MAC Oh Lady vs. GR Longstay 05 - MAKEUP ARENA

6/18/2016

MAC Oh Lady vs. GR Longstay 05




By Ivana

MAC Oh Lady je ruž koji sam lovila po parfumerijama i web-shopovima još od trenutka kada je izašao, nekad početkom 1.mj. ove godine. Od svih boja iz ove Macove retro matte liquid lipstick kolekcije jedino mi se ova nijansa svidjela i naravno, odmah se rasprodala, što je samo još više pojačalo moju želju da ga imam. Nedavno sam ga uspjela konačno kupiti, ubrzo nakon toga su nam stigli i GR Longstay tekući ruževi, i pogodite koja mi je boja najviše zapela za oko? 05 za koju sam već ranije, googlajući swatcheve, posumnjala da bi mogla nalikovati mom MAC ljubimcu. Da li sam bila u pravu - procijenite sami u nastavku posta.  


Oba ruža dolaze u za tekuće ruževe standardnoj ambalaži: uska bočica + spužvasti aplikator. Macov aplikator je nešto precizniji za nanošenje ali i kupi više proizvoda koji moram brisati od grlo bočice koja onda zbog toga ponekad zna izgledati neuredno. Oba su funkcionalna i tu nema neke pretjerane filozofije.



Sad dolazimo do glavnih stavki - pigmentacija, nanošenje i trajnost. Oba su ruža ludo pigmentirana, a GR možda čak i mrvicu jače. Jednako se lako nanose i u najtanjem mogućem sloju u potpunosti prekrivaju usne. O trajnosti ovih GR tekućih ruževa ste mogli već čitati u Jasmininom postu, a ja ću samo nadodati da nimalo ne zaostaju za MAC-om. Sam osjećaj na usnama je uvijek subjektivna stvar kad su ruževi u pitanju, kod mene osobno se oni jednako ponašaju - malo zatežu ali ništa na što već nisam navikla kod tekućih mat ruževa.


I za kraj nam još samo ostaju swatchevi. Prilikom swatchiranja na ruci moje oko detektira zaista minimalnu razliku u boji. Rekla bih da je u jako tankom sloju GR 05 mrvicu zagasitiji od Oh Lady, ali čim se nanesu u normalnom ili malo jačem sloju, razlika je zaista zanemariva, barem po mom mišljenju. Na slici ispod swatcha sam na jednu polovicu usana nanijela MAC a na drugu GR i kao što možete vidjeti - razlike nema.






Jeste li već isprobale neki od ova 2 ruža?

Slažete li se sa mnom kad kažem kako mislim da svaka sličnost između GR i MAC-a sad već više i nije baš tako slučajna te da je ovo izvrstan dupe za čak 7 puta nižu cijenu (26€ vs 7KM)...?

Hvala na čitanju :)

Ivana

Broj komentara: 8:

  1. Odlicno poredjenje, divne slike i jako zanimljiv post :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da ti se sviđa post a posebno mi je drago čuti za slike, jer sam ja sama njima vječito nezadovoljna :D

      Izbriši
  2. Jedva cekam da i ja ovih dana GR 05 isprobam :D Nadam se da ce i meni ovako stajati :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. sigurna sam da će ti lijepo stajati, ovakve boje po mom mišljenju fino pristaju i toplom i hladnom, i svjetlijem i tamnijem tenu :) javi dojmove, ako se sjetiš :)

      Izbriši
  3. ovoliko sličan dupe još nisam vidjela :D

    OdgovoriIzbriši
  4. Prelijep post .
    Odličan blog !
    Imam ovaj MAC samo u drugoj nijansi .
    http://herecomesajla.blogspot.ba/

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)