Nashi Argan hidratantna neispirujuća maska za kosu - MAKEUP ARENA

6/10/2015

Nashi Argan hidratantna neispirujuća maska za kosu





O Nashi Argan proizvodima sam vam već pisala u više navrata (sve postove možete naći OVDJE), ali ima jedan o kojem ću pisati ponovo. Odlučila sam pisati ponovo jer je samo kratko predstavljen u grupnom postu i osjećam da nisam skrenula dovoljno pažnje na njega. Otkako sam prvi put isrobala proizvode ovog branda, postala sam njihova vjerna korisnica (već sam kupila najveće pakovanje zaliha šampona i maske koje trenutno koristim) i definitivno su proizvodi kojima ću se vraćati uvijek i iznova. Osim šampona i maske još jedan od njih kojem ću se vraćati je ovaj neispirujući tretman za kosu. U kolektivnoj recenziji ovih proizvoda sam naznačila da su već tada bile velike šanse da sa trona skine do tada voljeni Uniq One, i koliko vam god bilo ovo kao pretjerivanje, moram da kažem da mu je Uniq One (za koji i dalje smatram da je dobar proizvod, više ne smijem reći odličan) samo do koljena. Ovaj proizvod je nametnuo posve nove standarde za mjerenje kvaliteta.

Inače sprejevi za kosu spadaju o proizvode koje koristim svaki dan, različitih sprejova imam, od Balmain slanog spreja koji obožavam za volumen u korijenu kose, pa preko ovog za vrhove. Koristila sam ranije i sprej za raščešljavanje kose, no otkako sam počela koristiti ovaj, nemam potrebu za tim tipom spreja.

Proizvod se može kupiti u svim bolje opremljenim frizerskim salonima po cijeni od 36 KM / 150 ml, a može se naći i ovaj limitirani set, gdje za istu cijenu na poklon dobijete i šampon od 80 ml.

Spisak svih prodajnih mjesta imate OVDJE.




Prvo ću vam natipkati šta u samom brandu kažu za ovaj proizvod: neispirujuća maska u sprej bočici koja transformira sve tipove kose, daje kosi svilenkastost, sjaj, ujednačen izgled i disciplinu. Obogaćena mješavinom cijenjenih prirodnih elemenata organskog podrijetla (certificirano Arganovo i Laneno ulje):


  • oporavlja oštećenu kosu;
  • eliminira elektricitet;
  • raščešljava čvorove;
  • štiti od topline;
  • daje sjaj;
  • daje punoću i volumen;
  • sprječava pucanje krajeva;
  • olakšava ravnanje;
  • duže drži oblik frizure.

A sada da krenemo sa mojim doživljajem ove hidratantne maske.

Proizvod je, kao i ostali Nashi Argan proizvodi, smješten u recikliranu ambalažu koja se ponovo može reciklirati i nema više smisla (ali hoću) da ponavljam da je mnogo lijepo od njih što misle o našoj planeti. Dozira se uz pomoć precizne pumpice. Može se prskati direktno na kosu što ja uglavnom radim, a može se poprskati i u dlan i onda protrljati kroz kosu i tako ciljano nahraniti dijelove kose za koje smatramo da je potrebno.

Proizvod uvijek nanesem na mokru kosu, prsnem nekoliko puta da mogu lakše raščešljati kosu i onda još malo kad je suha jer tada znam gdje su kritični dijelovi koje je potrebno dohraniti. Po nanošenju su rezultati vidljivi odmah, iste sekunde suha i iskrzana kosa postaje nahranjena i mekana. Iako mnogi misle i govore da je moja kosa odlična i zdrava, to nije baš istina. Dosta je tretirana posvjetljivanje, pramenovima, farbanjem i isušena je pogotovo površinski, ali sama činjenica da mnogi misle da je ona zdrava i da jeste mekša i ljepša uz pomoć ovih proizvoda, je meni zlata vrijedna i ove proizvode diže na tron i ja ih preporučujem što ovako javno na blogu, što onako privatno. 

Osim činjenice da nahrani kosu i daje joj mekoću, tu je još jedan bitan momenat a to je da li kosu slijepi i dodatno zamasti, te time skrati vrijeme između dva pranja? Ne, ne slijepi kosu i nema niti jedan negativan efekat na moju kosu.




Ono što je još bitno da su svi njihovi proizvodi bez sulfata, fosfata, parabena i ostalih štetnih supstanci. Ja nisam alergična i nemam problema sa nekim od problematičnih sastojaka, ali ipak mi godi činjenica kad znam da ih ovdje preskačem. 





U sastojcima vidimo da je alkohol na visokom drugom mjestu, ali nakon gotovo potrošene jedne bočice s pravom mogu reći da isušujuće djelovanje alkohola nisam osjetila, te kosa nije korištenjem ovog proizvoda došla u još isušenije stanje, nego upravo suprotno, korištenjem svih proizvoda iz ove obitelji ona ide ka boljem.

EDIT: čitateljica Aleksandra mi je skrenula pažnju na sljedeće: "Cetearyl Alcohol spada u masne alkohole, samim tim neisušujuće", pa stoga dopuna posta, a Aleksandri se zahvaljujem za ovu bitnu informaciju koja će nam svima dobro doći a ja ću je sigurno zapamtiti :) Moje znanje o sastojcima je poprilično površno, jer nisam otkrila da sam posebno osjetljiva na neke sastojke pa se nisam ni bavila tom tematikom :)

Ne smijem zaboraviti i prekrasni miris koji prati komplet Nashi Argan liniju. Zaista nisam vična opisivanju mirisa, dijelim ih uglavnom na one koji mi se dopadaju i one koji ne, a ovaj ide u kategoriju onih s kojim je mojo čulo mirisa ostvarilo veoma prisne ljubavne odnose :)

Na samom kraju nema potrebe da bilo šta rezimiram jer je cijeli post protkan riječima hvale za ovaj proizvod. Možda jesam veličala više nego to inače radim na blogu, ali s obzirom da sam upravo prije tipkanja recenzije oprala kosu, koristila ovaj tretman, te sam baš euforična i imam želju da podijelim svoje razmišljanje sa svima vama koje to zanima. Ne ocjenjujem inače proizvode, ali ovom dajem 5+, oduševio me je :)

Jeste li već imale priliku da isprobate ovaj proizvod ili nešto drugo od Nashi Argan proizvoda?



PR proizvod

Broj komentara: 9:

  1. Cetearyl Alcohol spada u masne alkohole, samim tim neisusujuce :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Aleksandra hvala ti mnogo na ovom pojašnjenju, sad je mnogo jasnije zašto nisam naišla na negativna dejstva sa alkoholom na 2. mjestu :) Nije sramota nešto ne znati, sramota je ne zapamtiti ovako korisnu informaciju :) Hvala još jednom :)

      Izbriši
  2. Ja cu ipak prvo da probam revlon :) toliko je nahvaljen pa imam zelju prvo njega probat.. trenutno koristim macadamia ulje za vrhove i otkad ga koristim vrhovi mi nisu vise osteceni i s njim mi brze bude suha moja duga i gusta kosa :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja cu ipak prvo da probam revlon :) toliko je nahvaljen pa imam zelju prvo njega probat.. trenutno koristim macadamia ulje za vrhove i otkad ga koristim vrhovi mi nisu vise osteceni i s njim mi brze bude suha moja duga i gusta kosa :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja se nikad nisam posebno zavoljela sa Macadamia proizvodima, gdje mogu reći samo za njihovu masku da mi se dopada. Šamponi ne pjene dovoljno, za ulje imam osjećaj samo da ostaje na površini dlake :/

      Izbriši
  4. Odlican post i plus sam saznala nesto novo o sastojcima. Tek od skoro sam pocela da ucim o tome i da obracam paznju na sastav proizvoda, sve upijam kao sundjer i sada se osecam kao "jeeej znam nesto vise o proizvodima". :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala :) Drago mi je da je Aleksandra podijelila ovu bitnu informaciju za koju vjerujem dosta od nas nije znalo :) Mene je baš zbunilo otkud alkohol sa visokim udjelom a tako dobar učinak :)

      Izbriši
  5. Thank you :) Greetings to you too :)

    OdgovoriIzbriši
  6. Što se tiče ambalaže i recikliranja, u zadnje vrijeme sam stavila sebi pod must da obraćam pažnju na to prilikom kupovine proizvoda. Dovoljno je da pogledam svako veče kroz prozor u ovu maglu i smog, pa da mi je jasno da su te stvari bitne i svakako vrijedne pohvale. A najmanje što možemo uraditi je podržati "zelenu" borbu.
    Meni je ovo čudo nedavno preporodilo vrhove http://maetosemroupa.com.br/wp-content/uploads/2013/12/Repair-Rescue-Sealed-Ends-Schwarzkopf.jpg
    Nisam očekivala da će učiniti mnogo, ali sam pozitivino iznenađena da i pored farbanja u jarku narandžastu boju kose, uspijem zaštiti vrhove od tretiranja i ispucalosti.
    A morat ću i ovaj proizvod staviti na popis. :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)