Nove AURA olovke za obrve i usne - MAKEUP ARENA

3/31/2015

Nove AURA olovke za obrve i usne




Olovke za usne iz asortimana Kozmetika Aura sam vam više puta spominjala kroz raznorazne favorite. To je ujedno bio i prvi njihov proizvod koji sam isprobala i tako se počela zanimati za brand, dok su olovke za obrve za mene novitet iz njihove ponude. 

Da napišem par zajednički stvari o Aurinim olovkama. Olovke za usne i za obrve, pa i one za oči (osim x-press i glitter linije) su prepoznatljivo bijele, sa crnim poklopcem, te dijelom na kraju olovke u istoj boji u kojoj je i srce olovke. Zaštićene su od otvaranja selotejp trakom, što nam daje sigurnost da smo prvi koju će svoju olovku probati. Na svakoj olovci je naveden krajnji datom do kojeg je preporučljivo proizvod potrošiti. Središte olovke sadrži količinu od oko 1 gram, koje se, ovisno o mjestu prodaje, može kupiti za otprilike 7 KM.

Krenuću da olovkama za obrve. Znam da od ranije imaju tri olovke u ponudi i da je ovo samo nastavak sa novim nijansama, ali kako sam napisala, ove su za mene prve.


Pigmentacija olovaka je zbilja odlična i na prvu sam se malo prepala te pigmentacije, jer sam se bojala da će mi obrve biti preočito naglašene ali se to na sreću nije desilo. Olovke su srednje tvrdoće koja uz kombinaciju jake pigmentiranosti, podrazumijeva laganiju ruku pri aplikaciji. Ono što mi je veoma bitno kod olovaka, kako ovih za obrve, tako i ostalih, je kako se oštre, tj. da li često puca špic pa moram oprezno da to radim i ove su prošle taj test sa pozitivnom ocjenom, jer ne pucaju pri oštrenju.


Opis nijansi:

04 - Tamnija smeđa neutralnog podtona.
05 - Svijetlo smeđa, taupe nijansa, hladnog podtona.


Na obrvama nosim kombinaciju obje olovke, tj. cijele obrve sam lagano popunila sa svjetlijom olovkom, te sam na dijelovima gdje imam manjak obrva dodala i mrvicu tamnije olovke da bolje popunim praznine. Možete vidjeti da je moj prvobitni strah od odlične pigmentacije bio potpuno neopravdan te obrve nisu prenaglašene. Velika joj je prednost što nije mekana jer mekana olovka bi uz odličnu pigmentaciju mogla napraviti ono što ne želim, a to su prenaglašene obrve. 



Prelazim na olovke za usne. Ne znam jesam li skupila već sve olovke za usne od Aure, ali ako nisam, onda sam u jedno sigurna, a to je da sam dobila i kupila sve one koje sam htjela. Ova nijansa je također najnoviji dodatak, a ja ću dodati - izvrstan dodatak. Iste karakteristike koje sam opisala za olovke za obrve, prate i olovke za usne. Izuzetna pigmentacija, srednja tvrdoća i jednostavna aplikacija. Mogu se nositi (i ja ih često nosim) preko cijelih usana u funkciji ruža. Ne grebu pri nanošenju, te imam osjećaj kao da nanosim mat ruž u nešto užem obliku :) Potpuno precizno iscrtava ivice usana te se ne razmazuje van njih. Sadrži vitamin E i hidratantne sastojke.

56 - Nijansa je bordo ali sa primjesnom malinaste. mnogo lijepa nijansa nosiva uz mnogo makeup look-ova no meni osobno najdraža uz tanju liniju tušem



Evo kako izgleda na mojim usnama:


Na kraju nemam ništa posebno istaknuti, jer vjerujem da vam je jasno da su mi se olovke dopale  i od mene su dobile izuzetno pozitivnu ocjenu.


Da li ste već probale neke od ovih Aura noviteta i ako da, kako vam se dopadaju?


PR proizvodi

Broj komentara: 8:

  1. Sviđaju mi se olovke sa obrve, mogla bih dati šansu ovoj 05, trebalo bi da je to moja nijansa, rekla bih da parira onoj GR 103. a nijansa olovke za usne je boli glava! I upravo uz tuš - savršeno! Baš mi se sviđa!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jesi vidjela olovku za usne? Meni je ovo, usudim se reći, najljepša nijansa od svih do sada… Savršena :)

      Izbriši
  2. Prava je šteta što AURA nije dostupna u RH :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Jeste šteta, a sve se nadam da će čelni ljudi u Auri napokon shvatiti da je Aura mnogo željena u Hrvatskoj :)

      Izbriši
  3. Joj jako želim AURU u RH, jel imaš swatcheve onih tekućih mat ruževa?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Imam, imam, evo ih na ovom linku :)
      http://www.makeuparena.com/2014/10/aura-matte-velvet-feel-ruzevi-sve.html

      Izbriši
  4. Koliko je olovka lepša na tvojim obrvama nego na swatchu!

    OdgovoriIzbriši
  5. Olovke izgledaju savršeno! Gdje se u BIH može kupi Aura kozmetika?! Uskoro idem u Sarajevo pa da bacim oko! ;)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)