Subrina Repair - & - Care, šampon i regenerator - MAKEUP ARENA

11/01/2017

Subrina Repair - & - Care, šampon i regenerator



Kada je u pitanju moja kosa, ja često imam problem kako odabrati ogovarajuću njegu. Problematika leži u tome da mi je korijen kose masniji od ostatka moje dosta tretirane kose koja je suha i ponegdje se naleti i na oštećeniji dio. Znam da česta feniranja, peglanja i uvijanja kose štete, ali evo, odlučujem se dobiti i pomalo oštećenu kosu, koja zahtjeva dodatnu njegu ali da frizura bude unormaljena. Jer kada nisam isfenirana ili ako mi nije uvijena ili ispeglana kosa, jednostavno ne izgleda prihvatljivo, barem za moj ukus.

Zadnjih mjeseci u moju rutinu njege kose su se integrirali Subrina proizvodi za kosu koji mi pomažu za obnovu suhih i tretiranih dijelova kose iz linije koja je upravo namijenjena za taj tip kože.

Subrina je na tržištu utemeljila svoje mjesto još davne 1958 i oni malo stariji će sigurno znati da je brend postao sinonim za pojam regenerator zbog činjenice da su izbacili prvi proizvod namijenjen za brzu regeneraciju kose pa mnogi i dan danas riječ Subrina koriste za regenerator. Brend se vremenom razvijao, mijenjao izgled ambalaže, radio na poboljšanju formule. Početkom 90. izbacuje nekoliko različitih linija za njegu kose, a od 2014. ima izgled kakav vidimo na slikama. 

Ako želite malo više informacija o samom brendu, preporučujem LINK na njihovu stranicu, gdje možete naći i koje sve linije danas imaju u ponudi.

Regenerator i šampon o kojima danas pišem spada u njihovu najprodavaniju liniju, pa slobodno nastavite čitati dalje :)

I šampon i regenerator sadrže kombinaciju sastojaka koja regenerira strukturu kose, a ulje makadamije, poznato po svojim fenomenalnim svojstvima, njeguje vlas i vraća joj elastičnost. U regeneratoru je prisutan i keratin koji revitalizira i ojačava oslabljenu strukturu vlasi.


Sama ambalaža nije nešto posebno drugačija od većine ostalih šampona i regeneratora. Dopada mi se što je regenerator osmišljen da stoji na poklopcu jer je dosta gušći od šampona pa se ovako lakše dozira. Nije da je ovo novitet u načinu doziranja, mislim da su više-manje svi brendovi izabrali ovaj način doziranja. Šampon ima 300 ml, dok je zapremina regeneratora 250 ml.

Miris oba proizvoda je iznimno blag, mogu reći tek toliko da nije u potpunosti bez mirisa. Šampon je rjeđe konzistencije, providno bijele boje, dok je regenerator, kako sam već i spomenula,  gušći i bijele je boje.








U svom sastavu ne sadrže parabene, mineralna ulja niti formaldehid.

Kao deterdžent za uklanjanje nečistoća koristi se SLES, koji daje pjenušavost i temeljno čisti. SLES je prihvatljiva alternativa za SLS koji je poznat kao iritant za one sa osjetljivim tjemenom. Ja nikad nisam imala tegoba, bilo sa SLES-om (boljom verzijom deterdženta za uklanjanje nečistoća, koji se nalazi u ovom šamponu) ili SLS-om (agresivnijim sredstvom za uklanjanje nečistoća), pa se neću na tom dijelu zadržavati, ali svakako želim spomenuti ovu činjenicu zbog onih koji imaju eventualnih problema sa osjetljivim vlasištem. Šampon u sastavu ima i silikon, upotrebljavan je cocamidopropyl betain, pa već u toku pranja nema osjećaja suhoće kose, ne "škripi" pod prstima. Silikom ispuni i zagladi pa po ispiranju dobijem glatku, zaglađenu vlas. A u sastavu je i već spomenuto ulje makadamije čije su odlike u ovim proizvodima njega i vraćanje elastičnosti.

Naravno nakon šampona ja obavezno koristim regenerator ili masku, s obzirom da ova linija ima regenerator, koristila sam njega. Regenerator, između ostalog, u sastavu ima glicerin koji je prirodni nusproizvod u proizvodnji sapuna i dok većina komercijalnih brendova odvaja ovaj sastojak i koristi ga u profitabilnijim proizvodima, u Subrininim proizvodima je na listi u prvom dijelu sastojaka, što znači da je u visokom udjelu regeneratora. Spomenuću još cetearyl alcohol, koji je u biti masni alkohol i kao takav, jedina vrsta poželjnog alkohola u sastavu proizvoda i često se koristi u sredstvima za njegu kose. On dodatno poboljšava teksturu i njeguje i doprinosi tome da kosa poprimi mekoću, lakše se raščešljava i jednostavnije oblikuje.
 
Ja sam izuzetno zadovoljna proizvodima, tvrdim da su ovo proizvodi među boljim koje možemo pronaći u drogerijama i definitivno će se i u budućnosti naći na polici moje kupaone. Vraćam se na dio gdje sam spomenula da imam masniji korijen kose i zbog toga strahujem zbog proizvoda koji obećavaju njegu i regeneraciju kose, pa taj problem rješavam tako što malo duže ispirem kosu prije samog regeneratora a regenerator nanosim isključivo na vrhove kose i eventualno malo na sredinu, gdje osjetim da mi treba dodatne njege. Na taj način ja se odlično slažem sa ova dva proizvoda i rezultat je mekana i njegovana kosa.

Da li ste već imale priliku isprobati Subrina proizvode? Ja vam kroz koji dan donosim recenziju i spreja za zaštitu kose od toplote, a vama preporučujem da pri sljedećoj posjeti drogeriji obratite pažnju na neke od Subrina proizvoda za vaš tip kose, ako to do sada već niste napravile.





PR proizvodi

Nema komentara:

Objavi komentar

Hvala na komentaru :)