Estee Lauder Victoria Beckham bronzer i highlighter - MAKEUP ARENA

10/25/2017

Estee Lauder Victoria Beckham bronzer i highlighter
Victoria Beckham je svoju prvu kolekciju za Estee Lauder lansirala prošle godine i kao i svaka makeup ovisnica, posebno ona koja voli te posebne kolekcije i kolekcije koje izbacuju brendovi koje ona podržava, istinski sam se kolekciji obradovala. Kod nas je kolekcija stigla sa manjim zakašnjenjem i kada sam vidjela da je najavljeno da je kolekcija stigla na Inoma FB stranici, sreći nije bilo kraja. 


S obzirom da je cijela kolekcija bila cjenovno na razini iznad inače cjenovno višeg Estee Lauder-a, uzeh si par dana da razmislim kojim proizvodom ću se počastiti. Tada sam se odlučila za highlighter jer nije bilo mjesta na internetskom bespuću gdje on nije bio hvaljen i gdje su sve ove, slične meni, vezale samo najbolje epitete uz njega. S obzirom da tada Inome nije bilo u mom gradu, zamolila sam prijateljicu iz Sarajeva da mi kupi the Hajlajter. Neću zaboraviti svoje razočarenje kada mi je javila da je hajlajter rasprodan za svega nekoliko dana. Evo ja sam stvarno očekivala ako je nešto gotovo 200 KM, da sam među rijetkima koja je spremna toliko platiti za komad šminke i ni pomislila nisam da će brzo nestati. Očito sam se prevarila jer u Sarajevu ima onih koje su i spremnije i brže od mene te su mi pokupile hajlajter ispred nosa :) Nisam se ni trudila pronaći ga bilo gdje online jer sam čitala da je svuda rasprodan brzinom svjetlosti. Ali ja kad nešto želim, meni vrag ne da mira i ja samo kopam i čačkam gdje bih to mogla naći. Tako sam ga potražila na EL službenoj stranici u Austriji i obradovala se kada sam ga našla. Zamolila sam prijateljicu da mi ga naruči i kroz par dana, kada joj je stigao, već sam ga makar gledala na slici i ubrzo je bio i u mojim rukama. Ovim putem joj se još jednom zahvaljujem na pomoći. Iz kolekcije još imam i bronzer i sjenila, koji su mi stigli od samog brenda i upotpunili moju Victoria Beckham kolekciju i ne moram ni isticati, ali hoću, učinili me zaista sretnom.

Možda se pitate zašto sada, kada je limitirana kolekcija davno izašla i davno rasprodana, ja pišem o proizvodima. Ako pratite Estee Lauder kao brend, onda se to vjerovatno ne pitate, jer znate da je Victoria Beckham ove jeseni ponovo izbacila liniju proizvoda, gdje su se ponovili neki proizvodi iz prošle kolekcije, a neki su potpuno novi. Dva proizvoda, između ostalih, koja su se ponovila su hajlajter i bronzer pa sam danas odlučila da vam iznesem svoje dojmove o njima. Koristeći ih valjda oko godinu dana je dovoljan period testiranja :)

Sama ambalaža je nešto izmijenjena i priznajem da mi se sekundicu više dopada ova nova. U biti su dosta slične samo što je umjesto prugastog crnog dezena sada na proizvodima popularni croc-ish dezen. A ovaj znatni četvrtasti proizvod sa slike ispod je koliko sam propratila kameni puder, koji je novitet u kolekciji i ambalaža mu je savršena za moj ukus, kao i ambalaža prajmera. Jesam li ja to vrana koju privlače zlatna, šljašteća pakiranja. Jesam :) Osim malih izmjena u ambalaži, razlika je i što sada na samom proizvodu imamo ugravirane VB inicijale kojih nije bilo na prvoj kolekciji.
Na početku sam bila smiješna i štedila proizvode, znajući da su dio limitirane kolekcije, a ne znajući da će kolekcija ponovo izaći. Onda mi je jednom prilikom prijateljica rekla da šta mi je, zašto to radim, zašto ne uživam u proizvodu koji volim jer čak i ako ga potrošim nije tragedija, izaći će novi bronzer, novi hajlajter, nije smak svijeta ako ga potrošim. Zaista me nasmijala, ali u isto vrijeme i natjerala da se zapitam zašto u biti uvijek čuvam proizvode koji su limitirani. Zapitala sam se nisam li ja u duši kolekcionarka, kao da tu svoju karakteristiku već i od ranije nisam prepoznala. Ali odlučila sam da se borim sa njom i natjerala sam se da trošim proizvod koji volim, pa čak i po cijenu da ga više nikad ponovo ne budem imala.

Da ja napokon krenem pisati i o samim proizvodima. Cijenu samih proizvoda sam vam već spomenula, ono što nisam je količina, kod bronzera dobijemo 12 grama, kod hajlajtera 7.5 grama.

Nisam uspjela naći novu sliku nekorištenog bronzera, a znam da sam ga slikala, ali na ovom korištenom već možete vidjeti da ću uskoro da dotaknem dno :)


Tekstura bronzera je savršena, ne trusi se niti malo, bukvalno nema šanse da će se desiti da imamo padanje proizvoda svuda okolo niti će se desiti da kist pokupi više nego što trebamo. To u svakom slučaju ne znači da je proizvod previše tvrd i da kist neće pokupiti dovoljnu količinu. Proizvod je savršene teksture i tako ga je lako nanijeti i dozirati. Sama nijansa bronzera je srednjeg intenziteta, pa pristaje većini boja kože. Sam podton mu je dosta neutralan, nije hladan pa da mu pripišem isključivo svojstva konturirajućeg pudera, no sa druge strane ja ga koristim i kao brozer i kao proizvod sa kojim osjenčim lice i napravim korekcije tamo gdje smatram da su mi potrebne. Ali računajte da ja nisam pristalica jakih kontura. Po licu se razmazuje u par pokreta kistom, bez da igdje ostavlja mrlje. Nadogradiv je pa nam ostavlja mogućnost da postignemo intenzitet koji trebamo. Na licu traje onoliko dugo koliko i ostala šminka koju taj dan nosim. Ne blijedi u toku dana te zadržava intenzitet.


Iako me bronzer oduševio i zaista smatram da je izuzetnog kvaliteta, ono što me totalno raspametilo je hajlajter s kojim imam posebnu priču, vama ispričanu na početku :) Sama tekstura mu nije niti slična ijednom hajlajteru koji imam. Skliska pod prstima, kao gelasta. Ima jak intenzitet te zaista treba imati mjeru kada se nanosi, posebno ako ste poput mene, pristalica nešto suptilnijeg hajlajtera. Ako volite jaki hajlajter onda slobodno dajte ruci oduška i pretjerajte jer sam gotovo sigurna da ćete efekt voljeti. Kad smo kod tog efekta koji ostavlja, onda da znate da se radi o vlažnom izgledu kože, što se meni posebno dopada. Iako je intenzivan ne sadrži glittere, tj. ako ih sadrži toliko su sitno mljeveni da ih je teško uočiti. To ujedno znači da ne ističe dodatno pore, što je nama sa izraženom teksturom kože jako bitno. Uglavnom zaključak je da kakav god hajlajter voljeli, da li onaj manje primijetan ili jače izražen, izgled koji on ostavlja na koži je fantastičan i vjerujem svima dopadljiv. Trajnost mu je jednako dobra, kao i kod bronzera. Ostaje na licu jednako dugo kao i ostala šminka. Kad to kažem onda mislim na podlogu koju taj dan nosim. Ako nosim proizvode iz najdugotrajnije garde koju posjedujem, onda i sam bronzer i hajlajter ostaju na licu jednako dugo. Ako sam se taj dan odlučila za neki prirodniji prozračniji izgled sa manje "fasade", to uglavnom znači da će ta "fasada" brže spasti sa lica pa sa njom i ovi proizvodi.
Kako proizvodi izgledaju na licu možete vidjeti na slikama ispod. Najteže mi pada fotkati haljalter na licu pa sam ga hvatala iz različitih uglova i uspjela uloviti ovako iz poluprofila i nadam se uspjela vjerno dočarati.

Mislim da nema potrebe da ikakvim dodatnim zaključcima :)

2 komentara:

  1. Koje su nijanse u pitanju? Pronasla sam oba proizvoda u novoj kolekciji, no bronzer postoji u dvije nijanse. Highlighter je predivan i jednostavno ga moram imati! ������

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hajlajter postoji u samo jednoj nijansi 01 modern mercury, a tek sad sam skužila da u novoj kolekciji imaju i novu nijansu bronzera, kod stare kolekcije je bila samo ova moja 01 java sun. Vjerujem da ćeš u proizvodima uživati :)

      Izbriši

Hvala na komentaru :)