Golden Rose Vision ruževi - nove nijanse - (126-141) - MAKEUP ARENA

6/06/2015

Golden Rose Vision ruževi - nove nijanse - (126-141)




Ne mogu drugačije početi ovaj post, nego da izrazim svoje čuđenje zbog toga što su ovi ruževi ostali u sjeni popularne Velvet Matte linije. Gotovo sam sigurna da je glavni razlog to što su se pojavili u kratkom periodu nakon pomenute linije, čija popularnost je išla vrtoglavo gore. Plus, tu je i činjenica da im završnica nije mat, a to je završnica koja vlada zadnjih godina i nikako da njen mandat prođe, pa su cijelo vrijeme onako stidljivo pokušali da se probiju i nisu uspjeli. Da li će im to uspjeti sa ovim novim nijansa, ostaje nam da vidimo.

Drugo što kod ovih ruževa primjećujem je da postoje nijanse koje oduševljavaju i koji su u isto vrijeme i odlične pigmentacije i na usnama jako ugodni, dok su tu i neke sedefaste nijanse, te neke potpuno slabe pigmentacije. Tako da je ljubav prema pravim nijansama (pri tome mislim na one koje meni odgovaraju) ogromna, dok neke od ovih nijansi u najmanju ruku ne želim nakon ovog posta nikad više vidjeti na svojim usnama :)

O samoj ambalaži neću pisati, jer ruževe sam već davno predstavila u OVOM postu, sada se držim predstavljanja novih nijansi i krećem odmah.

Ah prije toga da spomenem da ćemo se još jednom uvjeriti da je odabir nijanse ruža koji nam odgovara mnogo, ponavljam, mnogo bitan za zaokruženu cjelinu u šminkanju. Uz potpuno isti ostatak šminke na licu, vide se nijanse koje me umrtve, ali i one uz pomoć kojih moje lice živne.

Sve slike rađene na prirodnom svjetlu, uz prozor. I ne zaboravimo da to kako ruževi izgledaju na meni, ne znači da će na vama, jer faktori poput boje usana i kože se moraju uzeti u obzir.



#126 - nijansa koji sam htjela zavoljeti, nude breskvasta, ali na mojim usnama se potpuno stopila sa blijedim tenom i požurila sam da ga što prije skinem. Pigmentacija je slabija.



#127 - još jedna nude nijansa, koja ne vuče na breskvasto, niti mogu odrediti na koju boju vuče, pa ću se ostaviti toga da je samo nude. Malo jače pigmentacije nego prethodna ali i dalje neke umjerenije pigmentacije i još jedna nijansa koja me nije nešto posebno oduševila.



#128 - mislim da je ovo ona nijansa "boje mesa" za kojom je generacija žena od 50+ godina zaluđena (nikad mi neće biti jasno zašto). Ovo je ruž koji sam poželjela skinuti prije nego sam ga nanijela :) Pigmentacija je jako dobra. Završnica je sedefasta.



#129 - jako lijepa nijansa neke prljavo crvene uz prisustvo nešto narančaste. Na žalost meni ne pristaje, ali mogu ju zamisliti na ženama toplog podtona. Pigmentacija je jaka.



#130 - Svijetlo roskasto-breskvasta nijansa, krasna i mogu reći prva koja mi se dopala, od ovih do sada predstavljenih. No znala sam da najbolje tek slijedi, pa sam i ovaj brzinski skinula i krenula dalje sa isprobavanjem. Pigmentacija mu je srednja.



#131 - kada sam ovaj ruž vidjela moja prva reakcija je bila "pa da li će ovo ijedna žena kupiti", no na kraju kad sam ga nanijela na usne, nije bio tako loš na meni, bilo je i gorih, i boljih, vidjećete :) Pigmentacija mu je srednja, a završnica mu je sedefasta.



#132 - još jedan ruž sedefaste završnice i poprilično jake pigmentacije. Nijansa je divna, fuksija i po meni je prava šteta što je sedefaste završnice jer bi bio među voljenijim nijansama da se ne sija ovoliko.



#133 - hot pink, poprilično slična predhodnoj nijansi, no ipak drečavija i nema ono sedefastog završetka koji baš ne volim. Pigmentacija mu je jako dobra. S ovim ružem krećem sa predstavljanjem nijansi koje su mi se mnogo dopale.



#134 - koraljna nijansa, odlične pigmentacije. jedan je od onih koji mom licu daje prijeko željenu boju i zasigurno u samom vrhu onih koji su mi se dopali.



#135 - ova nijansa se zove "najljepši sam od svih Vision ruževa". Po meni must have nijansa za nadolazeće ljeto. Breskvasto-narančasta, kremasta, pune pigmentacije. Treba li nam nešto više? :)



#136 - topla crvena nijansa izuzetno jake pigmentacije. Crvena je boja koju često nosim na usnama i nekako sam uvijek radije birala crvene ruževe u mat završnici, vjerovala sam da kremaste verzije ne mogu biti baš tako jako pigmentirane, no ova nijansa je prva u nizu crvenih, bordo i sl. iz ove linije, koja me potpuno razuvjerila u to.



#137 - hladna crvena, malinasta, opet izuzetne pigmentacije i opet još jedan ruž u vrhu onih koji mi se dopadaju.





#138 - šljivasto-mauve-ljubičastkasta nijansa. Sastavila sam u opis sve nijanse na koje me ova boja podsjeća, no oni što primjećujem da je zaista prekrasna, pune pigmentacije i dopada mi se kako mi stoji.



#139 - tamno crvena nijansa, izuzetne pigmentacije, jako lijepa nijansa.



#140 - tamnije crvena ka bordo. Još jedna izuzetne pigmentacije i prekrasne boje. Primijetite da sam na one sa početka posta ostala potpuno ravnodušna pa neke sam čak jedva čekala skinuti sa usana, dok me ovi od sredine posta ka kraju, svi redom oduševljavaju.



#141 - ovo je nijansa koje još uvijek nema u prodaji, no kako je nama stigao tester, odlučila sam i njega predstaviti, vjerujem da će uskoro stići i sam ruž. Radi se o bordo nijansi. Opet se ponavljam sa pigmentacijom koja je prekrasna, za samu nijansu ne moram ništa ni govoriti, sam pogled na nju vam govori mnogo.




Eto to bi bilo moje predstavljanje nijansi. Nisam uradila usporedne swatcheve sa nekim drugim nijansama, jer nisam sigurna da bih to mogla uraditi u nekoliko narednih dana, a obećala sam da ću post objaviti što prije, tako da ću prvom prilikom napraviti update sa dodatnim fotkama usporednih swatcheva. 

Dalo se naslutiti da neke nijanse već obožavam i da ću se pokušati suzdržati na tome da si uzmem samo 3-4, od kojih sam za sada potpuno sigurna da će biti 135, 137 i 138, kasnije ću im možda priključiti još koji :) Riječ možda, upotrijebljenu u prethodnoj rečenici, slobodno pročitajte kao riječ sigurno :)

Da li ste već isprobale ove ruževe i kako vam se dopadaju ove nove nijanse?



31 komentar:

  1. Iskreno i sama sam pala pod uticajem "marketinskog pritiska" (zapravo najvise zbog hvaljenja blogerki) i isprobala svete mat ruzeve... i to bas Golden rose... iskreno, ja i dalje mislim da su kremasti mnogo, mnogo bolji.... nije da ovi ne valjaju, ali ja volim da su mi usne socne i glatke :). Ove su nijanase super, gotovo nam se iste sviđaju. Super post! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eh pa onda su ovi baš po tvom ukusu. Dovoljno pigmentirani (doduše ne svi jednako) i kremasti, te usne ostavljaju sočnima :) Hvala :)

      Izbriši
  2. Oh, divote! Meni bi sigurno stajao 127, a probala bih i 141, a jako mi se sviđa kako tebi stoje 130, 137 i 138 mada ima još nekoliko koje treba da nosiš :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eto vidiš, podudara nam se mišljenje za neke nijanse :) 135 mi je ljubav ogromna, ne bih to očekivala ali zaista mi se dopao i njega već 3 dana ne skidam sa usana :)

      Izbriši
  3. 127 i 138 su predivne,baš boje koje volim i nosim :).138 me na slikama podseća na Velvett Matte 14,moram ga pogledati uživo pre eventualne kupovine zato što mi se redovno dogadja da se "hvatam" za skoro identične nijanse :).Recenzija odlična,kao i uvek ;).

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Podsjeća, u pravu si… meni su od Velvet Matte 02, 12 i 14 svi u istoj grupi boja, naravno postoji razlika, ali svi su slični ovom 138 :) ali druga završnica nam dopušta da imamo i njega :) Hvala puno :)

      Izbriši
  4. 138, 139, 140 i 141 bih ja birala :D
    Da moram jednu, onda 138. Prekrasna.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Te mi boje baš liče na tebe :) nikako te ne mogu zamisliti sa ovim breskvastim, pink i sl. :)

      Izbriši
  5. Ne znam ko te je ubijedio da ti ne stoje ove nude nijanse, meni su baš one najljepše i mislim da bi ti uz neki jači smokey eyes look bile savršene. Naravno, sve ti nijanse lijepo stoje, od nude do bordo, ja sam oduševljena. Za sedefasti finiš se slažem da je užasan.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nije me niko ubjeđivao, nekako si djelujem isprano jer kud sam blijeda, kud mi je kosa svijetla pa mi baš fali malo boje koju mi može ruž podariti… :) mada si u pravu za to da bi ove nude nijanse išle uz jače naglašene oči :)
      Glasajmo da se sedefasti finiš ukine ;)

      Izbriši
  6. od 138 do 141 su mi favoriti, ali sve su divne, te koraljno/narančaste su baš ljetne :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Od sredine na kraju, sve redom divne :) mene baš zanima kako bi ti izgledala sa ne-crvenim ružem na usnama :)

      Izbriši
    2. e jednom ću samo za tebe napravit post sa svojim ne crvenim ruževima haha :D iako, imam jedan post sa nude-mauve nijansama od flormara pa ako ti padne pod prst, baci oko :D

      Izbriši
  7. 134 je predivna nijansa i super ti stoji. Ja bih ove sedefaste preskočila, mada su nijanse lijepe ali sedefasta završnica mi se ne sviđa :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Slažem se da je nijansa vrh :) hvala ti :) ne znam otkud im da stave sedefastu završnicu i ne znam ko će to kupiti hehe

      Izbriši
  8. Biram 138 :) ja ove ruževe jako jako volim zahvaljujući znamo već kome ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam jedno zapamtila a to je da moja Mikka voli kremasto, nikako mat :) zato je jasno kao dan zašto su ti se ovi dopali :)

      Izbriši
  9. Imam jedan iz Vision linije ali nijansu sam, mislim, promasila :| Volim i VMatte ali volim i kremaste. Na tebi su mi najlepsi 134, 135, 137 i 138, a za sebe moram da pogledam pazljivije 134 i 138. Hvala za divnu prezentaciju, Kristina :*

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Kristina mi imamo mnogo sličan ukus :) zaboravila sam pred kraj posta staviti i 134 kao jedan od favorita, mada sam to u samom opisu nijanse spomenula :) Nema na čemu, hvala tebi na lijepom komentaru :*

      Izbriši
  10. Ajme nijansa 138 mi je predivna i super ti stoji! Zanimljivi su, nisam još isprobala ni jedan iz Vision linije :) Ti si mi baš divna na slikama :*

    OdgovoriIzbriši
  11. 135 ti najlepse stoji. Bas ti osvezi lice. :)
    138 je isto odlicna nijansa.

    OdgovoriIzbriši
  12. Ne volim neke od sedefastih nijansi, ali generalno je spektar boja odlican. :D

    OdgovoriIzbriši
  13. vidjela sam da su izdali 4 nove nijanse velvet matte ruževa, hoćeš li raditi post o njima? jaaako me zanimaju 28 i 29 nijanse :D

    OdgovoriIzbriši
  14. Sa čime si popunila obrve u ovom postu? Divne su :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Sa MAC fluid gel liner u nijansi Dirty Blond (pisala sam o njemu na blogu) i preko malo MAC sjenila Omega. To mi je ubjedljivo najbolja kombinacija za obrve.

      Izbriši
  15. 138 i 141 su moji favoriti, a pritom i tebi krasno stoje :))
    nisam ih probala, ali mogu ti reći da mi se dopada izbor nijansi :))

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)