Yves Saint Laurent - All Hours tekući puder - MAKEUP ARENA

11/09/2017

Yves Saint Laurent - All Hours tekući puder



Od momenta kada su počeli hvalospjevi za ovaj puder širom neta, zapisala sam ga na moju imaginarnu wish listu. Kažem imaginarnu jer ona postoji samo u mojoj glavi, ne na papiru, pa ako neki proizvod uspije da se izbori i ostane u mojim mislima duže od 2 dana, onda znam da ga stvarno želim. YSL All Hours je bio stalno tu negdje u mojim mislima, nisam previše intenzivno razmišljala o njemu jer sam tih dana kupila nekoliko pudera i mislila se da mi ne treba još jedan, ali... Jedna posjeta parfumeriji Plaza i htjela sam ga isprobati, da vidim kakva je tekstura, divna prodavačica mi je dala testere i tu ljubav počinje :) Nisam ga odmah tada kupila ali vratila sam prvom prilikom, bio je neki popust i puder je bio moj.



 
Ambalaža, količina, cijena, nijanse i dostupnost

Bočica je klasična četvrtasta, matirana, jednostavno lijepa. Ima pumpicu za lakše doziranje. Količina je nešto manja od uobičajene, pa dobijemo 25 ml za cijenu od 105 KM. Da je u njemu uobičajena količina od 30 ml, cijena bi mu srazmjerno količini iznosila 126 KM, što ga čini jednim od skupljih pudera koji sam isprobala. Spomenula sam da sam ja svoj kupila kada je bilo sniženje, pa su u Plazi bile neke grebalice i na mojoj je bilo 10% popusta pa je plaćen 94.50 KM. Ukupno je dostupno 22 nijanse, dok kod nas nisu uvezene baš sve. YSL proizvodi se kod nas mogu kupiti u svim bolje opsrbljenim parfumerijama. Moj puder je u nijansi B40, koja spada u svijetli do srednji ton sa neutralnim podtonom. Prefiks ispred broja označava podton, dakle BD je neutralni ka toplom, B je neutralni, a BR je neutralni ka hladnom.




Miris, konzistencija

Puder ima lagani slatkasti miris koje se vrlo malo osjeti prilikom nanošenja. Sama konzistencija mu je srednje gusta, kremasta.

Završnica na licu, stupanj prekrivanja, trajnost

Na licu ostavlja polumat završnicu, iz kože izbija kao neki lijepi zdravi sjaj, nije potpuno suho mat. Usprkos tom zdravom sjaju, na licu je iznimno postojan, pa primjećujem da tek kroz 3 sata počinje lagano da izbija sebum koji moja koža proizvodi u neograničenim količinama :) i sve što uradim je pokupim lagano višak sebuma i puder se zadržava na koži. Napominjem da svaki puder nosim sa prajmerom ispod jer mojoj koži prajmer uveliko pomaže da se produži vrijeme trajnosti pudera. Testirala sam ga sa više prajmera koje trenutno volim i slično, gotovo isto, se ponašao sa svima njima, što ne čudi jer sve su to već ranije testirani prajmeri koji odlično rade na mojoj koži. Najprije primjećujem da mi puder počinje nestajati sa nosa, kroz nekih 7-8 gdje i inače prvo nestaje, što mi je pomalo čudno, kada uzmem u obzir da mi nos nije najmasniji dio lica, nego čelo. No i tada to ne izgleda alarmantno na licu. Ono što je meni bitno da kada se vratim kući nakon cjelodnevnog izbivanja od nekih 10 sati, ja i dalje imam puder na licu i ako mene pitate to je i više nego odlična trajnost. Što se tiče prekrivanja rekla bih da je ono srednje, ka nadogradivnom jačem. Meni prekrije sve nepravilnosti, ali moje nepravilnosti su uglavnom prošarana koža, sa nešto popucalih kapilara i nešto sitnijih flekica zaostalih nakon borbe sa melasmom :) Naravno moje nepravilnosti su i proširene pore, ali meni u toj borbi najviše pomoći dolazi od kamenih pudera koji daju taj efekt zaglađivanja kože. Za jače prekrivanje možete koristiti veću količinu pudera, što provjereno radi. Apsolutno ne oksidira na meni. Ne nakuplja se u porama i borama, suhih dijelova na koži trenutno nemam, pa ne bih znala da li se hvata za njih.

Za koji tip kože puder preporučujem?

Kako u YSL kažu je da je puder namijenjen za normalnu, kombiniranu i masnu kožu, ja ću se sa time složiti. Cure sa suhom kožom treba idealan puder da potraže među nekim drugim puderima, evo recimo dosta je hvaljen YSL Touche Eclat, ako baš želite isprobati neki puder ovog brenda.

Čime se najbolje nanosi?

Najbolje se nanosi sa buffing kistom koji puder lijepo raspoređuje po koži i utrljava ga.

Sastav:

Octinoxate 2.99%.

Water, Cyclohexasiloxane, Alcohol Denat., Isododecane, Acrylates/Polytrimethylsiloxymethacrylate Copolymer, Butylene Glycol, Glycerin, Polymethylsilsesquioxane, Cetyl Peg/Ppg-10/1 Dimethicone, Synthetic Fluorphlogopite, Isohexadecane, Polyglyceryl-4 Isostearate, Magnesium Sulfate, Disodium Stearoyl Glutamate, Fragrance, Perlite, Saccharomyces/Xylinum/Black Tea Ferment, Silica Silylate, Aluminum Hydroxide, Butyrospermum Parkii (Shea) Seedcake Extract, Hydroxyethylcellulose, BHT, Phenoxyethanol, Sodium Citrate, Benzyl Alcohol, Linalool, Citric Acid, Potassium Sorbate.

S obzirom da mi je octinoxate kao izdvojen sastojak upao u oko i da priznajem, nisam čula za njega ranije jer iako šminku jako volim, moram priznati da se nisam puno bavila sastojcima, s obzirom na činjenicu da moja koža nije osjetljiva na raznorazne sastojke. Dakle radi se o sastojku koji se često stavlja u proizvode za zaštitu od sunca i u proizvode za njegu usana. Njego primarni zadatak je da apsorbuje UV-B zrake sunca te štiti kožu od oštećenja. Također se koristi da vizualno umanji izgled ožiljaka. 





Na slici iznad možete vidjeti kako puder izgleda na meni. Ja sam svjesna činjenice da na mojoj koži niti jedan puder ne može izgledati savršeno jer je moja koža daleko od savršene, ali sam jako zadovoljna kako izgleda i još važnije kako se ponaša tokom dana. Najveća zamjerka mu je malo viša cijena, ako zažmirim na to nazvala bih ga jednim od boljih pudera koje sam isprobala. Velika su šanse da ću mu se nakon što ga potrošim, nekad u budućnosti ponovo vratiti, nakon što potrošim sve pudere koje sam u proteklom periodu nakupovala i čije recenzije vas očekuju u narednom periodu.


Da li ste već čule za ovaj novitet luksuznog brenda Yves Saint Laurent? Probale ili tek planirate?





Broj komentara: 6:

  1. Također mi je na imaginarnog wish listi :D
    Čekam neka sniženja da ga ugrabim!
    Hvala ti, post je super! :)

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. E pa držim fige da što prije uloviš neko sniženje :) Hvala ti puno :)

      Izbriši
  2. Ja koristim već neko vrijeme Encre de Peau od Yves Saint Laurent i mogu reći da sam prezadovoljna. Odličan je za mješovitu kožu kao što je moja. Naime, čelo je ponekad izrazito masno, a dijelovi oko nosa i usta toliko suhi, da se ponekad jako primjeti. Ja ga koristim kao dnevni puder uz laganu šminku za posao. Primer koristim samo u području očiju i čela. Inače ispod ovog pudera koristim Douglas hidratantnu vodicu i kremu za osjetljivu kožu. Sve ovo sam i ranije koristila u kombinaciji sa drugim puderima i izgledalo je jako loše. Ovim sam oduševljena i za sad ne mijenjam. Lijep pozdrav.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Ja ti moram posramljeno priznati da nisam čula za taj. Jedno vrijeme mi YSL nije bio predmet zanimacije, sa ovim puderom se to promijenilo pa ću malo istražiti i taj što spominješ :) lijepo si ga nahvalila :) a ja često dobijem savjete za odlične proizvode najčešće od vas, mojih čitateljica. Lijep pozdrav i tebi.

      Izbriši
    2. Isti kao ovaj samo nije All Hours. Malo je lakši, više za dnevnu upotrebu. I ja posramljeno priznajem da nikada nisam pratila blogove, pogotovo make up, jer baš i nisam u tome. Ali ste me Vi jako zainteresovali, pa sam se uključila :)))

      Izbriši
  3. Azra drago mi je da jesam i veselim se našim budućim dopisivanjima u komentarima bloga. Slobodno pređi na ti :)

    OdgovoriIzbriši

Hvala na komentaru :)