Reviva Labs krema sa 10% glikolne kiseline - MAKEUP ARENA

11/10/2015

Reviva Labs krema sa 10% glikolne kiseline




Nakon podužeg staža u obilaženju najprije drogerija i nasumičnog isprobavanja na sebi svega i svačega, a zatim i u lutanju bespućima interneta u potrazi za boljim i učinkovitijim proizvodima, danas mogu odgovorno tvrditi kako su zaista rijetki preparativni kozmetički proizvodi koji doista rade ono što obećavaju. Dani naivnog vjerovanja u deklaracije i obećanja na reklamama u časopisima i na tv-u su iza mene i jedino čemu danas vjerujem jest sastav proizvoda i isključivo na temelju njega formiram očekivanja po pitanju onoga što bi proizvod trebao raditi.
Iz tog bih razloga ovom prilikom željela sa vama podijeliti priču o jednom proizvodu koji zaista djeluje i koji uistinu radi ono što i obećava. Drage moje, predstavljam vam Reviva Labs kremu sa 10% glikolne kiseline.

Prije nego što krenem sa nešto detaljnijim opisom same kreme, prvo bih htjela reći nekoliko rečenica o svojoj koži, njezinom tipu i prethodnom stanju, te kako sam uopće došla u situaciju da mi je potreban jedan ovakav proizvod i što on zapravo radi. Koža lica mi je, dakle, relativno normalna, zimi malčice naginje ka suhoj dok je ljeti više mješovita sa nešto masnijom t-zonom. Akne nisam nikad imala ali sam zato sklona čepljenju pora i ponekom prištiću tokom pms-a. Upravo to čepljenje pora u kombinaciji sa neinformiranošću i upotrebom neadekvatnih (čitaj: teških i komedogenih) pudera i krema sa zaštitnim faktorom mi je prije nekoliko godine prouzrokovalo stvaranje mnoštva sitnih, gotovo nevidljivih „zatvorenih prištića“, tzv. komedona (ako niste sigurni kako to izgleda, evo jednog primjera) na području oba obraza. Iako na prvi pogled nisu bili uopće uočljivi nego samo pod određenim kutom, na opip mi je lice bilo skroz neravno i izbrazdano što me neopisivo živciralo. No kako tad još nisam bila svjesna ni kako i zašto su mi se pojavili ti zatvoreni komedoni, tako sam se nadala i da će proći „sami od sebe“ nakon nekog vremena ili po završetku ljeta. U međuvremenu je proletjela još jedna godina, ljeto ponovno stiglo a oni su i dalje bili tu. Tada sam otišla kod kozmetičarke koja me samo izmasakrirala i cijelu situaciju učinila još gorom. Nakon toga sam odlučila uzeti stvar u svoje ruke i poduzeti nešto „drastičnije“ korake. Na internetu sam naišla na informacije kako su u borbi protiv nečistoća i kožnih nepravilnosti (uz retinol) najučinkovitije AHA i BHA kiseline te se počela zanimati za preparate koji ih sadrže. Iako sam sve do tada (potpuno pogrešno i bezrazložno) vjerovala kako su proizvodi tog tipa namijenjeni isključivo jako problematičnoj i aknama sklonoj koži te da bi za mene bili preagresivni, već pomalo očajna odlučila sam im na kraju pružiti priliku. Moje je isprobavanje „kiselih“ preparata započelo sa Avene Cleanance K linijom, nastavilo se LRP-ovim Effaclar preparatima, zatim Bioderminim Sebium serumom, Olay Regenerist serumom, i na koncu Alpha-H proizvodima. Svaku od ovih linija sam pobožno koristila po nekoliko mjeseci, ali izuzev Alpha H proizvoda, drugo ništa nije donosilo ikakve značajnije pomake, a ponajmanje toliko poznati i razvikani LRP Duo. Ovdje želim još jednom naglasiti i podsjetiti kako ja zaista nisam imala velike i ozbiljne probleme sa licem (ali svejedno svi svoje nedostatke uglavnom vidimo većim nego što jesu i težimo onom savršenom besprijekornom tenu čijim nas slikama svakodnevno bombardiraju na svakom koraku), pa mi je zato još manje bilo jasno zašto, pobogu, ništa od svega ovoga ne meni nema nikakvog efekta. Krajnje razočarana i u nevjerici slučajno sam naišla na recenziju ove Reviva Labs kreme te odlučila još i nju isprobati prije nego potpuno dignem ruke od sve kozmetike i počnem se mazati kremom za cipele :) I sva sreća da sam joj dala priliku :)


U relativno kratkom periodu (manje od mjesec dana učestalog korištenja) ten mi se sasvim pročistio, nepravilnosti su nestale, pore se blago suzile, a lice dobilo onaj neki zdravi sjaj koji svi toliko priželjkujemo. Na dodir je bilo glatko te nimalo isušeno, iako sam se toga pribojavala, a prvi rezultati su bili vidljivi već od prvog korištenja. Od tada je ova krema kod mene u stalnoj upotrebi sa povremenim kratkim pauzama od dan-dva-tri a maksimalno sedam dana, te naravno, sa cijeloljetnom stankom. Žao mi je što nemam neki dokazni materijal (slike prije/poslije npr.) jer kada sam počela sa korištenjem ove kreme zaista mi nije palo na pamet da ću jednom doći u situaciju da pišem njenu recenziju, tako da ćete mi morati vjerovati na riječ :) Ili se pak sami malo informirajte o učincima i djelovanju kiselina na kožu, ukoliko vam iste do sada nisu bile poznate :) Ja znam da sam ja jedva dočekala kraj ljeta kako bih ju mogla ponovno početi koristiti i riješiti se sitnih nepravilnosti koje su se opet bile pojavile uslijed velikih vrućina, znojenja, nešto težih krema sa spf-om itd., te sam ju ove jeseni ponovno naručila po cijeni od $15 sa Vitacosta (ukoliko vas slučajno zanima način naručivanja ili kod za popust od 10$ na prvu narudžbu javite mi u komentarima) i sada sam mirna do sljedećeg ljeta. Iako je poimanje cijena kozmetičkih preparata (u smislu da li je nešto jeftino ili skupo) sasvim individualna stvar, pa samim time i vrlo nezahvalna tema za diskutiranje, ja moram istaknuti kako ovu cijenu ne samo da smatram opravdanom, nego čak i preniskom za jedan ovako kvalitetan, učinkovit i dugotrajan proizvod.



Sama krema dolazi u plastičnoj teglici, količini od 42g, i ako bih nešto morala izdvojiti kao manu, onda bi to bila ambalaža – jednostavno ne volim ovakve teglice i smatram ih nehigijenskim, mada mi je kod ove kreme to zaista najmanje bitno. Tekstura joj je klasična gelasta, mliječne boje i blago kiselkastog mirisa (bar bih ga ja takvim okarakterizirala). Prilikom nanošenja se brzo upije ali moram upozoriti i naglasiti - poprilično pecka i zateže, pa čak i mene koja (očito) imam zaista otpornu i neosjetljivu kožu koja se u prethodne 2 godine već bila naviknula na kiseline, ali mi uz pažljivo korištenje svejedno nije izazvala nikakve neželjene reakcije (crvenilo, iritacije, perutanje...). Ukoliko sam vas zainteresirala i željele biste isprobati ovu kremu a dosad još niste koristile kiseline, ja bih vam svakako preporučila da krenete sa njenom „blažom sestrom“ koja sadrži 5% glikolne kiseline. Ja uz ovu kremu još kombiniram blagi gel za umivanje, jednu hidratantnu kremu i/li neko ulje, antioksidativni serum te preko dana obavezno i bez iznimke kremu sa visokim zaštitnim faktorom (zimi 30 a ljeti 50). S obzirom da je ovaj post sada već dosegao kritičnu dužinu, važnost zaštite od sunca i korištenje zaštitnih krema te pitanje da li je i koliko preporučljivo ovaj tip proizvoda koristiti tokom ljeta ćemo ostaviti za neki drugi post.





Da li ste isprobali ovaj ili neki sličan proizvod? Kako se borite protiv kožnih nepravilnosti i začepljenih pora? Hvala vam na čitanju i nadam se da vam se svidio moj prvi post :)

Ivana

21 komentar:

  1. Mene zanima nacin narucivanja i kod za popust ako nije problem?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Nije naravno nikakav problem, zato sam i rekla da mi se javite u komentarima, da ne "opterećujem" recenziju time :) ali reci mi samo prvo odakle si, odnosno u koju državu bi išla narudžba, pošto koliko znam Vitacost ne dostavlja u BiH, pa da ne pišem bezveze :) ali u tom slučaju onda mogu objasniti kako naručiti sa iHerba gdje je ova krema nešto skuplja, ali i dalje mislim da se itekako isplati :)

      Izbriši
  2. Previse jednolicnog teksta... Fali novi red/podebljano ili slicno, ovako je naporno za citanje.
    Pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala Jasna na komentaru i sugestiji, imat ću to svakako ubuduće u vidu :)

      Izbriši
  3. Sve pohvale za članak. :) Molim kod za popust ako bih naručivala u Hrvatsku. Unaprijed zahvaljujem!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, drago mi je ako ti se recenzija svidjela :)
      Link preko kojeg se možeš registrirati i ostvariti popust od $10 na prvu narudžbu (koja mora iznositi, zajedno sa poštarinom, min $30) je: http://bit.ly/1vZnckC
      Znači, klik na link, registriraš se, oni ti onda na mail pošalju kod za popust, koji ti onda uneseš nakon što sve staviš u košaricu.
      Ako imaš još nekih pitanja - tu sam :)

      Izbriši
  4. Odlican tekst za prvu recenziju. :-) Nadam se da ce uskoro i novi blog osvanuti. :-D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno na lijepim riječima :) Zasad mi je pisanje za Makup Arenu i više nego dovoljno, ali svakako je lijepo čuti ovakvo nešto :))

      Izbriši
  5. za prvi post vise nego odlično! imam i ja komedone ali ne u toj mjeri da bi mi lice bilo neravno. kod mene su još sitniji i vjerovatno ih nebi primjetila da ne meditiram pred ogledalom a onda se dam u akciju kopanja lica :/ s obzirom da je moja koza mješovita s djelomično suhim djelovima lica a zna reagirati na sve i svašta pa mislim da bi onda mogla probati kremu sa 5% glikolne kiseline. imala sam jednom i bha eksfoliator ali mi je bio jak u toj mjeri da mi je još više isušivao i onako suhe djelove lica

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i kod mene ti komdeoni nisu bili vidljivi nikome osim meni, pogotovo ne ispod pudera ili bb kreme...ali džabe kad me to užasno nerviralo i baš što ti kažeš, kad uzmem ogledalo sa uvećavanjem da počupam obrve - nastane pravi masakr :) :D možda bi tebi onda odgovarala ova krema sa 5% glikolne jer su aha kiseline (a glikolna spada u tu kategoriju) ipak manje agresivne nego bha i samim time preporučljivije za suhu i osjetljivu kožu...ali svakako se dobro raspitaj unaprijed, pročitaj dojmove osoba sa tipom kože sličnim tvome itd. :)

      Izbriši
  6. Jelena Čvoro Milošević11. stu 2015. 08:43:00

    Da li neko ,ko ima suvlju kožu lica,bez nepravilnosti,ali sa proširenim porama u T-zoni moze da koristi ovakvu kremu ili više puta pominjani brend Alpha-h?....Detaljno i profesionalno napisan tekst,sa dozom rasterećujućeg humora...lepo :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. hvala na komentaru Jelena, drago mi je da ti se svidjelo kako pišem :)
      što se tiče preporuka za korištenje kiselina, neko generalno mišljenje je da svaki tip kože može imati od kiselina određene beneficije, samo je bitno odabrati pravu vrstu, koncentraciju i učestalost primjene....ja, naravno, nikako ne mogu znati kako bi tvoja koža reagirala na ovaj ili sličan preparat ali ako već nemaš nekih značajnijih problema sa kožom, ja bih svakako savjetovala oprez pri korištenju, krenuti sa manjim koncentracijama i dobro se raspitati i pročitati iskustva osoba koje imaju sličan tip kože :)

      Izbriši
  7. Odličan post, radujem se budućim :)
    U poslednje vreme me oduševi kad vidim da neki proizvod ima malo sastojaka, pogotovo kad je odmah jasno šta su oni, to mi znatno više uliva poverenje od lista sa 20 latinskih naziva sastojaka od kojih većina koži zapravo ne radi ništa.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala na lijepom komentaru, od tebe on zaista puno znači :))
      i moja je neka filozofija u zadnje vrijeme po pitanju preparative "što jednostavnije - to bolje", jer upravo ti sastojci za koje je (nama laicima) teško na prvi pogled odrediti što su i što rade najčešće ne rade ništa ili možda i štete...tako da mi je drago da se slažemo u tom pogledu :D

      Izbriši
  8. Ljubav za Reviva Labs :D a i za tebe, odlična recenzija i sve potpisujem, od a do ž. Samo naprijed, jedva čekam sljedeći post.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Iako te nisu iznenadili moji dojmovi, niti si pročitala nešto novo, hvala na lijepim riječima i podršci, puno mi znače :D :)

      Izbriši
  9. Kada stavljas ovu kremu, ujutro ili navece? Super recenzija btw :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala, drago mi je ako ti se recenzija svidjela :)
      žao mi je što nisam dovoljno istaknula i naglasila (mada piše na kutiji u uputama), ova krema a i općenito svi preparati sa kiselinama se koriste ISKLJUČIVO navečer uz OBAVEZNU spf zaštitu tokom dana :)

      Izbriši
  10. Odličan post, a ova krema sad definitivno ide u košaricu i iHerbu! Baš sam sretna da je ovaj dragi mi blog dobio ovako kvalitetno pojačanje :)))))

    OdgovoriIzbriši
  11. Hvala na lijepom komentaru i podrsci, zaista sam sretna sto ti se post svidio, a nadam se da ni krema neće razocarati :))

    OdgovoriIzbriši
  12. Rado čitam postove na ovom blogu, a ti si pravo osvježenje! Već sam se bacila u potragu za ovom kremom (sada je na nekom popustu) jer mi kiseline jako odgovaraju. Također imam komedone na području brade koje redovito "kopam"

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)