Povoljne, odlične #2: Olovke za usne - MAKEUP ARENA

2/16/2015

Povoljne, odlične #2: Olovke za usne




Moram priznati da sam olovke za usne tek nedavno uvela u svakodnevnu upotrebu. Koristila sam ja njih i ranije, ali uvijek po principu "kad se sjetim". Kad posmatram svoje šminkanje ja to sve nakako polako i onda pred kraj obično skontam da kasnim i usnama posvetim najmanje vremena. Odlučila sam da to promijenim, te je to bio jedan od razloga što sam povadila sve olovke iz ladica, nabavila neke nove i uočila mnogo dobrih olovaka među onim povoljnije cijene, pa sam odlučila da vam takve danas predstavim. Prvo sam ih mislila smjestiti u kategoriju Arena Battle, ali s obzirom da su toliko slične po skoro svim karakteristikama nekako mi nije bilo smisla nego staviti ih u ovu kategoriju :)


Kako na slici vidite u kategoriji su se našli sljedeći brandovi:

  • Essence;
  • Golden Rose;
  • Look by Bipa;
  • Classics.


Glavne odlike ovih olovaka su:

  • izuzetno kremaste i mazive;
  • odlično pigmentirane;
  • mogu se nositi preko cijelih usana;
  • precizne su i ne razmazuju se preko rubova usana;
  • cijena svih olovaka je do 3 KM (1.5 e).

Ostaje mi samo da vam pokažem swatcheve.

ESSENCE



Essence olovke su po kvaliteti već davno prepoznate među mnogim curama, i sama sam čitala o njima po blogovima u više navrata i nikad nisam pročitala da se neka od cura žalila na njih. Tako sam i ja prvo kupila ovu nijansu 09 Nude Coral, još u vrijeme kada olovke gotovo da nikako nisam koristila, i iako sam uvidjela da je zaista odlična olovka, nisam obraćala pažnju na ostale koje imaju u ponudi, pa vam ne smijem tvrditi koliko olovaka imaju u stalnoj posavi, ali vjerujem da ih je 10-15 (provjeriću pa uraditi update ove informacije). Crvena 14 Femme Fatale se nedavno pridružila kolekciji.

G-D: 14 Femme Fatale, 09 Nude Coral

GOLDEN ROSE


Dugo sam izbjegavala kupovinu ovih olovaka, samo zbog toga što mi ona stara verzija GR olovaka (koja se i danas prodaje), nikad nije legla. One stare su mi tvrde i nisu ugodne za nanijeti, nekako su me grebuckale. Ali ove nove Dream Lips, su kao san :) tako ugodne, imaju širok raspon od 20 nijansi. Za sada sam si kupila ove četiri, ali još nekoliko olovaka mi se dopada, samo ih nisam sve pokupila u prvom naletu, dok ne skužim koje mi u stvari trebaju.

G-D: 520, 511, 510, 503.


LOOK BY BIPA


Mana ovih olovaka je što nisu dostupne u BiH. Prva i jedina. Sve ostalo im ide u prilog, od divnih nijansi pa do onih karakteristika spomenutih na početku posta. Da ne dužim nepotrebno i ne ponavljam se, zaista krasne u svakom pogledu.

G-D: 10 Fire, 9 Bonbon, 8 Cherry, 5 Orchid


CLASSICS


Classics je sestrinski brand Golden Rose-a, koji se proizvodi pod krovom Ercul Cosmetics. To vjerujem većina vas zna, a ono što možda ne znate je da se krajem prošle godine većina Classics proizvoda prestala proizvoditi. Zadržali su jedino olovke (i za oči i za usne), kao i maskare, koji su inače njihovi najprodavaniji proizvodi. Čelni ljudi u Ercul Cosmetics su odlučili da se posvete širenju asortimana u Golden Rose-u, pa je prvi potez bio da ugase Classics i da se fokusiraju na Golden Rose. Meni se čini da je to odlična odluka i da ćemo u ovoj godini dobiti dosta novih proizvoda u Golden Rose-u. Ali da se vratim na olovke. S obzirom da su od istog proizvođača onda pretpostavljate da su poprilično slične GR olovkama, a ja bih se usudila reći da su iste, da je ambalaža jedino što čini razliku među njima, kao i različite nijanse.

G-D: 324, 322.

L-D: Look by Bipa: 5 Orchid, 8 Cherry, 9 Bonbon, 10 Fire; Essence: 09 Nude Coral, 14 Femme Fatale; Golden Rose: 503, 510, 511, 520; Classics: 322, 324.

Sve u svemu ako ste u potrazi za odličnim olovkama za usne koje uz to nećete skupo platiti možda da obratite pažnju na neke iz ovog posta, ako to već niste.

A ako jeste, zanima me koje vam se dopadaju i imate li mi preporučiti neku posebnu nijansu koju ja već nemam ili možda imate neke druge povoljne olovke?



54 komentara:

  1. Super post! I meni se uzasno svidjaju Bipine olovke, no nisu mozda tako postojane kao sto bih ja htjela. Moje najdraze olovke za usne svih vremena su od Artdeco in to one waterproof nesto, koje su savrsene. Izdrze cijelu noc uz jelo i pice, izdrze cak i poljubce :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :) nisam Artdeco stavila ovdje jer su cjenovno iznad ovih ali da jesu dobre, slažem se :)

      Izbriši
  2. Super post, za sad sam probala od navedenih essence i bipine, GR me mame da ih uzmem ali nekako mi "puno" dati vise od 20 kn za olovku s obzirom na nisku cijenu bipinih i essence pa stalno odgadjam...spomenula bih i Flormar olovke za koje bi rekla da su cak i bolje od gore spomenutih, mekane, mazive ne razljevaju se ma bas su super <3 nezz dal si ih probala al ako nisi, tople preporuke :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ne znam koliko su kod vas GR olovke, ali ovdje su 3 KM što je zaista povoljno :) prvu Flormar olovku sam probala prije par dana, pa sam danas kupila i drugu, tako da je to razlog što one nisu stigle u ovaj post. Ali one su mi malo suhe za nositi preko cijelih usana, ili mi se čini?

      Izbriši
    2. joj pa kod vas su bas jeftine, blago vama :) sto se tiće Flormar olovki imam nijansu 217 crvena onako tamnorozim podtonom (nadam se da si skontala sto je pjesnik htio reći :P ) i nju sam nosila preko cijeli usana i i dobro je izgledalo, nije mi isušivala usne a drugu nijansu 222 za sad nisam nosila samostalno nego uvijek sa ružem preko nje ili samo na rubu...a svaki put kad sam stavila tu crvenu, predhodno sam napravila piling usana, pa možda je zbog toga bilo skroz uredu, ne znam...

      Izbriši
    3. Ja sam neki dan kupila 231 koja je zbilja prekrasna i onda sam poslije uzela i 201 koja je onako nude, pogledaću i ove što ti imaš, ova 217 bi mi se mogla dopasti :)

      Izbriši
    4. Pogledaj, stvarno je lijepa nijansa :)
      Nego, jučer kupila olovku od Maybelline-a, izgledom je onako manja i deblja nije ko obične olovke, i odma sam se sjetila ovog posta :) Tekstura je predivna, mazivost predobra a pigmentaciju da ne spominjem <3
      Moja nijansa je 110 Pink so chic, malo mi je naziv čudan jer spada u ''šljivaste nijanse'' nema tu ništa rozo :P
      A najbolje od svega je cijena, 20 kuna :))))

      Izbriši
    5. Hmm nisam te vidjela kod nas, ali danas idem do DM-a i obratiću pažnju :) Hvala ti na preporuci i što si podijelila sa mnom novootkriveni odličan proizvod :)

      Izbriši
    6. ma nista, bit ce mi drago ako ih uspijes naci i isprobati :)

      Izbriši
  3. za sada imam samo look by bipa i za tu cijenu olovke su odlične i super pigmentirane

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ma odlične zaista, meni žao što ih nema kod nas, pa ih sve nešto štedim :)

      Izbriši
  4. Nisam probala GR i Classics olovke, ali za Essence i BIPA imam samo riječi hvale! Baš su odlične a jeftine.

    OdgovoriIzbriši
  5. Imam Bipine i Essence, i potpisujem sve navedeno.
    Satin Mauve od Essence mi je jedan od najdrazih proizvoda za usne, pa ti ga svakako preporucam :)
    Nisam znala da je Classics sestrinski brand od GR, ali ima veeliku zelju probati njihove maskare.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tražila sam Satin Mauve i već par puta je nema, ili uvijek naletim kad je rasprodana, ali definitivno ću je pogledati :) Da, da Classics i GR su po meni potpuno isti, tako da ako ne nađeš željenu Classics maskaru slobodno isprobaj GR :)

      Izbriši
  6. Essence olovke su mi otkriće godine ja mislim. :D Zamijenile su mi ruževe i stalno ih koristim, najdraža mi je Satin mauve i Soft Berry. A golden rose bih voljela da probam. 510 i 503 su mi super :)

    OdgovoriIzbriši
  7. Essence honey berry kupi :D ja imam i satin mauve al ne znam koliko se tebi te nijanse svidjaju.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eh pa tu sam kupila u subotu ali su mi slike već bile spremne i nije mi se dalo ponovo fotkati :) zaista je prekrasna nijansa. Tražila sam i Satin mauve ali je nisu imali :/

      Izbriši
  8. Ja imam jednu Essence i bukvalno mi traje 15 min na usnama. Nijansa je 12, wish me a rose. Probaj Farmasi olovke, bas su postojane a takodjer su iko 3 KM.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ako budem imala priliku isprobaću, hvala na preporuci :)

      Izbriši
  9. Od ovih sam probala samo essence, ali kad sam kupila prvu zapitala sam se sta sam toliko čekala s kupovinom olovke za usne :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nevjerovatno mi je kako mnoge od nas slično razmišljaju jer sam i sama isto pomišljala nakon što sam otkrila sve ove krasne olovke :)

      Izbriši
  10. essence i look by bipa obožavam - stvarno super proizvodi, a cijena im je sitnica. sviđa mi se širok izbor boja :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Teško je ne voljeti nešto što je zaista odlično a izuzetno povoljno :)

      Izbriši
  11. Vjeruj da mi je drago zbog informacije da gase Classics, a fokusiraju se vise na GR, u zadnje vrijeme rasturaju sa kolekcijama. Tesko je ne spomenuti holidayce, VM, rich color ruzeve i lakove, da ne nabrajam. Za ove olovke cu pitati u radnji u kojoj nabavljaju GR. Mislim da ih jos nisu dovezli. Uvijek su skepticni oko prodaje tih novih stvari.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I meni je drago, super je da energiju usmjeravaju samo u jedan brand što znači samo jedno a to je mnoštvo novih proizvoda :) Reci im ti neka nabave olovke jer su barem 5x bolje od onih starih… Imaju ovakve i za oči i za obrve, za oči su također fenomenalne a za obrve još nisam probala ali cure ih masovno kupuju i govore da su super :) Ovo nisu noviteti, one su davno izašle, ima skoro godina dana, samo sam ih ja tek nedavno isprobala.

      Izbriši
  12. Odlican post! :)

    Meni se mnogo svidjaju Essence olovke za usne, odlicne su!

    Nikoleta, xoxo.

    http://nljuljduraj.blogspot.com

    OdgovoriIzbriši
  13. Essence su mi omiljene. Baš nedavno sam kupila Femme Fatale.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Moram i ja po ostale :) FF je krasna crvena olovka i trenutno mi je i najdraža crvena:)

      Izbriši
  14. Definitivno nema šanse da mogu da ti preporučim neku nijansu koju već nemaš :D Sa olovkama za usne sam posebno slaba, nemam ih više od 7-8 ukupno, nekako i zaboravim da ih stavim, možda što najčešće nosim neke neutralnije nijanse na usnama.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. I ja sam bila, ali eto odjednom ih se počelo nakupljati, bolje to nego nešto nepotrošivo poput rumenila :D Nekako svaki ruž bolje izgleda kad se uokviri, probaj i sigurna sam da ćeš ih zavoljeti :)

      Izbriši
  15. Bipine olovke su moje novo otkriće. Obožavam ih!

    Essence su još malo kremastije pa mi znaju malo bježati s usnica, a Bipine imaju savršenu formulu. Eto, baš velika šteta što nisu dostupne u BiH. :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Baš jeste šteta, ali sreća je da su mi ipak relativno lako dostupne :) svako malo neko od mojih ide za Hr :)

      Izbriši
  16. Ako si u mogucnosti nabavi od Bipe nijansu 11 Peach. Ja je zovem olovkom za 100 ruzeva.stvarno je univerzalna i moze gotovo ispod svakog ruza.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti na prijedlogu, zapisano :) volim takve nijanse :)

      Izbriši
  17. Standardno odličan post draga Arena. Krasotice i vrijednice :)
    Essence olovke su čudo, s ovom se konstatacijom slaže vjerovatno svaka cura koja ih je probala, odličan omjer kvalitete i cijene. Ja bi ih kupovala i da su duplo skuplje od sadašnje cijene. Ne pamtim kad sam se zadnji put našminkala a da jedna od ovih olovaka nije bila baza ispod karmina ili solo (imam sve nijanse).
    Definitivno ću da pronađem i probam i ove GR. Tvojim recenzijama vjerujem.
    Najljepši pozdrav Tebi :-* :)

    Dunja

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala draga Dunja, zadovoljstvo mi je pročitati da vjeruješ mojim recenzijama :) trudiću se da uvijek i iznova opravdam povjerenje :)
      Nisam mogla da vjerujem koliko su Essence olovke dobre dok ih nisam isprobala, a od tada su mi puna usta pohvala :) Mana im je samo što nemaju veći izbor nijansi :)

      Šaljem i ja tebi najljepši pozdrav :*

      Izbriši
  18. Rijetko koristim olovke za usne, ali imam ih nekoliko Essenceovih i da, stvarno su super, a vrlo povoljne

    OdgovoriIzbriši
  19. U sto volim ovakve postove,uzitak je bio citati ga :) Probala sam sve sem Bipinih (i njih bih ali ih nema u Srbiji:)). GR DLips su odlicne,ne tako kremaste kao Essence ali mi to i odgovara,Classics su masnije od GR (opet,odgovara mi),a stare GR mi se nisu svidjale jer su bile pretvrde i presuve :/ Neko je spomenuo Farmasi olovke,ja ti ne preporucujem,tek su one tvrde i suve,bacen novac+povredjene usne,dakle ne kupovati. Flormar je ok,mozda ne za preko celih usana ali kao olovka je ok. Odlicne su Impala vodootporne olovke,pigmentacija,dovoljno kremaste,traju,e to ti preporucujem :) Kristina

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvla, i ja volim sastavljati ovakav tip posta, nekad mi i dosade samo recenzije pa se trudim pronaći neke zanimljivije načine prezentacije nekih proizvoda :)
      Da, istina je da postoji određena razlika u tome koliko su kremaste, ali na kraju sve su dovoljno kremaste i lijepo mazive pa nisam htjela sitničariti :) Ni meni se one stare GR nisu dopale nikako i nije mi jasno da se ženama mogu dopasti, baš grebu :/ Za Flormar se slažemo, one su i meni dobre samo kao okvir, ali ne za cijele usne. Nisam nikad čula za Impala olovke ali ću ih potražiti prilikom naredne posjete Beogradu, hvala ti puno na prijedlogu draga Kristina :)

      Izbriši
  20. Ja sam jako zavolela Impala olovke, ne znam ima li ih kod vas, ja ih kupujem u lokalnoj privatnoj parfimeriji, usudjujem se da kazem da su mi bolje nego Essence, a zadovoljna sam i Aurinim :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Evo maloprije mi je Kristina spomenula Impala olovke, ja nikad nisam čula za njih, potražiću ih :) Aurine olovke su fenomenalne, ali su malo skuplje od ove 3 KM pa je to jedini razlog što ih nisam ovdje spomenula :)

      Izbriši
  21. Nemam naviku koristit olovke,imam jednu jedinu od essence i totalno zapostavljenu...morat cu to promijenit....voljela bi naci neku olovku tipa slicnu kao boja usana

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam mislila da sam jedna od rijetkih koja nema tu naviku a sad vidim da nas ima ima :) olovku boje usana bih ti rado preporučila ali svi imamo različite boje usana pa je najbolje da sama isprobaš. SIgurna sam da ćeš među ovim povoljnijim uspjeti pronaći nešto za sebe :)

      Izbriši
  22. Ja sam dugo zapostavljala olovke za usne, no u zadnje vrijeme... luda sam za njima! Posebno volim Essence, mislim da imaju 8 nijansi u ponudi (meni fale još 3 da ih skupim sve :D). Volim i Bipine, ali su mi Essence ipak teksturom bolje, kremastije i ne ističu mi toliko suhe dijelove

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Znači da je to masovna pojava :) I mene su tako zaludile da više niti jedno šminkanje ne ide bez njih :) Prilikom prve posjete HR mislim da ću skupiti ostatak Bipa olovaka koje mi nedostaju jer su mi zaista toliko odlične :)

      Izbriši
  23. Ja olovke za usne obozavam, koristim ih i bez ruza onako uz malo labela super mi :) Najvise volim Essence i Eveline... Imam jednu Flormar i ne svidja mi se jer je previse tvrda pa grebe usne., slicne su mi i Classic... A prije dva dana sam gledala ove Golden Rose u Omegi i ispod njih je pisalo da su 4,50 km. Nisam uspjela pitati djevojku koja radi za cijenu jer sam zurila a bila joj je guzva na kasi. Planiram i njih probati jer su dosta hvaljene :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eveline? :D Nisam njihove probala a i one su povoljne :) Napisala sam da i mene grebu Flormar, one su meni odlične, ali za obrub, za preko cijeli usana mi se ne dopadaju :/ Clasics mi nisu tvrde, njih mažem preko cijelih usana bez problema... U Omegi su sve olovke 3 KM, možda je cijena ispod bila od nekog drugog proizvoda :)

      Izbriši
    2. Eveline su isto dobre, nisu bas mekane kao Essence, ali nisu ni tvrd kao Flormar. Ja ih kupujem u Didaku trenutno su snizene na 2 km :) Hvala ti na informaciji, definitivno cu probati i GR olovke :)

      Izbriši
  24. Ovaj post mi je baš dobro došao jer slabo koristim olovke jer sam primjetila da mi se ruževi baš ne razlijevaju pa mi nema smisla trošiti previše na njih, ali mi sada baš treba crvena i mislim da bi mi ova femme fatale bila odlična.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. To je krasna crvena nijansa, svakako je pogledaj :)

      Izbriši

Hvala na komentaru :)