Max Factor Miracle Match foundation - MAKEUP ARENA

3/20/2016

Max Factor Miracle Match foundation





Znate li da je ovo moj prvi Max Factor tekući puder koji sam probala? Ma naravno da ne znate, taman posla da još treba da pamtite koje sam ja to pudere isprobala :) nego eto tako mi je bilo zgodno za započeti recenziju :) U par navrata sam bila dolazila u iskušenje da uznem Face Finity jer sam od dosta cura čula riječi hvale, ali bih često odustala jer bi se probudio glas razuma koji bi mi ponavljao da imam previše pudera. Nekad ja taj glas razuma poslušam, a nekad ne mogu da mu se oduprem :)



Miracle Match je najnoviji dodatak Max Factor postavi i ono što obećavaju je da puder sadrži čestice koje "bluraju" i hidratiziraju kožu. Mnogima od nas je to interesantan podatak jer evo samo da vidim kojoj od nas ne treba hidratacije, posebno tokom zime? Tada i okorjeli masnokožci znaju površinski dehidrirati i potražiti spas u malo hidratantnijim proizvodima. Barem ja tako radim tokom zime, pa se vodim time da se i ostali služe tim načinom razmišljanja.

Na spomen hidratacije često mi se u mislima pojavi podatak da se radi o formuli koja brzo nestaje sa lica. Ne znam kad li će ova tvrdoglava glava da shvati da to dvoje ne mora i često i nije povezano? :)



Sama ambalaža ovog pudera je ista kao i kod Face Finity, staklena, na pumpicu, zgodna i praktična. Pumpica odlično dozira i meni je potrebno dva stiska za potpuni nanos. Cijena mu je oko 25 KM za 30 ml.

Miris pudera mi je jako specifičan. Nikako ga ne bih uspjela povezati sa bilo čim, niti mogu reći da je naugodniji, niti najneugodniji ikad. Kroz par dana sam se navikla, ali na početku sam ga osjetila. Brzo ishlapi, dok ga nanesem na cijelo lice, prestanem ga osjećati. Ili sam potpuno prestala obraćati pažnju na njega. 

Puder je srednje konzistencije, nije od onih koji ostaju u istom stanju nakon istiskivanja iz ambalaže, niti se razlije odmah po istiskivanju. Prekrivanje prati konzistenciju, pa je i ono srednje, u stvari rekla bih ipak srednje ka blažem. Zašto srednje ka blažem, a ne blago ka srednjem? Zato što je više u srednjoj grupi, ali kada ga usporedim sa nekim drugim puderima koji imaju srednje prekrivanje onda mi je od njih blaži, a opet nekako ne mogu da ga stavim u grupu pudera sa blažim prekrivanjem jer mi prekrije hiperpigmentacije (koje su sada na sreću manje izražene), ali ipak prekrije kožu koja je druge boje i ujednači je. Imam osjećaj kao da ne nosim puder, a definitivno je razlika bez njega i sa njim velika. Ako bih mogla puder da opišem sa jednom riječi, onda bi to bila riječ - tanak, eto tako bih ga opisala. Ali neka vas ne zavara ta riječ tanak i pomislite da od njega nema ništa. Ovo je jedan krasan puder koji će većini cura odgovarati. Neće odgovarati nekome ko ima akne i traži jako prekrivanje, a svi ostali se sa njim mogu pronaći i shodno tome samo prilagoditi svoju preparativu odgovarajućem tipu kože. Prilagođavanje preparative napominjem s obzirom da njegovi atributi nisu opisani u smjeru toga da odgovara samo određenom tipu kože. Kao njegovi atributi su istaknuti hidratacija i bluranje kože, a to su stavke za koje sam već spomenula da odgovaraju svim tipovima kože. Rekla bih da se korištenje ovog proizvoda bira prema stanju, a ne tipu kože. Najviše me podsjeća na MAC Prolong wear, onu stariju verziju u bočici, gdje sa tankim slojem pudera dobijemo super  solidno prekrivanje i trajnost na zavidnom nivou. 

Kad sam već spomenula trajnost da kažem da se radi o trajnosti koja je na istinski zavidnom nivou. Testirala sam ga tokom višesatnog (10-12 sati) izbivanja iz stana. Nije zaustavio izbijanje sebuma (i ne treba to ni da radi) i pojavio bi se sebum kroz neka 3 sata, ali puder nije mrdao sa lica nakon što bih lice blotala. Obično mi takvi puderi na licu ostaju maksimalno 5-6 sati, nakon čega počinju da nestaju, ali to sa ovim nije bilo tako. On je ostao nekih 8-9 sati, što je možda čak i rekord kad je trajnost u pitanju. Rijetko koji puder sam nosila toliko dugo jer se ne sjećam kad sam zadnji put bila toliko zauzeta kao u proteklom periodu, ali bilo je to idealno vrijeme za testiranje i ovaj puder ga je prošao u potpunosti. Mislim da mu u prilog ide i to što je "tanak" jer sa gušćim puderima obično imam problem trajnosti s obizirom da oni znaju raditi raznorazne smjese kada se pomiješaju sa prirodnim uljima moje kože, a te smjese vole da migriraju sa mog lica :) zato palac gore za tanke pudere sa srednjim prekrivanjem za moju masnu kožu :) Lagano je nadogradiv, nećete nikad potpuno moći prekriti neku neman na licu, ali se može nadograditi da daje malo jače pokrivanje od onog prvog sloja, kada puder tek nanesemo.

Onako generalno mogu reći da je prozračan i ostavlja neki polumat finiš na koži.

Super se nanosi sa buffing kistovima kružnim utrljavanjem, a ako ga želim nadograditi onda dodatno utapkam na dio na koji želim. 

Nijansa mog pudera je 45 Warm Almond, koja je kod nas najsvjetlija nijansa i meni kao takva odlično odgovara, a za referencu da imate da sam ja MAC NC20 ili Bourjois Air Mat Vanilla ili 123 Perfect 52.








Za kraj se usudim napisati da su drogerijski puderi vidno napredovali i da u zadnje vrijeme sve češće posežem za njima, za razliku od nekadašnjeg češćeg posezanja za PRO i HE puderima. 

Jeste li ga već isprobale i ako da, kakva su vaša iskustva? Ako se odlučite podijeliti svoje iskustvo, molim samo da napišete i kakva vam je koža jer bi to drugim curama moglo biti od koristi :)



PR proizvod

Broj komentara: 16:

  1. Ja sam imala Max Factorov puder, samo u malo drugacijem pakiranju :) i stvarno mi se svida, sve pozitivno o njemu...

    OdgovoriIzbriši
  2. I have tried EVERY Max factor foundation and this one and the face finnity 3 in 1 are one of my favorites. I use this one for easy everyday makeup, and the face finitty for a night out.
    Great review dear as always. :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Čitala sam već hvale na račun ovog pudera, ali nažalost meni je pretaman :(
    Neeego, koji to fuksasti lak imaš na noktićima??? :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Onda si ti pravi Casperčić :) a šteta je stvarno da često nama ne dođu najsvjetlije nijanse.
      To je polutrajni lak Clarissa Lei u nijjansi Soledad. Divna, predivna nijansa :)

      Izbriši
  4. Za kojim puderima iz drogerije to vi najcesce posezete? Hvala Mila

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Prvi drogerijski puder koji me ono baš istinski oduševio je Bourjois 123 Perfect (pisala sam prije par godina o njemu) i on je definitivno promjenio moj pogled na drogerijske pudere. A u zadnje vrijeme sam isprobala i dopali su mi se Rimmel sa crvenim poklopcem, potrošila sam ga pa se ne sjećam naziva, a nikad nisam pisala o njemu, pa Rimmel Match Perfection čiju recenziju pripremam, onda ponovo Bourjois City Radiance o kojem sam također nedavno pisala i Air Mat koji sam zadnji kupila ali ću i o njemu pisati u nekoj skorijoj budućnosti, Catrice Matt Mouse o kojem opet nisam pisala ali ga baš mnogo volim, te ovaj Max Factor o kojem sam u ovoj recenziji pisala.To mi za sada pada na pamet jer su to sve puderi koje sam isprobala u zadnje vrijeme a sigurno ima još toga :)

      Izbriši
  5. Sa crvenim poklopcem je Rimmel Lasting finish, po mom misljenju trenutno najbolji drogerijski puder...Jedva cekam recenziju Match Perfection :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Oličan je, daaa :) ide ovih dana ta recenzija :)

      Izbriši
  6. Prelijepa si na ovoj zadnjoj fotografiji, i bas ti dobro stoji ovaj puder...a i cjelokupan makeup je ekstra. Ni ja do sada nisam probala Maxfactor pudere,ali ovaj me bas zainteresovao nakon tvoje recenzije, a i sada je u Cm-u na akciji, dobije se maskara 2000 kalorija gratis.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala puno :) jako lijepo izgleda na koži, a trajnost nenadmašiva :) to je odlična akcija :)

      Izbriši
  7. Dobila sam uzorak uz Ljepotu i Zdravlje prosli mjesec i razocarala sam se. Meni je miris je bio bas ruzan, nije mi se nimalo dopao a cim mi miris ne odgovara, proizvod ne mogu da koristim.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Oprosti mu miris, ako ti se već toliko ne dopada, jer brzo izvjetri :) sigurno bi ti se dopao kako izgleda na licu :)

      Izbriši
  8. I ja sam dobila uzorak. Lepo se razmazuje i prekriva, postojanast mu je isto dobra na mom licu, ali miris mu je uzasan. U jednom momentu sam se okrenula oko sebe da vidim kome to smrde noge, dok nisam shvatila da je to od pudera :) Sreca u nesreci je sto se miris ne zadrzava na kozi duze od par minuta.
    Koristim healty mix i je bas prijatan, mozda je i to doprinelo da mi ovaj bude odobjan :)

    OdgovoriIzbriši
  9. Koji puder preporučate za masnu kožu,a da ne sadrži SPF? :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)