Dr. Hauschka set za njegu masne i mješovite kože - MAKEUP ARENA

4/28/2015

Dr. Hauschka set za njegu masne i mješovite kože




U današnjem postu ćete moći pročitati o mom nedavnom flertu sa Dr. Hauschka proizvodima koje sam imala priliku isprobati u testnom obliku.

Dr. Hauscha proizvodi su poznati i priznati proizvodi zasnovani na 100% prirodnim sastojcima. Da krenemo sa onim šta oni samo kažu za svoj brand.

"Sastojci iz prirode, pažljivo odabrane ljekovite biljke, vlastiti koncept obrade i jedinstvena misao vodilja - sve to karakteristiše Dr. Hauschka kozmetiku i koncept njege na sljedeći način:

Koža posjeduje vlastitu snagu hranjenja i obnove. Kozmetika je u tome treba podržavati. Upravo to čini jedinstvenost Dr. Hauschka kozmetike.

Aktivnost kože može biti oslabljena utjecajem sunca, vjetra i drugih spoljašnih i unutarnjih faktora. Dr. Hauschka kozmetika je ponovo budi i aktivira, jača zdrave procese i ritmove u koži, te je štiti od vanjskih utjecaja.



Specifičnosti Dr. Hauschka kozmetike i njene primjene:

  • potiče i podržava prirodne funkcije kože;
  • koža se tretira zavisno od trenutnog stanja - zbog toga je potrebno mijenjati preparate unutar linije  u skladu sa promjenama stanja kože;
  • primjenjuje se nemasna noćna njega zbog podržavanja funkcija proizvodnje i izlučivanja sebuma,  eliminacije toksina i regeneracije kože tokom noći.

Svi preparati Dr. Hauschka kozmetike:

  • ne sadrže sintetske mirise, boje i konzervanse;
  • ne sadrže mineralna ulja, parabene, silikone i PEG (polyethylenglycol);
  • dermatološki su testirani;
  • imaju certifikat za kontroliranu prirodnu kozmetiku BDIH.



Proizvodi su smješteni u lijepu metalnu kutiju sa utisnutim logom branda.


Kada se kutija otvori nailazimo na elegantno upakirane proizvode.


U setu se nalazi:
  • krema za čišćenje, 10ml;
  • tonik za lice 10ml;
  • normalizirajuće dnevno ulje 5ml;
  • dnevna krema od melise 5ml;
  • parna kupka za lice 10ml;
  • maska za dubinsko čišćenje od gline 10g;
  • revitalizirajuća maska 5g.

Cijena seta je 29.50 KM i smatram da je odlična stvar što se set može kupiti u probnom pakiranju da vidimo da li nam proizvodi odgovaraju prije nego se odlučimo za kupovinu proizvoda u regularnoj količini.

Mjesta na kojima se mogu kupiti Dr. Hauschka proizvodi možete pronaći na njihovoj Facebook stranici OVDJE.


S obzirom da su proizvodi u malom, rekla bih testnom ili putnom pakiranju, sve napisano su ipak samo dojmovi, jer da bih napisala recenziju ipak bih morala potrošiti malo veću količinu nekog od proizvoda.



Krema za čišćenje lica ne sadrži tenzide, jača kožu stimulirajući procese čišćenja, dubinski čisti pore i ne narušava kiseli sloj kože. Sadrži mljevene bademe, bademovo ulje, ulje pšeničnih klica i ljekovite biljke koje njeguju kožu.

Sastojci:

Water (Aqua), Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Seed Meal, Calendula Officinalis Flower Extract, Anthyllis Vulneraria Extract, Alcohol, Arachis Hypogaea (Peanut) Oil, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Hypericum Perforatum Flower/Leaf Extract, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Bark/Leaf Extract, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Fragrance (Parfum), Citronellol*, Geraniol*, Malpighia Punicifolia (Acerola) Fruit Extract, Xanthan Gum, Algin. *component of natural essential oils


Koristila sam kremu za čišćenje lica ujutro i navečer. Prvo bih se umila čistom vodom, onda bih istisnula 1-2 cm proizvoda i lagano tapkala po licu jer iako ovaj proizvod ima sitne granule u sebi, on nije piling, i nije preporučljivo da se lice trlja da se ne bi narušila pH kože. Nakon toga bih lice oprala i ono bi ostalo mekano, nije bilo onog osjećaja čiste kože koja škripi, što vjerujem da i treba tako da bude, jer isušivanjem kože mi ju samo iritiramo i tjeramo da ponovo proizvodi sebum.




Tonik za lice sa ekstraktima ljekovitih biljaka koji jača kožu, te se koristi ujutro i uvečer nakon čišćenja kože. Cilj je omogućiti koži da proizvede sve što joj je potrebno. Pro tome joj pomažu ljekovite biljke u sastavu preparata za nemasnu noćnu njegu. Bjelodan i hemamelis omogućavaju koži da se noću samostalno  obnovi.

Sastojci:

Water (Aqua), Anthyllis Vulneraria Extract, Alcohol, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Bark/Leaf Extract, Fragrance (Parfum), Linalool*, Citronellol*, Geraniol*, Limonene*. *component of natural essential oils

Nanosila sam ga na vrhove prstiju te lagano utapkavala na lice. Izbjegla sam uobičajeno nanošenje na blaznicu jer sam htjela da mi proizvod što duže traje. Po nanošenju tonika sam mogla primijetiti da je koža ostajala u omekšanom stanju i osvježena te na taj način pripremljena za naredni korak tokom dana, a završni korak kod noćne njege. Dr. Hauschka propagira da se koža tokom noći treba odmoriti i da se ne trebaju koristiti bilo kakvi proizvodi, nego joj nenanošenjem proizvoda podstičemo samoobnovu. To i jeste jedini razlog zašto je ovo jedini proizvod koji preporučuju nanijeti nakon večernjeg čišćenja lica.



Normalizirajuće dnevno ulje je regulirajuće ulje za nečistu i masnu kožu. Visokokvalitetna mješavina biljnih ulja i ekstrakata smiruje i štiti kožu, smanjuje lučenje masnoće, uklanja znakove mrlja i proširenih pora te daje koži obnovljeni izgled.

Sastojci:

Anthyllis Vulneraria Extract, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil, Arachis Hypogaea (Peanut) Oil, Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract, Hypericum Perforatum Flower/Leaf Extract, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Calendula Officinalis Flower Extract, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil, Melia Azadirachta Leaf Extract, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Triticum Vulgare (Wheat) Bran Extract, Fragrance (Parfum), Linalool*, Citronellol*, Citral*, Geraniol*, Farnesol*, Benzyl Benzoate*, Limonene*, Eugenol*, Benzyl Salicylate*, Theobroma Cacao (Cocoa) Seed Butter. *component of natural essential oils


Ovo je proizvod koji sam koristila nakon što bi se tonik potpuno upio u lice. Prvo mi je bio misaoni pojam da uopće koristim ulja u njezi kože lica ali kad sam ulje počela koristiti još i na dnevnoj bazi samu sebe sam posmatrala u nevjerici. Stavila bih manju količinu ulja na vrh jagodice i natapkala na lice u manjoj količini i nakon toga ga lagano umasirala. Sljedeći korak bi bio kao i da sam nanijela uobičajenu dnevnu kremu, dakle baza pa puder ili samo puder, ovisno o tome da li je bilo potrebe da produžim trajnost šminke. Zaista me pozitivno iznenadilo da se šminka nakon ovog režima ponašala isto kao i nakon što bih nanijela neku dnevnu kremu. Nije bila masna, niti je producirala sebum više od uobičajenog, no ne mogu sa sigurnošću tvrditi da li bi vremenom normalizirala produkciju sebuma, jer opet ističem, nisam ga dovoljno dugo koristila. No i sama činjenica da mi je šminka na licu opstajala kao i kad bih nanijela bilo koju matirajuću kremu koju inače koristim je zaista veoma ohrabrujuća činjenica u mom procesu prelaska na sve češće korištenje ulja u njezi kože.



Dnevna krema od melise umiruje kožu i vraća joj prirodnu ravnotežu. Melisa je biljka koja i svojim izgledom odražava uravnoteženost, a uz njenu pomoć koža pronalazi svoju izgubljenu ravnotežu. Matira i čisti masna područja kože, dok suhim dijelovima kože pruža hidratantnu njegu. Dnevna krema od melise idealna je za njegu osjetljive mješovite kože koja je istovremeno sklona sušenju, crvenilu i sjaju uzrokovanim prekomjernom masnoćom. Skrob tapioke uravnotežuje i matira ten. Sastav koji uključuje ljekovite biljke, melisu, bijelu radu, bjelodan, hemamelis i mrkvu, umiruje i uravnotežuje osjetljivu kožu. 

Sastojci:

Water (Aqua), Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Alcohol, Glycerin, Manihot Utilissima (Tapioca) Starch, Cocos Nucifera (Coconut) Oil, Glyceryl Stearate Citrate, Melissa Officinalis Flower/Leaf/Stem Extract, Arachis Hypogaea (Peanut) Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Anthyllis Vulneraria Extract, Bellis Perennis (Daisy) Flower Extract, Tropaeolum Majus Flower/Leaf/Stem Extract, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Bark/Leaf Extract, Cetearyl Alcohol, Triticum Vulgare (Wheat) Bran Extract, Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract, Fragrance (Parfum), Citral*, Limonene*, Geraniol*, Citronellol*, Linalool*, Hectorite, Lysolecithin, Xanthan Gum, Coco-Glucoside, Zinc Oxide (CI 77947). *component of natural essential oils






Ovu kremu sam voljela koristiti nakon što bih stavila masku od gline. S obzirom da je u ovom setu bila količina maske od gline dostatna samo za jednu upotrebu, ja sam koristila neke druge maske od gline u međuvremenu i nakon toga mazala ovu kremu, dok sam je imala. Ono što mi se dopalo je da bi umirila crvenilo kože koje mi se obično javi nakon što uradim bilo koju masku od gline, jer moja koža iako je masna izuzetno je osjetljiva i reagira na sve i svašta. 



Parna kupka za lice otvara pore i umiruje upalne procese. Tratinčica, dragoljub i hemamelis potiču kožu na samostalni proces čišćenja pora.

Sastojci:

Water (Aqua), Bellis Perennis (Daisy) Flower Extract, Alcohol, Tropaeolum Majus Flower/Leaf/Stem Extract, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Bark/Leaf Extract.

Parnu kupku nisam koristila jer jednostavno ne podnosim pomisao parenja lica. Koliko god sam se pokušala natjerati da to napravim za potrebe posta, nisam uspjela, psiha je bila jača i odgađala sam to non stop dok nisam shvatila da to nikad neću napraviti, stoga vam ostajem dužna informaciju kako djeluje parna kupka, dok nađem nekog pokusnog kunića koji je to voljan napraviti. Ako inače radite parne kupke, onda vjerujem da bi voljele probati ovu kupku zbog navedenih pozitivnih svojstava koje obećavaju iz Dr. Hauschke.



Maska od gline za dubinsko čišćenje je maska čiju osnovu čini ljekovita glina obogaćena dragoljubom i  hemamelisom. Ova je maska prikladna za sva stanja kože, ali je učestalost korištenja i vrijeme držanja na licu potrebno prilagoditi stanju kože.

Sastojci:

Loess, Tropaeolum Majus Flower/Leaf/Stem Extract, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Bark/Leaf Extract, Zea Mays (Corn) Starch.


U vrećici je količina dostatna samo za jedno nanošenje ali to mi je bilo dovoljno da kažem da sam zadovoljna učinkom ove maske na moje lice. Koža je bila čista, mekana, neiziritirana. Maska je zadovoljila sve kriterije koje jedna maska kakvu ja volim treba da zadovolji, a to je da je ostavila kožu u isto vrijeme i čistom a neisušenom nego upravo kako sam već i napisala - mekanom. Maska dolazi u prahu i potrebno je ismješati prah sa vodom. Ako vam se desi (kao meni) da stavite veću količinu vode od potrebne, samo sačekajte malo da se talog slegne i onda odvojite višak vode.




Revitalizirajuća maska sadrži kompoziciju ulja koštice kajsije, jojobino ulje, ekstrakte sjemenki dunje, bjelodana i boražine. Čuva vlažnost i potiče suhu kožu na vlastitu aktivnost, umiruje osjetljivu kožu sklonu alergijama, omekšava otvrdnulu kožu i pomaže u smanjivanju znakova proširenih pora, mrlja i ožiljaka nakon upalnih procesa. Izvrsno pomaže i koži koja je nadražena od sunca.

Sastojci:

Water (Aqua), Pyrus Cydonia Seed Extract, Alcohol, Glycerin, Anthyllis Vulneraria Extract, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Borago Officinalis Extract, Cetearyl Alcohol, Arachis Hypogaea (Peanut) Oil, Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract, Bentonite, Triticum Vulgare (Wheat) Germ Oil, Triticum Vulgare (Wheat) Bran Extract, Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract, Propolis Wax, Fragrance (Parfum), Limonene*, Geraniol*, Linalool*, Citronellol*, Citral*, Lysolecithin, Xanthan Gum, Chlorophyllin-Copper Complex (CI 75810). *component of natural essential oils





I ovu masku sam nosila samo jednom na licu jer je to količina koja dolazi u setu i držala je na licu 20 minuta, baš kako je navedeno u uputstvu. Kao i prethodno pominjana maska i ova mi se na prvu dopala jer je i nakon nje koža mekana a to mi je nekako glavni cilj pri korištenju maski za lice, uz naravno čišćenje pora. Zaista sam prerasla maske koje kao očiste lice ali ga očiste u toj mjeri da ono bude previše isušeno i zateže a to kod masne kože dovodi samo do kontraefekta koji rezultira povećanim lučenjem sebuma. Dakle ova maska mi to nije napravila. Nahranila je i omekšala kožu i poprilično sam sigurna da bi se odlično slagale da duže staze :)



To bi bili moji kraći dojmovi jer u biti većina proizvoda je bila samo za jedno-dva korištenja. Ovaj set je, ponavljam to, idealan za one koje se žele upoznati sa brandom i isprobati proizvode prije odluke o kupovini regularnih količina.

Da li ste se već susrele sa nekim od ovih proizvoda i ako da, kako vam se dopadaju?



PR proizvod

Broj komentara: 10:

  1. Gdje si ovo kupila :) zelim da isprobam definitivno!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dr. Hauschka proizvodi su dostupni u svim bolje opremljenim apotekama, a listu tih apoteka možeš naći na njihovoj FB stranici :) https://www.facebook.com/dr.hauschka.ba?ref=ts&fref=ts

      Izbriši
  2. Ja sam koristila revitalizirajuću masku i dnevnu kremu od melise koji su mi biliok. Tonik sam jednom kupila ali sjećam se da me isušivao. Imam jednu ovu masku s glinom, sad sime sjetila da ju odem umutiti :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hajde hajde i ja bih sad jednu umutila da mi je pri ruci :)

      Izbriši
    2. Hauschka krema za čišćenje mi je jedan od omiljenih proizvoda. Svojevremeno mi je tako sredila lice, iščistila potkožne da sam bila oduševljena efektom. Što se tiče tonika, nakon redovne upotrebe na celom licu, shvatila sam da me isušuje, pa ga koristim za ciljano nanošenje na bubuljice pošto pomaže eliminaciju istih. Ulje mi je bilo neobično stavljati, no ispostavilo se da je meni sebum držalo pod kontrolom solidan deo dana....šta još...ah da, revitalizujuća maska! To je proizvod koji se u principu nanese na lice i ne mora se ispirati, tako su nam rekli na savetovalištu a i sastav je blag i drugačiji od ostalih maski. E ja sam obožavala koristiti masku za celo lice, a onda sam otkrila još jednu namenu kad mi je koža oko očiju bila baš isušena. Stavljala sam je kao okoloočnu kremu uveče, i bukvalno pegla dehidratacione borice. Odlično hidrira tu regiju, ja se zaprepastila, a opet i sastav je dobar, pa što ne bi prijalo :)

      Izbriši
    3. Mogao bi i meni postati, jer baš mi se dopada to čišćenje na ovaj način gdje kožu očistim bez da ostane zategnuta. Mene tonik nije isušivao, ali onda s druge strane i nisam ga predugo koristila da bih to mogla primijetiti…. Ulje je baš iznenađenje, do prije nekoliko mjeseci mislim da me ne bi puškom natjerali da ga stavim prije šminke :) Eto vidiš ja sam pročitala da se drži 20 minuta i tako sam i radila ali da sam znala ostavila bih je :) Znaš, dopada mi se to što kažeš da je maska dobra za okoloočnu regiju, jer baš su počele borice da me napadaju pa se borim svim sredstvima :)

      Izbriši
  3. Krema od matičnjaka/melise mi je retko dobra krema kad je u pitanju balansiranje između suvih i masnih delova lica! Sviđa mi se i krema za čišćenje, a sam set sam više puta mislila da kupim i na kraju odustajala jer mi koža, u krajnjoj liniji, ipak nije masna već mešovita :)

    OdgovoriIzbriši
  4. Ja ostavih komentar na fb a sad vidim da si i ti isprobala cistac i tonik :D Dodala bih samo da full size tonik ima odlicnu pumpicu pa ga ja cesto poprskam po licu ( stedim pomalo,ipak nisu jeftini Dr.H.proizvodi)

    OdgovoriIzbriši
  5. Videcu da li imaju ovaj paket u Nisu i kolika je cena. Koza mi je mesovita tako da bi ovi proizvodi bili san za moju negu. :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)