L'occitane en Provence - linija badem - MAKEUP ARENA

4/14/2016

L'occitane en Provence - linija badem




Danas je na repertoaru predstavljanje nekih proizvoda jedne od napopularnijih linija znanog nam brenda L'occitane, linije badem. Prije nego vam donesem detaljnije napisanu recenziju, ukratko ću vam predstaviti proizvode uz neke generalije o njima.

L'OCCITANE je razvio kolekciju prirodnih proizvoda za njegu tijela nadahnutu iznimnim svojstvima badema iz francuske pokrajine Provanse. Njegova čudesna svojstva učvršćivanja i vraćanja elastičnosti kože ujedinjena su u proizvodima za njegu tijela, kremama, losionima, pilinzima i sapunima. Aktivni sastojci badema uspješno se bore protiv "narančine kore" i lijepo oblikuju tijelo.



Badem


Tokom ranog proljeća, drvo badema izgleda prekrasano i ono je prekriveno delikatnim bijelim cvjetovima, ali tek se u oktobru njeni cvjetovi pretvaraju u plod. L’OCCITANE se obavezao na kupovinu badema  od proizvođača iz južne Francuske, tako da bademovo drvo, koje je odavno zaboravljeno, opet postane poznati dio krajolika u Provansi.

Kad je u pitanju ljepota, badem ima mnoga dobra svojstva. Ako je badem hladno presovan pretvara se u hranjivo ulje, koje je odlično za korištenje kao gel za tuširanje. Ako se ekstraktuje, onda se dobije mlijeko badema, idealno za omekšavanje kože. Pored toga drobljeni bademi se mogu koristiti za piling kože. Na kraju, procesom hidrolize se dobija bademov ekstrakt za učvršćivanje koji garantira nevjerovatne rezultate mršavljenja. Tako da je pravo vrijeme za korištenje ove linije, da pripremimo svoje tijelo za ljetnu sezonu.



Ulje za tuširanje od Badema, 250 ml
 35 KM

U 2004, Loccitane je izumio svoje prvo ulje za tuširanje sa bademom iz Provanse. Postalo je internacionalni best seller.

Raskošno ulje s blagotvornim djelovanjem jedinstveni je proizvod za tuširanje koji u dodiru s vodom stvara nježnu pjenu. Obogaćeno bademovim uljem već tijekom tuširanja hrani epidermu, poštujući hidrolipidni zaštitni sloj kože. Poslije upotrebe koža je svilenkasta i namirisana ugodnim i svježim mirisom badema.
Ova formula je stekla svijetski uspjeh, mnogo odanih obožavatelja, što je razlog zašto je laboratorija Loccitana osigurala da ovaj kultni proizvod ostaje djelotvoran i uravnotežen kao i do sada. 
Omiljeno za suhu i osjetljivu kožu, ulje za tuširanje nam omogućava da uživamo u prednostima kože koja je hidratizirana i nahranjena tokom cijelog dana.



Bademov biserni mliječni veo, 250 ml
59 KM





Sa ultra lakom i brzo upijajućom teksturom, ovo mlijeko za tijelo u kombinaciji sa bademovim uljem, mlijekom i proteinima doprinosi da vaša koža izgleda meko i zategnuto. Svjetlucave mikro čestice vizualno zaglađuju kožu, pružaju joj zdravi sjaj i svjež izgled. Čini kožu glatkom, mekom i hidratiziranom, ostavlja je namirisanom mirisom slatkog badema tokom cijelog dana.
Upotrijebljava se tako što ćemo ga umasirati ujutro i/ili navečer kružnim pokretima, uvijek od vrha prema dnu.  Ne sadrzi: mineralna ulja i linolin.


Piling sapun od badema, 50 g
7,50 KM




Nježni biljni toaletni sapun s hranjivim bademovim uljem i mljevenim bademovim ljuskama upotrebljavamo za tuširanje ili u kupki. Sadrži bademovo ulje koje hrani i zaglađuje kožu, te poboljšava njenu strukturu. Mljevena bademova ljuska nježno uklanja odumrle stanice kože, poboljšava mikrocirkulaciju kože i daje joj profinjen, svjež miris badema.


Ja već neko vrijeme koristim upravo ova tri proizvoda, pa jedva čekam da vam prenesem svoje dojmove o njima, a do tada ću da vas pitam da li ste već isprobale neke od proizvoda iz linije badem, i ako da, kako ste zadovoljne?



PR objava

2 komentara:

  1. Obožavam badem liniju i stalno imama ulje za kupanje,molim boga da puste toaletnu s ovim mirisom:-)).Ovaj sapun sam imala,jako je grub pa sam ga koristila samo za ruke.Maglica sa svjetlucavim česticama je predobra za ljeto i miris se jako dugo zadržava na koži.Još sam probala i ulje iz ove linije i ono je također preeedivno.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da ti se proizvodi dopadaju, ja sam sa sve jednim, do sada isprobanim, proizvodom iz Loccitane i više nego zadovoljna :)

      Izbriši

Hvala na komentaru :)