Bocassy Paris lagana dnevna krema i hidratantna noćna krema - MAKEUP ARENA

9/06/2015

Bocassy Paris lagana dnevna krema i hidratantna noćna krema




Sada kada ove kreme koristim već nekoliko mjeseci (možda 4, koliko me sjećanje služi), potpuno sam spremna da vam prenesem svoje utiske o njima. Brand Bocassy je na BiH tržištu prisutan otprilike koliko i moje testiranje ovih krema, pa možemo reći da se radi o relativno novom brandu, čiji proizvodi se mogu naći na policama DM-a.

Na Bocassy web stranici sam naišla na objašnjenje kako je došlo do ideje za brand Bocassy, koje vam u cjelosti prenosim:

"Došla je kroz drugačiji pristup njezi kože i životu. Došla je kroz drugačiji um; kroz osobu koja je bila zaljubljena, a ne zadubljena u stvaranje. Došla je kroz drugačiju filozofiju; kroz sanjara radije nego ekonomista ili kemičara. Došla je iz drugačije potrebe, od one koja može ponuditi ono što je bolje i ono što je pametnije.
Stvoriti luksuznu njegu kože iznutra i izvana, zahtjevati kvalitetu koja radi za ljude i ekologiju i nikada protiv, ostati unutar granica ali ipak uvijek težiti onom nepoznatom i neotkrivenom…. to je Bocassy. U našem uvjerenju uvijek ima mjesta za bolje. Kada bi postigli najbolje, kada bi stvorili „najbolji“ proizvod to bio bilo poput kraja jer bi nam uskratilo priliku da se razvijamo, evoluiramo i mijenjamo se…..za bolje ili za lošije. Pa tako, mi nećemo nikada učiniti najbolje, ali ćemo uvijek činiti bolje – za vas, za nas i za budućnost.
Baš radi svih tih razloga mi ćemo biti bolji, ciljajući samo da steknemo vaše povjerenje sa najboljim tehnologijama, sa najboljim standardima, sa proizvodima i sastojcima, sa pozitivnim učincima i sa našom vjerom u bolji svijet."




Kutije u kojima su kreme smještene su bogate bordo boje sa sa srebrenkastim printom koji odaju dojam luksuznosti, pogotovo kad još primijetimo i naljepnicu sa strane, koja također ima print branda na sebi, a koja čuva da se krema ne otvara prije nego postanemo njenom vlasnicom.


Obje kreme su smještene u staklene posudice.

lagana dnevna krema

hidratantna noćna krema

Ono što je zajedničko svim Bocassy proizvodima, je da su u kremama samo ulja prirodnog porijekla, nema dodatnih boja, silikonskih ulja, a ni parabena.


Sve utiske koje ću vam prenijeti o ove dvije kreme se odnose na moju kožu koja je masna, no povremeno i dehidrirana usljed moje stalne potrebe da je držim u stanju "oil-free" :)


Lagana dnevna krema - kao glavni sastojci se navode maslinovo ulje, ulje pšenične klice, zeleni čaj i vitamin B5. Krema je namijenjena za normalnu i mješovitu kožu a ja tu mogu slobodno dodati i masnu. Dosta je lagane konzistencije i jako se lijepo nanosi i razmazuje i zaista brzo upija, te joj sa razlogom stoji pridjev light. Prijatnog je mirisa, pokušavala sam dokučiti na šta me miris asocira, no svježina je jedino što bi bilo najbliži pojam za miris koji krema ima. Po nanošenju na lice jako je ugodna i čini kožu mekanom. Zeleni čaj i D-pantenol pomažu pojačano prirodno stvaranje kolagena te na taj način djeluju na učvrščivanje kože je ono što kažu u Bocassy-ju za ovu kremu.

Bila sam ubjeđena da bez matirajuće dnevne kreme, nema smisla ni započeti moju dnevnu rutinu šminkanja jer kao istopiće mi se šminka sa bilo kojom kremom koja nema svojstva matiranja, prije nego i potpuno završim proces šminkanja. ALI kako sam se lijepo iznenadila kada sam otkrila da se ova krema odlično ponaša kao podloga za šminku. I pored činjenice da u svom nazivu nigdje ne obećava matiranje, nisam naišla na to da mi se koža više mastila. Nije mi čepila pore, uzrokovala nerede po licu, te sam potpuno zadovoljna kako se ponašala na licu.

Hidratantna noćna krema - kao glavni sastojci ove kreme se navode suncokretovo ulje, maslinovo ulje, sezamovo ulje, alantoin, vitamin B5, vitamini A i E, zeleni čaj i ekstrakt korijena gaveza. Česta zabluda svih nas masnokožaca je da nama ne treba hidratacija. Treba, zaključila sam ja to davno, ali primijetila sam da mi puno bolje odgovara kada koži dajem dodatnu vlagu u noćnom režimu jer hidratantni proizvodi koje bih koristila u toku dana mi znaju napraviti da lice izgleda sjajnije, a ako me pratite redovno onda znate da sjaj na licu želim samo u obliku hajlajtera na jagodicama, sve ostalo je nedozvoljeni sjaj. Iz tog razloga hidrataciju ostavljam za noćnu njegu, pa sam si kožu lica posljednjih mjeseci hidratizirala sa ovom kremom. 

U Bocassy-ju obećavaju da ova krema hrani i podupire revitalizaciju tkiva u noćnom režimu kada se regeneracija i dešava. S obzirom da sam ju koristila duži period ono što sam primijetila je omekšana koža, hidratacije mi nije nedostajalo te nisam ni u jednom momentu imala kožu koja se peruta, što se i meni znalo desiti s vremena na vrijeme, kada se koža površinski isuši.

I njen miris je prijatan, također jedino uspješno povezan sa svježinom. I krema je slične konzistencije kao prethodno spomenuta i lako se upija. Preko ljeta sam je koristila kao klasičnu noćnu kremu, bez seruma ispod, ali zadnjih dana sam počela koristiti jedan serum sa kiselinama i primijetila sam da mi ova hidratantna krema godi i nakon što ju nanesem preko tog seruma.

L-D: lagana dnevna krema - hidratantna noćna krema

Bocassy proizvodi su za sada dostupni u DM drogerijama.

Lagana dnevna krema 50 ml / cca 40 KM
Hidratantna noćna krema 50 ml / cca 40 KM

Sve u svemu jako sam zadovoljna sa obje kreme, čijim isprobavanjem se brand Bocassy priključio onim koji mi se dopadaju i koje čiste savjesti rado preporučujem. 

Da li ste već imali priliku da isprobate nešto od proizvoda iz njihovog asortimana i ako da, koji proizvod i kako vam se dopao?


PR proizvodi

Broj komentara: 13:

  1. imam gel kremu koja me odusevila sastavom i efektom, divna je za moju masnu kozu, probala sam i light dnevnu kremu, svidja mi se, ali drzat cu se ove jer ne sadrzi alkohol

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja sam se dvoumila koju probati između te gel kreme i ove lagane dnevne i mogu ti reći da mi se ova lagana mnogo dopala, iznenađujuće mnogo jer nije namijenjena za masnu kožu, ali moram priznati i da me sada mamiš da isprobam i gel verziju ako ti je ona još i bolja od lagane.

      Izbriši
  2. Bocassy je izvrstan brend i meni osobno veliko iznenađenje. Dnevna krema mi je odlična, ne zaostaje niti noćna, ali serum mi je ipak najdraži ;)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Serum nisam isprobala ali od ovo dvoje, iako mi je oboje odlično, moj prvi izbor bi bio lagana dnevna krema, baš me je dojmila da je u isto vrijeme njegujuća a da me ne masti, to nije jednostavna kombinacija za postići, stoga skidam kapu Bocassy-ju :)

      Izbriši
  3. Baš mnogo žena hvali ovaj brend, a s obzirom na pristupačne cene verovatno će im fino ići prodaja :) Nisam još uvek ništa probala, znaš kako je, jedno lice, a tako mnogo proizvoda, ali ova lagana dnevna krema zvuči kao nešto šta bi mi odgovaralo :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Dvevna lagana je zaista nešto što bi mnogima odgovaralo, fino razmekša kožu, pripremi je za šminku koja na nju krasno legne, a ne masti, ma meni super :)

      Izbriši
    2. A cijena.....prava sitnica....preskupa:-(

      Izbriši
  4. Za one cure koje bi htjele probati Bocassy laganu dnevnu kremu, evo prilike - pronašla sam uzorak u septembarskom izdanju LJEPOTA&ZDRAVLJE :)

    OdgovoriIzbriši
  5. Dosta sam čitala o ovim proizvodima i nekako napravila mentalnu bilješku da ih i probam, ali onda mi je prijateljica kupila cijelu njihovu liniju... Uglavnom, na prvu su joj se svidjele, ali onda su joj se počele pojavljivati neke izbočine na koži?! Uglavnom, ona je okrivila Bocassy, a ja ih stavila na ignore... Sada si me cimnula ;) :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Kod preparative je zbilja nezgodno jer što odgovara meni - ne mora tebi i obrnuto, čak i ako nam je recimo isti tip kože. I ja znam za slučaj gdje je možda lagana dnevna krema napravila nered, ali na mojoj koži apsolutno ničega lošeg nije izazvala i moja koža ove kreme mnogo voli. Ono što ti želim reći je da ne možeš znati dok ne probaš :)

      Izbriši
  6. Info za čitateljice iz Hrvatske i ostale kojima je usput: U BIPA drogerijama do 30.9. uz kupnju Bocassy seruma dobijete gratis Bocassy kremu po izboru.
    Dnevna lagana , prema tvojoj preporuci, završila u mojoj košari.

    OdgovoriIzbriši
  7. Upravo kupila cijelu kolekciju Bocasy proizvoda, vidjet cemo ucinak; ja sam već presretna sto ih imam; znam mnoge koji koriste i koji su prezadovoljni :) hvala na lijepoj recenziji :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)