Golden Rose Highlighter Stick u dvije nijanse - MAKEUP ARENA

1/24/2016

Golden Rose Highlighter Stick u dvije nijanse




Već sam nekoliko puta upitana kada će napokon biti ova recenzija, a s obzirom da sam slike napravila još prije nekih 15-ak dana, današnji slobodan dan sam iskoristila da, između ostalog, napokon natipkam koje slovo o ovim odličnim novitetima koje je nedavno izbacio Golden Rose.

Dolaze u formi stika, jednake ambalaže kao i njhovi puderi u stiku, koje ste ako pratite GR proizvode sigurno već morale primijetiti. Imaju po sebi zlatni print koji se brzo izliže, no s obzirom na cijenu ovih proizvoda to ne smije da im se uzme kao zamjerka jer na kraju krajeva ambalaža uljepša proizvod, istina je, ali ambalaža ne čini proizvod dobrim ili lošim. 

U ovu plastičnu ambalažu je smješteno 9.5 grama koje ćete, u slučaju da vam se proizvod dopadne, platiti 10 KM (5 eura).


Radi se o highlighterima koji su klasificirani kao kremasti, ali mogu vam odmah reći da to nisu klasični kremasti proizvodi za koje dosta vas (i ja zajedno sa vama) misli da su masnjikavi i možda zbog toga ima eventualnu averziju prema njima. Ili sam možda ja jedina koja je mislila da su kremasti proizvodi masnjikavi? :D Ja ih upravo zbog toga možda nikad ne bih ni isprobala jer kremaste proizvode uvijek povezujem sa suhom kožom i u širokom luku zaobilazim. Ali, ovdje se radi o formuli "cream to powder" kako bi to rekle žene sa engleskog govornog područja. Dakle lagano kremast u dodiru sa kožom se "stvrdnjava". Ali prije nego se fiksira na koži, ostavlja dovoljno vremena da se lijepo nanese i izblenda. Probala sam ga nanositi direktno iz stika, ali meni je ipak malo preširok pa ne mogu da ga nanesem na željeni dio nego ide više u širinu, tako pa sam radije uzela malo proizvoda vrhom prsta, usput ga tako i zagrijala da bi ljepše sjeo na kožu i onda lagano utapkala na vrhove jagodica. Ono što me posebno dojmilo je da je jako suptilan sa jednim slojem, te samim tim nosiv preko dana, ali dodatkom drugog sloja postaje izraženiji te time i primjereniji za nošenje tokom noći.

Iako je nadogradiv, pigmentacija jednog sloja je i više nego dobra, te osobno ne vidim razlog da bi se nadograđivao, ali znam da ne volimo svi decentne hajlajtere pa će sigurno svaka od vas da ga nosi po vlastitom nahođenju, a ne onako kako ja to volim :) Šalu na stranu, ono bitno je da nam ostavlja mogućnost da biramo kakav intenzitet želimo.

Kad pričamo o trajnosti on ostaje dugo, dovoljno dugo, dok ne počne spadati i ostala šminka, a s obzirom da mi je trajnost šminke u zimskom periodu dosta duža, mogu slobodno reći da sam ove proizvode znala zateći na licu i poslije 6-7 sati nošenja.

Dolazim i do onog, za mene, najvažnijeg dijela - ne ističe pore dodatno, što je po meni po važnosti stavka br. 1. Otužno mi je vidjeti na svom licu hajlajter koji dodatno ističe pore. Vjerovatno mu u prilog ide što su iluminirajući dijelovi jako sitno mljeveni prije sastavljanja u formulu te potpuno nevidljivi kao čestice.


Dolaze u dvije boje:

01 - toplija zlaćana nijansa, jako lijep dodatak toplijim tonovima kože i šminke,
02 - hladnjikavo bjeličasto-roskasta, odlična za hladniji ton kože koju obično prati i hladnija boja šminke.

01, 02
Zanemarite malo zblurano lice ali na takvim slikama mi je aparat bolje uhvatio odsjaj koji rade proizvodi, a mislim da je to u cijeloj priči najvažnije. Ja zaista imam problem da na slikama uhvatim highlighter (ne samo ovaj, nego svaki), vjerujem da je razlog i što ga ne nosim puno pa je uvijek decentan na licu i baš teže uhvatljiv, a uživo sasvim pristojno izgleda, baš onako po mom ukusu.

01

02

Za kraj: ako tragate za povoljnim drogerijskim proizvodima onda je pravo vrijeme da odete do najbližeg Golden Rose prodajnog mjesta i isprobate na sebi ove dvije ljepote i uvjerite se da kremasti proizvodi nisu ono što su nekad bili i da su nosivi i na masnijem licu jer se, opet to ponavljam, fiksiraju na licu u dodiru sa kožom. Osim razbijanja tog predrasuda, predlažem da se uvjerite u ljepotu samih proizvoda jer sigurno znate da je jako teško naći povoljne proizvode ovog tipa, a ovi, osim što su povoljni -  su i izuzetno dobri proizvodi i od mene im idu sve preporuke. Meni sad ostaje da napokon na sebi isprobam i kremasta rumenila (stalno to zaboravljam) i uvjerim se da li je i njihova formula slična ovoj, jer ako jeste, ne ostaje mi ništa drugo nego odabrati neku lijepu nijansu-dvije za sebe :)

Volite li hajlajtere i da li ste već imale priliku isprobati neki od ova dva?

p.s. umirem od želje da vam kažem šta nam to sve novo uskoro stiže od GR, ali ne smijem još :/ samo ću vam reći da mislim da će se mnoge od vas obradovati znajući za popularnost ovog proizvoda :) 

24 komentara:

  1. Haha, joj koji teaser na kraju :D ovo sam cekala, prosto ne mogu nikom drugom verovati na rec, sem osobi sa istim tipom koze kao sto je moj.. nemam nijedan kremast proizvod ovog tipa bas zbog straha da ce to da izgleda poput naftne mrlje na licu, ukraseno kraterima od pora :) ali ove cu sigurno probati, divni su i divno ti stoje, hvala na jos jednom informativnom postu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. heheh joj morala sam, a da mi je da glasno i jasno kažem o čemu je riječ, ali nije fer :)
      S ovim HL nemaš brige, on je potpuno suh jednom kad se nanese. Ja sam imala strašan otpor prema kremastim proizvodima jer eto kako sam i napisala gdje će kremasto na moju masnoću, ali ovo je nešto posve drugačije, probaj defintivno, postoje testeri :) hvala tebi na čitanju :)

      Izbriši
  2. Gledala sam ove hajlajtere i moram reci da sam se razocarala jer su jako suptilni. :( a ja i preko dana volim da se sjajim kao amrezy

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Pa za tebe onda i nisu :) ja baš ne volim da se sijam previše, meni je ovaj suptilni sjaj ono što volim i ništa više od ovog mi ne treba :)

      Izbriši
  3. Ti si procvetala <3 Na ovoj drugoj slici si bas posebno lepo ispala :)
    Sad me mami ovaj rozikasti hl, ali em ih imam puno, em mi 9,5g zvuci kao ogromna kolicina!
    p.s. Zadnji pasus mi nece dati da spavam, lol xD

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. p.p.s. Koja je to farba za kosu? Da li je sama farbas jos uvek? Ako da, onda cekam mikro recenziju kad budu Some In Some Out :)

      Izbriši
    2. Jao hvala ti mnogo :)
      Istina je da je 9.5 g jako puno, posebno jer ga je potrebno malo.
      I dalje koristim Aura farbe, već više od 2 godine (sa ponekim varanjem sa drugim farbama, ali uvijek se vratim na dobru staru Auru :)) Stavim cijelu 9.2 i pola farbe 8 :) Farbe koje su mi stavljali u frizerskom su mi jednostavno preagresivne i morala sam dobar dio kose odsjeći zbog toga što je bila baš uništena :/

      Izbriši
  4. Moja Jasmina od kad ja cekam ovaj post :D, a da ne govorim za ostale stavri koje si nam pokazala kao novitete, sjene, rumenila, pa primer ih :D, Jasmina nacija ceka :))). A ostale novitete sam vidjela na njihovoj Turskoj stranici, jedva cekam da ih ti prikazes. Posto nisam ugrabila Artdeco highlighter koji sam zeljena mozda uzmem ovaj izgledaju Ok. Divna si :* Amila

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eh baš mi je drago da si ga onda dočekala i hvala ti na lijepim riječima :)
      Joj draga Amila, bila bih najsretnija da mogu sjesti i samo isprobavati i pisati o kozmetici, ali na žalost nekad ne stignem ni isprobati a pogotovo pisati o svemu o čemu bih htjela. Potrudiću se da napravim neki grupni post sa svim tim proizvodima za koje sam obećala recenziju, a koje sam isprobala. Nadam se da je i to ok :)

      Izbriši
  5. Hvala ti na ovom postu :) Jako si lijepa na ovim slikama.

    OdgovoriIzbriši
  6. Jako lijepo i detaljno napisano. Gdje se mogu u Sarajevu kupiti ovi highlitri i svi ostali GR proizvodi? Pozdrav. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. U Sarajevu ih imaš na Otoci, na prizemlju gdje je pijaca i negdje na spratu su nedavno otvorili. Mislim da bi gore na spratu mogla naći ove proizvode jer koliko znam i oni uzimaju sve novitete koje GR izbaci :)

      Izbriši
  7. vise mi se dopada 01 nijansa sa zlatnim nekim efektom :D jedva cekam te novitete iz GR :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mogu ti reći da se i meni više dopada 01 iako ja gotovo uvijek više naginjem hladnijim tonovima :)

      Izbriši
  8. Super recenzija, baš me onako privukla da kupim. Moram potražiti jeda od ovih highlitera, stvarno izgledaju lijepo na tvom licu. Poz. :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala i drago mi je da jesam, nadam se da će se i tebi dopasti :)

      Izbriši
  9. Ja imam ovaj u sampanjac/zlatnoj nijansi 01, i moram priznati da je meni ooodlican! Dugotrajan i prirodan sjaj. Kada ga stavim dobijam komentare da posebno svjeze izgledam (vjerujem da je ovo svrha hl. proizvoda).
    Pozdrav!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Eh pa to i jeste bit hajlajtera. Ne odgovaraju nam svima oni što previše sijaju. Meni je upravo ovaj suprtilni i svježi sjaj odličan :)

      Izbriši
  10. Hajlajteri izgledaju odlicno. Nikad ih nisam koriatila ali mislim da cu da pocnem. Mozes li da napises koji karmin koristis na drugoj slici,a i na prvoj? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Na prvoj je jedan Manhattan kojeg više nema u prodaji :/ onaj tekući mat. Na drugoj je Golden Rose Velvet Matte 02 uz njihovu olovku Dream sa brojem 521. Ako se pitaš kako se sjećam to je zato što sam obje ove slike koristila za druge postove, jedan već objavljen, a drugi treba tek da objavim :)

      Izbriši
  11. danas kupila ovaj roze, prezadovolja sam...

    OdgovoriIzbriši
  12. Imas extra recenzije ! Ove hajlajtere nisam probala, ne znam da li mogu da se nose kao baza za senku za oci?

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)