Glam Lash trepavice - MAKEUP ARENA

1/09/2016

Glam Lash trepavice




Sve mi koje nismo obdarene trepavicama, pa čak i neke od onih koje jesu, volimo ovaj dodatak šminki jer one dodaju završnicu svakom šminkanju, opet ponavljam posebno nama koje ih nemamo. Ne mali broj puta sam se uvjerila da mi šminka izgleda potpuno drugačije bez i sa trepavicama. Sa njima sve nekako dolazi do izražaja i ja sam ih uvela u stalnu rutinu za sve malo posebnije prilike. Čak sam odnedavno počela da ih koristim kad god se slikam za blog jer eto dopada mi kako mi one istaknu oči.

No nisu svake trepavice iste i velika je razlika između korištenja kvalitetnih trepavica od prirodne dlake od onih plastičnih. Iako i sama nekad koristim jeftiniju varijantu trepavica, to obično radim kada trepavice nosim na pola sata-sat, obično za spomenuta slikanja za blog, a kada ih želim nositi cijeli dan ili noć onda će to sigurno biti kvalitetnije trepavice koje su daleko ugodnije za nositi. Ono što izdvaja kvalitetu trepavica je prije svega dlaka koja treba da je prirodna jer izgleda bolje i najsličnije našim trepavicama. Druga stvar koja trepavice čini kvalitetnim je kičma trepavice, za koju je poželjno da je fleksibilna i što tanja, da što ljepše legne uz sam rub oka. Ove trepavice zadovoljavaju oba kriterija, dlaka prirodna i izuzetno lijepo djeluje, a kičma trepavice toliko tanka da se baš treba biti oprezan kada je odljepljujemo iz njenog sjedišta da se ne pokida. Ali zato kada legne uz samo oko zaista je nevidljiva. Znam da neke kičme trepavica znaju biti debele pa to ne izgleda fino jer one nisu dovoljno fleksibilne da lijepo legnu uz korijen trepavica.

Ove trepavice su ručno proizvedene u Indoneziji po željama i potrebama šminkera, da zadovolje različite oblike očiju i konačan izgled koji želimo postići.

Jako bitna stvar kod izbora trepavica je model trepavica gdje se često prave greške i odabiru pogrešni modeli. Ne odgovara svaki model svima i ako vidite kod prijateljice trepavice koje joj stoje, to ne mora značiti da će baš isti model odgovarati i vama jer je važan oblik oka i veličina oka.


Individualne trepavice dolaze u 4 veličine: short, medium, long i extra long. Svi modeli su "knot free", što znači da su u korijenu spojeni na taj način da ne tvore čvorić što je po meni prednost i volim individualne trepavice koje su tako napravljene. Inače veliki sam pobornik individualnih trepavica i mnogo mi je žao što ih ne mogu sama sebi staviti s obzirom da nosim naočale za blizinu i bez njih ne vidim, a sa njima mi je aplikacija nemoguća. Obožavam kod individualnih trepavica to što ih možemo staviti tamo gdje nam trebaju, tamo gdje ih želimo više i možemo se igrati sa različitim veličinama.


Duple trepavice su mješavina umjetnih vlakana i prirodne dlake i među njima postoji razlika pa su modeli Dark Angel i Power jako intenzivni, dok su Black Magic i Double Game više nosiviji modeli. O tome kakav look želimo postići ovisi hoćemo li posegnuti za ovom vrstom modela ili nekim prirodnijim. Po meni se ovaj tip trepavica najbolje uklapa uz neki arapski makeup ili eventualno uz neki šljokičavi novogodišnji :)


Stižemo do moje omiljene četvorke trepavica. Kad sam maloprije rekla da je jako bitno da odaberemo veličinu trepavica naspram oblika oka onda da spomenem da npr. meni po veličini ne odgovara oblik Whisper, koji mi je možda najljepši i sigurno i najprodavaniji model i mnogo mi je žao zbog toga, ali s obzirom da je jako bitno izabrati odgovarajuću širinu kičme trepavica koja treba da kreće od otprilike 1/4 početka oka a meni su u takvom slučaju one nedovoljno široke pa počinju negdje na 1/3, što čini da ne izgledaju onako kako bi trebale pa iz tog razloga preostala 3 modela koja su malo šira mnogo volim jer mi savršeno odgovaraju širinom. Sweet 16 su mi omiljene dnevne trepavice, dok su mi Delicate i Innocent glavni izbor za malo jači makeup. Ujedno su Delicate i Innocent dosta slični modeli što se posebno očituje kada ih apliciram, nema velike razlike na očima. Kod ova četiri modela mi se dopada što su nešto duže na krajevima što daje mačkastiji izgled i posebno je zgodno zato što su moje oči okrugle pa ih malo izduži pri krajevima.



Zajedničko kod ova četiri modela je što kreću od toga da su kraće pa onda duže i opet na kraju nešto kraće. Model Anabelle je izuzetno širok pa odgovara i najkrupnijim očima, pa sam ih čak i ja kada sam ih nosila morala skratiti, što se meni rijetko dešava. Model Beauty je najprirodniji i ujedno su i najkraće trepavice pa su zbog toga posebno primjerene za sitnije oči na kojima prevelike trepavice mogu dovesti do kontraefekta. Prom Queen su dosta slične trepavicama Whisper, razlika je samo u završetku trepavica gdje kod Whisper završavaju sa dužim dlakama na kraju a kod Prom Queen idu malo kraće. Giselle trepavice su još jedne koje se skraćuju prema kraju, ali najmanje izraženo među ova 4 modela. Dosta liče na Prom Queen ali su složenije od njih.


Nisam ih sve slikala na očima jer ne bi bilo smisla da slikam trepavice koje ne odgovaraju mom obliku oka. Također sam koristila minimalno šminke da bi se trepavice bolje vidjele, a znamo da one puno bolje izgledaju kad se ima dramatičniji makeup.

Ali evo i bliži prikaz jednog modela uz jače našminkane oči, gdje nosim trepavice Innocent.


Sve u svemu jako sam zadovoljna ovim trepavicama i rado ih koristim. Svaki od ovih modela se uz ispravno korištenje može koristiti više puta pa ja još niti jedne nisam bacila, sve ih još uvijek rotiram i koristim. Cijena im je oko 7 KM, što ovisi o mjestu prodaje.

Volite li vi trepavice i da li ste čule za ovaj brand koji nam dolazi iz Beauty Studio Prestige?


1 komentar:

  1. Nisam čula za brend niti sam koristila trepavice, ali sad itekako imam želju, odlično izgledaju, a skroz su povoljne! Delicate me najviše privlače, mogu da iznesem takav oblik trepavica.

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)