Grupna recenzija proizvoda iz DM-a (Balea i Sundance) - MAKEUP ARENA

8/30/2015

Grupna recenzija proizvoda iz DM-a (Balea i Sundance)




Dugo vam nisam pisala o proizvodima iz DM-a jer dugo nisam isprobala neki proizvod o kojem bi vam imala nešto smisleno napisati. Kad biram o čemu bih pisala ono u što sam potpuno sigurna je da ne želim pisati o osrednjim proizvodima, to smatram gubljenjem vremena. Ili ću pisati o nečemu što mi se istinski dopalo ili o nečemu što je baš totalno bezveze. Srećom u zadnje vrijeme proizvoda iz ove druge skupine nema puno, onih osrednjih ima masa, ali na sreću ima i dosta super proizvoda, onda pišem o onim super :) Dakle ova grupa proizvoda je napravila pravu pometnju, gotovo svi proizvodi su već potrošeni (osim maske koje je ostalo još malo) i pored činjenice da neka velika gomila polupotrošenih proizvoda slične ili iste namjene sjedi negdje po mojoj kupaoni, koja btw sve više podsjeća na ostavu, ovi proizvodi su u kratkom roku potrošeni, što će nam reći da sam ih koristima mnogo često, neke svakodnevno. 


Sun Dance mlijeko za sunčanje SPF20
200 ml / 8.10 KM


O samom losionu za sunčanje ću vam prvo reći ono najbitnije a to je da ako ste svijetlopute poput mene - ovaj zaštitni faktor od 20 je preporučljivo koristiti samo kada sunce nije jako jer u suprotnom možete izgoriti (ja jesam ali psssst :)) i zato vam i govorim da pazite :) Kad sam ga na početku koristila u poslijepodnevnim satima sve je bilo super ali jedan dan sam se odvažila i stavila ga u vrijeme kad je najjače sunce i još se nisam ni sunčala jer ja to već godinama ne radim (još otkako sam zaradila melasmu po licu) nego sam izgorila dok sam se kupala. Ali da skratim, mnogo viši zaštitni faktor koristite ako ste svijetle puti a ovako nešto čuvajte za poslijepodne :) Miris mlijeka je blag, miriše poput većine mlijeka za sunčanje, ne mogu reći da sam primijetila da me miris na nešto posebno podsjeća. Lijepo se nanosi i zaista lako razmazuje. Da nisam sama kriva za to što sam koristila mlijeko na način na koji nisam trebala sve riječi pohvale bi išle za samo mlijeko.



Balea After Sun losion za tuširanje
200 ml / 4.20 KM


Mnogo, ali baš mnogo mi se dopada ideja losiona za tuširanje jer mi je koža tijela takva da ne traži neku posebnu pažnju pa nisam primorana da je uvijek nakon tuširanja namažem, ali želim joj pružiti neku dodatnu njegu. Spas sam našla otkako sam otkrila ovaj tip proizvoda. Kremast je i gust i žao mi je što sam zaboravila slikati sam losion prije nego sam ga potrošila. Prvo se istuširam uobičajenim gelom za tuširanje pa onda sa ovim proizvodom prelazim preko tijela. Stavim mnogo proizvoda. S obzirom da sam se ljeti gotovo svakodnevno tuširala dva puta, znalo mi se desiti da se nekad samo rashladim vodom i pređem ovim losionom. Sviđa mi se činjenica da tuširanje liči na mackanje kremom ali nema onog čekanja da se upije u kožu nego po mazanju se ispere i uobičajeno navučem ogrtač i kroz koji minut se oblačim. Nakon što se koža u potpunosti osuši osjetim da je mekana i nahranjena. Nisam primijetila da je ovaj After Sun nešto drugačiji od onog uobičajenog Balea losiona o kojem sam nekad pisala OVDJE. Meni su oba jednako dobra.


Sun Dance sprej poslije sunčanja
150 ml / 4.35 KM


Ovaj sprej mi je na moru bio spas. Izgorila sam jedan dan. Izgorila poput najveće neznalice. Već sam vam to spomenula na početku posta. Na sreću već sam tada bila uhvatila malo boje pa to što sam izgorila nije bilo bolno i do sutradan se smirilo ali poprilično sam uvjerena da mi je ovaj sprej pomogao. Dopada mi se jer rashlađuje kožu i stekla sam dojam da ju dodatno hidrira a to je namučenoj izgorenoj koži prijeko potrebno. Kao jedinu zamjerku ovom spreju bih istakla to što ima pomalo muški miris koji ne da mi nešto smeta, ail voljela bih da je malo više ženski. Potpuno je transparentan.



Balea maska za kosu
200 ml / 3.95 KM


Za kraj nešto za što mislim da je u stalnoj ponudi, za razliku od ostalih proizvoda predstavljenih u ovom postu koji se samo sezonski prodaju u DM-u. Prvo što sam kod ove maske primijetila je da je baš malena i da će mi odlično doći da je ponesem na more. No iako djeluje majušno njena količina je sasvim uobičajena za maske za kosu. Sljedeće što sam primijetila je da ima prekrasan miris. No nakon što sam završila sa tim vanjskim opažanjima došao je red i da je isprobam i vidi ti to, ostala sam paf. Maska mi je kosu ostavila jako mekanom, lako se mogla raščešljati i nije se mrsila. Nisam nikakav kozmetički snob i vjerujem u proizvode koji rade i ne dijelim ih na dobre i loše po količini novca koji sam na iste potrošila, pa na blogu možete čitati o proizvodima koji koštaju nekoliko maraka pa do onih koji koštaju pravo malo bogatstvo, ali zaista moram priznati da sam imala potpuno nikakva očekivanja prema ovoj maski za kosu. Razmazili su me neki fenomenalni proizvodi za kosu, koji koštaju mnogo više, pa moram priznati da sam bila pod šokom kada sam vidjela da je jedna maska od 4 KM napravila mnogo dobar posao. Ne znam da li će se pokazati kao maska koja može nešto posebno napraviti na dugoročnom planu (čisto sumnjam), ali ako vam kosa nije u previše lošem stanju i tražite masku koja omekšava kosu, činije je lakšom za raščešljavanje, moj najiskreniji prijedlog je da isprobate ovu mirisnu masku.





Sve u svemu od ova 4 proizvoda - sva četiri vam mogu preporučiti, a sve vas koje ste voljne podijeliti sa  mojim čitateljkama i sa mnom koji su to DM proizvodi koje vi volite, najljubaznije molim da u komentarima napišete svoje favorite da i mi svi zajedno obratimo pažnju na njih, ako već nismo :)


PR proizvodi

3 komentara:

  1. Ja nemam baš nešto pretjerano pozitivna iskustva za DM proizvodima za i nakon sunčanja, pogotovo s ovima iz druge kategorije. Ono što sam probao uglavnom ili ostavlja ljepljiv trag na koži ili se ne razmazuje kako treba ili je problem u mirisu. Od navedenih proizvoda doduše nisam probao ništa pa ne mogu da komentarišem. :)
    Zanima me šta bi konkretno trebalo da radi ovaj sprej za nanošenje poslije sunčanja. Hidratizacija ili? Koristio sam njihov sprej za sunčanje, ali koliko god bio praktičan za nanošenje, polovina proizvoda ode u vazduh i brzo se potroši.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Žao mi je što nemaš, ali shvatam da što odgovara meni ne mora tebi. Apsolutno mi nikakav ljepljivi trag nije ostajao po koži tako da s te strane stajem u odbranu proizvoda koje sam probala, ali ni sama nisam probala sve :)
      Sprej hidratizira kožu, odmah po nanošenju osjetim da me više ne zateže, onako kako izgorena koža zateže i osjetim da je koža rashlađena. Ovaj se baš lijepo rasporedi po koži u smjeru u kojem ga prskam :) Taj za sunčanje nisam probala, ali mogu razumjeti zašto ti se ne dopada ako je u aerosol pakiranju, jer onda ni sam ne znaš gdje je otišao :) I sama bih radije koristila sprej sa klasičnom pumpicom nego aerosol :)

      Izbriši
  2. Balea je i kod mene bila dobro zastupljena, što se tiče proizvoda poslije sunčanja. ;) Meni su odlični!

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)