Debby - grupna recenzija - MAKEUP ARENA

3/22/2017

Debby - grupna recenzija


 


U proteklom periodu sam imala priliku isprobati nekoliko Debby proizvoda, pa sam si zamislila da ih smjestim u grupnu recenziju i time vam u nešto kraćim crtama predstavim sve proizvode sa slike.

Znamo da je Debby brend dio Deborah Milano grupacije, a ako vas zanima kako su ga konkretnije opisali na svojoj web stranici, klik OVDJE. 

Nude & Perfect fluid foundation
30ml / 13.95 KM


Sama ambalaža se ne razlikuje od drugih sličnih ambalaža koje su ovog tipa, tubica koja stoji na poklopcu, jednostavan način doziranja, nemam ništa posebno istaknuti osim ono što sam već više puta rekla, bočica sa pumpicom ili mekana tubica, sasvim svejedno, oba načina doziranja mi odgovaraju.


Puder je dostupan u drogerijama (u Tuzli samo u CM-u, nisam sigurna za ostale gradove). Nijansa 01 Ivory koju ja imam je jedna od svjetlijih drogerijskih nijansi, pa sam sigurna da će ova nijansa obradovati sve Snjeguljice.

Puder je hidratantne teksture i kad ga nanosim podsjeća me na neku BB kremu, ali neku koja ima malo jače prekrivanje od većine BB krema. Prekrivanje mu je slabije ka nadogradivom srednjem, ja definitivno nadogradim na mom tenu sa nekim umjerenim nepravilnostima, tipa mjestimično crvenilo od kapilara i pokoja flekica zaostala od mega velikih hiperpigmentacija. Odlično mi ujednači ten, prekrije sve nabrojane nepravilnosti i ne ostavlja dojam maske na licu. Završnica ovog pudera je lagano dewy, pa je preporučljiviji za normalnu i suhlju kožu i sve one mješovite i masnokožce koji požele prirodniji izgled na licu. Ja sam čak i pozitivno iznenađena da na mom licu izdrži nekoliko sati do one faze prosijavanja kada je već vrijeme da iz torbe vadim papiriće za blotanje ili barem papirnu maramicu i pokupim višak sebuma. Ako volite isključivo mat izgled (ja vas razumijem jer sam i ja nekad bila u samo toj fazi, no sada tu fazu rado prevarim i sa nešto svježine na licu), onda vam ovaj puder možda neće biti po mjeri. No apelujem na vas da nekad izađete iz vlastite komforne zone i isprobate neke druge završnice na licu jer vam se možda i dopadne konačni izgled, nebitno da li je u pitanju ovaj puder ili neki drugi slične teksture.

Na samoj ambalaži je navedeno da se puder prilagođava koži i daje prirodnu završnicu, te da minimizira pore i regulira lučenje sebuma, te i hidrira kožu. Ono što među ovim nabrojanim želim skrenuti pozornost je da zaista ne ističe pore, ne znam da li bih se usudila reći da ih baš minimizira, ali ih ni malo ne ističe, baš zbog te lagane teksture. Lagane teksture pudera pogoduju licu sa izraženom teksturom kože, baš zbog izostanka te težine koja se kod pojedinih težih tekstura pudera hoće "zavaliti" u pore i učiniti ih izraženijim.

 Powder Experience Mat & Fix Loose Powder
30 g / 15.30 KM


Iako je puder u prahu na oko zastrašujuće bijelkasto-roskaste boje, nemojte imati ni malo brige oko toga jer je potpuno proziran, ne ostavlja boju i prilagođava se svakoj boji kože. Odličan je dodatak za masnokožce, da osiguraju bolju trajnost tekućeg pudera iz ovog posta. Ono što ja preporučujem je da koristiti jako malu količinu ovog pudera za fiksiranje tekućeg, jer u suprotnom možemo dobiti kontraefekat. Uvijek je pudere u prahu bolje koristiti u manjim količinama. U svom sastavu ima siliku, koja je zadužena za regulaciju sebuma, ali u sastavu ima i talk, koji također regulira lučenje sebuma, ali hoće kod nekih osoba začepiti pore, ja osobno nemam negativno iskustvo sa talkom u proizvodima. Jako sitno je mljeven i pod prstima je svilenkast.


Eye Pencil 
 6.95 KM


Olovka za oči me bukvalno oduševila. Moram da priznam da je jedna od boljih olovaka za oči koju sam probala, nevezano da li se radi od drogerijskom ili high end proizvodu. Prije svega da primijetim da je jako crna. Sigurno vam se nekad desilo da isprobate crnu olovku za oči, a ona je u biti više siva nego crna. Eh ovdje je slučaj potpuno suprotan, crna da crnja ne može biti. Kada je tekstura u pitanju ona je opet fenomenalna, niti previše tvrda da bi zapinjala po osjetljivoj koži kapaka, a niti mekana da bi pucala pri aplikaciji i topila se na kapcima. Toliko je precizna da je uspjevam nanijeti kao tuš. Osim što je precizna, mogu je pohvaliti i kada je trajnost u pitanju. Na mojim kapcima ostaje dok je ne skinem i niti u jednom dijelu dana se ne preslika na gornji dio kapka, iako su moji kapci poprilično spušteni. Nisam ovoj olovci uspjela naći niti jednu manu i od srca je preporučujem.

Strobing Chubby
5.5 ml / 15.75 KM


Strobing stik je smješten u ambalažu sličnu ruževima, dakle odvrće se i tako dolazimo do proizvoda. Kremast je, ali ne pretjerano, da bi nam moglo smetati i da se topi na koži. Nije pretjerano sjajan, pa će više odgovarati curama koje vole decentniji sjaj na jagodicama ili za nošenje preko dana, kad možda i nije baš prihvatljivo da sijamo previše. Osim toga može se koristiti da se pojača intenzitet hajlajtera u kamenu, gdje se isti veže za kremasti proizvod i čini se intenzivnijim. U sebi nema gliter čestice ili ako ih ima onda su toliko sitno mljevene da ih moje oko ne može zapaziti. 
Ja ovaj stik nosim za dnevne varijante. Ne nanosim ga direktno iz ambalaže jer mi tako hoće skinuti dio pudera na jagodicama, nego pređem prstom preko stika i onda ga nanesem tapkanjem na kožu.
Sve u svemu šampanjac-zlaćasta nijansa daje jako lijepi, suptilan efekat na jagodicama.

Kiss My Lips Longlasting Lipstick
 7.90 KM


Volite trajnije ruževe, a ne volite mat završnicu? Onda zastanite kraj ovih ruževa na Debby stalku i obratite pažnju na ove ruževe. Klasična plastična ambalaža ga ne odvaja od drugih ruževa, ali ga zato ova nijansa svrstava u moje favorite kada je u pitanju boja za dane kada nosim neutralne nijanse. Nijansa 03 Nude Rose je mauve-smećkasto-nude, neki miks ili samo jedna od ovih boja, to će ovisiti o boji vaših usana. Na mojim usnama je taj neki miks. No svakako nijansa na koju predlažem da obratite pozornost. Završnica mu je satenska, nema sjaja, ali nema ni mat izgleda, negdje je između. Trajnost mu je nekih 3-4 sata, ali s obzirom da je ova nijansa neutralna, on i kad nestane sa dijela usana, ne primijeti se. Jako je ugodan na usnama.




Ako sam preskočila nešto što vas zanima o određenom proizvodu, slobodno mi pišite, rado ću dodati sve što vas zanima.

Da li ste već isprobale nešto od Debby proizvoda, ako da, koji je vaš omiljeni?


PR proizvodi

Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala na komentaru :)