Catrice HD Liquid Coverage tekući puder - MAKEUP ARENA

9/07/2016

Catrice HD Liquid Coverage tekući puder




Pored mase tekućih pudera koje trenutno imam, znam da mi nije bila pametna ideja prošetati se do CM-a u dane kada su imali 30% popusta na sve pudere. Ni sama ne znam kako sam se odlučila kupiti baš ovaj puder jer u to vrijeme niti jedno jedino slovo o njemu nisam bila pročitala nigdje na netu, mislim da me moja intuicija povukla prema njemu, plus raspoloženje tog dana koje sam imala za potrošiti malo love, pa mi se ovaj novitet brzinom munje spustio u korpu. Sigurno ste se i same našle masu puta u sličnoj situaciji i kupile proizvod koji vam ne treba, ali eto baš ga želite. Kako i spomenuh, pudera mi ne treba, a ja kupih 3, od čega je ovaj onaj koji me najviše zainteresirao, te sam ga prvog krenula testirati i evo nosim ga već 15-16 dana gotovo svakodnevno, samo sam jedan dan nosila jedan drugi i moje oduševljenje njime ne jenjava.

Eto sad kad sam se na početku, kao i obično, odmah izbrbljala sa dojmovima o puderu, idem krenuti od samog početka.



Ambalaža je staklena sa kapaljkom što je pored pumpice i tubice, još jedan odličan način doziranja. Neću reći da mi je to najdraži način doziranja, i dalje bočice sa pumpicom najviše volim, ali ne žalim se ni na ovaj način doziranja. Desi mi se naravno da ne zatvorim bočicu, ali sreća pa ne baš često :) Kapaljka poprilično precizno dozira željenu količinu pudera. Količina mu je uobičajena, 30 ml, redovna cijena 14.55 KM.

Puder ima miris, ja bih ga opisala kao slatkast, ali imajte na umu ono što sam u više navrata istakla, a to je da nisam neki stručnjak za opisivanje mirisa. Dijelim ih na dopadljive i one druge. Ovaj je dopadljiv plus nije previše intenzivan, pa ga ubrzo po nanošenju više ne osjetim.

Spada u one pudere rjeđe konzistencije pa vrlo lako izlazi kroz otvor kapaljke. Obično takva konzistencija meni upućuje na puder koji ima neko slabije do srednje prekrivanje, ali totalno sam se prevarila u tom mom predrasudu naspram odnosa konzistencije i prekrivanja. Prekrivanje kod pudera je srednje uz laganiji nanos ka nadogradivom, rekla bih potpunom. Na meni prekrije sve nepravilnosti, a moje nepravilnosti su hiperpigmentacije, kapilari, generalno prošarana koža. Dobijem izgled kože kakvu ja volim, a to je ujednačena i mat. Shvatam da ne volimo svi ovu vrstu završnice (jače prekrivanje + mat izgled), mada isto tako znam da puno cura traga upravo za ovakvim tipom pudera, pa čisto da se zna, ako ste u grupi onih koje vole dewy i zdravi sjaj na koži, mislim da bi bolje bilo da ovaj puder zaobiđete.

Ja ga najviše volim nanijeti sa nekim buffing tipom kista, a omiljeni mi je Golden Rose buffing koji je nekako najmekši i najnježniji i  baš ga lijepo nanese. Može se nanijeti i sa beauty blenderom, probala sam jutros na zahtjev jedne čitateljke ;) ali opet tvrdim da meni osobno najviše godi kada ga nanosem sa GR buffing kistom, koji mi je vjerovale ili ne postao omiljeni kist za nanošenje tekućih podloga.

Kako sam spomenula, završnica mu je mat, pa čak nemam ni potrebu da ga dodatno fiksiram. Ne suši se brzo pa imam dovoljno vremena da ga ravnomjerno nanesem. Ja ga najradije kombiniram sa dobrom hidratantnom kremom ispod i prajmerom na kritičnoj zoni. U slučaju da ću ipak izbivati malo duže iz stana, lagano utapkam malo MAC Blot pudera na t-zonu jer smatram da je MAC Blot i njemu slični puderi, jedina vrsta pudera koja bi trebala da ide preko tekućeg pudera koji ima ovako jaku moć prekrivanja. Svaki drugi kameni ili u prahu koji još dodatno prekriva bi bio previše. Da ponovim, ako preferirate dewy izgled kože - bjež'te onda od ovog pudera :) 
Jesam li spomenula da ne oksidira niti četvrt nijanse, boja kroz cijeli dan ostaje ista, što je odlično, s obzirom da dosta pudera oksidira na masnoj koži.

Dolazim do trajnosti i tu mu skidam kapu i dajem naklon do poda. U zadnje vrijeme često boravim van stana po 10-ak sati i moram nositi trajniji puder. Uvijek u takvim situacijama nosim Estee Lauder Double Wear, koji je moj puder broj 1, ali moram priznati da mu ova povoljna verzija dosta dobro konkurira. Nije on meni postao zamjena za ELDW, niti će to postati, ali je vrlo dobar konkurent, posebno kad uzmemu u obzir i cijenu. Kada ga tek nanesem budem potpuno mat, to je otprilike onaj izgled koji ste mogli vidjeti na slici u jučerašnjem postu OVDJE, već kroz pola sata ja ne budem baš toliko mat, ali budem daleko od toga da mogu reći da sam se usjala, bude taman onako kako ja volim. Sa njim se ono pravo počnem prosijavati kroz neka tri sata, tada pokupim sebum i izgleda jednako dobro kao i kad sam se tek našminkala. Kroz 6 sati primjećujem da mi je nestao na pokojem mjestu na nosu i oko nosa, ali ništa značajno što ugrožava izgled. Tek kroz 8 sati vidim da nestaje i na drugim dijelovima lica. Možda je nekome ova trajnost mala, ali molim vas podsjetimo se da je moja koža izuzetno masna, kroz ovaj protekli period šminkanja drugih ja se još uvijek nisam susrela sa kožom koja je masna poput moje. Tako da ove moje rezultate koje sam postigla sa puderom slobodno možete smatrati izvanrednim. Po meni je ovo puder koji je idealan za masnu i mješovitu kožu, s tim da kod mješovite kože treba paziti za suhlje djelove i eventualno ih malo bolje nahraniti. Vjerujem da čak i normalnoj koži može odgovarati uz malo bolju pripremu jer iako je puder matirajući, on je rijedak pa se može dozirati onako kako želimo.

Dolazim i do one, po meni jedine zamjerke. Postoji u 4 nijanse, koje su sve relativno svijetle. Ja sam si izabrala nijansu 030 jer su mi prethodne dvije bile presvijetle. Meni gotovo duh svijetloj su bile presvijetle :) Prva nijansa je neutralna, druga ide na roskasto, treća (ova moja) je bež podtona. Nijansa 040 je nešto malo tamnija, ali opet nedovoljno tamna za sve vas sa tamnijim tenom kože.

nijansa 030 Sand Beige

INGREDIENTS:
AQUA (WATER), DIMETHICONE, TALC, PEG-10 DIMETHICONE, TRIMETHYLSILOXYSILICATE, POLYPROPYLENE, ISODODECANE, CETYL PEG/PPG-10/1 DIMETHICONE, NYLON-12, HDI/TRIMETHYLOL HEXYLLACTONE CROSSPOLYMER, SODIUM CHLORIDE, HYDROGEN DIMETHICONE, GLYCERIN, MAGNESIUM SULFATE, DISTEARDIMONIUM HECTORITE, METHICONE, ETHYLHEXYLGLYCERIN, SILICA, ALUMINUM HYDROXIDE, PROPYLENE CARBONATE, DEHYDROACETIC ACID, SODIUM DEHYDROACETATE, PHENOXYETHANOL, BENZOIC ACID, PARFUM (FRAGRANCE), CI 77491 (IRON OXIDES), CI 77492 (IRON OXIDES), CI 77499 (IRON OXIDES), CI 77891 (TITANIUM DIOXIDE).

Umjesto zaključka :) oduševljena sam i prosto ne mogu da vjerujem da za ovako malo love postoji ovako dobar puder, koji ponavljam vam, zadovoljava moje (a možda i vaše :)) prohtjeve kada je puder u pitanju. Prekrivanje, trajnost, mat završnica - to su moja tri glavna prohtjeva.


Mislim da su velike šanse da mi ovo postane omiljeni drogerijski puder ili ako ne omiljeni onda sigurno u samom vrhu nekoliko omiljenih :)

Da li ste ga probale ili imate namjeru?

Broj komentara: 27:

  1. Prvo da pohvalim recenziju, 😀.. Ja inace kad nesto planiram kupiti prvo citam recenzije.Svaka cast ,sve je fino objasnjeno,ne samo ovaj post vec svi,pogotovu recenzije o ruzevima.Pratim Vas dugo,samo nastavite tako.. ☺ Sto se tice pudera svi ga hvale.. Ovih dana ga planiram kupiti da isprobam.Nadam se da cu i ja biti zadovoljna..Lp 😊😊

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Drago mi je da ti se recenzija dopada Erdina, hvala ti na riječima podrške :)
      Nećeš se pokajati ako si u potrazi za ovim tipom pudera :)

      Izbriši
  2. Kako me obraduje svaki tvoj post. Jedna sam od cura koje bas ne komentiraju postove nego ih samo pozorno prate. Koristim estee godinama idem si kupiti odmah ovaj. Ostani tako dobra.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno i drago mi je da si se ipak odlučila ostaviti komentar :)
      Da se razumijemo Estee ostaje Estee i br. 1 i njega se ne odriči :D ali neće te ni ovaj razočarati, sigurna sam.

      Izbriši
  3. Hvala puno :) Uvjerila si me da kupim i njega , a i ovaj Golden Rose kist.

    OdgovoriIzbriši
  4. Voljela bih ga probati, ali bojim se da su sve nijanse presvijetle :-(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zaista jesu posvijetle, nadam se da će dodati još barem 2 srednje i 2 tamnije jer imati ovako svijetle nijanse u ponudi je šteta.

      Izbriši
  5. Ja nemam previše pudera, ali imam Bourjois CC kremu kojom sam veoma zadovoljna, i L'Oreal 24h matte kojim sam prezadovoljna...i opet me baš vuče ovaj, a ti nisi pomogla tome da mu odolim ovom recenzijom! :D

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ah volim i ja Bourjois CC kremu, sjećam se da sam i nju na blef kupila i nisam se razočarala :) jedino što ona malo slabije traje na mojoj masnoj koži, ali obožavam je nositi kad idem na kratko iz stana, prekrasno izgleda na licu :) Loreal 24 matte kupih kad i ovaj, to je puder koji sam samo jednom nosila u ovom periodu testiranja Catrice i evo od danas krećem sa njegovim testiranjem jer čini mi se da bi mi se i on mogao dopasti. Drogerijski puderi su sve bolji i bolji :)

      Izbriši
  6. Odlična recenzija :)
    Mene od kupnje dijeli samo još 1 informacija - da li se uvlači u šire pore na obrazima i ističe ih? Ja ima m taj problem s jako tekićim puderima kao što su Maybelline Affinitone i Affinimat, skoro svi Avon puderi i Catrice Even Skin Tone.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hvala ti puno :)
      a vidi kod mene je baš kontra. Svi ovi tekući puderi koji su rjeđe konzistencije redovno mi najmanje ističu pore, a svi gušći se baš zavale u poru :/ dakle odgovor je - ne ističe mi pore, čak ih i fino zagladi pa djeluju pliće, sve do momenta kada počne izbijati sebum, a svi masnokožci znaju da je to pakao za nas, sebum reflektuje svjetlost pa onda one još duplo gore izgledaju :/ zato je blotanje tokom dana obaveza :) btw Maybelline Affinimat mu je teksturom sličan, samo manje prekriva :)

      Izbriši
  7. Definitnivno moram probati i taj puder! Nedavno sam kupila ELDW puder, ocekivala sam wow efekat, da traje dugo itd..
    To se nije desilo.. Lice izgleda predobro nakon nanosenja puder, prekrije svee, ali vrlo brzo prosija, isto kao da sva masnoca izbijee, sjajim se sva bukvalno, dok mi se to s dosta jeftinijim nekim puderom ne desavaa..
    Zaista sam razocarana, nakon toliko pozitivnih komentara na ELDW, da se nadjem ja jedna i razocaraam.. :(

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Najteže mi padne kada pročitam da nekome ne odgovara nešto što ja obožavam :) ali onda se prisjetim da ne postoji proizvod koji može apsolutno svima odgovarati, ma koliko on bio odličan. Sigurno nisi jedina kojoj ne odgovara, stoga se ne brini, naći ćeš i ti svoj savršeni, ili barem skoro savršeni puder :) Ali prije nego ga odlučiš potpuno odbaciti, preporučujem ti da ga isprobaš sa bazom. Ja svaki, ali svaki puder nosim sa bazom i neću reći ni da je do baze ni do pudera, ali mora da se pojavi savršena kombinacija. Npr kunem se u Collistar bazu, ali mi ona ne pomaže kod nekih pudera, dok npr kombinacija Collistar baza i ELDW su vrh vrhova. Mogu se našminkati ujutro u 8 i biti sigurna da ću imati puder i u 8 navečer, naravno uz povremeno skidanje viška masnoće. Niti jedna baza i puder ti neće u potpunosti smanjiti lučenje sebuma, ali ako ti puder ostane na licu nakon što ukloniš masnoću, to znači da je on odličan :) Ako ti pak ni sa bazom ne bude odgovarao, onda nije za tebe, baci ga, samo mi reci gdje ćeš ga baciti, da se slučajno nađem u blizini ;):D

      Izbriši
  8. Nisam probala i vrlo vjerovatno da neću, jer imam suhu kožu, pa ću odoliti ovom slatkom pakovanju :-)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mislim da ima puno boljih opcija za suhu kožu :) ili jedino miješati ga sa nekim iluminatorom, mada iskreno ne znam niti jedan drogerijski iluminator u tekućoj verziji. Nešto poput MAC Strobe bi bilo super :)

      Izbriši
  9. Kupila jucer! Osim wet'n'wild coveralla, duuugo nisam uzimala drogerijski puder jer bih od svih opristavila, polazem nade u njega! Odlicna recenzija, nadam se da ce i meni, s istim tipom koze kao tvoja, takodjer biti tako dobar :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Tek sad ja vidim ovaj komentar, nadam se da si ga u međuvremenu isprobala i da ti odgovara jednako kao i meni :)

      Izbriši
  10. da li je 010 svjetlija ili tamnija od revlon colorstaya 150 buff, kako bi uporedila ovaj puder sa revlonom? Sve zvuci primamljivo dvoumim se da li da uzmem i ovaj puder, colorstay mi je na putu :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Odlicna recenzija, ali i mene interesuje poredjenje ovog pudera sa revlonom colorstay???

      Izbriši
  11. Odlicna recenzija. Mislim da bi mi mogao odgovarati. Dobro prekrivanje i trajnost. Kombinacija sa kojom nema greske. :)
    Interesuje me samo....koji je to tacno Golden rose buffing brush sa kojim najbolje nanosis ovaj puder?

    Jel to ovaj sa slike ili?

    http://www.makeuparena.ba/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=491&category_id=226&option=com_virtuemart&Itemid=175&lang=bs

    Hvala unapred :)
    Marija

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Draga Marija ja toliko kasnim sa odgovorom da me je lijepo sramota :/ izgubljen je i smisao odgovora. Ja ne znam da li mi nisu došle notifikacije ili sam jednostavno zaboravila, ali u svakom slučaju nije mi namjera izignorirati.

      Izbriši
  12. Znas li mozda neki dobar puder za suhu kozu? Tijekom dana mi se lice sjaji a imam dosta suhi dijelova?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. i mene zanimaa...suha a masna,,, i ja sam duh... al kažu rozi podton., zelene vene imam ruzicasto rumene obraze. i onda žeilm uzet rozi podton pa je inače pretaman, može savijet draga
      :D

      Izbriši
  13. Danas vidjela jednu curu u busu sa saaavvrrsssenim tenom... Morala sam je pitati koji puder koristi pa mi je rekla ovaj...nisam probala ,ali planiram

    OdgovoriIzbriši
  14. Sve si ovo rekla bas kako jeste👌 kupila sam ovaj catrice puder bas prije neki dan i bas sam zadovoljna,imam isti problem previse masnu kozu i koji god sam puder probala nije mi odgovarao usijam se kao jelka😂 mene interesuje sta stavljas prije pudera koju bazu?

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Koristim različite baze, jedna od boljih drogerijskih mi je Catrice u bijeloj tubici, spominjala sam je na blogu u nekom nedavnom postu. Stvarno jedna jako, jako dobra baza.

      Izbriši

Hvala na komentaru :)