L'Occitane proizvodi obogaćeni karite maslacem - grupna recenzija - MAKEUP ARENA

4/09/2015

L'Occitane proizvodi obogaćeni karite maslacem - grupna recenzija





Pisala sam vam već najavu za nove proizvode u postojećoj kolekciji, sa dodatkom karite maslaca OVDJE, a danas vam nakon što sam ih isprobala i stekla mišljenje o njima, pišem recenziju.

Prije nego krenem sa recenzijom želim da istaknem da je za mene L'Occitane postao brand koji sam jako brzo zavoljela, nakon što sam isprobala nekoliko njihovih proizvoda, ljubav se rodila i primijetila sam, nije to samo slučaj kod mene, nego i kod drugih žena koje isprobaju nešto iz njihovog asortimana.

Ni ovaj put nije izostalo oduševljenje, iako sam se za jedan proizvod pribojavala kako će se ponašati na mojoj koži, no krenimo mi redom.


Karite maslac je univerzalni balzam za ljepotu, kojeg žene u podsaharskoj Africi upotrebljavaju za njegu i zaštitu kože i kose. Od davne 1980. godine L'Occitane u svojim proizvodima upotrebljava karite maslac iz Burkine Faso na temelju dugotrajne suradnje sa ondašnjim proizvođačima, od kojih otkupljuje taj dragocjeni sastojak po principima pravedne trgovine. Danas, više od 600 tona ovog sastojka sa mnogim vrlinama, putuje svake godine između Burkina Faso i tvornice L'Occitane u Manosque-u. U Burkini Faso postoji više od 15000 žena koje su zaposlene u ovoj industriji.


NJEŽNI TONIK

200 ml/33 KM


Čisti i tonira. Obogaćen kariteom. Nježni tonik za lice nakon jako kratkog vremena postaje nezamjenjivi dio njege kože lica. Slobodna od nečistoća, koža je čista, nježna i svježa.



Tonik je smješten u prozirnu plastičnu ambalažu sa pumpicom gdje su mi dva stiska dovoljna da natopim blaznicu s kojom ću tonik nanijeti na lice. Tonik je bezbojan dok je miris posve blag, prozračan, svjež, ukratko savršen miris za proizvod za lice. Proizvodi koji imaju preintenzivan miris često znaju smetati mom čulu njuha, te radije pribjegavam korištenju onih blažeg mirisa. 

Dakle, nema puno mudrovanja oko nanošenja tonika na lice, stavimo proizvod na blaznicu i lagano "prebrišemo" lice. Nakon nanošenja osjećaj na licu mi se mnogo dopao, koža je ostajala razmekšana. Nema neugodnog zatezanja jer u toniku nema alkohola, te je upravo zbog toga primjeren za sve tipove kože, pa čak i one osjetljive, a činjenica je da se zbog toga može koristiti i na okoloočnom dijelu, što ja i radim.

Iako je preporučljiv za skidanje šminke ipak u tu svrhu koristim druge proizvode pa i nakon što očistim šminku, blaznicom natopljenom tonikom pređem preko cijelog lica i pokupim eventualne zaostatke šminke. Tonik uglavnom koristim navečer samo iz razloga što nemam naviku da tonik koristim ujutro, no naviku ću vjerovatno promijeniti.

Osim ekstrakta karite maslaca kojim je tonik obogaćen, prisutne su i cvijetne vodice cvjetova naranče i različka.

Koliko mi se efekat koji tonik radi na mom licu dopao govori vam i to da sam ga smjestila u trenutne favorite iz preparative, o kojima sam vam pisala OVDJE.



ULTRANJEŽNA KREMA ZA LICE

50 ml/54 KM


Na početku posta sam navela da sam se jednog proizvoda pribojavala jer mi se nije svidjela ideja da nanosim kreme koje su obogaćene maslacem. No, u svrhe testiranja odlučim se ipak kremu isprobati i uslijedili su šok i nevjerica. Krema je potpuno nemasne formule uz dodatak 5% karite maslaca i iako je namjenjena za normalnu i mješovitu kožu, odlično se slagala sa mojom masnom, trenutno dehidriranom kožom. 

U L'Occitane su vršili istraživanja i dokazali da je karite maslac proizveden u Burkini Faso iznimno bogat omega-6-masnim kiselinama i karitenom. Takve iznimno blagotvorne molekule pomažu da koža bude hiratizirana i nahranjena ali i dodatno zaštićena.

Krema je istog mirisa kao i tonik, a dobar miris mi je veoma bitan, jer u meni mirisi koji mi odgovaraju jednostavno proizvode osjećaj zadovoljstva i sreće. Srednje je gustoće i bijele boje, te se vrlo lijepo nanosi i još ljepše razmazuje i uz to se i brzo upija. Baš kao i tonik i krema je kožu ostavljala mekanom i elastičnom. Odlično se ponaša kao podloga za šminku, uz različite pudere.

Ne znam kako bi se ponašala uz korištenje na duge staze ali uz ovu količinu koju sam koristila 10-15 dana moram reći da sam zaista zadovoljna i da razmišljam da si kupim punu količinu, što vam govori koliko mi se dopala.

Pohvalno je da je zaštićena do korištenja, da bi zadržala svježinu.


INGREDIENTS: AQUA/WATER** - DICAPRYLYL ETHER** - BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER** - OCTYLDODECYL MYRISTATE - GLYCERIN** - POTASSIUM CETYL PHOSPHATE** - HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER) SEED OIL** -CETEARYL ALCOHOL** - SODIUM STEAROYL GLUTAMATE** - XANTHAN GUM** - HYDROGENATED PALM GLYCERIDES** - CORN STARCH MODIFIED** - CARBOMER - PHENOXYETHANOL - CHLORPHENESIN – TOCOPHEROL** - PARFUM/FRAGRANCE - BENZYL ALCOHOL - BENZYL BENZOATE - LINALOOL - CITRONELLOL - COUMARIN - HEXYL CINNAMAL - LIMONENE - GERANIOL . 
**Natural origin ingredients.



BALZAM ZA USNE
12 ml/14 KM



Balzam je smješten u tubicu iz koje ide koso sječeni nastavak za jednostavniju aplikaciju. Otvor je uzak te je time doziranje kontrolirano i ušteda proizvoda garantirana jer nema nepotrebnog isticanja proizvoda.

INGREDIENTS: VEGETABLE OIL/OLUS OIL** - RICINUS COMMUNIS (CASTOR) SEED OIL** - OLEIC/LINOLEIC/LINOLENIC POLYGLYCERIDES** - HELIANTHUS ANNUUS (SUNFLOWER)SEED OIL* - BUTYROSPERMUM PARKII (SHEA) BUTTER* - CERA ALBA/BEESWAX* - HYDROGENATED CASTOR OIL** - HYDROGENATED PALM KERNEL GLYCERIDES** - HYDROGENATED PALM GLYCERIDES** - PARFUM/FRAGRANCE** - TOCOPHEROL** - LINALOOL** - BENZYL BENZOATE** * 
Ingredients from organic farming 
**Natural origin ingredients. 
Ingredient coming from fair trade (Burkina Faso)




Balzam sadrži 10% karite maslaca. Svi sastojci su 100% prirodnog izvora dok je 55% svih sastojaka proizvedeno ekološki. Sam balzam je srednje konzistencije, masnjikave ali neljepljive formule. Nanosim ga uglavnom navečer, pred spavanje, ili nekad u toku dana ako osjetim da mi usne postaju suhe od višednevnih nošenja mat ruževa. Nosila sam ga i kao bazu, ispod mat ruževa, ali u veoma maloj količini, da bih izbjegla da mi ruž promijeni završnicu, čisto da pokrije usne. Moram priznati da je mnogo ugodnije nositi mat ruževe sa ovim balzamom ispod.

Naravno njegovo djelovanje je primjetno najviše nakon što sam ga nosila cijelu noć. Ujutro bi usne bile mekane, glatke i oporavljene.

Na cijele usne nanosim otprilike količinu koju vidite na fotografiji ispod.


Na kraju je neminovno da već znate zaključak, proizvodi mi se, mnogo dopadaju :)

Jeste li već imali priliku probati neke od proizvoda iz L'Occitane asortimana sa dodatkom karite maslaca i ako da, kako vam se dopadaju?


PR proizvodi

4 komentara:

  1. Obožavam L`Occitane proizvode, ali ih na žalost, zbog njihove visoke cijene rijetko kupujem

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nekad ja i zažmirim na cijenu ako je proizvod vrhunski ;)

      Izbriši
  2. Uh,jako volim njihove proizvode,imam puno njihove preparative,od pjene Immortelle za umivanje koja je odlicna,do bozanstvenog seruma i kreme za lice iz iste linije,badem kreme za tijelo,suhog ulja,ultrabogate karite kreme za tijelo koja je savrsena za zimu,i naravno da ne zaboravim moju HG kremu za ruke iz karite linije.Najdrazi miris mi je upravo iz ove karite kolekcije,za mene savrsen!Sad me bas zanima ova krema za lice,moram nabaviti tester!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kako ih ne voljeti :) Ovaj miris je baš u kategoriji najdražih, ako se takva mora praviti kad je L'Occitane u pitanju, jer to je gotovo nemoguće napraviti :) Nikad nisam znala lijepe mirise opisati, osim na način da im dodam superlativ koji zaslužuju: divan, krasan, božanstven, savršen i sl… ovoj liniji bih zakačila sve superlative zajedno :)

      Izbriši

Hvala na komentaru :)