice i pustim tako pola sata. To pola sata se kod mene svede ustvari, na 15ak minuta, jer sam ja jako nestrpljiva i stalno moram nešto da radim :), ali zaista pomaže. Tek prije nekoliko mjeseci sam otkrila silne čari prirodnih preparata i da zaista pomažu. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Istina je da su blagodati maslinovog ulja velike i treba da ih koristimo :)

      Izbriši
  2. Super post! Zanima me hoce li biti recenzije Flormar chubbyja?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pozdrav i hvala, biće, biće naravno, ali neće u ovih nekoliko narednih dana ali ću se svakako potrudii da to što prije napravim

      Izbriši
  3. Ja jedino što uveče (pred spavanje) namažem shea puter u debljem sloju, za drugo jedva da imam vremena...

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Joj razumijem, zato sam i ja napisala da bih voljela da ovaj pakung mogu češće raditi. A piling mi stoji na umivaoniku pa ga zaista jako često koristim baš pred spavanje i onda namažem ruke i to je to. Nekoliko mi je to već postala rutina.

      Izbriši
  4. aa nisam nikad radila pakung ali hocu sebi i preporucit mami jer ona bas ima suhe ruke . odlicne su mi ziajine kreme . ja imam od kozjeg mlijeka i ekstra je , nenormalno brzo se upija i koza bude predivna , a mirise mi super , na fenjal proizvode , a mama mi ju je proslijedila jer njoj se ne svida miris :O ona koristi od kakaovog maslaca i ta joj je super . svidja mi se ziaja , nova marka , cijene jeftine , a kvaliteta je super :) imaju cak i micelarne

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Još uvijek nisam ništa od Ziaje probala, valjda zato jer nisam ušla u CM sigurno mjesec dana, ako ne i duže… Probaću kremu, hvala na prijedlogu :)

      Izbriši
  5. meni su ruke ugl normalne, nisu presuhe, pokušavam se sjetiti svaki dan bar jednom da namažem, trenutno essence krema kiwi-čokolada :) super miriše
    a pakunge nisam radila, iako bih trebala, bar zimi - tad se baš posuše

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imam tu kiwi čokolada i mnogo mi se dopada miris, ali mi je ona malo preblaga, meni su potrebne jače kreme. Pakung tako krasno omekška ruke, samo kad ga jednom uradiš vidjećeš o čemu pričam. Evo i danas su mekane i ubjeđujem se da bih ga trebala raditi svake nedjelje, ali znam da od toga nema ništa :)

      Izbriši
  6. Sviđa mi se post :) Priznajem da sam previše lenja da bih držala pakovanje na rukama, često imam problem da se nateram i da ih samo namažem, sreća moja da mi je koža ruku normalna i nije joj potrebno mnogo nege. Takođe priznajem da nikad nisam uradila piling ruku.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga :) sreća je tvoja da ti ruke nisu zahtjevne. Nešto razmišljam koža tijela mi je normalna, koža lica masna, koža ruku suha, pa zar mora biti tako komplicirano :) eto ne bi mi nikako smetalo da je sve normalno :)

      Izbriši
  7. odlična stvar, nisam do sada radila pakunge za ruke, ali čim budem imala vremena ovo ću da probam :)

    OdgovoriIzbriši
  8. Ruke su mi užasno zahtevne i suve, imala sam periode kada koža bukvalno puca :/ Pakujem ruke često tokom noći, doduše bez folije, samo u pamučne rukavice. Inače preko dana mackam kreme non stop :)

    OdgovoriIzbriši
  9. I ja imam veoma veliki poblem sa suvim rukama, ali i sa kožom tijela i lica.. Moje ruke 'popiju' i najmasnije proizvode i kroz 15 min. kao da ništa nisam stavila.. :(

    OdgovoriIzbriši
  10. mami sam radila pakovanje jer ima izrazito suvu kožu ruku, pa se njoj nekako najviše primećuje efekat.
    volim više različitih krema, počev od neutrogene, preko biotena, lrp kreme za ruke, body shop butera....

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)