L'Occitane en Provence - Peony (Božur) kolekcija - MAKEUP ARENA

6/06/2016

L'Occitane en Provence - Peony (Božur) kolekcija



Danas je na repertoaru predstavljanje L'Occitane en Povence proizvoda iz Božur linije, gdje vam prenosim svoje dojmove, uz predstavljanje istih od strane samog brenda. Pa da ne uvodim previše, prelazim odmah na stvar :)



Krema za savršenu put Raskošan Božur  74,00 KM


Šta kažu u LOccitane en Povence za ovaj proizvod?

Proizvod je nagrađen prestižnom nagradom COSMOPOLITAN BEAUTY AWARD po izboru stručnog žirija u kategoriji – Njega za hidrataciju. U laboratoriju L'OCCITANE oblikovan je jedinstveni kompleks za kolekciju Raskošan božur, koji združuje uljepšavajući ekstrakt božura i mineralne pigmente za optičku korekciju puti. Ta ekskluzivna i jedinstvena kombinacija trenutačno pomaže u postizanju savršenog izgleda puti. Zahvaljujući tom jedinstvenom kompleksu i njegovoj patentiranoj formuli, primjerenoj za sve tipove kože. 

Krema za savršenu put trenutačno uljepšava kožu i ona svakog dana postaje sve ljepša: 

OPTIMALNA HIDRATACIJA: koža je dubinski hidratizirana u svim uvjetima zahvaljujući izvrsnoj kombinaciji sastojaka, koji joj omogućavaju da diše iako pritom stvaraju zaštitni površinski film. 

BLISTAVOST PUTI: koža trenutačno djeluje blistavije. Put je vidljivo osvježena, blistava i odiše zdravljem. 

TEKSTURA KOŽE: koža je zaglađena i baršunasto meka. Proširene pore, bore i nejednakosti kože su vidljivo smanjene. Koža je u potpunosti hidratizirana, zaglađena i nevjerojatno meka te blista svojom prirodnom ljepotom. 



Šta vam ja mogu reći o kremi?

Prvo ću malo opisati ambalažu jer ne znam da li slike mogu dočarati koliko izgleda luksuzno. Napravljena je od stakla crvene boje, u rukama ima težinu koja nam samo potvrđuje da se radi o luksuznom proizvodu. Srebreni poklopac i slova te iste boje su se savršeno uklopili uz ostatak priče.

Dalje prelazimo na miris. Moj najteži dio kod opisivanja proizvoda će se svesti uvijek na superlative kada mi se miris dopada, a ovdje je božanstven. Na početku, kada sam tek isprobala proizvode, dešavalo mi se da po nekoliko puta otvorim posudicu sa kremom i mirišem i oduševljavam se. I danas nakon gotovo mjesec dana korištenja ove kreme, samo mogu reći da oduševljenje ne jenjava. Ako ste sretnice i imate L'Occitane u svom gradu, moliću lijepo da je pomirišete kada budete imale priliku i vratite se ovdje da mi potvrdite da ste jednako oduševljene :) Ili to uradite odmah, ako ste imale priliku da kremu isprobate. Primam i utiske o kremi, ako ste je isprobale :)

Krema je bogate gelaste formule. Sa naglaskom na pridjev bogata. Obično gelaste formule budu vodenkaste, a ovdje se radi o formuli koja to definitino nije. Krema jeste lagana, ali nije vodenkasta, nego po nanošenju na lice ostavlja mekoću i zaglađenost kože i sa njom je mazanje lica zagarantirano uživajući ritual. Osim omekšane i zaglađene kože odmah po nanošenju ostavlja izgled odmorne i svježe kože, osjećaj koji se kako sam kremu duže i duže koristila, sve više pojačavao.

Po samoj formuli i ponašanju ove kreme na mom licu bih rekla da je namjenjena za sve tipove kože kojima treba hidratacija, nije bazirana na tome da samo odgovara određenom tipu kože, nego stanju u kojem se koža nalazi. Ne znam da li ste upratile da ja sve češće koristim kreme koje nisu striktno samo za matiranje (matirajuće i dalje koristim za dane kada su dugo izbivati van stana, te možda neću imati priliku da provjerim da li je sve od šminke na mjestu) i čak mi ne smeta nekoliko puta u toku dana popraviti šminku, ako dobijem kožu koja odiše blistavošću. Odlična je podloga za šminku, jer dugo drži kožu nahranjenom, pa se može izvrsno kombinirati i sa matirajućim puderima te stvoriti balans za nas masne, gdje njegu obezbjeđuje L'Occitane, a matirajući puder određeno vrijeme drži neželjenu masnoću pod kontrolom.

I da, ne mogu se oteti utisku da svima glasno i jasno kažem koliko me krema oduševila.



CC krema za savršenu put Raskošan Božur SPF 20 57,00 KM


Šta kažu u LOccitane en Povence za ovaj proizvod?

Prozračna i hidratantna tekstura omogućava koži da „diše“ i transformira je tijekom nanošenja, kako bi se postigao prirodan izgled puti.  Tijekom cijelog dana zadržava svježinu i blistavost, a put djeluje ujednačeno.

NIJANSE: Za ružičastu boju puti odaberite light (svjetliju) nijansu, dok za trenutačno blistav izgled puti radije odaberite medium (tamniju) nijansu. Proizvod nanesite ujutro nakon nanošenja dnevne hidratantne kreme. Za prirodan izgled dostatna je upotreba CC kreme, dok za sofisticiraniji izgled završite njegu s tekućim puderom ili korištenjem BB kreme. 


Moji dojmovi o CC kremi:

Kao što su to lijepo objasnili u L'Occitane-u, ja ću samo da potvrdim da se CC krema može da se nosi samostalno ili ispod tekućeg pudera, ovisi o stanju vaše kože kako ćete je nositi. CC je oznaka za Colour Correcting gdje je akcenat na suzbijanju pojava na licu, poput crvenila ili sivila kože ili bilo koje druge neželjene boje na licu, naravno uz odgovarajuću nijansu CC kreme jer nije jedna te ista namjenjena za prekrivanje svih neželjenih boja na licu. Ova CC krema sadrži iluminirajuća svojstva i ružičaste je boje, pa bih rekla da ova nijansa najbolje odgorava svima kojima je sivilo lica glavni problem, dodatno iluminirajuća svojstva daju svježinu tenu. 

Smještena je u mekanu tubicu sa uskim otvorom, te je njeno korištenje olakšano jer kroz uski otvor sigurno neće izaći više proizvoda nego što nam je potrebno.

Miris je isti kao i kod kreme, superlativi gdje ste nestali, sada kada vas toliko trebam :)

Kada kremu istisnem iz tube ona je bijele boje (što ćete vidjeti nešto niže na slici), ali po utrljavanju u kožu poprima svijetli roskasti podton. Sretnice sa lijepom kožom kojoj eventualno treba malo svježine i odmornog izgleda će ostati samo na njoj, uz eventualno fiksiranje nekim puderom u prahu ili kamenu, a mi vlasnice malo nesretnijeg tipa kože ćemo prekrivanje pojačati sa tekućim puderom. Ja otkako je imam, koristim je umjesto baze za lice, dopada mi se taj efekat korigiranja prirodne boje kože, na koju zatim nanosim nešto jače prekrivanje uz pomoć tekućeg pudera, koje moja koža zahtjeva. Zaista sam zadovoljna kako to sve skupno izgleda na koži.


Mana, ako se to može nazvati manom, je što nanošenjem kreme i cc kreme, pa preko tekućeg pudera, ne dobijem neku ekstra trajnost šminke na svom izuzetno masnom licu, ali vjerujte mi kad kažem da mi to ni malo ne smeta, par blotanja lica u toku dana riješi taj problem. Ono što je bitno da šminka ostaje na licu nakon što nešto sebuma uklonim sa nje.

Toaletni sapun Božur  75 g  9,00 KM


Šta kažu u LOccitane en Povence za ovaj proizvod?

Toaletni sapun nježno očisti ruke i tijelo. Kožu parfumira profinjenim zeleno-cvjetnim notama, nadahnutim rascvalim cvjetovima božura. Dobro zapjenite na mokroj koži i potom isperite.


Gravura Božur-a na sapunu je zaista divan detalj, oku ugodan onako na prvu, po otvaranju sapuna. Iako je namijenjan i za korištenje na tijelu i rukama, ja ga koristim samo za ruke jer sam pomalo smotana da baratam sapunom kada se tuširam :)

Miris je nešto drugačiji, blaži, "sapunastiji" i "zeleniji", "zelena" nota se zadržava neko vrijeme na koži, a ono najvažnije i vjerujem svima bitno je da ne isušuje kožu.


Nisam isprobala sve proizvode koje nam nudi L'Occitane en Provence, ali ono što jesam (a jesam dobar dio njihovih proizvoda) me sve redom oduševi. Sav taj pristup proizvodnji proizvoda, briga o radnicima, briga o tome da kvalitet bude na nivou me iznova i iznova fascinira. Bravo L'Occitane, to je način da se dobiju zadovoljni potrošači i da se iznova vraćaju vašim proizvodima.

Svaki put kada napravim recenziju L'Occitane en Provence proizvoda, komentari ispod budu da ste jednako zadovoljne, zanima me da li će i ovaj put biti tako, a vjeujem da hoće i posebno me zanima šta kažu cure sa suhom kožom za proizvode iz ove linije, pa da potvrdimo ili opovrgnemo tezu da bi ova linija odgovarala za svaki tip kože koji traži hidrataciju? Da vas čujem?


PR prozvodi

Broj komentara: 7:

  1. Odgovori
    1. Drago mi je da si jednako zadovoljna, primijetila sam da i ti mnogo voliš Loccitane :)

      Izbriši
  2. Evo cure sa suhom kožom kojoj je krema sa-vr-še-na! Tako da - da, definitivno prolazi za sve tipove kože. A slažem se sa svim iznad napisanim, preoduševljena sam linijom!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je čuti da i tebi odgovara, definitivno jeste za sve tipove kože, hidratacija je potrebna svima :)

      Izbriši
  3. Ovim su me dvojcem, kremom i CC kremom, namazali kad sam bila na osvojenom tretmanu lica u Loccitanu :D Moram priznati da me oboje oduševilo; krema jer odlično hidrira, a CC krema jer daje prirodan, a odličan finiš. Definitivno ih želim!

    OdgovoriIzbriši
  4. Probala sam cc kremu .
    Odgovara mi.
    Odličan post :)
    Pogledaj moj blog https://herecomesajla.blogspot.ba/

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)