Bioten Hyaluronic Gold dnevna i noćna krema i serum - MAKEUP ARENA

7/07/2020

Bioten Hyaluronic Gold dnevna i noćna krema i serum


Ako me pratite na Instagramu, onda niste mogle ne zapaziti moje oduševljenje izgledom seruma iz Bioten Hyaluronic Gold linije. Na prvu je to bila privlačnost prema ambalaži spomenutog seruma tj. perlica kojima je ista napunjena ali izrodila se na osnovu te privlačnosti jedna lijepa ljubav prema cijeloj liniji i mogu vam reći da jedva čekam da vam prenesem svoje dojmove.

Linija je namijenjena za zrelu kožu 45-55 godina i iako sam blizu, ali još uvijek nisam u toj dobnoj skupini, moje osobno mišljenje je da biramo kreme za njegu prema potrebama svog lica a ne prema godinama jer nisam jednom vidjela kožu lica djevojke ili žene koja je mlađa od mene a ima kožu lica koja drugačije govori. Što se tiče tipa kože rekla bih da odgovara i masnoj, mješovitoj, normalnoj i suhoj jer sva tri tipa kože mogu imati potrebu za dodatnom hidratacijom jer dehidriranost je stanje kože koje ne zaobilazi niti jedan tip.



Želim biti iskrena i reći da nisam imala neka velika očekivanja od ove linije, najviše zbog povoljne cijene i činjenice da se kod nas nisu baš nešto spominjali Bioten proizvodi ali kao neko pravilo se pokazalo to da mi se obično dopadne onaj proizvod od kojeg ne očekujem puno. Cijena ovih proizvoda je oko 10 KM i mogu se kupiti isključivo u DM drogerijama. Dnevna i noćna imaju zapreminu od 50 ml, dok je serum 30 ml.

Da čujemo prvo šta kažu sami proizvođači o svojim proizvodim.

HYALURONIC GOLD dnevna krema protiv bora i za revitalizaciju kože, sadrži 85% sastojaka prirodnog porijekla. Ima moć da oživi mladost vaše kože.
Ima moć da oživi mladost vaše kože. HYALURONIC  BOOSTER je kompleks koji sadrži 3 tipa hijaluronske kisleine, 30 miliona hijaluronskih kapsula i ZLATNE PROTEINE koji stimulišu sintezu hijaluronske kiseline, umanjuju bore i hiperpigmentacije koje tokom godinu nastaju na koži. Sadrži zaštitni faktor SPF10, kao i filtere koji štite kožu od infra crvenog zračenja i vidljive svetlosti*.
Spektakularni rezultati: Nakon mesec dana korišćenja koža vraća izgubljeni volumen, 72% ispitanih žena to potvrđuje***. Površina zahvaćena borama, kao i njihova dužina se smanjuju kod 100% žena**. Tonus kože se poboljšava, hiperpigmentacije se smanjuju, što potvrđuje 52% ispitanih žena***
**Kliničko instrumentalno testiranje pod dermatološkom kontrolom, 9 žena do 55 godina starosti.
***Smoevaluacija pod dermatološkom kontrolom, 25 žena do 55 godina starosti.
*Zaštita od INFRACRVENOG ZRAČENJA i VIDLJIVE SVETLOSTI potvrđena za aktivni sastojak kroz in vitro testiranja.
Upotreba: Nanositi svakog dana na očišćeno lice i vrat, izbegavajući predeo oko očiju.

 
HYALURONIC GOLD noćna krema protiv bora i za revitalizaciju kože, sadrži 93% sastojaka prirodnog porijekla. Ima moć da oživi mladost vaše kože.
Ima moć da oživi mladost vaše kože. HYALURONIC  BOOSTER je kompleks koji sadrži 3 tipa hijaluronske kisleine, 30 miliona hijaluronskih kapsula i ZLATNE PROTEINE koji stimulišu sintezu hijaluronske kiseline, umanjuju bore i hiperpigmentacije koje tokom godinu nastaju na koži. Spektakularni rezultati: Nakon mesec dana korišćenja koža vraća izgubljeni volumen, 64% ispitanih žena to potvrđuje**. Površina zahvaćena borama, kao i njihova dužina se smanjuju kod 100% žena*. Tonus kože se poboljšava, hiperpigmentacije se smanjuju, što potvrđuje 52% ispitanih žena***
*Objektivna, dermatološka analiza, 10 žena do 55 godina starosti.
**Smoevaluacija pod dermatološkom kontrolom, 25 žena do 55 godina starosti.
Upotreba: Nanositi svake večeri na očišćeno lice i vrat, izbegavajući predeo oko očiju.


HYALURONIC GOLD serum u perlama protiv bora sadrži 90% sastojaka prirodnog porekla. Ima moć da oživi mladost vaše kože.
Inovativna formulacija koja se brzo upija, obogaćena je hijaluronskom kiselinom, fermentisanim ekstraktom pirinča i vitaminom B3.
Spektakularni rezultati: Momentalno hidrira* kožu i čini je nežnom**. Nakon mesec dana: Koža vraća izgubljeni volumen, 60% ispitanih žena se slaže**. Duboke bore se smanjuju, 90% ispitanih žena se slaže**, tonus je poboljšan**, a hiperpigmentacije se smanjanju**.

*Kliničko instrumentalno testiranje pod dermatološkom kontrolom, 9 žena do 55 godina starosti.
**Smoevaluacija pod dermatološkom kontrolom, 20 žena do 55 godina starosti.
Upotreba: Pritiskom na pumpicu, perle oslobađauju serum satenske teksture koji se brzo upija nakon naonšenja. Nanositi svakog jutra i večeri na očišćeno lice, vrat i dekolte. Nežno masirati izbegavajući predeo oko očiju. Za najbolje rezultate nanositi serum pre dnevne i noćne kreme.


- 100% reciklirajuća kartonska ambalaža
- Staklena bočica od 30% recikliranog materijala
- ISO 50001 certifikat o upravljanju energijom
- FSC certifikat da je karton iz održivih izvora


O dnevnoj i noćnoj kremi ću pisati isto iz razloga što su mi se pokazale jako sličnim, razlika je što dnevna ima SPF10, dok noćna nema potrebe da isti ima. Kasnijim uvidom u sastojke krema vidjećemo da su glavni sastojci (oni u samom vrhu) isti, uz razliku upravo spomenutih UV filtera koji su u ovom slučaju Ethylhexyl Salicylate, Octocrylene, Butyl Methoxydibenzoylmethane. 

Obje kreme se poprilično brzo upiju, dnevna krema mrvicu brže, čemu doprinose Dicaprylyl Carbonate koji doprinosi baršunastom izgledu kože, kao i Isopropyl Myristate koji smanjuje onaj teški, masni osjećaj u produktima sa visokim udjelom ulja. Noćna krema u svom sastavu ima Bis-Diglyceryl Polyacyladipate-2 koji na koži ostavlja film koji štiti kožu, te se brzo upije do određene granice, ali onda kao da odluči djelimično ostati na samoj površini kože, ostavljajući je mekanom i podatnom, punom. Kad pričamo o dnevnoj, želim spomenuti da je divna priprema za nanošenje tekućeg pudera. Čak i ja, okorjeli masnokožac, preko nje ne stavljam bazu jer mi se dopada kada na nju direktno nanesem puder. Nisam primijetila da mi se lice od nje dodatno masti. Doduše standardno moram dobro fiksirati tekući puder.

Kako sam se dotakla sastava a vidimo da i u samom nazivu, a i u sastavu, se spominje dobro poznata i priželjkivana hijaluronska kiselina koja uz glicerin, važi za prirodni ovlaživač kože.

Miris im je slatkast i meni se jako dopada ali one među vama kojima mirisi u kozmetici mogu smetati, treba da ovo imate na umu. Meni nikad nisu (sretnica ja) i ja ih obožavam i prosto su mi draži proizvodi koji iste imaju. Iako krema na izgled ne odaje dojam fluidnosti, poprilično kruto izgleda, na sami dodir ona se pod prstima rastapa po licu i potpuno jednostavno razmazuje zbog visoke razine raznih emolijenata. Ništa mi draže nego je nekoliko minuta razmazivati po licu i odraditi kao neku mini masažu ili jogu lica, posebno u noćnom režimu njege, gdje mi je to prešlo u neki umirujući ritual pred samo spavanje. 




A sad malo o serumu, no prije samog iskustva sa njim da zastanemo sekund i da mu se malo divimo. U biti vi ne morate, ali ja hoću :-) jer padam (i ne sramim se to priznati) na lijepe proizvode i ne mogu (čitaj ne želim) si pomoći.

Ambalaža kao ambalaža nije spektakularna i poprično je jednostavna, staklena bočica, no serum koji je napunjen perlicama sa dodatkom mice, meni je zaista oku privlačan i volim vidjeti ovakve proizvode na svom toaletnom stoliću.



I serum ima miris, no on je ovaj put citrusan. Dovoljan je jedan stisak na pumpicu da izađe količina proizvoda koja mi je dovoljna za cijelo lice. Upije se relativno brzo ali još nekih 5 minuta ostavi kožu pomalo ljepljivom, sve dok se u potpunosti ne upije.

U svom sastavu ima Niacinamide koji je poznat kao sastojak koji koži daje blistavost i dobar je ovlaživač kože.


Ako želite još detaljnije proučiti sastojke ovih krema, tu su vam fotke sa sastojcima.


Serum

 Dnevna krema

  Noćna krema



Kad pričamo o rezultatima koje sam primijetila u proteklom periodu korištenja proizvoda iz ove linije želim istaknuti da je hidriranost kože odlična, nisam niti u jednom momentu imala problema sa isušenim dijelovima, što se meni zna desiti jer je moj tip kože masna a dehidrirana. Na drugom mjestu sam primijetila bolji volumen kože, što mi se možda i najviše dopalo, s obzirom da je najveći problem kod starenja kože, posebno kod žena koje nemaju višak kilograma, gubitak volumena u licu. Sve to doprinijelo je znatno svježijem izgledu mog lica.



Za kraj ću se dohvatiti onoga natipkanog na početku. Ako vaša koža treba hidrataciju, imate znakove gubljenja volumena, ako osjećate da je vrijeme da ozbiljnije pristupite njezi kože, ne morate izbjegavati liniju samo zato što kaže da je preporučeno da se koristi od 45-55 godina. Poslušajte potrebe svoje kože na čije zahtjeve može odgovoriti neki od ovih proizvoda. Već su mi neke žene koje su mlađe od navedene dobne skupine javile da su kupile neke od ovih proizvoda i da im odlično odgovaraju.

Imam li možda zamjerku? Imam nego šta, zašto kod nas nema kreme za okoloočnu njegu jer mi moj unutarnji glas kaže da bi mi se i ona dopala :)



PR proizvodi

2 komentara:

  1. Jeste li bezuspješno pokušavali dobiti kredite od banaka? Hitno vam treba novac da se izvučete iz dugova? Trebate novac za proširenje ili osnivanje vlastitog posla? Uzmite zajam od jedne od vodećih kreditnih kompanija u Velikoj Britaniji. Možete se prijaviti putem WhatsApp-a: +14092051142 ili e-pošte: [email protected]

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)